Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
16-03-2024, 23:04
(Son Düzenleme: 16-03-2024, 23:31, Düzenleyen: AliGalip.)
Selamlar,
Üstteki Stoeger STR 9SC, alttaki ise STR 9MC.
SC'de işaret parmağının ilk boğuma kadarki etli kısmı tetiğe rahat oturuyor yani işaret parmağının geride kalan kısmı elin dışına doğru çok bombeli durmuyor,, ve parmakların kabzada kapladığı alan ve kalan boşluk bu şekilde.
MC'de ise işaret parmağının ikinci etli kısmı tetiğe denk geliyor, işaret parmağının ilk etli kısmını oturtmak için, parmağımı elin dış istikametine doğru geriye çekmem gerekiyor. Silah avuca tam sığıyor. Parmaklarda kabzayı neredeyse tamamen kapatıyor.
Sorum şu, sizce bu tip durumda hangisi alınmalı? Neden?
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
17-03-2024, 09:31
(Son Düzenleme: 23-03-2024, 23:31, Düzenleyen: ceycey.)
STR 9C'deki anlatımınız, parmağın tetik üzerindeki ideal seviyesini gösteriyor.
Parmağın ilk boğumunun etli kısmı tam tetik üzerine denk geliyorsa ve 90 derecelik
bir açı yapıyorsa, tabancanın tetik erişim seviyesi tam size göredir.
Kabza da size uygun görünüyor. STR 9MC ise sizin elinize uygun değil, küçük.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
Sayın AliGalip,
Sub kompakt ve Mikro kompakt tabancalar, iri ellilere küçük gelebilir. Ancak kabza sırtlığını değiştirerek ele uygun hale getirmek mümkündür
Üstteki resimde değişiklik öncesi ve sonrası küçük parmağın konumuna bakınız. Tetik çekiş mesafesi de buna uygun olarak geriye gidecektir.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Sayın AliGalip,bende canik mc9 ve hellcat pro var,mc9 daha küçük olmasına rağmen kabzesi daha kalın,buda bende atış isabetini artırıyor,hellcat pro malesef daha ince kabzeli olduğu için grupmanı mc9 la kıyas bile olamaz,benim bunu anlamam uzun bir süremi aldı o ayrı hikaye,eğer kalınlık değil uzunluk problem ise sayın Sabri nin dediği gibi değişebilen sırtlıklar ile probleminiz çözülecekdir,ama zaten elinize tam oturmuş bir silah varken sırtlıkla elinize uygun getireceğiniz bir silahı tercih etmeniz ne kadar uygun olur bilemedim,son karar zevk tabi ki sizin.
Saygılarımla.
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Kendimden örnek vereyim:
CZ 75 b tabancanın çift hareketli tetiği benim elime göre değil. İşaret parmağının ilk boğum çizgisi resimde görülemiyor.
Ama Canik TP9 Mete'nin tetik erişim seviyesi bana uygun. İşaret parmağının ilk boğum çizgisini görebiliyorsunuz.
Kıymetli yorum ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Tabanca alırken kabza/el ve parmak/tetik uyumunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Benim gibi, bu konuyu araştıranlar için yanıtlarınız aydınlatıcı olacaktır. Çok sağ olun Ceycey, Sabri ve Acillues
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
• Achilles (19-03-2024)
Sayın Köstenceli35 'in Youtube videoları ile Stoeger'le tanıştım. Her videosunu dikkatle izledim. Birçok faktörü değerlendirerek STR9 MC aldım. Hepinizin yorumları çok çok kıymetli, eksik olmayın.
Taşıma hissiyatı çok iyi. İyi ki hafif almışım zira İstanbul'da oldukça sıcak bir hava vardı ve bu hali ile dışarıda belli olmasın diye çaba sarf ettim. Kabza üzerindeki sağlam kavrama için yapılan tasarımdaki çıkıntılar belime temas ettikçe rahatsızlık verdi. Onun dışında dediğim gibi bir sıkıntısı yok şimdilik. Mümkün mertebe, forumumuzda paylaşımlar da yapacağım.
|