Temizlik ve yağ önerisi
Sn Achilles,

Robla Solo Mil gibi bakır çözüsünde amonyak nedeniyle çok rahatsız bir koku var. Ancak balkonda kullanılır  Smile

Ancak normal yağında rahatsız etmeyen hoş bir koku vardı diye hatırlıyorum. Dediğiniz gibi çakma olma olasılığı çok yüksek. Emin olmak için aynı ürünü farklı bir yerden, tercihan av bayiinden direkt olarak satın alıp, kontol etmekte fayda var.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Konudan bağımsız olarak sorum olacak, sprey yağ ile tüfekleri temizleyip dolaba kaldırıyorum ve yeri geliyor bazen 1 sene dokunmuyorum, acaba bu sprey yağlar korozyona karşı gerekli korumayı sağlıyor mu?
Saygılarımla.
Bul
Geçen bir silah ustası videolu sohbet/röportajda silahlarda temizlik sonrası muhafaza ve gres maksatı ile otomobil motor yağı önerdi ve açıkladı motor pistonlarını hem pastan koruyor hem sürtünme sonucu aşınmayı önlüyor. Bizim de istediğimiz şey aynısı zaten.
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(08-05-2025, 02:28)Actionman yazdı: Geçen bir silah ustası videolu sohbet/röportajda silahlarda temizlik sonrası muhafaza ve gres maksatı ile otomobil motor yağı önerdi ve açıkladı motor pistonlarını hem pastan koruyor hem sürtünme sonucu aşınmayı önlüyor. Bizim de istediğimiz şey aynısı zaten.

Ünlü Brownels firmasının uzmanları konuyu incelemiş. Adamlar özetle şunu diyor: Motor yağının temizleyici özelliği yoktur, kaydırıcı olarak iyi, ancak koruyucu özelliği de yoktur. Silahın iç aksamında kaydırıcı olarak kullanılabilir ama dışına kesinlikle sürmeyin

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 13 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(08-05-2025, 09:54)Sabri yazdı: Ünlü Brownels firmasının uzmanları konuyu incelemiş. Adamlar özetle şunu diyor: Motor yağının temizleyici özelliği yoktur, kaydırıcı olarak iyi, ancak koruyucu özelliği de yoktur. Silahın iç aksamında kaydırıcı olarak kullanılabilir ama dışına kesinlikle sürmeyin

Şu dünyada eksikliğini en fazla hissettiğim şeylerden biri de yabancı dil. Sabri abiciğim hürmetlerimi sunuyor ellerinden öpüyorum. Hem kaynağı bulup hemde bizim için Türkçe özetini yazıyorsunuz. Hakkınızı ödeyemeyiz sizin.

Saygılarımla...
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-04-2025, 11:09)Muratttt29 yazdı: Konudan bağımsız olarak sorum olacak, sprey yağ ile tüfekleri temizleyip dolaba kaldırıyorum ve yeri geliyor bazen 1 sene dokunmuyorum, acaba bu sprey yağlar korozyona karşı gerekli korumayı sağlıyor mu?
Saygılarımla.

Eğer tüfekte gözle görülebilen bir kozmetik kusur oluşmuyorsa pas vs.koruyor demektir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için barış06'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-03-2025, 16:47)blacksea yazdı: Yeterli miktarda spray yağım mevcut olmakla beraber sıvı yağın bitmesi sebebiyle aşağıdaki yağı HB den sipariş ettim. Şırınga ile hassas yağlama için sıvı formlu yağ lazım, malum.

[Resim: format:webp]

Ballistol ürünlerini ilk defa memlekete geldiği zamanlarda adetli şekilde satın alıp, uzun süre kullanmıştım. Sanırım 10 küsür sene önceki zamanlardı. com.tr uzantılı yerli bir web sitesi mevcuttu ve kaliteli ürünler bedavadan biraz pahalıydı.

Sıvı yağında sebebini bilmiyorum, organik olmasından dolayı olabilir, hoş bir koku mevcuttu. Resimdekinde yok, normal yağ kokusu. Acaba ürün çakma olabilir mi, diye düşünüyorum. Bilindiği üzere oto sanayi başta olmak üzere yağ sahteciliği ülkemizde çok yaygın. 

Resimdeki ürünü kullanan forumdaşımız var mıdır?

Aynı yağın farklı bir şişede sıvı formda olanını uzun süre kullanıp bitirdim. Dediğiniz gibi çama benzer hoş bir kokusu vardı. Tekrar 500ml sıvı formunda olanını sipariş ettim. Gelince kontrol eder buraya yazarım.
[Resim: kocavmalzemeleri-9c48386cbd942451ffb7d800293bafa5.jpg]
https://www.temin.com.tr/ballistol-unive...yagi-500ml
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-03-2025, 16:47)blacksea yazdı: Yeterli miktarda spray yağım mevcut olmakla beraber sıvı yağın bitmesi sebebiyle aşağıdaki yağı HB den sipariş ettim. Şırınga ile hassas yağlama için sıvı formlu yağ lazım, malum.

[Resim: format:webp]

Ballistol ürünlerini ilk defa memlekete geldiği zamanlarda adetli şekilde satın alıp, uzun süre kullanmıştım. Sanırım 10 küsür sene önceki zamanlardı. com.tr uzantılı yerli bir web sitesi mevcuttu ve kaliteli ürünler bedavadan biraz pahalıydı.

Sıvı yağında sebebini bilmiyorum, organik olmasından dolayı olabilir, hoş bir koku mevcuttu. Resimdekinde yok, normal yağ kokusu. Acaba ürün çakma olabilir mi, diye düşünüyorum. Bilindiği üzere oto sanayi başta olmak üzere yağ sahteciliği ülkemizde çok yaygın. 

Resimdeki ürünü kullanan forumdaşımız var mıdır?

Siparişim az önce geldi, ben de hemen 50-60ml likit şişelerine doldurdum. Benim kullandığım eskisinde olan o yoğun çam kokusu bu üründe yok ama tamamen kokusuz da değil. Çok hafif güzel bir koku var ama tarif de edemiyorum yalnız yine standart yağ kokusu olmadığını söyleyebilirim.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Teşekkür ederim Sn Sentinel, bildirim için. Bendeki ürünün taklit olduğuna kani oldum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar;
Bu konunun aslında biraz da pazarlama hilesi olarak üretici markalar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum.
Bana göre silah bakımı 3 aşamadan oluşuyor. Yağlama temizleme, durulama ve koruyucu yağlama.

1. Aşamada WD 40 veya herhangi bir sprey yağ kullanarak silahı yağlıyorum.
harbiler ve fırçalar ile kurum kalıntılarını yumuşatıyorum.

2. Aşamada balata spreyi ile bu kirli kurumlu yağı akıtıp silahı duruluyorum Smile

3. Aşamada koruyucu yağlama hususunda üzerinde en çok araştırma yapılan ve amacı yüksek sıcaklıklarda parçalar arası sürtünmeyi azaltarak yağlamaya
devam etme hususunda özel olarak üretilmiş ve bizimde aslında tam ihtiyacımız olan bu özelliklere uygun olan araç motor yağlarını kullanıyorum.
(Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli husus bir önceki aşamada kullanılan balata temizleyici spreyin artığının silahta kalmamış olmasına dikkat etmektir.)

Bu üçlü hem herhangi bir ithal 200ml yağa göre çok çok daha ekonomik hem de çok daha etkili ve rahat.  1 Litrelik bir araç yağını herhangi bir atıcı 10-15 sene de
koruyucu yağlama olarak kullandığı taktirde bitiremez.

Bu arada bu ithal özel silah yağlarının greslerinin de piyasada olan hemen hemen hepsini kullanmışımdır.
Şahsi tavsiyem yukarıda saydığım 3 lüdür.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için hobi_aticisi'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi