Açık Hava Poligon Yivli Yivsiz Tüfekler
Merhabalar,

Bugün bulunduğum ilde açılacak olan açık hava atış poligon haberini hemen paylaşmak istedim.

Haber içeriğinde tüfekler içinde kullanım imkanından bahsedilmekte olup, bizzat pazartesi günü poligon sahibi ile detaylı bilgi için gidip görüşeceğim.

Görüşme sonrası bilgileri paylaşırım.

https://www.enkocaeli.com/haber/24940972...nu-geliyor
[+] 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul
Orası bana arabayla 25 dakika mesafede.

Çok sevindim çok iyi bir gelişme.

Bende takipteyim.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Yarımcalı

Ülkemiz ve yasal silahlanma bilincindeki silah severler için sevindirici bir haber. Her ne kadar İstanbul'da otursam da bana uzaklığı 1 saat ki çok da fazla bir süre değil. Poligon yapılana kadar bende rapor ruhsat işlemlerini halletmiş olur ve tesiste atış yapmak nasip olur.
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı olsun. Darısı Ankara'nın başına. Umarım Kocaeli'ndeki tesis başarılı olur da, diğer illerdeki girişimciler için örnek teşkil eder.
Bul
Merhabalar;

Sanırım şu anda Türkiye'de aktif olan yarı açık poligon Manisa'da bulunan Mnt Atış Poligonu. Ben kendim gitmedim ama dün telefonla aradım 12 kalibre tüfeğim ve kendi fişeğimle atış yapabilir miyim diye sordum evet kulvar yarım saat ücreti 2500 TL dir gelmeden önce arayın dediler.

Değirmen Avlağı aradığımda artık aktif değiliz cevabı aldım.

Meskun mahal dışı yerler alternatifi şu an Manisa gibi. Kasım'da manisaya gidecektim gidip test etmeyi düşünüyorum. Kapalı poligonlarda ücret tarifesini bilmiyorum dün bir arkadaşıma sorduğumda kendi silahın ve merminle gitsen de attığın mermi başı 30 -40 TL alabiliyorlar dedi kulvar kiralama hiç duymadım dedi. Belki konuya hakim olanlar bilgi verirse yarım saat 2500 TL pahalı mı daha anlaşılır.

Meskun mahal dışı yer kovalamaya devam gibi.
Bul
(19-09-2025, 12:49)sour yazdı: Merhabalar;

Sanırım şu anda Türkiye'de aktif olan yarı açık poligon Manisa'da bulunan Mnt Atış Poligonu. Ben kendim gitmedim ama dün telefonla aradım 12 kalibre tüfeğim ve kendi fişeğimle atış yapabilir miyim diye sordum evet kulvar yarım saat ücreti 2500 TL dir gelmeden önce arayın dediler.  Belki konuya hakim olanlar bilgi verirse yarım saat 2500 TL pahalı mı daha anlaşılır.

Meskun mahal dışı yer kovalamaya devam gibi.

Sn. sour,

Bence Manisa'daki poligon fahiş ücret istiyor. Her ne kadar tabanca için olsa da, İzmir Balçova'daki İşgören poligonda yarım saatlik kulvar kirası 750 TL. :

[Resim: Ekran-Resmi-2025-09-19-14-06-22.png] 

Kusura bakmasınlar ama Manisadakiler Yivsiz Tüfek açısından; atış yeri sıkıntısı var diye, müşteriyi öpmeye çalışıyorlar.

Meskun mahal işi gerçekten sıkıntılı. Google Earth programında bölgenizdeki alanları inceleyin. Orman alanı dışında (oradada ormancılar sıkıntı çıkarıyor, yangın tehlikesi nedeniyle av sezonu dışında da orman alanlarına girme yasağı var), meskün mahallere ( Bina, anayol, elektrik nakil hatları, trafo vb..) en az 800 metreden daha uzak, sütre gerisi alanları araştırın, daha sonra gidip keşif yapın, uygunsa bölgeye bakan Jandarma'ya gidip o alanda atış yapıp yapamayacağınızı sorun.

Evvelki gün Google haritalarda bulduğumuz alanlardan birinde atış yaparken (meskün mahallere 2,5 km uzak, doğru dürüst yolu bile olmayan, kuş uçmaz kervan geçmez, dağın başı) dron tarafından tesbit edildiğimiz ifade edilerek Jandarma tarafından basıldık. Kimlik, ruhsat kontrolünden sonra, evet bulunduğumuz yerin meskün mahal dışı olduğu, ancak burada atışa gelmeden önce Jandarmaya bildirmemiz gerektiğini söylediler. Aklınızda bulunsun.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Sabri verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yapacağım ben de.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sour'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-10-2025, 16:53)sour yazdı: Sn. Sabri verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yapacağım ben de.

Şimdi google maps yorumlarına baktığımda 3 ay önce eklenen yorum fotoğrafında 1250 TL - 30 dk kulvar tüfek için ibaresi gördüm. Kasım ayında Manisa'ya çat kapı gidince uğramayı düşünüyorum. Gidersem değerlendirmemi yazacağım.

Google Yorum 3 Ay öncesi
Bul
(11-05-2025, 17:37)Yarımcalı yazdı: Merhabalar,

Bugün bulunduğum ilde açılacak olan açık hava atış poligon haberini hemen paylaşmak istedim.

Haber içeriğinde tüfekler içinde kullanım imkanından bahsedilmekte olup, bizzat pazartesi günü poligon sahibi ile detaylı bilgi için gidip görüşeceğim.

Görüşme sonrası bilgileri paylaşırım.

https://www.enkocaeli.com/haber/24940972...nu-geliyor

SN.  Yarımcalı konu hakkında bir gelişme var mı ?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için BAHADIR34'e teşekkür ederiz.
Bul
En son görüştüğümde bürokratik işler engellerden bahsediyordu. Yılan hikayesine dönecek gibi. Çokta heyecanlanmıştık oysa
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi