Browning HP 7.65 x 21 (.30 luger)
Alıntı:Eski TT forumda son açtığım konu bu idi. Bundan sonra açtığım konu çok uzun ve detaylı bir inceleme idi, taslaklarda beklerken forum kapanmış oldu.

Browning HP (BHP) MKI,MKII ve MKIII varyasyonlarını biliyoruz. Biz de umumen 9x19 çapları bulunmakla birlikte özellikle ABD'de .40 S&W kalibre olarak da yaygındır.

Ancak kısa bir süreliğine 7.65 parabellum şeklinde bildiğimiz (kovan çapı 9mm çekirdek çapı 7.65 olan genelde lugerlerin kullandığı bir mermi) mermi atan bir versiyonu da yapılmış. Bunu daha öncelerden görmüş ancak üzerinde durmamıştım tesadüfen bu akşam bir yabancı satış sitesinde görünce internetten resimlerini toplayarak buradan paylaşmayı uygun gördüm, Sn.Lupus üstadın bu kadar katkı yaptığı BHP arşivinde bu eksik kalmasın istedim Smile

Böylelikle şu bilgiyi doğrulayabiliriz. Browning HP tarihi boyunca 9*19 - 7,65*21 - 9*21 - .40 S&W şeklinde 4 farklı çapta üretim yapmıştır.

Öncelikle bilmeyenler için mermiyi gösterelim, MKE'de bu fişek satılmaktadır ve sanırım bunu dünyada Fiochiden başka üretende yok(!)
[Resim: 7-65para.jpg]

Namlusuna yakından bakalım. Gördüğünüz gibi namlu MKIII öncesi tipindedir.
[Resim: wm-2017375-1.jpg]

Namlu üzerinde balığımız, sineğimiz mebzûl miktarda bulunmaktadır.
[Resim: wm-2017374-1.jpg]

Paket içeriği
[Resim: zzhp765-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Kitapçığı
[Resim: img-2510-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Silahın üstten görünümü tüm nişangah ve nişan hattı klasik BHP modellerinden farklılıklar içeriyor. MKI ve MKIII'lerde klasik nişan hattı bulunur MKII'lerde ise bir kambur vardır. Ancak bu BHP modelinde nişangah hattının oyuk şeklinde kazılmış olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca garip bir arpacığa sahiptir.

[Resim: img-2482-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Silahımızın sol taraftan görünümü, emniyet manivelası sizi yanıltmasın bu silahta değiştirilerek çift taraflı konulmuş silahın orijinal üretiminde klasik tek taraflı emniyet manivelası vardır.

[Resim: img-2481-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Silahımızın sağdan görünümü "Made In Belgium" alttaki satırda "By Fabrique Nationale Herstal" ifadeleri bulunuyor aslında bu yazılar ABD pazarındaki o dönem BHP'lerin hepsinde aynıdır.
[Resim: img-2480-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Sol taraf yakın. Tetik korkuluğundaki amblemi bilmiyorum.
[Resim: img-2483-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Sağdan görünüm, namlu çıkıntısına dikkat edelim, sadece MKII'lerde bulunduğu gibi dikkat çekici bir çıkıntı mevcut. Normalde BHP'lerde burada bir çıkıntı bulunur ancak bu çok daha düşük profillidir. Ayrıca arpacığın yandan görüntüsü de dikkatini çekmiş olacaktır.
[Resim: img-2489-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Sağ yanın arka taraf görüntüsü, gez MKI.
[Resim: img-2490-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Sırttan bir bakış.
[Resim: img-2500-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Üst arkadan görünüm, gezin durumuna ve nişan hattındaki çukura daha yakından bakalım.
[Resim: img-2501-jpg-thumbnail0-1.jpg]

--- Forum bir mesajda en fazla 16 resim olduğu uyarısı verdiği için mesajı 2 parça haline getirdim. Devamı altta ---
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
--- DEVAM ---

Şarjörlerin arka kısımları
[Resim: img-2507-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Kabza ön tarafı, 245'lerin klasiği olarak seri no buraya da vurulmuş
[Resim: img-2495-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Kovan tahliye penceresi
[Resim: img-2505-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Namlu önü. Burada da MKI mi olsam MKII mi yine bir kararsızlık var Smile Namlu çıkıntısı, çıkıntıdan sonraki girinti ve taçlama MKII, tahliye deliği olmaması MKI, arpacığın önden görüntüsü başka hiç bir şeye benzemiyor Smile
[Resim: img-2487-jpg-thumbnail0-1.jpg]

Kutunun yandan resmi. Ürün kodu, seri no, bilgileri vs.
[Resim: img-2509-jpg-thumbnail0.jpg]

Bu başka bir .30 Luger BHP'ye ait resim, emniyet manivelası bu silahta doğru

[Resim: 29258462-6-1.jpg]
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi