Anket SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ ?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
TİSAŞ 1911 DS NİGHT STALKER
8.57%
3 8.57%
TİSAŞ 1911 DS DUTY
14.29%
5 14.29%
TİSAŞ 1911 DS CARRY
37.14%
13 37.14%
YAVUZ 2311 MATCH X
14.29%
5 14.29%
ERMOX XPOWER
25.71%
9 25.71%
Toplam: 35 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

YERLİ 1911 / 2311 PLATFORM SİLAHLAR
Photo 
Herkese selamlar. Hepinizin malumu 1911 ( 2011 )  / 2311 platform yerli üretim silahlar MKE üzerinden satışa sunuldu. Bu silahlar Tisaş 1911 ( 2011 )  Ds night stalker / Duty / Carry olarak 3 model , Yavuz 2311 Match X , Ermox Xpower olarak toplamda 5 silah olup 3 ayrı firmanın modelleri olarak karşımıza çıkıyor. Sizin terciniz hangisi olur , neden ? 

Öncelikli olarak Tisaş'ın silahlarını ele alacak olursak : 

1-Tisaş 1911 ( 2011 )  DS Night stalker modeli : 

[Resim: 54559707105_ca42b0f529_z.jpg]

KALİBRE : 9X19 mm 
TETİK : Tek hareket 
TETİK AĞIRLIĞI : 2300 +/- 100 gr 
AĞIRLIK ( ŞARJÖRSÜZ ) : 1013 +/- 10 gr 
AĞIRLIK ( DOLU ŞARJÖRLE ) : 1314,7 +/- 10 gr 
UZUNLUK : 219,3 mm
YÜKSEKLİK : 154,9 mm
GENİŞLİK : 38,2 mm
NAMLU UZUNLUĞU : 127,5 mm
ŞARJÖR KAPASİTESİ : 17
GÖVDE VE KAPAK TAKIMI : Dövme çelik 
KABZA : Polimer 
NİŞANGAH : Trityum arpacık - Serrated gez 
EMNİYET : Mandal - Horoz - Kabza emniyeti 
MKE SATIŞ FİYATI : 36.700 TL ( 30.05.2025 Tarihi itibariyle ) 

Silahta tennifer kaplama mevcut. Kutu içeriğinden temizlik seti /  2 adet check-mate metal 17 kapsite şarjör , 1 adet kydex iç taşıma kılıfı ve kullanım kılavuzları çıkıyor. Silahta optik yuvası ve pikatini ray mevcut. 

2-Tisaş 1911  ( 2011 ) DS Duty modeli : 

[Resim: 54558500912_31958e4e38_z.jpg]

AĞIRLIK ( ŞARJÖRSÜZ ) : 984 +/- 10 gr 
AĞIRLIK ( DOLU ŞARJÖRLE ) : 1285,7 +/- 10 gr 
UZUNLUK : 219,3 mm
YÜKSEKLİK : 146,4 mm
NAMLU UZUNLUĞU : 127,5 mm
MKE SATIŞ FİYATI : 32.400 TL ( 30.05.2025 Tarihi itibariyle ) 

Silahta tennifer kaplama mevcut. Kutu içeriğinden temizlik seti /  2 adet check-mate metal 17 kapsite şarjör , 1 adet kydex iç taşıma kılıfı ve kullanım kılavuzları çıkıyor. Silahta optik yuvası ve pikatini ray mevcut. 

3-Tisaş 1911  ( 2011 ) DS Carry modeli : 

[Resim: 54559616788_bddacbbecb_z.jpg]

AĞIRLIK ( ŞARJÖRSÜZ ) : 921 +/- 10 gr 
AĞIRLIK ( DOLU ŞARJÖRLE ) : 1222,7 +/- 10 gr 
UZUNLUK : 200,9 mm
YÜKSEKLİK : 146,4 mm
NAMLU UZUNLUĞU : 109 mm
MKE SATIŞ FİYATI : 32.400 TL ( 30.05.2025 Tarihi itibariyle ) 

4-Yavuz 2311 Match X modeli : 

[Resim: 54559617698_42b8293bc8_z.jpg]
TETİK AĞIRLIĞI : 1800 +/- 100 gr 
AĞIRLIK ( ŞARJÖRSÜZ ) : 880 +/- 10 gr 
AĞIRLIK ( DOLU ŞARJÖRLE ) : 1181,7 +/- 10 gr 
UZUNLUK : 223 mm
YÜKSEKLİK : 148,3 mm
GENİŞLİK : 33 mm
NAMLU UZUNLUĞU : 120 mm
GÖVDE: Alüminyum alaşım
KAPAK TAKIMI :  Dövme çelik 
NİŞANGAH : Kırlangıç geçme arpacık , kırlangıç geçme yarıklı gez
MKE SATIŞ FİYATI : 50.000 TL ( 30.05.2025 Tarihi itibariyle ) 

Silahta namluda dahili ve tümleşik kompansatör var. Kutu içeriğinden temizlik seti /  2 adet check-mate metal 17 kapsite şarjör  , 1 adet kelebek bez  dış  taşıma kılıfı  , Derry marka optik , 1 adet fener  , 1 adet sabit gezli optik kapak takımı , ve kullanım kılavuzları çıkıyor. Silahta optik yuvası ve pikatini ray mevcut. 

5-Ermox Xpower / ( Xp power )  ( 2011 )  :

[Resim: 54559618828_fc3166500e_z.jpg]
TETİK AĞIRLIĞI : 1000 +/- 100 gr 
AĞIRLIK ( ŞARJÖRSÜZ ) : 1006 +/- 10 gr 
AĞIRLIK ( DOLU ŞARJÖRLE ) : 1207,7 +/- 10 gr 
UZUNLUK : 190,5 mm
YÜKSEKLİK : Herhangi bir bilgiye ulaşamadım
GENİŞLİK :  Herhangi bir bilgiye ulaşamadım
NAMLU UZUNLUĞU : 101,6 mm
ŞARJÖR KAPASİTESİ : 17 ( Glock tipi ) 
GÖVDE: Dövme çelik
KAPAK TAKIMI :  Dövme çelik 
KABZA : Alüminyum modüler yapı 
NİŞANGAH : Novak tipi ayarlanabilir arka gez - sabit ön gez 
MKE SATIŞ FİYATI : 55.000 TL ( Siyah ) / 60.000 TL ( Krom )  ( 30.05.2025 Tarihi itibariyle ) 

Silahta Tennifer ve QPQ yüzey işlemi mevcut. Kutu içeriğinden temizlik seti /  iki adet glock tipi 17 kapsite şarjör , ( RMR , RMS / c , SRO ) optik plakaları ve kullanım kılavuzları çıkıyor. Silahta optik yuvası ve pikatini ray mevcut. 
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu tabancalar içinde gördüğüm tek model Yavuz 2311. Tabanca her ne kadar her tarafı kompansatörlü olması nedeniyle bana hitap etmese de çok güzel bir tetiği var. Poligonda kağıda atarken çok keyifli olur. 

2011 konsepti 100 yıl sonra neden bu kadar revaçta bilmiyorum. Konsepte ilgi duyanlara saygı duyuyorum ama ben olsam tek sıra şarjörlü, 45 ACP, aksesuar rayı bile olmayan klasik bir 1911 tercih ederdim.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(31-05-2025, 01:10)blacksea yazdı: Bu tabancalar içinde gördüğüm tek model Yavuz 2311. Tabanca her ne kadar her tarafı kompansatörlü olması nedeniyle bana hitap etmese de çok güzel bir tetiği var. Poligonda kağıda atarken çok keyifli olur. 

2011 konsepti 100 yıl sonra neden bu kadar revaçta bilmiyorum. Konsepte ilgi duyanlara saygı duyuyorum ama ben olsam tek sıra şarjörlü, 45 ACP, aksesuar rayı bile olmayan klasik bir 1911 tercih ederdim.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 2011 platformu malumunuz özellikle Amerika piyasasında doyum noktasına ulaşmış durumda. Ancak ülkemiz için aynı durum ne yazık ki söz konusu değil. Geçen sene özelinde çok fazla glock klonu silah üreten firma ortaya çıktı. Firmalarımız polimer modellere o kadar çok yönelmeye başladı ki birbirinin kopyası silahlar " yeter artık " dedirtecek noktaya getirdi silah severleri. Bu bağlamda 2011 platformu silahların ülkemizde satışa çıkışı yeni bir soluk oldu diyebilirim. Yaklaşık 2 senedir 2011 platform silahların satışa çıkmasını bekledi bir kesim silah severler. Buna ben de dahil elbette. Yıl sonuna doğru ruhsatlı bir silah edinmek istiyorum ve ülkemiz şartları nedeniyle bir dünya silah almak hayal olduğu için bir tane olsun sağlam ve uzun soluklu olsun diyerek tercih yapmak zorunda kalıyoruz. O nedenle polimer gövde silahları bir kenara bıraktım ve çelik modellere yöneldim. Çelik modellerde ise 2011 platform silahlara ilave olarak sarsılmaz 7/24 C ya da tam boy silahları da var listemde. Anlayacağınız kafam bu konu da bir hayli karışık. 
  1. Tisaş 1911 DS NS - Duty- Carry 
  2. Yavuz 2311 Match X 
  3. Ermox Xp pro 
  4. Sarsılmaz 7/24 C ya da tam boy 
  5. Balistik defence 1911 45 acp 
Bu seçenekler arasından doğru bir seçim yapmak istiyorum açıkçası. 2011 platform silahların bana göre en büyük handikapı kabza yapılarından dolayı gizli taşımaya uygun olmamaları geliyor. Onları elediğim zaman elimde Sarsılmazın 7/24 modeli ve Balistik defence 45 acp kalıyor. Bu noktada da 9mm mi?  45 acp mi ? sorusu açığa çıkıyor. 9 mm majör bir kalibre olarak ön plana çıkarken 45 acp durdurucu gücü yüksek bir kalibre olarak ortaya çıkıyor. Öte yandan 45 acp 1911 8 fişek kapasitesine sahip ve bu da eksi olarak ele alınabilir. Odak noktası 45 acp olursa bu sefer alternatif olarak Sarsılmaz K2 45 ve K2 45 C çelik ve Stoeger STR45 modellerine yönelmek gerekiyor. Anlayacağınız silah almak istediğimizde kafamızda bir sürü soru ile karar vermeye çalışıyoruz. Bunun temel nedeni olarak da ülkemizde silahları deneyimleyip , inceleyerek karar verip satın alamıyor oluşumuzun yanı sıra kendi ülkemizdeki silahlar hakkında yurtdışında çekilen videolara bakarak karar vermeye çalışmamız da yatıyor. 
Başınızı ağrıttıysam affola.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn ERABEK,

Yerinizde olsam gönlümden geçeni alır, eğer bir modeli diğerlerinden daha fazla beğendiysem kalibre veya şarjör kapasitesine bakmazdım, neticede ülkemizde sivil bir kullanıcının ihtiyacı ve kullanım şekli - miktarı belli. Tabii ki ülkemizin mermisi 9x19 dur ve de şarjör kapasitesi önemlidir ama bence en önemlisi en beğenilen modeli almak. Neticede bu gönül işi ve bunlar kolay alınan, kolay satılan nesneler değil.

Sarsılmaz'ın yeni 7/24'ü güzel görünüyor, firma sonunda yakışıklı bir tabanca yapmış. Onun da dezavantajı çok yeni bir model olması. Birkaç yıl beklemekte fayda olabilir. 

İstanbul'daysanız veya yolunuz düşerse listenizdeki 3 ve 5 no hariç diğerlerini Gümüşsuyu ve Beşiktaş'ta inceleyebilirsiniz. En azından ergonomi açısından.

Yerli Glock klonu enflasyonu konusunda aynı fikirdeyim.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Tisaş’ın Duty modeli bana daha derli toplu geldi. Otomatik iğne kilidi varsa bence iyi bir seçenek.
Kompasatörlü modelleri oldum olası sevmiyorum, geri tepmeye/şahlanmaya hiç bir faydası yok, atışta da aşırı kirleniyorlar.
Tekafuz ettiğiniz modellerin içinde Sar7/24’ün her ne kadar bu markayı sevmesem de mantıklı modellerden, evet model yeni ama zaten yıllardır cz klonu üreten bir firma. Tam boy irca mili olması ve red dot montajına hazır olması hoş detaylar.
si vis pacem, para bellum
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul

Sn. ERABEK, kararınızı vermenizde yardımcı olacağını düşündüğüm bir video. İzlememizi tavsiye ederim.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ihtiyar'e teşekkür ederiz.
Bul
(02-06-2025, 23:33)Actionman yazdı: Kompasatörlü modelleri oldum olası sevmiyorum, geri tepmeye/şahlanmaya hiç bir faydası yok, 

Acaba?

Aşağıdaki videoda Sn. Kanuni'nin yeni aldığı;  kompansatörlü Girsan Witness 2311 Match X atışlarını izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/shorts/1a86OczXj...ture=share

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
DS carry modeli ile poligonda bir kutu mermi yakma fırsatım oldu, daha önce kullandığı tek Tisaş zigana olan biri olarak beklediğimden derli toplu bir tabanca buldum karşımda diyebilirim. Ruhsatlı silahım uzun zamandır Canik TP9 SF ve artık elimin bir uzantısı gibi geliyor, ona alışkın olduğum için DS carry ergonomisi ilk başta garip geldi hatta atış sırasında tutuştan kaynaklı 2 kez emniyeti yanlışlıkla açtım. Nişangah sistemi güzel hedef bulmak zor değil, ilk defa elime aldığım bir tabanca ile 25 metreden Poligonist'deki gong hedefi vurmak zor olmadı. Fakat atış boyunca 2-3 kez besleme hatası oldu, artık silah ya da şarjör kaynaklı o konuda emin değilim, mühimmat da malum özkursan poligon.
Bul
1911 modellerde neden çifthareketli tetikli model geliştirilmiyor ? Yapısı mı müsait değil ?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
(16-09-2025, 00:36)musti267 yazdı: 1911 modellerde neden çifthareketli tetikli model geliştirilmiyor ? Yapısı mı müsait değil ?

Sizin sorunuzu görünce bir baktım, 1989 ve 1997 yılları arasında colt sa/da tetiğe sahip double eagle adında bir model üretmiş ama tercih edilmemiş. Bu platform her ne kadar zamanında görev silahı olarak tasarlanıp kullanılsa da istisnalar haricince şu anda böyle bir eğilim yok. Güncel versiyonlarda kullanıcıları genellikle poligon kullanımı ve sportif atıcılık için tercih ediyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de bu platformla özdeşleşmiş olan tetik hissiyatı. Bunu değiştirmek için de bir neden ve böyle bir talep yok. Halihazırda çift hareketli tetiğe sahip yeterince iyi silah bulunuyor zaten. Günümüzde de görev için de tek hareketli tetiğe sahip modeller daha çok tercih ediliyor. Geriye bireysel savunma amacı ile silah alanlar var ki bu kesimin kararlarını çok fazla faktör belirliyor ve öne çıkacak kadar odaklanılmış bir platform model dikkat çekmiyor. Tabii bunlar benim kişisel yorumlarım. 

Ben de kabza emniyeti konusundaki bu ısrarı anlamıyorum mesela...
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi