Namlu Boyu Sistem Kaydı hk.
Herkese merhabalar, merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum,
76 cm uzunluğunda bir Superpoze tüfeğim var bu tüfeğin namlusunu 51 cm olarak kestirmek istiyorum, ruhsat kaydında tüfeğin namlu uzunluğu yazıyor mu ? Yasal olarak bu durum problem teşkil eder mi ?
Bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim, herkese iyi forumlar.
Bul
(01-06-2025, 17:06)Ibrahim.Ozkan yazdı: Herkese merhabalar, merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum,
76 cm uzunluğunda bir Superpoze tüfeğim var bu tüfeğin namlusunu 51 cm olarak kestirmek istiyorum, ruhsat kaydında tüfeğin namlu uzunluğu yazıyor mu ? Yasal olarak bu durum problem teşkil eder mi ?
Bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim, herkese iyi forumlar.

Silah İşlemleri Genelgesi'nin 59.sayfasında yedek namlu konusu anlatılmış:

Kayıt edilen yivsiz tüfeğe ait en fazla bir yedek namlu merkezi kayıt sistemine girilir. Kişilerin
[i]ruhsatnamesinde kayıtlı yivsiz tüfekleri için yedek namlu almak istemeleri halinde, kişilerden

yivsiz tüfek satın alma izni istenmez. Satın alınan yedek namlu için, kart ücretinin ödenmesi ve
merkezi kayıt sisteminden engel halinin bulunup/bulunmadığı araştırılması şartıyla yeni
ruhsatname düzenlenir.

Faturada ve ruhsatta namlu boyu yazılıdır. Kestirirseniz, yenileme yapmazlar.Ya faturalı bir yedek namlu 
alıp,kart ücreti ödeyerek ruhsata işletilecek.Ya da 51 cm namlulu yeni bir tüfek alınacak.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Teşekkür ederim bilgi için.
Bul
Tüfeğinizin markası nedir bilmiyorum, ancak

51cm bir namlu yaptırıp veya hazır bulunuyorsa

satın alıp faturasıyla yedek namlu olarak

işletebilirsiniz.

Bu şekilde daha uygun olur sanırım.

23013PC75G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için mTa'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: