TP9 SF METE S KAPAK TAKIMI TAM KAPANMIYOR
Merhaba değerli üyeler. TP9 SF METE S tabancamda atış yaparken kovanı tahliye ettikten sonra sügünün tam kapanmaması sorunu var. Sürgü yaklaşık 1 cm geride kalıyor ve fişeği patlatmıyor. Elimle arkasından ittirdiğimde yerine oturuyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Sorunun irca yayından olduğunu düşünüyorum. Siz değerli forum üyelerinin tecrübelerine sığınıyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Fatih A.'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Fatih durumu fotoğraflayıp paylaşabilirseniz daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(07-06-2025, 21:12)alpSaral yazdı: Sn.Fatih durumu fotoğraflayıp paylaşabilirseniz daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

Saygılarımla.

İlk fırsatta fotoğraf çekip paylaşacağım.
Bul
(07-06-2025, 18:33)Fatih A. yazdı: Merhaba değerli üyeler. TP9 SF METE S tabancamda atış yaparken kovanı tahliye ettikten sonra sügünün tam kapanmaması sorunu var. Sürgü yaklaşık 1 cm geride kalıyor ve fişeği patlatmıyor. Elimle arkasından ittirdiğimde yerine oturuyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Sorunun irca yayından olduğunu düşünüyorum. Siz değerli forum üyelerinin tecrübelerine sığınıyorum.

Sn. Fatih A.,

Sürgü kapanmama sorununun bir çok nedeni var. Şarjör takılı değilken sürgü manüplasyonunda sorun varmı? Şarjör boş takılı iken kapanmama sorunu yaşanıyor mu? Şarjöre mermi basılıyken, ilk merminin atım yatağına sürülmesinde sorun var mı? Bunları da yazarsanız ve sn. AlpSaral'ın dediği gibi video kaydı alırsanız belki yardımcı olabiliriz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Tüm forum üyelerine selamlar iyi bayramlar ;

Çalıştığım kurumda sanırım 2020 yılından itibaren yeni mezun personele Canik Tp9 Mete tabancalar techizat tabanca olarak verilmeye başlandı. Mesai arkadaşlarıma ait tabancalar ile periyodik atışlar esnasında atış yapma fırsatım oldu. Bahsettiğiniz arıza ile 3 farklı tabancada karşılaştık. 1 Tabancada kovan tahliyesinden sonra mermi ateşlenmezken diğer 2 tabancada sürgü manüpüle edildikten sonra ilk mermi ateşlenmedi ve mermiler kontrol edildiğinde İğne teması görülmedi. Bizim arkadaşlar mesai görev yoğunluğundan ve yeni tabanca kurum toplu alım yaptığı için garanti prosedürlerinden, kısa sürede çözüm bulamadılar. Bahse konu durumla ilgili onarım değişim yada arıza tespiti gibi bir çözüm bulan varsa öğrenip size dönüş yapacağım.

Saygılar..
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Aquila54'e teşekkür ederiz.
Bul
GÜNCELLEME;
Canik firması ile yaptığım görüşmede silahta hiç bir sorunun olmadığı, bu tür sorunun tamamen silahı tutuş kaynaklı olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine atış poligonuna giderek eğitmen yardımıyla silah tutuşumu tekrar gözden geçirerek yaptığım atışlarda yine aynı sorun yaşandı. Ayrıca eğitmen de benim silahımla atış yaptığında sorun devam etti. Sonrasında yaptığım kısa bir araştırma sonucunda Canik internet sitesinde satılan kırmızı renkli irca yayı ve milini temin ettim ve hemen poligona giderek deneme atışlarını yaptım. Toplam 300 adet MKE marka fişek attım ve hiçbir atışta sorun yaşamadım. Şikayetvar.com sitesinde de bu sorunu yaşayan birçok kişi gördüm. Canik firması hepsine sorunun tutuş kaynaklı olduğu cevabını vermiş ancak bazıları ısrar ettiğinde irca yayı ve milini değiştirerek sorun ortadan kalkmış. Sonuç olarak Canik firması, çoğu kişi bu sorunu yaşadığı halde görmezden gelip kabul etmeyerek sorunu kullanıcının silah tutuşuna bağlıyor. Müşteriyi süründürmeden sorunun çözümünü sağlamıyor.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Fatih A.'e teşekkür ederiz.
Bul
Limp Wristingi öne sürmüşler ama sürgü kovan sıkışması sebebiyle kapanmıyor.
(19-01-2025, 17:49)cos30 yazdı: Kimseyi üzmek istemem ancak Canik’in “yeni” olarak lanse ettiği bütün tabancalar, temeli 1999 yılında oluşturulan 26 yıllık tasarım tabanlı tabancalar. Gövde ve sürgüyü makyajlayınca yeni tabanca üretmiş olmuyorsunuz, makyaj yapmış oluyorsunuz.

Açıkçası yıllardır temelde aynı kalan TP9 görmekten sıkıldım ben.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-08-2025, 22:16)Shepherd yazdı: Limp Wristingi öne sürmüşler ama sürgü kovan sıkışması sebebiyle kapanmıyor.
(19-01-2025, 17:49)cos30 yazdı: Kimseyi üzmek istemem ancak Canik’in “yeni” olarak lanse ettiği bütün tabancalar, temeli 1999 yılında oluşturulan 26 yıllık tasarım tabanlı tabancalar. Gövde ve sürgüyü makyajlayınca yeni tabanca üretmiş olmuyorsunuz, makyaj yapmış oluyorsunuz.

Açıkçası yıllardır temelde aynı kalan TP9 görmekten sıkıldım ben.
Evet. Limp Wristing kavrama ve tutuş şekline göre ortaya çıksa da Canik'deki sorun farklı kavrama ve tutuşlarda devam etmişti
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Fatih A.'e teşekkür ederiz.
Bul
Kıymetli arkadaşlar, yıllarını silah eğitimine vakfetmiş bir silah kullanıcısı olarak acizane bir kaç fikrimi sunmak isterim.
Canik polimer modellerinde en fazla sıklıkla karşılaştığımız arıza çeşididir. Kapak takımı tam kapanmadığı için çoğu zaman tetik düşse dahi iğne hızının sürgü tarafından hızının kesilmesi neticesinde ateşleme olmaz hatta iğnenin sürgüye çarpması ile sürgü yerine oturur. Atım yatağındaki ateşlenmeyen fişek kontrol edildiği zaman kapsül üzerinde silik bir iz görünür. Kimi zaman ise de kapak takımının tam oturmaması neticesinde tetik dahi düşmez. Ben bu sorunu kendi 2 Canik tabancamda hiç gözlemlemedim. Muhtemelen silahların iyi bakımlı çalıştırmamdan kaynaklı olabilir. Sorunun temeline inmeye kalktığımız zaman birden fazla sebep öngörülebilir.

Az önce değerli kullanıcılarımızın da izah ettiği gibi tutuş esnasında kapak takımına yardımcı el parmaklarının temas etmesi ya da bastırması neticesinde kapak takımının hızının kesilmesi neticesinde kapak takımının oturmaması.

Firma ne yazık ki yaylarını taşeron firmalara ürettirdiği için üreten firmanın her ürettiği yayda aynı standardı yakalayamaması neticesinde yetersiz yay baskısı olabilir. Bu akıllara üretilen yayın üretim sonrası yay gerim kalite kontrol eksikliği konusunu akıllara getirmektedir. Her üretilen yayın üretim sonrası hassas bir şekilde doğru standartlarda olup olmadığının daha iyi kontrol edilmesi gerekmektedir.

Diğer akla gelen husus silahın bakımsız kirli ya da yağsız olması neticesinde metal yüzeylerin (namlu - kapak takımı / sürgü taşıyıcı kızaklar - sürgü taşıyıcı kızak yuvaları / namlu kilit açma bloğu ve namlu yüzeyleri) birbirlerine sürtünmeleri neticesinde sürgünün ileri olan hızının kesilmesini getirmektedir.

Diğer bir husus ise şarjör yay gerimi ve irca yay gerim uyum konusu olabilir. Eğer silahın ateşleme sirkilasyonu zaman dilimi içerisinde şarjör yayının fişekleri yukarı iteleme hızı sürgü hızına tam olarak yetişemiyor ise sürgü atım yatağına sürmek için şarjörün en üstündeki kavradığı fişeği tam olarak arka dip tablasından kavrayamaz, ucu ucuna kavrar, fişeği rampaya yönlendirdiği esnada fişek rampadan tırmanırken göstermiş olduğu direnç sürgü hızını azaltır, kapak takımı belki kapanır ancak bu esnada iğneyi de kurmak için irca yayının gücünü kullanan sürgünün tam olarak kapanmaya mecali kalmayabilir.
TTI Combat ile atış yaparken bu hadiseyi bir kaç defa yaşadım. Yanılmıyorsam TTI Combat a iki çeşit irca yayı sunmakta. 14 ve 18 lb seçenekleri ile. Kullanılan mühimmatın şarjı da sürgünün çalışma süresini de etkileyeceği öngörüldüğü zaman kullanılan mühimmata göre irca yayı tercih edilmeli.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpyesilay'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi