06.09.2025 Ruhsat harç GÜNCELLEMESİ
ben mi yanlış okuyorum yoksa yanlış mı yazılmış, taşıma ruhsat harcı ucuzlamış mı yani? 31.600 diye okuyorum anlamadım

düzeltme: her yıl için demiş. şimdi anladım. 31.600 x 5 = 158.000 TL yuhhh!
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Artık taşıma için harcı yıllık ödeyeceğiz şeklinde anlıyorum ben. Bulundurma harcı için özellikle bir süre belirtilmeyip taşıma için yıllık olarak belirtilmiş olması bunu düşündürüyor. Umarım bunun peşinden sağlık raporu da her yıl yenilenir gibi birşey gelmez.
Bul
Arkadaşlar, hazırlanan metin aşağıdadır. Durumunuza  uygun ufak değişiklikler yapabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sn.Cumhurbaşkanım,

06.9.2025 Günü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile silah ruhsat harçları %100 oranında arttırılmıştır. Bulundurma harcı 50.565,00 TL, taşıma harcı 158.000,00 TL ve yivsiz tüfek harcı 1.225,00 TL olmuştur.2026 Yılının başında yeniden değerleme oranındaki artışla beraber bu harçlar en az %35 oranında daha artacak gibi görünüyor.
               Her yıl diğer harçlar gibi 2026 yılı başında yeniden değerleme oranına göre yapılacak artışları bile endişeyle bekleyen bir vatandaş olarak, çok büyük hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayım. Evini, ailesini ve namusunu korumak amacıyla silah bulunduruyorum ve asgari ücretin iki katını bulan harç nedeniyle  ruhsatımı nasıl yenileyeceğimi bilemiyorum.
           Harçların artışı, faydadan çok zarar getirecek, vergi geliri artışı dışında bir faydası olmayacak, aksine telafisi imkansız sonuçlar doğuracaktır. Şöyle ki:
              1)Yüksek silah harçları, illegal silahlanmayı teşvik eder. Ortalama bir tabancayı bulundurmak  için her 5 yılda bir tabanca fiyatının 2 katı harç, taşımak için 6 katı harç ödemek, dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanan bir şey değildir. Bu harçları bir çok insan ödeyemeyecek ve  ruhsatsız silah alacaktır. Sonuçta ülkemizde ruhsatsız silah sayısı artacak, illegalite yükselecek ve ülkemiz “ruhsatsız silahlar yurduna” dönecektir. Bu durum, aynı zamanda suç sayısını da arttıracaktır. Eminim ki bunu hiç kimse istemez.
               2)Zaten mevcut harçlar nedeniyle ülke içine satış yapamayıp, ihraçla ayakta durmaya çalışan yerli silah sanayi satış yapamaz hale gelecek,20’den fazla fabrika kapanacak veya iflas edecektir. Sırf az bir vergi geliri için silah sanayimizi çökertmeye değer mi? Harçlar indirilerek daha çok insanın ruhsatlı silah alması sağlanır ve bu şekilde daha çok vergi toplanmış olur. Böylece fabrikalar da daha çok silah satarak devlete daha çok vergi öderler.
              15 Temmuz darbe girişimi sırasında ruhsatlı silahlarıyla devletin yanında olup, teröriste mermi sıkan vatandaşlara ”ruhsatlı silah kullanma” anlamına gelen bu hatalı harç artış kararının yeniden gözden geçirilerek artıştan  vazgeçilmesini, aksine mevcut harçların düşürülmesini saygılarımla talep ederim.06.9.2025

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cimer.gov.tr adresini tıkladığımızda sağ tarafta başvuru bölümüne geliyoruz.E devletle başvuru bölümüne tıklıyoruz.
Girdikten sonra gelen ekranda "istek" kısmını işaretleyin,metni kopyalayıp talep bölümüne yapıştırın ve ilgili kurum kısmında  "İletişim Başkanlığı'nı işaretleyip gönderin.Size bir başvuru numarası verilecektir.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Böyle bir uygulama ruhsat yenileme tarihi gelen silahların kaybolmasına(!) sebep olur...
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Buradan elde edecekleri 3 kuruşun bunların dişinin kovuğuna yetmeyeceği aşikar! İlkokul çocuğunun bile hesap edebileceği bu kararın korkunç sonuçlarını gayet iyi bildiklerini düşünüyorum.Cimere başvuru iyi niyetli ama beyhude bir çaba olacak ama yine de topluluğumuzun sesi çıkması adına yapacağım!
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul
Mafyaya ve kaçakçılara gün doğdu . Çok saçma çok popülist bir yaklaşım. Aynı trend trafik cezalarındada var. Sanırım mevcut bakanın etkisi.

Taşıma ruhsatı 4000 dolar. Üzerine iyi bir yabancı desen 3000 dolarda o.

Neredeyse yıllık KBMG' nin yarısı kadar bedel. ABD de olsa 1 tabanca için taşıma ruhsatı 35.000 dolar . Küçük kıyamet kopardı hehalde.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
Değerli Forumdaşlarım,

Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Lütfen CİMER'e dilekçe gönderin, tanıdıklarınızın da göndermesini sağlayın. 

Ülkemizde kayıtlı 2,5 milyon ruhsatlı silah sahibi var. Bunun yarısı harçtan muaf kamu görevlisi olsa, geri kalanları dilekçe verdiğinde, bu inanılmaz harçlardan geri adım atılmaması bence siyasi intihar olur.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer'e dilekçe gönderilmiştir , bu yanlış karardan en kısa sürede dönülmesini umuyorum..
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TTBOY'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Forumdaşlarım,

Başvuru yapıldı.

Lütfen 'bir şeye yaramaz' demeyip, başvurumuzu yapalım. Çevremize yaptıralım. Yılbaşında bir bulundurma ruhsatı 70 bin TL civarlarında olacak. Hiç bir şey yapamıyoruz, en azından başvuru konusunda üşenmeyelim. Nasıl olsa başka birileri başvurur dememek lazım. Gün birlik günüdür.

Saygılar.
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer'e dilekçe gönderilmiştir , bu yanlış karardan en kısa sürede dönülmesini umuyorum..
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: