06.09.2025 Ruhsat harç GÜNCELLEMESİ
Ben 1 Eylül'de taşıma ruhsatı başvurumu yapmıştım, harç olarak da 79.000 ödemiştim. Acaba ruhsatlandırma aşamasında harç farkı ödememi isterler mi? Yoksa başvuru sırasındaki kanun mu geçerli olur?
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
Bul
Yatlara bile %8 vergi alınmaya başlandıysa durum gerçekten kötü. Ben hiç bir şekilde geri adım atacaklarını zannetmiyorum. Ancak yine de örgütlenip dilekçe göndermek gerek.

Önceden ruhsatsız silahlara sadece illegal kesimin talebi varken. Artık birçok illegal ile alakası olmayan ama maddi durumu müsait olmayan insanlarda ruhsatsıza talebi olacak. Tabi o zaman çetelerin bu durumdan kazançları artacak ve çeteler büyüyüp daha büyük olaylara ve tehlikeli durumlara gebe olacak.

2 tane bulundurma ruhsatı aşamasıda iken kötü bir durumda kaldım.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
Başvurunun mülki amir veya yetki verdiği kişi tarafından onaylanma tarihi önemli.Onay verilmişse fark alınmaz.
Ancak,henüz onaylanmamışsa fark harcı isterler. Bence bu uygulama yasal değil.Başvuru tarihindeki harç esas olmalı.
(Bu konuyu bir yerde tartışmıştık,hatırlamıyorum.)
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama benim daha önce Kasım sonunda başvurduğum ruhsatı oyalayıp daha sonraki seneye sarkıtıp aradaki yeni yıl farkını almışlardı.

Artık vatandaşı ne kadar sömürsek kârdır diyorlar.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
Dünyanın en pahalı silahlarını ,dünyanın en pahalı ve sürekli ruhsat harçları ile taşıyan ya da bulunduran forum ahalisine selamlar. Dünyanın en pahalı araçlarını kullanmak zorunda olan insanımız enteresan bir şekilde bu duruma üzüleceğine yatlara gelen %8 ötv ye seviniyor. Tüm sosyal medya bununla çalkalanıyor. Toplumlar hakettikleri gibi yönetiliyorlar ve biz de bunu hakediyoruz sanki. Çünkü hiç sesimiz çıkmıyor. 20 bine satılan silahın 160 bin ruhsat harcı olması akıl alır gibi değil. Yivli harçları için yıllar önce imza toplarken insanlar "bize ne biz kuş avcısıyız" diyorlardı. Belki daha sonra yivli alanları olmuştur bilemiyorum. Ama meselenin sarı öküzü vermemek olduğunu anlamadılar. Anlamayacaklar. Hiç çaba göstermediler. Hiç denemediler bile. Nasılsa bir şey olmaz dediler demeye devam ediyorlar. Bunlar artık son şanslar. Hızlı ve düzgün bir tepki verilmezse 3 ay sonra 250 bin olur biz yine buralarda dövünür dururuz. O yüzden dilekçeyse dilekçe mahkemeyse mahkeme artık ne ise buna bir dur demek lazım. Biz elimizden geleni yapalım olursa seviniriz olmazsa da en azından denedik olmadı deriz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
Bul
İşe yarar mı bilemiyorum ama ben de CİMER'e başvuruyu yaptım.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mete-TA3MKY'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-09-2025, 23:02)Mete-TA3MKY yazdı: İşe yarar mı bilemiyorum ama ben de CİMER'e başvuruyu yaptım.

Arkadaşlar işe yaraması önemli değil, düşüncemizi tepkimizi yasal yollardan ifade etmemiz çok önemli.

Sn.ceycey'in hazırladığı metni bende CİMER kanalıyla İletişim başkanlığına gönderdim.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-09-2025, 22:23)yavuzg yazdı: Ben 1 Eylül'de taşıma ruhsatı başvurumu yapmıştım, harç olarak da 79.000 ödemiştim. Acaba ruhsatlandırma aşamasında harç farkı ödememi isterler mi? Yoksa başvuru sırasındaki kanun mu geçerli olur?

Ceycey Üstadımın dediği gibi tamamen mülki amir onayına bağlı. Şayet dosyanız onaylandı ise yani mülki amirin kutsal kırmızı kaşesi ile taltif edildiyseniz sorun yok. Henüz dosya imzalanmadı ise dosyanız eksik evrak sebebiyle ruhsat şubeye geri gider, harç farkını isterler. Kırmızı mühürle taltif edilme şansına nail olduğumuz gün ruhsatımızın 5 yıllık süresi başlıyor, silahı ne zaman aldığımızdan bağımsız olarak. 

Dosyanız onaylandı ise satın alma belgeniz çıkmıştır. Kendi ruhsat şubemde 5 günde dosya onaylandığı da oldu, 1 ayda da. Ancak, moral bozmak istemem ama  tabanca taşıma ruhsatı dosyasının 5 günde onaylanması zor, normal şartlarda tabi.

İnşallah mağdurlardan biri olmazsınız. Bugün bir arkadaşla konuşmuştuk, şu anda dosyası onay aşamasında olanların işi zor, şeklinde.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer e başvurumuzu yaptık. Gazamız mübarek olsun.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
Bul
Ülkemizin durumu göz önünde bulundurmak gerekirse. Her evde otomatik tüfekler ve tabancalar olmalı. Halkın silahlandırılıp hazır halde bekletilmesi gereken yerde aksine silah alma hakkı da elinden alınıyor. En az sığınaklar kadar önemli bir konu. Cimer başvurumuzu yaptık. Umarım sesimizi duyup talebimize olumlu yanıt alabiliriz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için piyasli'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi