Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
08-09-2025, 13:54
İzmir'de bir polis merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis şehit oldu, 1 polis ağır yaralandı.
Saldırıyı 16 yaşındaki bir çocuğun yaptığı belirtildi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, "İzmir Balçova Salih İşgören Polis Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu menfur saldırı sonrası maalesef 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memurumuz Hasan Akın şehit olmuş, Polis Memurumuz Ömer Amilağ ağır olmak üzere Polis Memurumuz Murat Dağlı hafif yaralanmıştır. Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın şüphelisi E.B.( 16) yakalanmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır." paylaşımında bulundu.
İzmir Valisi Süleyman Elban da yaptığı açıklamada, "Saldırgan lise öğrencisi ve bu sokakta oturuyor. Suç kaydı yok ve yaralı olarak ele geçirildi" dedi
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
• Shepherd (08-09-2025)
Yorumları: 36
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 27 mesajda 70
Teşekkür Verildi: 117
Asıl sorulması gerekenler:
1. 16 yaşında çocuk o silahı nereden bulmuş? Kullanmayı ne ara öğrenmiş?
2. Bu saldırıdaki motivasyonu neydi?
3. Şehit olan 1. Sınıf Emniyet Müdürümüz asıl hedef miydi yoksa tesadüfen mi oradaydı?
4. Bu olay, son zamanlarda Ahmet Minguzzi cinayetiyle ortaya çıkan çocuk çetelerinin bir uzantısı mı?
Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
Ve bir şey daha. "Suça sürüklenen çocuk" maddesi işleyecek mi bu saldırıda?
Bir de soru sorayım o zaman: Taşıma ruhsatlı silahı ile bölgeden geçen biri, saldırganı öldürseydi ne olacaktı?
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
Yorumları: 86
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 70 mesajda 214
Teşekkür Verildi: 372
Tüfek babasına aitmiş.
Radikal dinci terör örgütü bağlantısı var.
Bir süre önde göz altına alınmış ve bu karakolda kötü muamele gördüğünü söylemiş
si vis pacem, para bellum
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
• axoy68 (08-09-2025), sentinel (08-09-2025)
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Çocuktur yea, aklı ermez diyenleri islak odunla dövmek gerekir. Emiyet teşkilatı Türk halkını koruması için yetkilendirilmiş, sorumluluk almış ve bunun için var olan bir teşkilat. Bu saldırının derin yapısında da Aziz Türk halkinin güvenliğine ve özgürlüğüne kasıt vardır.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Yorumları: 42
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 108
Teşekkür Verildi: 104
(08-09-2025, 15:11)AliGalip yazdı: Ve bir şey daha. "Suça sürüklenen çocuk" maddesi işleyecek mi bu saldırıda?
Bir de soru sorayım o zaman: Taşıma ruhsatlı silahı ile bölgeden geçen biri, saldırganı öldürseydi ne olacaktı?
Bu konuyu bende çok merak ediyorum
Aklımda aşağıdaki senaryo var.
Taşıma ruhsatlı silahımız var ve polisin çatışması esnasında polisler vuruldu kendi silahımız ile polise saldıran kişilere karşı müdahale de bulunabilirmiyiz? Olaylar sonunda polislere saldıran kişi veya kişileri etkisiz hale getirdik herhangi bir cezai yaptırımı varmı?
Hukukçu forum üyelerimizden bizleri bilgilendirmelerini rica ederiz.
Saygılarımla.
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
Sn AliGalip, Sn Tongel,
Güzel soru. Konunun uzmanı değilim. Hem saldırı anının, hem de saldırganın yakalanış videosunu seyrettikten sonra bilgim yok ama fikrimi yazayım. Forumlar bunun için var.
Bizde polisin silahını kullanma yetkisi yok ki vatandaşın olsun. Mekanı cennet olsun bayan bir polis şehit edilmişti, devriye arkadaşından ele geçirilen tabanca ile. Rahmetli yapması gerekeni yapıp, saldırganı vurup öldürseydi bugün ya hapisteydi ya da iyi ihtimalle BİM de kasiyer, diye düşünüyorum.
Ayrıca ''suça sürüklenen çocuğun'' etkisiz hale getirilme videosu da çok enteresan. Çantasında bomba olma ihtimali olan ve dört polisi vurmuş bir saldırgan bacağından vuruluyor, kişi amatör olduğundan çatışmayı bırakıyor. Haplanmış, tecrübeli, iyi silahlanmış biri olsaydı sayı artardı, diye tahmin ediyorum. En azından çantasında bomba olsaydı, patlatmak için 1 dk dan fazla zamanı vardı.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Gunduz (08-09-2025), TongeL (08-09-2025)
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Hukuki boyutu bu saatten sonra çoğu kişinin umrunda olacağını sanmıyorum. Ama polis tarafından saldırgan sanılıp o hengamenin icinde kafa karışıklığı yaratabilir. Youtube da videolar yayınlayan bir polis abimiz terör saldırısında asayiş yelekleri olmadığı için müdahale edemediklerini söylemişti.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Yorumları: 39
Teşekkür Alındı: 31 mesajda 81
Teşekkür Verildi: 112
Düşünün. Canınız tehlikede . Potansiyel bir teröriste yaklaşıyorsunuz. Az önce 2 arkadaşınızı şehit etmiş. Tabanca belinizde yaylana yaylana yürüyorsunuz. Siper almak yok , hedef küçültmek yok, atışa hazırlık yok. Sanki babasının tarlasında yürüyor. Birisi uyarmasa kesin ölmüştü. Bunu sadece polisin silah kullanma yetkisinin kısıtlı olmasıyla açıklayamayız. Polisimizin maalesef eğitimi yok. Katil gerçekten eğitimli olsa allah korusun hepsini şehit edebilirdi.
Kendi silahımı kullanır mıydım? Kesin kullanırdım. Sonra gerekirse emniyetin sorularına cevap verirdim

Burada önemli olan önce halkın ve polisin güvenliğini sağlamak olduğuna göre bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum. Sonrası Allah kerim
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
• Actionman (09-09-2025), AliGalip (09-09-2025), barış06 (09-09-2025)
Yorumları: 29
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 23 mesajda 66
Teşekkür Verildi: 165
Sayın AliGalip sorunuzdaki senaryo aslında gerçekte yaşanmıştı ama aramama rağmen haberi bulamadım. Bir ilimizde polise silah sıkan ve sanırım şehit eden bir suçluya bir esnaf ruhsatlı silahı ile müdahale edip öldürmüştü ve ceza almamıştı. Meşru müdafaa şartlarının oluşması için tehlikenin size veya başkasına yönelik olması gerekiyor.
Başlığa konu olan bu çok üzücü olayın oluş şekli ve sonrasındaki müdahale ile ilgili şaşırdığımı söyleyemem ve benzer durumların yaşanmasını engelleyecek aksiyonlar alınacağını da düşünmüyorum. Sorun bir kaç tespit ile geçiştirilemeyecek kadar derinde.