Bizimkisi Çok Uzun Bir Aşk Hikayesi...Canik MC9 Prime ...
...LOADING...

Writing By LAMRETOEJ
Bul
PART -1

Benimkisi çok uzun bir aşk hikayesi. Uzun yıllardır yivsiz tüfeklerle haşır neşir olup. Tabancayı bir türlü envanterime katamadım. Fakat arkadaşlarımın tabancaları ve poligonlarla, tabanca sevdamı dizginleyip. Uzun yıllar sonunda tabancayı, en sonunda envanterime kattım. Bu uzun soluklu serüvende bana sabırla dinleyen tüm sorularıma yanıt veren Ege Tayfasının üyeleri Kanuni, Sabri, MB277, Oberon, Demir Hakan, Bora Kara45, teşekkürü bir borç bilirim.

Seçim kriterlerim; bulunduğum şartlar gereği, tüm gün boyunca saat 3 yönünde gizli taşıma yapabileceğim, tam dolu taşıyacağım, yüksek şarjör kapasiteli, rahat gizlenebilir ve dar ortamlardan geçerken takılma yapmayacak bir silah olması konusunda yönümü belirledim. Taşıma ruhsatlı olacaktı. Bu arada yaş artık elli sınırına dayandı, makine mühendisiyim ağırlıklı olarak Hatay Antakya- K. Maraş-Malatya-Diyarbakır arasında toplu konut şantiyeleri arasında koşturup duruyorum.

SİLAHLAR KONUSUNDA ANA FİKRİM
…HER KOŞULDA…
…İHTİYAÇ DUYULDUĞU ANDA…
…SORUNSUZ…
…ÇALIŞMALI…

Hobi için, evranterime girip çıkanları bu hususların dışında bırakabilirim; onlar oyuncaktır, fakat can güvenliği sınıfına koyduğum silahlarda beklentim bu yöndedir. Neyse sadete gelelim.

Mayıs 2025 tarihinde taşıma ruhsatı için gerekli şartlar oluştu. Fakat yoğun iş tempom nedeniyle ancak Ağustos 2025’in başında başvurularımı yapıp, vergi borcumu kapatıp (varmış gözden kaçırmışız), hastanede malum 500 soruluk MMPI doldurup, Dr’larımızın arasında koşturup, zamsız bir şekilde harcımı ödeyip ? , satın alma belgem hızlandırılmış bir şekilde elime ulaştı.

Ağustos 2025 sonunda elimde satın alma belgem var fakat bir türlü ANKARA’ya geçemiyorum. Bu arada 2 tur Antakya, Maraş, Malatya, Diyarbakır yaptıktan sonra Eylül ayının ikinci haftasında ANKARA ANKARA GÜZEL ANKARA SENİ GÖRMEK İSTER HER BAHTI KARA mısralarını mırıldanarak Ankara’ya kavuştum. Yoğun tempolu toplantılar arasında bulduğum boşluklarda kafamın içinde acaba ne almalıyım sorusu dönmeye devam ediyordu.

İthal grubunda; Springfield Mil Spec 1911 bana göz kırparken, oğlum kendine gel askerde akıllanmadın mı? O gavur ölüsü tüm gün üstünde tutulmaz. Rezervasyon boşluklarından nasıl geçersin. Kara tavuk G19 Gen5 kafama tüküreyim GEN3 GEN4’ler zamanında 2200-2300$ ken almadın şimdi 4084$ para bayılacaksın elin Kenyalısının 500$ verip ırzına geçmek için aldığı tabancaya. Fikrine hakimdim.

Mantığım ithale bu kadar para bayılacağına git yerli al aradaki farkı fişeğe ve eğitime yatırım yap. Kendini her zaman bir adım daha ileride güvende hisset yönünde telkinler yaparken buluyordum kendimi.

Yerlilerde ne alacaktım? Bu durum değerlendirme süzgecinden geçerken; taşıma zorluğu nedeniyle tam boy silahlar eleniyordu, micro kompaklar elime uygun gelmediği için eleniyorlardı. Tüm gün üstümde olacağı düşünülerek polimer seçeneklerinin içinde SAR-9, STR9, Canik TP9 alternatiflerinin arasına sıkışıp kalmıştım. Diğer marka polimerler Arkadaşlar şaka bir yana MKEK sayfasına baktığımda, bir evin altındaki bakkal artık polimer silah işine girmemiş gibi duruyordu. Şaka gibiydi.

SAR-9 serisini SARSILMAZ markası ile aramda olan kan uyumsuzluğum nedeni ile baştan elendi gitti.

Stoger STR-9 ilk çıktığında elime aldığımdaki hissiyatım kabze açısı, tırtıkları ve tetiğinin hissiyatını beğenmemiştim. Sonrasında tetiğindeki iyileştireler ve kabze tırıtırlarına Sn Sabrinin yaptığı tadilat bir nebze içimi ısıtmıştı. 

Canik TP9 ile ilk çıktığı dönemden bu yanda tetiği kabze açısı ve tetiği ile beni çok mutlu ederken, SF Elite modellerinin kabze boyunun kısalığından şikayetçiydim. Serçe parmağım boşa düşüyordu. Çift yönlü sürgü salma mandalınada gıcık oluyordum gereksiz kalınlık yapıyordu. TP9-SF ve TP9 Mete SFT ile kendimi rahat hissediyordum. Atışlarımda gayet iyi neticeler ve süreler alabiliyordum. 

Bir yandan da Afyon Karahisar poligonunda kullandığım, tadına doyamadığım çirkin ördek yavrusu Stoger Cougar geçiyordu.

To Be Continued...

(NOT: Sevgili forumdaşlarım ve moderatörlerim iş tempomun boşluklarında fırsat bulabildikçe yazacağım. Kusurum için affola)

SAYGILARIMLA

LAMRETOEJ
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için LAMRETOEJ'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhabalar
Canikler tetik konusunda çok iyiler malzeme kalitesi ve işçiliğini de beğeniyorum lakin bu bahsettiğiniz prime modeli bariz sol üst atıyor son alan 3 kişi den de aynı şikayeti duydum. Dikkat etmenizde fayda var bence ls modelinde böyle bi şikayet yok mesela
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için hobi_aticisi'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi