YAF 410 Mühimmatlarda Kalitenin Düşmesi
Bildiğiniz üzere ülkemizdeki silah kanunları gereği sivil vatandaşlar olarak AR, AK platformlarını 5.56, 7.62 vb. çaplarda kullanamıyoruz. Bu yüzden hissiyatının ona yakın olmasından dolayı 410 gauge, yani 36 kalibre av tüfeği olarak kullanmaktayız. Av tüfeği fişeğinin kovanının metal olması da yasak olduğundan dolayı standart plastik kovanlı av fişeği kullandığımızda da kutu şarjörlü yapıda sık sık sıkışma durumu yaşanmakta. Eğer ki üst kalite fişek kullanırsak veya kendi dolumumuz olan kalite standartının üstünde fişekler kullanırsak bu durum sorunsuz hale gelmese bile atış keyfi nazarında daha verimli olmakta.

Velhasıl yerli fişek markalarımız arasında YAF 410 Slug, diğer yerli fişek markalarımıza göre bu platformlarda istatiksel olarak daha iyi çalışmaktaydı. Ancak son zamanlarda yaşanan değişimlerden olsa gerek özellikle kovan kaliteleri iyice düşmüş durumda. Sürekli olarak plastik kovanın yırtılıp atım yatağına sıkışması, kapsülün yerinden çıkması başlıca yaşanan sorunlar. Ve bu sorunlar sadece AR, AK platformu değil, kırma tüfeklerde dahi pek çok kullanıcının başına gelmekte. 

Ülke olarak ithal fişekler ile hobi atışı yapabilecek ekonomik koşulları çoktan geçtik. Kendi fişeklerimizi doldurabilecek zaman ve imkan ise kolay kolay bulunmuyor. Eğer ki YAF yetkilileri bu mesajı görüyorsa, kendilerinden eski kalitelerine dönmelerini ve hatta daha yukarı çıkmalarını bekliyoruz. Saygılar.

[Resim: z7uq5r5i.jpg] [Resim: 7iz6vnc3.jpg] [Resim: sl5nfuxe.jpg] [Resim: kimyosqo.jpg]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için DempseyRoll'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-02-2024, 15:18)DempseyRoll yazdı: Bildiğiniz üzere ülkemizdeki silah kanunları gereği sivil vatandaşlar olarak AR, AK platformlarını 5.56, 7.62 vb. çaplarda kullanamıyoruz. Bu yüzden hissiyatının ona yakın olmasından dolayı 410 gauge, yani 36 kalibre av tüfeği olarak kullanmaktayız. Av tüfeği fişeğinin kovanının metal olması da yasak olduğundan dolayı standart plastik kovanlı av fişeği kullandığımızda da kutu şarjörlü yapıda sık sık sıkışma durumu yaşanmakta. Eğer ki üst kalite fişek kullanırsak veya kendi dolumumuz olan kalite standartının üstünde fişekler kullanırsak bu durum sorunsuz hale gelmese bile atış keyfi nazarında daha verimli olmakta.

Velhasıl yerli fişek markalarımız arasında YAF 410 Slug, diğer yerli fişek markalarımıza göre bu platformlarda istatiksel olarak daha iyi çalışmaktaydı. Ancak son zamanlarda yaşanan değişimlerden olsa gerek özellikle kovan kaliteleri iyice düşmüş durumda. Sürekli olarak plastik kovanın yırtılıp atım yatağına sıkışması, kapsülün yerinden çıkması başlıca yaşanan sorunlar. Ve bu sorunlar sadece AR, AK platformu değil, kırma tüfeklerde dahi pek çok kullanıcının başına gelmekte. 

Ülke olarak ithal fişekler ile hobi atışı yapabilecek ekonomik koşulları çoktan geçtik. Kendi fişeklerimizi doldurabilecek zaman ve imkan ise kolay kolay bulunmuyor. Eğer ki YAF yetkilileri bu mesajı görüyorsa, kendilerinden eski kalitelerine dönmelerini ve hatta daha yukarı çıkmalarını bekliyoruz. Saygılar.

[Resim: z7uq5r5i.jpg] [Resim: 7iz6vnc3.jpg] [Resim: sl5nfuxe.jpg] [Resim: kimyosqo.jpg]
Aynı sorunu malesef bende yaşadım. Plastik kısım namlu da sıkışıyor.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için reci1654'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu mühimmatı toplu .410 tüfeğimde kullanıyordum. Artık kullanmıyorum.

Son yıllarda eğik fişekler çıkıyor kutudan, fişeğin plastik kovanında gözle görülen bir yamukluk oluyor, bir kutuda 1-2 fişek çıkabiliyor bu şekilde. Bu durumdaki fişek silindire zor giriyor.

Ancak asıl sorun şu: Fişeklerin metal tablası atışta şişiyor ve çıkartıcı ile boş kovan tahliyesi mümkün olmuyor. Tek tek boş kovanı ittirerek çıkartmak zorunda kalmak gibi saçma sapan bir durum oluşuyor. 2-3 sene öncesine kadar sorun yoktu bu markada, en azından benim kullanımımda.

Diğer yerli marka fişeklerden denediklerimde yukarıda belirtilen sorun oluşmuyor. Ama belli de olmaz, anladığım kadarıyla bizim yerli fişek üreticilerinde her hangi bir malzeme standartı yok. Bugün iyi denilen yarın kötü olabiliyor.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi