Silah Bulundurma Ruhsatı
(01-11-2025, 18:51)KPZ53 yazdı: Merhabalar 

Bir şey soracağım yivli tüfek ruhsatım geldi ama karta silah ruhsatı yazıyor acaba yanlış mı bi bilgisi olan var mı

Sorun yok. Bende de aynı şekilde.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-10-2025, 15:00)orhanbilgin yazdı: Merhabalar, Ruhsat sürem 18.01.2026da doluyor. Bu tarihten önce ruhsatı yenilememle alakalı uyarı SMS i geldi. Acaba en erken ne zaman yenileme işlemlerini başlatabilirim?

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Bul
Süresinin bitmesine yakın yenilemeyi kabul ediyorlar. Örneğin 1 hafta kala gibi.Harçlar yeni yılda artacağı için
şimdi başvurursanız kabul etmezler.Mesajın bir önemi yok.
Bul
çok teşekkürler Sn. ceycey
Bul
Bugün Nüfus Müdürlüğünden SMS geldi;  silah ruhsat dosyanız bize ulaşmıştır işlemler tamamlandıktan sonra PTT'ye ruhsatınız teslim edecektir gibisinden bir şeyler yazıyordu.

Yani Kaymakamlık dahil o günler süren koşturmacadan sonra tam bir ay geçti bugün SMS geldi.

Bakalım ruhsatımın gelmesi ne kadar sürecek..

Ek : Bu mesajdan 2 gün sonra ruhsatım PTT ile elime ulaştı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
Kıymetli dostlar,

Size de bir konuda danışmak istiyorum. Herkes garipseyecektir bu soruyu çünkü şu an için anlamsız duruyor.

Ama ne yapayım aklımdan geçiyor. O yüzden sormak istedim.

Ben 2 ay önce 51 bin lira ruhsat harcı ödeyerek 5 yıl süre için silah bulundurma ruhsatımı yeniledim ruhsatım da geldi.

Oldu ya şimdi geç kalınmış bir karar olarak silahımı devlete hibe edip yeni bir tabanca almayı düşünsem.

51.000 liranın bir kısmını kurtarabiliyor muyuz Böylece yeni
tabancaya ikinci aynı masrafı yapmamış olabiliyor muyum?

Sağlık raporu daha 2 ay oldu heyet raporu aldım. Sanırım onu kullanabilirim ,e-devlet'ten yine çıktısını alabiliyorum.

kart bedeli ruhsat bedeli falan Tabii öderiz tekrar ama sorumu anlatabildiğimi düşünüyorum.

Teknik olarak bu düşüncede bir olumsuzluk var mı?

Paranın yanında ayrıca bir hibe ve arkasından hemen yeni alım bir problem yaşanır mı?
Bul
Ankara Emniyet Müdürlüğü sayfasında sıkça sorulan sorular arasında sizin sorunuz ve cevabı var.

"11. Adıma kayıtlı ruhsatlı silahım var. Ruhsatımın bitmesine de üç yıl var. Bu silahımı devlete hibe etsem ve yeni bir silah almak istesem yeni silah için yeniden harç yatırmak zorunda mıyım?
Yeni alacağınız her silah için ruhsat türüne uygun harç ödemek zorundasınız."
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. axoy68,

Yeni alacağım silah için harç ödeyeceğim konusunda mutabıkız.

2 ay önce ödediğim 51 bin liranın büyük kısmını geri almak gibi bir şey söz konusu mu orada takıldım.
Bul
Sayın 1905sss malesef mümkün değildir. Yatırdığınız harç yanıyor ve yılın son günlerinde olduğumuz için yeni işleminiz  2026 yılına sarkacaktır. Bu durumda yeni zamlı harç bedeli ödemek zorunda kalacaksınız.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-12-2025, 14:18)1905sss yazdı: Kıymetli dostlar,

Size de bir konuda danışmak istiyorum. Herkes garipseyecektir bu soruyu çünkü şu an için anlamsız duruyor.

Ama ne yapayım aklımdan geçiyor. O yüzden sormak istedim.

Ben 2 ay önce 51 bin lira ruhsat harcı ödeyerek 5 yıl süre için silah bulundurma ruhsatımı yeniledim ruhsatım da geldi.

Oldu ya şimdi geç kalınmış bir karar olarak silahımı devlete hibe edip yeni bir tabanca almayı düşünsem.

51.000 liranın bir kısmını kurtarabiliyor muyuz Böylece yeni
tabancaya ikinci aynı masrafı yapmamış olabiliyor muyum?

Sağlık raporu daha 2 ay oldu heyet raporu aldım. Sanırım onu kullanabilirim ,e-devlet'ten yine çıktısını alabiliyorum.

kart bedeli ruhsat bedeli falan Tabii öderiz tekrar ama sorumu anlatabildiğimi düşünüyorum.

Teknik olarak bu düşüncede bir olumsuzluk var mı?

Paranın yanında ayrıca bir hibe ve arkasından hemen yeni alım bir problem yaşanır mı?

Silahı devir ettiğinizde, başvurmanız halinde bakiye yıllara ilişkin harcı iade ediyorlar. Bunun için bir prosedür var. Sn. ceycey sıklıkla yapıyor bildiğim kadarıyla. Kendisi daha iyi bilgi verecektir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için nutkey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi