Yeni Glock Gen 6
Çıkacaktı, çıkmayacaktı derken 

Glock Gen 6 resmi siteden bugün itibarıyla duyurulmuş. 

https://eu.glock.com/en/Technology/Gen6

V serisinin piyasaya çıkmasından hemen sonra yeni jenerasyonun duyurulması çok enteresan. V serisi belki ara üretim olacak ya da sadece USA pazarında satılacak olabilir.

Gen 6 da uzatılmış kunduz kuyruğu ve kabza deseni güzel görünüyor. Baş parmak istirahati ve düz tetik te dikkat çekici.

Ancak benim en beğendiğim model olan 17 tüm karizmasını kaybetmiş bence. Glock 45 deki kısa gövde üzerine uzun sürgü monte edilmiş.

İç aksamda değişiklik var mı, özellikle de tartışma konusu olan haç biçimli tetik kolunda revizyon var mı, orası belli değil.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: tn29b5p.jpg]

Resmi olmayan modelleri Youtube'a düşmeye başlamış. Görebildiğim kadarıyla V serisindeki iğne kanalının iki tarafına yapılan çıkıntılar Gen 6 da var.

[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
2026'da çıkacakmış.

Ergonomi ve tetikle birlikte kabza tamamen ayrılabilir ve değiştirilebilir olacakmış. Bununla ilgili bir patent başvurusu varmış.

[Resim: 1765003945419.jpeg]

[Resim: 1765003945337.jpeg]

[Resim: 1765003945550.jpeg]

[Resim: 1765003945612.jpeg]

ayrıntılı bilgi: https://airsoftmilsimnews.com/glock-anno...eneration/
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Çok güzel olmuş, kabze yüzeyi kıyafetlerin canını okuyacak gibi duruyor.
Umarım kendinden önceki abilerinin şarjör/kılıf gibi aksesuarları ile uyumludur.
Pek umudum yok ancak harçlar biraz normale dönse belki biz de vitrinde görebiliriz.
si vis pacem, para bellum
Bul
Glock Gen6 ile ilgili paylaşımları bir süredir takip ediyorum. İlk bakışta Glock çizgisini bozmadığı ama detaylarda bazı önemli dokunuşlar yaptığı görülüyor. Özellikle ergonomi tarafında yapılan küçük değişiklikler, kabza hissi ve tetik tepkisi konusunda kullanıcı deneyimini biraz daha iyileştirmeyi hedefliyor gibi duruyor. Tabii bunların ne kadar fark yarattığını gerçek saha kullanımında görmek lazım.
Glock’un her yeni nesilde “radikal” yerine “evrimsel” değişiklikler yapması kimi kullanıcıları tatmin etmiyor ama markanın sadık kitlesi için bu yaklaşım zaten beklenen bir şey. Dayanıklılık, basitlik ve güvenilirlik ön planda kalmaya devam ediyor.
Açıkçası benim merak ettiğim konulardan biri de bu modelin havalı tabanca tarafında nasıl karşılık bulacağı. Glock lisanslı havalı tabanca modelleri genelde birebir ölçü ve ağırlık hissi sunduğu için hem koleksiyon hem de antrenman amaçlı çok ilgi görüyor. Gen6’nın da bu açıdan başarılı bir replika ile gelmesi şaşırtıcı olmaz.
Kısacası kağıt üstünde umut verici ama Gen5 kullanıcılarını yükseltmeye ikna edecek kadar fark yaratır mı, onu zaman gösterecek. Kullanan veya teknik detaylara daha hakim olan varsa yorumlarını merak ediyorum.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi