Yorumları: 4
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 5
Teşekkür Verildi: 3
Merhabalar, 1 senedir poligonlarda çeşitli silahlarla atış yapıyorum yaş 26. Silahlara ilgim var fakat bugüne kadar hiç silahım olmadı. Silahlar konusunda da deneyimsizim. İlk silahımı alma arefesindeyim, bulundurma ruhsatı için başvuruda bulundum. Silahımı MKE üzerinden sıfır almak istiyorum, bir mani gelmezse uzun yıllar da kullanma niyetindeyim. Springfield Prodigy 4,25, Springfield Emissary 45 Acp ve CZ Shadow 2 arasından birini alacağım. CZ Shadow 2 kullanma fırsatım oldu ve hoşuma gitti, diğer silahları deneyimlemedim.
Kullanım şekli ayda 2-3 defa poligona giderek atış yapmak şeklinde olacak, haricinde kasada tutacağım. Taşıma ruhsatı alma şansım var fakat şu an için silah taşımayı düşünmüyorum ve ruhsata da bulundurma olarak başvurdum, yenileme döneminde iyice alışmış ve içime sinmiş olursa taşıma ruhsatı da alabilirim.
Gönlümden geçen silah Springfield Emissary, 45 kalibre silahların atımı hoşuma gitti, mühimmat ücreti önemli değil fakat bu mühimmatı bulmakta sorun yaşar mıyım? Bu silah görsel olarak da içime siniyor fakat silahla ilgili bir sorun yaşadığımda çözümü nasıl olur, Springfield distribütörü yok Türkiye'de araştırdığım kadarıyla. Şarjör kapasitesi de 8 mermi ve sizce bu yeterli mi? Zaman ne gösterir bilinmez, taşıma için kullanmak istesem bu silah işimi görür mü? Diğer yanda Prodigy modelini gözüme kestirdim 4,25 ebatlı 9mm ve şarjör kapasitesi ile çekici geliyor. Fakat bu silah ile alakalı çok fazla arıza şikayeti okudum, ilk silahım olacak ve deneyimsizim herhangi bir sorun çıkarırsa bunu dışarıda yaptırabilir miyim? Ayrıca güvenlik amaçlı kullanıldığı takdirde silaha güvenmek isterim, uzak dur diyorsanız bu modelden vazgeçeceğim.
CZ Shadow 2 ise benim için en mantıklısı görünüyor fakat boyut olarak taşımaya pek uygun görmedim, şu an böyle bir niyetim yok ama olursa taşınabilir mi sizce? Görüntü olarak da diğerlerine nazaran hoşuma gitmedi açıkçası, biliyorum öncelikle işlevselliğe odaklanmak lazım ama insan heves ediyor. Siz değerli üstadların yorumlarını bekliyorum, Emissary modeli sizce mantıklı olur mu veya içlerinden şuna yönel daha iyi olur dediğiniz model hangisidir? Teşekkürler.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (09-12-2025)
Yorumları: 246
Konuları: 35
Teşekkür Alındı: 211 mesajda 868
Teşekkür Verildi: 461
09-12-2025, 12:45
(Son Düzenleme: 09-12-2025, 12:46, Düzenleyen: alpSaral.
Sebep: imla
)
Merhaba saydığınız 3 tabancada gizli taşımaya uygun silahlar değiller.
Bunlar poligonda, arazide keyif için harika tabancalar ancak kişisel güvenlik için uygun olduklarından çok emin değilim.
Bence tercihlerinizi gözden geçirin, bu modelleri gerçekten seviyor ve edinmek istiyorsanız ve maddi yeterliliğiniz varsa edinin belki kişisel güvenlik için bir başka silah tercih edebilirsiniz.
45 acp mühimmat yerli üreten 2 firma var dolayısıyla artık bulunma sorunu yok. Ancak büyük olmayan bayiler bu fişekleri getirmiyorlar. Yani MKE'de rahat bulursunuz ancak piyasada o kadar rahat bulamayabilirsiniz. Önceden MKE'de de bulunamayabiliyordu.
Springfield tabancalar Türk silahseverler için çok bilinir olduklarını sanmıyorum belki Abd'de ikamet eden kimseler daha fazla fikir verebilirler bunun dışında internetten görüp okuduklarımızı aktarabiliriz sanırım.
3-4 sene önce olsaydı tavsiyem şöyle olurdu, yerli bir 1911 platformu edinin. 1 sene onunla haşır neşir olun sonra springfield kararınızı yeniden gözden geçirin ancak mevcut ruhsat ve silah ücretleri nedeniyle bunu öyle kolay söyleyemiyorum.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (09-12-2025), ceycey (10-12-2025), sentinel (09-12-2025)
(09-12-2025, 12:45)alpSaral yazdı: Merhaba saydığınız 3 tabancada gizli taşımaya uygun silahlar değiller.
Bunlar poligonda, arazide keyif için harika tabancalar ancak kişisel güvenlik için uygun olduklarından çok emin değilim.
Bence tercihlerinizi gözden geçirin, bu modelleri gerçekten seviyor ve edinmek istiyorsanız ve maddi yeterliliğiniz varsa edinin belki kişisel güvenlik için bir başka silah tercih edebilirsiniz.
45 acp mühimmat yerli üreten 2 firma var dolayısıyla artık bulunma sorunu yok. Ancak büyük olmayan bayiler bu fişekleri getirmiyorlar. Yani MKE'de rahat bulursunuz ancak piyasada o kadar rahat bulamayabilirsiniz. Önceden MKE'de de bulunamayabiliyordu.
Springfield tabancalar Türk silahseverler için çok bilinir olduklarını sanmıyorum belki Abd'de ikamet eden kimseler daha fazla fikir verebilirler bunun dışında internetten görüp okuduklarımızı aktarabiliriz sanırım.
3-4 sene önce olsaydı tavsiyem şöyle olurdu, yerli bir 1911 platformu edinin. 1 sene onunla haşır neşir olun sonra springfield kararınızı yeniden gözden geçirin ancak mevcut ruhsat ve silah ücretleri nedeniyle bunu öyle kolay söyleyemiyorum.
Saygılarımla.
Sayın AlpSaral cevabınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz üzere harçlar ve silah fiyatları fahiş bir durumda. Taşıma ruhsatı zamlanmadan almak istedim fakat ilk silah tecrübesi olması hasebiyle yavaş gitmeye karar verdim. İthal silahların da sıfır olarak bulunabilirliği ilerleyen süreçte nasıl olur kestiremiyorum. En azından silah için biraz bütçeyi esnetip gönlüme yatan, işimi görecek bir model olsun istedim.
Bu silahları elden çıkarmak da kolay olmayacak onun farkındayım, dolayısıyla uzun süreli bağ kurabileceğim bir silah olsun istiyorum. 45 acp, 8 mermi kapasiteli bir silah, gerektiği takdirde savunma için kullanılabilir mi onu da merak etmekteyim. Şayet silahı edinirsem eğitimine de mesai harcamak istiyorum. Görseli, 45 acp olması ve araştırdığım kadarıyla nispeten sorunsuz olması beni Emissary modeline yönlendirdi. Bu minvalde bir silah sizce amacıma uygun olacak mıdır, bir de Türkiye'de büyük şehirlerde arıza gibi bir durum olduğunda destek alabileceğim iyi silah ustaları var mıdır onu merak ediyorum?
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (09-12-2025)
Yorumları: 246
Konuları: 35
Teşekkür Alındı: 211 mesajda 868
Teşekkür Verildi: 461
09-12-2025, 17:41
(Son Düzenleme: 09-12-2025, 17:44, Düzenleyen: alpSaral.)
(09-12-2025, 13:44)Cys yazdı: (09-12-2025, 12:45)alpSaral yazdı: Merhaba saydığınız 3 tabancada gizli taşımaya uygun silahlar değiller.
Saygılarımla.
Sayın AlpSaral cevabınız için teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz üzere harçlar ve silah fiyatları fahiş bir durumda. Taşıma ruhsatı zamlanmadan almak istedim fakat ilk silah tecrübesi olması hasebiyle yavaş gitmeye karar verdim. İthal silahların da sıfır olarak bulunabilirliği ilerleyen süreçte nasıl olur kestiremiyorum. En azından silah için biraz bütçeyi esnetip gönlüme yatan, işimi görecek bir model olsun istedim.
Bu silahları elden çıkarmak da kolay olmayacak onun farkındayım, dolayısıyla uzun süreli bağ kurabileceğim bir silah olsun istiyorum. 45 acp, 8 mermi kapasiteli bir silah, gerektiği takdirde savunma için kullanılabilir mi onu da merak etmekteyim. Şayet silahı edinirsem eğitimine de mesai harcamak istiyorum. Görseli, 45 acp olması ve araştırdığım kadarıyla nispeten sorunsuz olması beni Emissary modeline yönlendirdi. Bu minvalde bir silah sizce amacıma uygun olacak mıdır, bir de Türkiye'de büyük şehirlerde arıza gibi bir durum olduğunda destek alabileceğim iyi silah ustaları var mıdır onu merak ediyorum?
Eğer sevdiyseniz imkanınız varsa edinin. Silahınızı bol kullanarak ve kendinizi eğiterek elbette savunma amaçlı kullanılır hale getirebilirsiniz 9 adet 45 acp az bir ateş gücü değildir standart 1911 şarjör uyumluluğu var ise (modeli iyi bilmiyorum ama muhtemelen vardır) savunma amaçlı daha yüksek kapasiteli 1911 şarjörler kullanabilirsiniz.
Silah ustası açısından ülkemiz pek çok Avrupa ülkesinin önündedir bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca silah üreten tesislerde de gerektiğinde karşılığını vererek onarım hizmeti alabilirsiniz, cz bu konuda daha avantajlıdır distrübütörü nedeniyle satış sonrası desteği en iyi ithal platformdur.
Mümkünse bir süre daha bekleyin belki beğendiğiniz model hakkında tecrübe sahibi başka bir üyemiz de yanıt yazar.
Saygılarımla
İlaveten daha önce bana springfield ve kimber soran bir arkadaşıma kimber önermiştim.
Baktınız mı bilmiyorum hangi modeller kaldı onu da bilmiyorum ama kimber’da iyi bir üreticidir onu da değerlendirebilirsiniz
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• Cys (09-12-2025), sentinel (10-12-2025)
Yorumları: 360
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 331 mesajda 1,328
Teşekkür Verildi: 1,158
3 tabanca da taşıma için pek uygun değil. Ben olsam bu üçü içinde, kasada saklanacaksa, Shadow 2 alırdım (diğer ikisi hakkında bilgim yok). Şahsen CZ markasına hep sempati duydum, bir diğer sebep te .45 ACP ben tercih etmezdim. Tabi bunlar benim kişisel beğenilerim.
Hiç biri 7,3 - 9,1 K USD gibi afaki rakamları hak etmiyor ama malum ülke şartları.
Genellikle ilk tabanca büyük hevesle alınıyor ancak bir kaç yıl sonra başka marka modele kayıyor gönül. Lakin şu son harçlardan sonra artık satayım da başka model alayım işi zorda. Tabi ki bütçe esnekliğinizi sadece siz bilirsiniz.
Bugün alınacak tabancanın 5 yıl sonraki taşıma ruhsatı 0,5 - 1 milyon arası rakamlara gidebilir. Bu nedenle ben olsam, 5 yıl sonrasını da düşünüp acele etmeden, diğer marka modelleri de değerlendirip, doğru karara varmak isterdim.
Yalnız şunu da söyleyeyim, bahsettiğiniz 3 modelden çok beğendiğiniz biri olursa onu alın. Yoksa aklınız hep onda kalacaktır. Seçiminizin hayırlı olması dileğiyle.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• axoy68 (10-12-2025), ceycey (10-12-2025), Cys (10-12-2025)
Yorumları: 40
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 29 mesajda 103
Teşekkür Verildi: 81
İlk silah olarak güvenilir platformları tercih etmek hem tetiğe bastın mı patlayacağından emin olmak hem de ilerde gerektiğinden elden kolayca çıkartabilmek açısından önemli bence... CZ platformları Türkiye distribütörü ve yetkili servisi olması açısından tercih edilebilir. İlerleyen zamanlarda Colt da getiriyor olacaklar (Colt bir CZ firması bir süredir). Biraz bekleyip gelecek olan Colt 1911 modellerini de değerlendirebilirsiniz.
Bu kapsamda, güvenilirlik dendiğinde, Glock, CZ 75, Beretta 92 FS gibi yılların platformları da değerlendirilebilir...
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
• Cys (10-12-2025), Yarımcalı (10-12-2025)
Cevaplar için teşekkür ediyorum, anladığım kadarıyla Shadow 2 bizi yolda bırakacak bir silah değil. Bol atış yapma ve güvenilirlik olarak da daha mantıklı olacak sanırım. Halen aklım Emissary 45 acp modelinde ama Shadow 2 daha mantıklı duruyor ilk silah için. Görüntü olarak en çirkini bu ama 9mm ve çift hareketli bir mekanizma olunca tercih edilesi oluyor.
Glock ve benzeri tabancaları ileride ihtiyaç duyarsam edinebilirim diye düşünüyorum ama 1911 platform, 45 acp, çelik ve görüntüsü bu kadar tok bir silah her zaman nasip olur mu demekten kendimi alıkoyamıyorum. Mantık Shadow, kalp Emissary diyor. 1-2 hafta içerisinde karar vermiş olacağım, araştırmaya devam ediyorum. Umarım içime sinen bir silah seçebilirim, teşekkürler tekrardan.
Yorumları: 36
Teşekkür Alındı: 27 mesajda 70
Teşekkür Verildi: 115
Yurtdışı forumlara bakarsanız Springfield 1911 platformlarında besleme ve şarjör sıkışması gibi sorunlar var (hem .45 hem 9 mm). Orijinal Colt 1911 .45 ACP kullanmış biri olarak 1911 platformlarının taşımaya hiç uygun olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca tepme fazla olduğu için birkaç şarjör attıktan sonra eliniz ağrıyabilir. Hem mermi bulunabilirliği ve maliyeti hem de kullanım ve taşıma kolaylığı açısından 9 mm bana göre tercih sebebidir. Bu arada CZ Shadow 2, Glock'a rakip olarak modifiye edilmiş güvenilir bir silahtır. Yurtdışı forumlara bakarsanız kullanıcılar (özellikle Glock'tan CZ'ye geçenler) çok memnunlar.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz.
• Actionman (13-12-2025), alpSaral (12-01-2026), blacksea (10-12-2025), Sabri (10-12-2025)
Springfield Prodigy modelini canlı temin etme şansım oldu ve çok hoşuma gitti fakat sahibinin de yönlendirmesi ile Tisaş Night Stalker 9 DS modelini aldım. Yurt dışında zaten Prodigy ile benzer fiyatlara satılıyormuş ve işçiliği çok hoşuma gitti. Gidip inceledikten sonra Tisaş'ı beğendim ve ithalden vazgeçip tercihimi bu yönde kullandım çünkü boşuna o kadar para verecek gibi hissettim. 2011 platformunda Staccato gibi markalara erişmek ise epey maliyetli oluyor. Bu silah onlarla mukayese edilecek bir silah değil ama yerli alternatif olarak ve platforma giriş olarak kesinlikle alınabilir olduğunu düşünüyorum. Alalı 2 gün oldu tescilini yaptırıp 150 kadar mermi de attım ve Sterling Parabellum mermi ile sorunsuz çalışıyor çok şükür. Şimdilik çok hoşuma gitti, Holosun HS507K red dot sipariş verdim onu da silaha iyice alıştıktan sonra takmayı düşünüyorum. Bunun yerine Canik TTI Combat ve Rival S Chrome da değerlendirdim. TTI Combat besleme sorunları devam ediyormuş, silah mermi seçiyor denildi. Rival S de bana çok ağır geldi ve fazlaca tırtıklı tasarım kullanımda rahatsız etti, bir de vitrin modelin üzerinde çok fazla aşınma vardı şüpheye düşürdü. Nihayetinde Night Stalker 9 DS nasip oldu, açtığım konuda adı bile geçmeyen bir silah oldu ama dediğim gibi ben de çok deneyimsizim mazur görün  Benim gibi bu tarz silah arayıp kararsız kalanlar olursa diye fikirlerimi belirtmek istedim. Merak edilen bir husus olursa bildiğimce izah etmeye çalışırım. Hepinize cevaplar için teşekkür ediyorum.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cys'e teşekkür ederiz.
• blacksea (12-01-2026), Onyedi-Cetinkol (10-01-2026), Yarımcalı (11-01-2026)
|