Anket hangi tactikal tüfek
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Typhoon Arma12
0%
0 0%
Derya XT
33.33%
5 33.33%
Stoeger M3000 M-LOK QD
66.67%
10 66.67%
Commodore C202-301
0%
0 0%
Toplam: 15 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

tactical yivsiz öneri
Merhabalar,

Bulundurma ruhsatlı tabancalarımızı memleketin tuhaf yasalarından dolayı evden dışarı çıkaramadığımız için, sadece arabada taşıyabilmek adına savunma ve spor amaçlı tactical yivsiz tüfek almak istiyorum. Kesinlikle avlanmak gibi bir niyetim yok ama olurda dağda ormanda gezerken domuz, ayı v.s yırtıcılara denk gelir ve tehlikeli bir durum oluşursa kullanabilirim. Aklımdaki marka ve modeller, tabii bütçeyi de göz önünde bulundurarak; Stoeger M3000 M-LOK QD, Derya XT, Typhoon Arma12 ve Commodore C202-301 dir. Belirttiğim marka ve modeller hakkında bilgisi olanlar ve başka önerisi olanlar varsa buradan paylaşırlarsa memnun olurum. Saygılarımla.
Bul
Merhaba, bende Stoeger M3000 Tactical Standard tüfek var ve gayet memnunum. Belki bilmiyorsunuzdur diye söylüyorum; bu tüfek kinetik sistemlidir, yani mekanizma geri tepme ile kurulur. O yüzden hafif fişeklerde (28 gr altı) ve dayanaksız atış yapıldığında mekanizma çalışmayabilir. Bu tür çekinceleriniz varsa gazlı sisteme sahip bir tüfek bakın (piyasada Benelli M4 klonları var). Diğer yandan arabada tüfek taşımanın şartlarını da bilmek lazım. Tüfek kılıf içinde, boş ve şarjör limiteri takılı olarak taşınmalıdır. Hatta (varsa) üzerine takılı dipçik fişekliğinde bile fişek olmamalıdır (bunu bana ruhsat şubedeki polis söyledi). Ruhsatı her zaman tüfek beraberinde taşımanız gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım. Dağda, ormanda tüfekle gezerken de Jandarma ile karşılaşırsanız sorun yaşayabilirsiniz. Mevzuatı iyi okumak ve anlamak lazım. Ne yazık ki ülkemizde kanunlar kolluk kuvvetleri tarafından yerine ve adamına göre değişik yorumlanabiliyor.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz.
Bul
axoy68 ilginize teşekkür ederim.
Bul
Bu konuyla alakalı oluşturduğum anketi cevaplayan arkadaşlara da ayrı ayrı teşekkür ederim,
Bul
Sayın TamEr;

Arabada taşımak için savunma ve spor amaçlı yazdığınız için seçeneklerden kullanıcı geri bildirimlerinden okuduğuma ve benim mantığıma en yatkın olan Stoeger'i seçtim.

Kendime yakın zamanda hobi atıcılığı için aksa crossfire almış ama henüz denememiş biri olarak gazlı sistemlerin bahsettiğini gibi ani gelişen olaylarda tecrübesiz atıcılara daha uygun olduğunu düşünerek aldım. Stoeger kinetik ve belki HUĞLU veyron takitkal modeli söylediklerinize daha uygun olur gibi geliyor. Ona da bir bakmanızı öneririm.

Saygılarımla.
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-12-2025, 08:42)Taygunho yazdı: Sayın TamEr;

Arabada taşımak için savunma ve spor amaçlı yazdığınız için seçeneklerden kullanıcı geri bildirimlerinden okuduğuma ve benim mantığıma en yatkın olan Stoeger'i seçtim.

Kendime yakın zamanda hobi atıcılığı için aksa crossfire almış ama henüz denememiş biri olarak gazlı sistemlerin bahsettiğini gibi ani gelişen olaylarda tecrübesiz atıcılara daha uygun olduğunu düşünerek aldım. Stoeger kinetik ve belki HUĞLU veyron takitkal modeli söylediklerinize daha uygun olur gibi geliyor. Ona da bir bakmanızı öneririm.

Saygılarımla.

Taygunho, ilginize teşekkür ederim.
Bul
(25-12-2025, 03:34)TamEr yazdı: Merhabalar,

Bulundurma ruhsatlı tabancalarımızı memleketin tuhaf yasalarından dolayı evden dışarı çıkaramadığımız için, sadece arabada taşıyabilmek adına savunma ve spor amaçlı tactical yivsiz tüfek almak istiyorum. Kesinlikle avlanmak gibi bir niyetim yok ama olurda dağda ormanda gezerken domuz, ayı v.s yırtıcılara denk gelir ve tehlikeli bir durum oluşursa kullanabilirim. Aklımdaki marka ve modeller, tabii bütçeyi de göz önünde bulundurarak; Stoeger M3000 M-LOK QD, Derya XT, Typhoon Arma12 ve Commodore C202-301 dir. Belirttiğim marka ve modeller hakkında bilgisi olanlar ve başka önerisi olanlar varsa buradan paylaşırlarsa memnun olurum. Saygılarımla.

Öncelikle kinetik sistemli bir tüfek mi istiyorsunuz yoksa gazlı sistemmi ,ona karar vermenizi bu kararı vermeden iki sistemide araştırmanızı imkan varsa denemenizi tavsiye ederim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için pashazade'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-12-2025, 22:32)pashazade yazdı:
(25-12-2025, 03:34)TamEr yazdı: Merhabalar,

Öncelikle kinetik sistemli bir tüfek mi istiyorsunuz yoksa gazlı sistemmi ,ona karar vermenizi bu kararı vermeden iki sistemide araştırmanızı imkan varsa denemenizi tavsiye ederim.
pashazade öncelikle teşekkür ederim.
Her iki sistemi de araştırdım ve çalışma sistemleri hakkında bilgim olsa da, her ikisi için de bir kaç atıştan öteye gitmiş önemli bir kullanım deneyimim olmadı doğrusu. Ama edindiğim bilgilere göre; belirli gramaj altında desteksiz atışlarda kurma sorunları yaşanıyor ve tepmenin fazla oluyor olmasının yanı sıra uzun vadeli kullanım göz önünde bulundurulduğunda kinetik sistem ağır basıyor. Öyle ki; gazlı sistemlerde de düşük gramajlarda kurma sorunları yaşandığını belirtenler olmuş.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için TamEr'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-12-2025, 23:01)TamEr yazdı:  Ama edindiğim bilgilere göre; belirli gramaj altında desteksiz atışlarda kurma sorunları yaşanıyor ve tepmenin fazla oluyor olmasının yanı sıra uzun vadeli kullanım göz önünde bulundurulduğunda kinetik sistem ağır basıyor. Öyle ki; gazlı sistemlerde de düşük gramajlarda kurma sorunları yaşandığını belirtenler olmuş.

Sayın TamEr,

Saydığınız sorunlar "Kinetik sistem sorunlarıdır". Eğer savunma amaçlı bir yivsiz tüfek edinecekseniz, kinetik sisteme mesafeli olmanızı tavsiye ederim. Karar vermeden önce forumumuzda yazılmış aşağıdaki bağlantılarını verdiğim konuları okumanızı tavsiye ederim:

SAVUNMA AMAÇLI YİVSİZ TÜFEK SEÇİMİ

KİNETİK TÜFEĞİN SINIRLARI 

Yivsiz yarı otomatik av tüfeğinde tercihiniz gazlı mı,kinetik mi?

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sabri Bey, ilginize teşekkür ederim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için TamEr'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi