Alman Ordusu (Bundeswehr) Yeni Tabancasını CZ P13
Alman Ordusu (Bundeswehr) 1994'ten beri kullandığı H&K USP (P8 ve P8A1)'leri 30 sene sona değiştirmeye karar vermişler. Artık askeri talep ve standartlar değiştiği için mevcut tabancaların değiştirilmesine karar verilmiş. Yapılan ihale sonucu CZ P-10 C OR modelini P13 kodu ile envantere almaya karar vermişler.

[Resim: nw2m62w.jpg]

Altı farklı üreticiden teklifler alındığı, ancak yalnızca bu üç firmanın şartname gereksinimlerini ekonomik açıdan karşılayacak seviyeye indiği ifade edilmiştir. 

1.CZ P-10 C OR 
2. Glock 17 / Gen5 (Firmanın hangi modeli sunduğu hakkında net bilgi bulamadım. Ancak G17 olduğu tahmin ediliyor.)
3.Arex Delta (Firma ihale için özelleştirilmiş modelleri var.)

Diğer 3 firma hangileri net bir bilgi bulamadım.

Yarışmada Alman üretici olmaması beni şaşırttı. Acaba ön elemede mi elendiler?

Bir diğer iddia ise seçim sürecinde belirleyici faktör maliyetti: bu yüzden hiçbir deneme veya test yapılmadı ve Alman Ordusu sadece teknik belgeleri inceledikten sonra tabancanın Bundeswehr'in gereksinimlerini karşıladığını doğruladı. Gereksinimlerden biri, sunulan tabancanın başka bir NATO veya başka bir müttefik orduda belirli sayıda aktif kullanım geçmişi olması gerekiyordu. Bundeswehr'den önce, Çekya silahlı kuvvetleri 2020'de P-10 C modelini kabul etmişti.

İlk partide 65.000 adet tabancanın tutarı € 19.000.000 olarak belirtilmiş. Bu hesaba göre tabancaların birim fiyatı € 292 oluyor. Buda iddiaları bıraz doğrular gibi.

[Resim: 3dwfljj.PNG]

Bunun yanında Almanya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Kommando Spezialkräfte (KSK) ve Kommando Spezialkräfte der Marine (KSM) gibi özel kuvvetler ellerindeki H&K P30 ve Glock 17 Gen 3'leri (P9A1) 3200 adet Walther PDP (P14) ve 3300 adet Walther PDP Compact (P14K) ile değiştireceklermiş.
[+] 18 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
Bundeswehr'de asker olan yakın bir arkadaşım Dieter kendisine ordu hangi tabancayı kullanıyor diye sormam üzerine,görev tabancası olarak H&K P8 kullandıklarını söylemişti. Kendisi tabancadan gayet memnun olduklarını hatta Glock tabancalarından bile daha çok sevdiğini söylemişti. CZ Tabancalarını çok severim ama Almanya gibi bir ülkede Alman Markası Tabancaların seçilmediğine biraz şaşırdım.
Saygılarımla.
God created men,Samuel Colt made them equal.
Bul
Alıntı:CZ Tabancalarını çok severim ama Almanya gibi bir ülkede Alman Markası Tabancaların seçilmediğine biraz şaşırdım.

Sn. Merkatlatınkaya 

Muhtemelen OFF-SET vardır diye tahmin ediyorum. Çekya devleti Almanyadan bir savunma materyali aldıysa bir off-set sözkonusu olmuş.

olabilir. 

OFF-SET : Türkcesi Ben sendes birşey alıcam , sende benden bir şey al .
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi