MKE'DEN EN SON HABERLER
Son haber görseldeki  tüfek değil görselin kendisi

https://ibb.co/6JrMM05Y  

Meraklısı MKE'nin sayfasında orijinalini de görebilir. Tabi biri akıl edip de düzeltirse o başka. 
Gerçi HK'nın USP broşüründe de şarjörde ters mermi vardı, ama bu da yaratıcı olmuş bence Smile . Bu arada merak ettim baktım. O broşürü de koleksiyon değerinden dolayı e-bay'de 850 USD'ye biri satışa koymuş.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Colt1911'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-11-2025, 14:55)alpSaral yazdı:
(20-11-2025, 23:19)blacksea yazdı:
(20-11-2025, 09:52)P.Guard yazdı: MKE nin sitesinden yapılan duyuruya göre,  anladığım kadarıyla ,  pazartesiden itibaren mke tarafından imal edilen 40 s&w fişeklerinin satışına başlanıyor .

Dediğiniz üzere, anlaşıldığı kadarıyla MKE üretime başlamış. 

Bu kalibre dünyada giderek terk edilirken MKE'nin üretmeye başlaması enteresan. 
9x17 - .45 - .357 - 38 Spc gibi nispeten yaygın kalibreler yerine .40 S&W seçimi daha da enteresan.

Hocam "ithal ikameci" ekonominin neticeleri bunlar.

Özel sektör üretmek istemiyor belirttiğiniz nedenlerden, ancak kullanıcısı da en azından ülkede üretilmeyenler arasında en fazla olan çap bu sanıyorum (tabanca bağlamında).

Tabi tüm bunlar şahsi kanaatim. Kamu işinde bu kadar mantık aramak doğru mu onu da bilmiyorum.

Saygılarımla.

Kendimce çıkarımlar yaptıkça MKE kurumsal olarak beni yanıltmayı başarıyor.

Neyse ki mesajımın 2.cümlesinde ifade etmişim kamu işinde mantık aramak ne kadar doğru diye.

Hadi buyrun.

MKE kendisi .40 S&W fişek üretmeye başladıktan sonra, Hornady firmasından ithal olarak .40 S&W fişek getirip satmaya başlamış.

MKE 180 grain, getirttiği hornady fişekler ise 175 grain.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
MKE’de bugün itibariyle satışta görünmeye başlayan 2 ürün oldu;
Sterling 9mm 147 grain FMJ luger fişek (15 TL),
Gyes Line STX model 9mm tabanca (20.000 TL).

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
147 grain fişeğin kullanım amacı nedir acaba? Bilmediğimden soruyorum... Yani silahı yormasın diye poligonlarda 115 grain luger kullanımı popüler. 124 grain ise taşıma ve savunma için tavsiye edildiğini biliyorum ama 147 grain hakkında bir fikrim yok...
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
Bul
(18-02-2026, 10:58)yavuzg yazdı: 147 grain fişeğin kullanım amacı nedir acaba? Bilmediğimden soruyorum... Yani silahı yormasın diye poligonlarda 115 grain luger kullanımı popüler. 124 grain ise taşıma ve savunma için tavsiye edildiğini biliyorum ama 147 grain hakkında bir fikrim yok...

147 grain 9X19 mm mühimmatın kullanım amacı ve başlıca avantajları şunlardır:
  • Daha düşük geri tepme impulsu sayesinde daha az namlu şahlanması, dolayısıyla daha hızlı ardışık atış. 
  • Subsonik olduğundan daha düşük geri tepme ile silahı ve kullanıcıyı yormaması
  • Subsonik olduğundan Kısa namlularda daha iyi namlu içinde kalış süresi (barrel dwell time), Susturucu kullanımına uygun subsonik hız
  • Engelleri daha derin nüfuz ederek geçebilme ve FBI protokol standartları içerisinde daha tutarlı terminal performans

Kinetik enerji formülüne göre  (K.E. = 1/2 m v2) Düşük hızlı (V) (subsonik) mermilerde terminal kinetik enerjiyi  (KE) koruyabilmek için mermi çekirdeğinin ağırlığının (M) arttırılması gerekir.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Teşekkürler bilgi için... Sivil kullanıcılar olarak "Susturucu" opsiyonumuz olmadığına göre bence "engellere daha derin nüfuz edebilme" özelliği açısından belki ne bileyim ormana vs gittiğimizde yanımızda bir kutu bulundurmakta fayda olabilecek bir fişek türü. Hani ayı domuz vs çıkarsa karşımıza diye... Wink
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
Bul
(18-02-2026, 10:58)yavuzg yazdı: 147 grain fişeğin kullanım amacı nedir acaba? Bilmediğimden soruyorum... Yani silahı yormasın diye poligonlarda 115 grain luger kullanımı popüler. 124 grain ise taşıma ve savunma için tavsiye edildiğini biliyorum ama 147 grain hakkında bir fikrim yok...

Bildiğim kadarıyla 147 grain IDPA ve IPSC gibi pratik atıcılık yarışmalarında da Sn.Sabri’nin belirttiği gibi düşük geri tepme durumundan dolayı mükerrer atışlarda avantaj sağladığından tercih ediliyor.
Bul
Çekirdek ağırlığı artışıyla geri tepme enerjisi azaltılmaz. Çekirdek ağırlık artışı+düşük barut şarjı ile ses altı fişekler elde edilir. Bu fişek asıl bastırıcı ile kullanımda tam performans amacıyla kullanılabilir.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için OnurErdag'e teşekkür ederiz.
Bul
115 grain daha hızlı, ani ve sert (snappy) bir geri tepme hissi yaratır. 147 grain daha yavaş ama daha uzun süreli bir itme (push) hissi verir. Bazı profesyonel atıcılar namlu şahlanmasının daha öngörülebilir olduğunu düşündükleri için hızlı mükerrer atışlarda bu ağırlığı tercih ederler. Kısa namlulu sub-compact silahlarda namlu boyu kısa olduğu için 115 grain mermi zaten yüksek hıza ulaşamaz, bu durumda ağır bir çekirdeğin momentumundan faydalanmak tercih sebebi olabilir.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Yeni CZ Shadow 2 ler MKE de satışa başlayacakmış bayramdan sonra...
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi