28-02-2026, 23:55
45 ACP 1911 almak isteseniz şu an MKE de bulunan bu iki model arasında hangisini tercih ederdiniz?
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
|
Kimber SS II mi Springfield Garrison SS mi?
|
|
28-02-2026, 23:55
45 ACP 1911 almak isteseniz şu an MKE de bulunan bu iki model arasında hangisini tercih ederdiniz?
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
02-03-2026, 18:49
(28-02-2026, 23:55)yavuzg yazdı: 45 ACP 1911 almak isteseniz şu an MKE de bulunan bu iki model arasında hangisini tercih ederdiniz? Alıp inceleme fırsatım olmadı. Sadece fotoğraf ve videolardan Garrison SS i çok beğenmiştim. Ben gelen stokta olan her silahı araştırırım. Dolayısıyla o adı geçen silahlarla ilgili de araştırma yamıştım ve garrison ss i çok beğenmiştim. Bence handikap olan tetik sistemi.. Benden o yüzden elendi.. Ama şekil itibariyle 1911 severler için bence görüntüsü çok karizmatik..
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
Kimber’ın MKE deki satılan modellerinde (SS II ve Custom II) “firing pin safety” yani ateşleme iğnesi emniyeti varmış. Yani silah drop-safe yani düşme korumalı. Ancak bu tür tasarımların (örn colt model 80) 1911 lerin hassas tetik hissiyatlarını bozduğu için tercih etmeyenleri de mutlu edebilmek için bu mekanizmayı tetiğin kendisine değil kabza kavrama emniyetine bağlamışlar (en azından youtube da seyrettiğim bir kaç videoya göre öyle) - "Schwartz safety" olarak da biliniyor bu mekanizma.
Bu tür “pahalı” silahları poligonlarda görmek imkansız neredeyse. MKE de ise anca camekanın arkasından baktırıyorlar dolayısıyla elleyip seçmece satın almak opsiyon değil
10-03-2026, 15:22
Öte yandan, Springfield Colt'un seri 80 tasarımı veya Kimber'ın tercihi "schwartz safety" tasarımına yönelmek yerine klasik tasarıma bağlı kalıp sadece ateşleme iğnesinin ağırlığını azaltıp (çelik yerine titanyum kullanarak) ateşleme iğnesi yayını güçlendirerek yere düşme durumunda oluşabilecek ataleti azaltarak "düşme güvenliği" ni artırma yoluna gitmiş...
Bu kapsamda MKE de satılan Garrison modelinin ateşleme iğnesi titanyum mu değil mi 100% emin değilim. Springfield'ın online kılavuzlarına baktığımda tüm 1911 modellerinde iğnenin titanyum olduğu yazıyor. Online kılavuzlarda spesifik olarak Garrison demiyor. Mil-spec, loaded, high capacity ve micro modelleri gördüm. Garrison bir çok kaynakta mil-spec türevi olarak bahsediliyor. Buna güvenerek bu silahın drop-safe olduğunu "varsayabilir" miyiz? Bilmiyorum... Çok umurumda mı? Değil. Zira silahı "cocked and locked" taşımayacağım. Hatta bu ağırlıktaki bir silahı günlük "taşırmıyım" o da şüpheli... Belki arazi ve kamp günlerinde... ![]() Springfield'ın kutudan çıktığında "güvenilir" olduğuna dair yorumlar çoğunlukta. Kimber "sıkı" toleransla üretildiğinden kullanım kılavuzunda bile 300-500 mermi atana kadar (rodaj) besleme ve çıkartma sorunu yaşanabileğinden bahsediliyor. Bizim bu mermi istikakı ve poligonlardaki yüksek fiyatları düşününce o kadar sabırlı olamayacağıma kanaat getiriyorum... Dolayısıyla şimdilik tercihim Springfield Garrison'dan yana... Hala yorumlara açığım ![]() Ay sonuna kadar bekleyeceğim belki MKE'ye sürpriz giriş yapacak başka bir silah çıkar
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|