Yorumları: 17
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 4
Teşekkür Verildi: 7
(12-03-2026, 16:50)Sabri yazdı: Uygulama bende şöyle seyretti:
1. Önce noterde satış sözleşmesi imzalandı, tabancanın parası ödendi
2. Noter belgesi ile Emniyete gittim, ruhsat için başvurdum, bulundurma ruhsat işlemlerini tamamladım, yol nakil belgesi talep ettim, 2-3 günde çıktı
3. Yol nakil belgesi ile diğer şehire gidip silahı teslim aldım, kendi adresime getirdim
4. Emniyetten tesbit ve muayene için tekrar nakil belgesi alıp, adresimden muayene ve tesbit için emniyete götürdüm , eve tekrar getirdim
5. 14-15 gün sonra ruhsatım adresime geldi
Siz satıcı olduğunuza göre, alıcı yol nakil belgesi ile geldiğinde silahı ve sizin elinizdeki ruhsatı ona vereceksiniz
Yani bu alıcı arkadaş hem noter için hem de silahı götürmek için 2 kere mi gelmesi gerekecek ikametime? Yoksa noterden sonra yol izin belgesi çıkıyor mu hemen
Yorumları: 554
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 531 mesajda 3,376
Teşekkür Verildi: 1,080
Sn. mustafaonder,
Silahın nakli işi alıcının sorumluluğunda, siz noter işlemi ile satış yaptıktan sonra silahı devretmiş oluyorsunuz, gerisi alıcının sorumluluğunda.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• mustafaondeer (12-03-2026)
Yorumları: 5
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 5
Teşekkür Verildi: 1
(12-03-2026, 12:26)alpSaral yazdı: (12-03-2026, 01:07)Ibrahim.Ozkan yazdı: Merhaba, silah kime aitse onun bağlı olduğu ilçe emniyetten devir yapılır ustam, yivsiz tüfeklerde prosedür bu şekilde, tabancada da aynıdır diye düşünüyorum.
Yivsizlerde silahı alacak olan tarafın şubesinde de işlemi yapabilirsiniz.
Yazarken kafam karışmış yanlış bilgi için gören herkesten özür dilerim.