Yorumları: 360
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 331 mesajda 1,328
Teşekkür Verildi: 1,158
Howard Leight Impact Sport atış kulaklığı inceleme:
Uzun yazılar pek okunmuyor. Teknik yazılar da aynı şekilde.
Bu nedenle yaklaşık 12 senedir kullandığım Impact Sport elektronik atış kulaklığı ile ilgili bir video hazırladım.
Video içeriği:
-Kulaklığın özellikleri.
-Kullanımda dikkat edilecekler.
-Orijinal ürün nasıl anlaşılır.
-Zamanla çıkan sorunlar ve çözümleri.
-Modifikasyon - sünger takviyesi.
-Modifikasyon - jel ped değişimi.
-Fiyat analizi.
-İşitme sağlığı.
Umarım kullanıcılarına veya ürünü merak edenlere faydalı olur.
Saygılar
Yorumları: 21
Konuları: 3
Teşekkür Alındı: 17 mesajda 44
Teşekkür Verildi: 471
Mükemmel bir video olmuş teşekkürler.
Başka videolarda bekliyoruz.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
• blacksea (04-05-2026)
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,354
Teşekkür Verildi: 1,068
04-05-2026, 12:45
(Son Düzenleme: 04-05-2026, 12:58, Düzenleyen: Sabri.)
Sayın Blacksea,
Tanıtım videosu için teşekkür ederim. Ben de aynı model kulaklığı yaklaşık 7 senedir kullanıyorum. Pili bitmediği zaman gerçekten ortam seslerini çok iyi algılayabiliryorsunuz, bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
Howard Leigh impact NRR oranı 22 db. Bu da yaklaşık 140 desibel yivsiz patlama sesini, 22 db azaltarak 118 db e düşürdüğü anlamı taşır. Hala yüksek ses. Ateşli silahlar kalibrelerine bağlı olarak 140 Db bazen daha yüksek ses üretirler. Uygun bir kulaklık bu sesi rahatsız etmeyecek düzeye indirir. Ortalama bir silah 140 Db ses ürettiğinde 50 atışta kulaklarımızdan 7000 Db civarında bir ses geçmiş olur. Bilimsel araştırmalara göre bir kulakta bir ay içinde 28.000 Db ses geçmesi kulakta kalıcı hasara yol açmaktadır. Kulakta ortaya çıkan hasar kalıcı olmakta ve düzelmemektedir. Bu açıdan kulak korunmasını önemsemek ve mutlaka koruyucu kullanmak gerekir
Bu da uzun süre yüksek sese maruz kalmada kulak sağlığı için tehlikeli olduğunu gösteriyor, bu nedenle plastik kulak tıkacı ile beraber kullanılması öneriliyor. Plastik kulak tıkaçlarının NRR oranı 30-35 db. Ancak beraberce etkisi toplam değer olmuyor. Kulaklığa 5-10 db artı değer kazandırıyor. Beraberce 105-108 db indirseler de bu yine kazanç.
Benim yüksek volümlü Rock davulculuğumdan kaldığını düşünüyorum, ruhsat yenilemede yapılan odiometri testlerinde 4000 db işitmede bir azalma saptandı. Kulak korumanın önemini hepiniz biliyorsunuz. Sürekli Kulak çınlaması hiç hoş değil, işitmeyi kaybetmek ise telafisiz. Ben herkesi bu konuda dikkat etmeye davet ediyorum.
7 senelik yoğun kullanımıma rağmen, benim kullanımımda Howard Leigh impact kulaklığımda henüz onarım gerektiren bir bozulma olmadı. Üst düzey bir cihaz olmasa da kullanımından memnun olduğumu, fayda/fiyat ürünü olarak değerlendirdiğimi belirtmek isterim.
Saygılar.
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• blacksea (04-05-2026), jfmrk (06-05-2026)
Yorumları: 360
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 331 mesajda 1,328
Teşekkür Verildi: 1,158
Sn Sabri Hocam,
Kullanıcı deneyiminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.
İşitme sağlığı ve yüksek sese maruz kalma konusunda şöyle bir sıkıntı var; genç iken insana şaka geliyor, etkisi hemen hissedilmediği için insan nasıl olsa bir şey olmaz diye düşünüyor. Kendimden biliyorum. Çok yanlış. Ben de etrafımdaki insanları özellikle gençleri uyarmaya çalışıyorum.
Videoda bahsetmeyi unuttuğum bir husus şu ki bahsi geçen eski kulaklık Sperian yapımı. Fransız markası olan Sperian bu kulaklıkları bir süre üretmiş, zannediyorum sonrasında da Honeywell tarafından firma satın alınmış. Sperian üretimleri Honeywell den daha iyi imiş, ancak bendeki bahsettiğim kozmetik sorunları gösterdi.
Benim kulaklık ilgili önerim, mecbur kalmadıkça yani pil değişimi gereksinimi falan olmadıkça pil kapağını ellememek. Kapağın kilitleri zayıf.
Saygılar.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (06-05-2026), Sabri (05-05-2026)
Yorumları: 73
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 39 mesajda 104
Teşekkür Verildi: 20
06-05-2026, 01:34
(Son Düzenleme: 06-05-2026, 01:39, Düzenleyen: musti267.)
Kulak çınlaması şiddetine bağlı olarak majör depresyona yol açabilir . Gece uykuları haram olur. Aman dikkat . Çaresi yok tedavisi yok . KBB uzmanı size direkt tedavi yok der. Bilinen şey yüksek gürültü kulak çınlamasına ve sağırlığa yol açar. Mesela Amerika ve Avrupa da fabrikalarda ve gürültülü yerlerde kulak koruması kullanımı yasal zorunluluktur.
Rahmetli pederim çok çekti.
Kulağınızı korumak söz konusu ise paraya kıyın. Kulağınızı en iyisiyle koruyun. Hatta sadece silah değil matkap canavar hilti gibi gürülütülü aletleri kullanırkende mutlaka kulağınızı en iyisiyle koruyun. Aracınızda ve evinizde kulak tıkacı bulundurun.
Kulaklık yetmeyebilir. Tavsiyem kalitelisinden hem kulaklık hem de silikon tıkacı "birlikte" kullanın.
Devamlı yüksek gürültüyle çalışıyorsanız mesel asker yada polisseniz kalitelisinden "Ginko Biloba" desteği alımını KBB hekiminize danışın.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
• blacksea (06-05-2026), jfmrk (06-05-2026), Taygunho (06-05-2026)