Forum nedir? Nasıl kullanılır?
Forum tarihsel kökeni olarak Eski Romalılar çağında, Roma’da ve öteki kentlerde, yurttaşların, kamu işlerini konuşmak için toplandıkları alandı.

Günümüze geldiğimizde bir konuda düzenlenmiş olan, konuşmacıların yanı sıra dinleyici durumundaki kimselerin de söz alabildiği toplantı olarak tanımlanabilir.

Dijital çağda forumlar insanların iletiler biçiminde tartışma yürütebileceği platformlardır. Mesajlar genellikle bir satırdan uzun olur, başlıklara ve kategorilere ayrılır; bu özellikler, forumları diğer sohbet odalarından ayıran özelliklerden bazılarıdır.

Tabanca Tüfek forumu silah ile ilgili konuya ilgi duyan kişilerin bilgi paylaştığı, soru sorulup soruların cevaplandığı, farklı görüşlerin nezaketle dile getirildiği bir dijital platform olarak 2008 yılında kuruldu.  Üstad dediğimiz, deneyimli, bilgili forumdaşlarımızdan çok değerli bilgiler edindik. Ülkede silah kültürünün gelişmesinde önemli katkıları oldu. Eski forum niye düzey kaybetti, niye, nasıl kapandı tartışmasına girmek istemiyorum. Ancak forumun kapanmasıyla çok değerli bilgilerde, zamanında forum sahibi dışında yedeklenmediği için maalesef ortadan kayboldu.

Sayın ceycey’e minnettarız, tabanca tüfek forumu yeniden ve hızla ayağa kaldırmayı başardı. Eskilerden kurtarabildiklerimizi de paylaşmaya çalışıyor, çalışıyoruz. Sizler de bulabildiğiniz eski paylaşımları foruma yükleyebilirseniz, bundan mutluluk duyarız. Eski yazılarda çok değerli bilgiler dışında eskimiş kavramları da güncelleme imkânımız da olur.

Eski forumun son günlerinde üye sayısı çok artmış, bilgi paylaşımı azalmış, forum özellikleri erozyona uğramıştı. Yeni açılan forumda kaliteyi arttırmak için üyelerin gerçek kimliklerini bilmek istiyoruz. Bu nedenle referans sistemi getirildi. E-posta adreslerinizin gerçek olup olmadığı da, değerlendiriyor. Eğer forumda sizi tanıyan biri referans olursa üyeliğiniz hemen gerçekleşiyor, yoksa adresinize e-posta gönderilip bazı bilgiler isteniyor bu da üyeliğinizi geciktiriyor. Forumu üye olmadan izlemek bir şarta tabi değil. Ancak, siz de yazmak istiyorsanız, üye olmanız gerekiyor.

Üye sayımız hızla artmasına rağmen paylaşım, soru sorma, tartışma gibi eylemler halen çok aktif değil. Bu durum şu soruyu getiriyor:
İnsanlar niye yazmazlar? İnsanlar bir yazıyı okuduktan sonra o konu hakkında neden yorum yazmak istemez?

Aslında yorumlar bir yazının temelidir. Yorumlar sayesinde yazı değer kazanır. Yorumlar olmadan yazının da bir anlamı olmaz. Yazıya değer katan o yazıya yapılmış olan yorumlar, o konuda açıklanmış olan düşüncelerdir. Yorumlar yazının daha iyi anlaşılmasını sağlamakla birlikte, yazıyı geliştirme amaçlarıdır. Maalesef Türkiye’de yorum yazma ve katılım sağlama oranı çok düşüktür.

• ·  İnsanlar genellikle sadece konuya odaklanırlar. Yazı da istediklerini bulduklarında daha fazla zaman kaybetmek istemezler.
  • ·      Biraz psikolojik bir durumdur ve tartışma yaratmanın, konuya genişlik kazandırmanın kendilerine bir fayda sağlamayacaklarını düşünürler. Kısaca uğraşmak istemezler. Ancak yorumlar kendilerine olmasa bile yazıyı okuyan diğer insanlara mutlaka fayda sağlar.
  • ·      Yazı eğer çok iyi anlatılmış ise ekleyecek ya da çıkaracak bir şey bulamazlar. Bu da kendilerini sessiz kalmaya iter. Ama her yazının mutlaka eksiklikleri vardır.
  • ·      Fikir yürütmek, zaman ayırmak, düşünce belirtmek kendilerine zor geldiği için yorum yapmak istemezler.
  • ·      Ya da konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarında, yazdıklarının eleştirilmesinden çekinirler. Bir konuyla ilgili soru sormak eleştirel bir yaklaşım doğurmaz.
  • ·      Yazı yorum yazmak için iyi bir yazı olmayabilir. Her yazıya yorum yapılmalı diye bir şey yok. Bazı yazılar yorum yapılamaz niteliktedir. Ama bu yazılarda bile emeği geçenlere yorum yazarak teşekkür etmek onları başka yazılar yazmaya, katılımda bulunmaya ve fayda sağlamaya teşvik edeceğinden yorum yazılması iyi olacaktır.
  • ·      Yazının tamamını okumayan insanlar da vardır ve genellikle bundan dolayı yorum yazmak akıllarına bile gelmeden yazıdan çıkarlar. Çünkü ülkemizde okuma alışkanlığı maalesef çok gelişmemiştir. Bu alışkanlığın olmaması da yorum yazmamanın önünde büyük bir etkendir.

Forumumuzun, forum olabilmesi karşılıklı iletişimden ve katkılarınızda geçiyor. Katkı yapın, soru sorun, sorunlarınıza çözüm arayın, özetle lütfen yazın…

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar, Sn.Sabri çok güzel bir yazı yazmış.Bu yazıya eklenecek çok fazla şey yok.
Forumu yeniden açtık. Eski forumdan silinmemiş bir çok konuyu, güncel olup olmamasına
bakmadan kurtararak bu foruma yükledik. Halen de yüklemeye devam ediyoruz. 
Şu an itibariyle 233 konu açılmış, ama 664 yorum yazılmış. Yani, neredeyse konu 
başına 2 mesaj düşüyor. Zaten biri konunun kendisi. Yeni açılan konular(eski forumdan
yüklenememiş olanlar) açılan konuların yarısı kadar.

Aramıza bir çok yeni arkadaş katıldı. Bazı eski forum üyeleri de aramızda. Onlardan henüz çok 
fazla bir şey beklemediğimiz halde, gördüğüm kadarıyla yeni katılan arkadaşlar daha çok mesaj yazıp,
daha çok katılım sağlıyorlar.Eski üyelerin çoğu bir selam mesajı yazmış,bazıları da sadece üye olmuş.

Forum Sn. Sabri'nin dediği gibi,ancak katılımla olur. Yoksa, konular yüklendiği şekliyle kalırlarsa, forum
forum olmaktan çıkar. Sadece ansiklopedik bilgilerle dolu  bir platform olur. Son dönemde eski forum
böyleydi.Bir konuda bilgi istendiğinde foruma giriliyor, bilgi bulunca forumdan çıkılıyordu.

Şimdi önümüzde iki yol var: ya herkes elini taşın altına koyup, katılım sağlayıp, anlamlı yorumlar yazacak
ve bir şeyler paylaşacak ,forumda canlılık sağlanacak. 
Ya da ansiklopedik bilgilerin olduğu bir platform olacak. Bir süre sonra da moderatörler bıkıp, forumla 
ilgilenmeyecekler. TR'deki bu konudaki tek örnek forum kapanacak.
Özellikle eski foruma üye arkadaşların daha çok katılım sağlamasını,tecrübelerini anlatmalarını, silahlarını
tanıtmalarını, kısaca daha aktif olmalarını rica ediyorum. Saygılarımla.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
  • ·      Fikir yürütmek, zaman ayırmak, düşünce belirtmek kendilerine zor geldiği için yorum yapmak istemezler.

Zaman konusunda katılıyorum, eski forumun oturmus bir düzeni ve kuralları vardı. Bu sebepten ötürü üyeler rahatlıkla yorum yapabiliyordu. Nasıl bir cevap alınacağı kimlerin cevaplayacağı belliydi. Tekrardan o düzen oturursa foruma aktif katılımın olacağını düşünüyorum.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Üstadım, valla bende çok aktif olmak isterim ama öyle konularla öyle mesajlarla karşılaşıyorum ki okuduğum her satır beni fersah fersah aşıyor. Oradaki bilgiyi yeni görüyorum, oradaki terimleri yeni duyuyorum. Durum böyle olunca ancak okumakla yetiniyorum. Teknik, teorik bilgim zaten yok. Pratik bilgiye gelince bundan tam 1 sene önce bir ilk tabancamı almak için evrakları hazırlamaya başladım. Tabi bu zamana kadar tabanca almak benim için çok çok uzak bir ihtimaldi. İhtimal gerçekleşti, satın alma evrakım çıktı, sıra hangi tabancayı alacağıma geldi. Tabi forum kapalı, hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. 1905sss üstadın (kendisine saygı ve selamlarımı iletiyorum) Canik L120 aldığını ve onunla ilgili mesajlar attığını hatırlıyorum ama o dönemde alıcı gözüyle okumadığım için aklımda hiç bir şey kalmamış. Neticede bende tercihimi Canik L120'den yana kullandım ve bulundurma ruhsatlı olarak satın aldım. Eee bu seferde nakil belgesi almak ayrı bir dert. Bugüne kadar nakil belgesi alıp poligona gitmek nasip olmayınca pratik bilgimizde sıfırda kaldı. "Teşekkür et" butonunu yorum yazmaktan daha fazla kullanıyorum. Benim durumum bu  Shy .  Ama yine de elimden geldiği kadar bişeyler yazmaya çalışacağım. 
Saygı ve hürmetlerimle...
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. jfmrk,

Elinizden geldiğince bir şeyler yazmanızdan mutluluk duyarız. 

Bu arada aldığınız Canik L120, arkadaşlarım sayesinde benim en çok atış yaptığım tabancalardan biridir. 
[Resim: Whats-App-Image-2024-04-09-at-20-30-39.jpg]
Alüminyum gövdeli CZ75 B klonu bu tabancanın, tetik, tulumba ve horozu, silahın sahibi sn. Kanuni tarafından yurtdışından getirttiği parçalarla modifiye edilmişti. Çok keyifli atışları olan bir silahtı.

Siz de silahınızı sökebilir, forumda tanıtımını yapabilirsiniz. Bu tabancanın bir incelemesi Sn. Osman Ortaç tarafından youTube kanalında yayınlanmıştı:

https://youtu.be/uDZmQA72Eq8

Oradan başlayabilirsiniz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz ama 10-15 yıl insan hayatında önemli bir süre. İnsanın 35 yaşındaki yaşamı ile 50 yaşındaki yaşamı çok farklı oluyor. 

Bir diğer mevzuda, görüştüğüm eski bir forumdaşımın dediği gibi, insanlar gerek prosedürler olsun gerekse de ekonomik olarak yoruldular. Mevzuat olarak birşeylerin düzeleceği yönünde umut kalmadı. Ekonomik olarak fiyatlara ise diyecek bir şey yok. 

Ben kendi adıma, yedeğini aldığım konularımı eski HDD lerde buldukça yüklüyorum. Çok şey öğrendiğim bu gruba karşı kendimi hep borçlu hissettim, dolayısıyla ben de elimden geldiğince katkı yapmalıyım, şeklinde düşünüyorum. Keşke önceki yazdıklarımdan daha fazla yedek alsaydım.

Adı geçmişken, Ramazan öncesi bir arkadaşıma silah alırken Canik L veya S120 modeli sormuştuk, Taksim Canik stora. 
Tabancanın artık üretilmediğinden MKE'de olmadığını, ilerde tekrar üretilme ihtimali olduğunu söylemişlerdi. Bence, polimere ağırlık verip gündemden çıkartılacak bir model değil, yazık olmuş.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Sabri Abiciğim ellerinizden öpüyorum,

(09-04-2024, 22:01)Sabri yazdı: Bu tabancanın bir incelemesi Sn. Osman Ortaç tarafından youTube kanalında yayınlanmıştı:

https://youtu.be/uDZmQA72Eq8

Hiç bakmaz olurmuyum. Osman Ortaç abimizden çok şey öğrendik. Üzerimizde hakkı çok fazla en azından benim için. Kendisine hürmetlerimi sunuyorum. Özellikle "şarjör boş, "şarjör yuvası boş", "atım yatağı boş" ve buna benzer özellikle üzerinde çok sık durduğu konuları beynimize öyle bir işledi ki ne kadar faydalı olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Oluşabilecek bir çok kazayı daha en başından engellemiş oluyoruz.
İnşallah en kısa zamanda, resimlerin paylaşımını yaparak katkı sağlamış oluyum.

Saygılarımla...

Sayın blacksea üstadım,

(09-04-2024, 22:41)blacksea yazdı: Bir diğer mevzuda, görüştüğüm eski bir forumdaşımın dediği gibi, insanlar gerek prosedürler olsun gerekse de ekonomik olarak yoruldular. Mevzuat olarak birşeylerin düzeleceği yönünde umut kalmadı.

O kadar doğru, o kadar haklısınız ki bazen nerden bulaştım bu işlere diyorum.

(09-04-2024, 22:41)blacksea yazdı: Adı geçmişken, Ramazan öncesi bir arkadaşıma silah alırken Canik L veya S120 modeli sormuştuk, Taksim Canik stora. 
Tabancanın artık üretilmediğinden MKE'de olmadığını, ilerde tekrar üretilme ihtimali olduğunu söylemişlerdi. Bence, polimere ağırlık verip gündemden çıkartılacak bir model değil, yazık olmuş.

Bende böyle birşeyler duymuştum. Stoeger STR 9 almayı düşünürken nasıl olsa üretimi devam ediyor her zaman alabilirim ama L120'yi kaçırırsam üzülürüm düşüncesi ile Canik almıştım. İyiki almışım.

Saygılarımla...
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın blacksea  nin yazdıklarına tamamen katılıyorum,insanın yaşı geçdikçe hayatında ki önem sıralamasıda çok değişiyor,silah aşkı gerçekden yorucu hem maddi hem manevi olarak.

Ben şahsen hiç bir zaman poligon atıcısı olamadım,hemen bir atış hocasının başımda bitmesi şöyle at böyle at double at vs...demesi bana uymuyor,ha bazısına uyar bazısınada gereklidir,bilemem,İstanbul da ki meşhur atış alanına gidiyorum mecburi, oraya gitmem 1-2 saat arası dönüşde aynı bazen daha bile kötü, 3-4 saat sadece yola gidiyor e orada da bir kaç saat kalsak(bu arada orada da denetime başladılar,özellikle tüfek üzerine, av kotanız yok ise tüfeği alırız diyorlar,av sezonu açıkken av günü olmasada yine tüfeği alırız olsaydı yanınızda dediler)bütün gün gidiyor,buna ayıracak vakit lazım,mermi almak lazım fiyatlar malum el yakıyor.

Ben silahlarda hep kullanım tarafındayım, bana ne hissettirdi, atışı nasıl isabeti nasıl,geri tepmesi,ele oturması,teknik kısmında bilgilerim oldukça sığ ve o kadar güzel şeyler paylaşılıyor ki,benim bir iki laf söylemem ayıp olur,elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum,aslında herkesden önce youtube kanalım vardı atışlarımı paylaşıyordum,fakat silah malesef sevilmiyor, hep bir cinayet silahı olarak görülüyor ve paylaşılanlar alehinize kullanılabiliyor ondan dolayı biraz temkinli yaklaşıyorum.

Umarım herkesin katılımıyla ,eski forumdanda daha güzel bir forum olacakdır,yine bir toplantıda organize edilebilir.

Saygılarımla...
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın acillues üstadım

(10-04-2024, 01:42)acillues yazdı: aslında herkesden önce youtube kanalım vardı atışlarımı paylaşıyordum

kanalınız hala aktif mi?
Bul
Sayın jfmrk,kanal açık ama tüm videolar görüntülenmeye kapalı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi