Sağlık raporu hakkında bilgi paylaşımı
Eski forumda sağlık raporları, hastaneler hakkında bir konu başlığı vardı,aklıma tam ismi gelmedi,adminler gerekli görürse konu başlığını değiştirebilirler.

Ben en son ekim ayında Sait Çiftçi hastanesinden almışdım,bir değişiklik yokdu,bugün bir doktor arkadaşım İstanbul anadolu yakasında (ismini tam hatırlayamadım) bir hastanede yenilemelerde dahi minnesota testi yaptırdıklarını söyledi.

Forum kapalıyken şöyle bir değişiklikde olmuşdu,eğer aldığınız sağlık raporunda 2 sene geçerlidir yazıyor ise, silah ruhsatı almak için 2 sene boyunca kullanabiliyorsunuz raporunuzu.

Sağlık raporunuz geçerli olduğu süre zarfında, eğer biri sizin hakkınızda, sağlık raporunuzda usulsüzlük olduğuna dair ihbarda  bulunursa, (asılsız yalan ihbar olsa dahi)silah şube sağlık raporunuzu yeniden almanız için sizi silah şubenizin  olduğu ilçenin  devlet hastanesine sevk ediyor.

Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Gayet yararlı bir konu olmuş.
Ankara'da sağlık raporu almak isteyen arkadaşların Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi'ne
gitmelerini tavsiye ederim.
Sağlık kuruluna kayıt ile muayenelerin bitmesi arasındaki süre 50 dakikayı geçmiyor. Görevliler
ilgililer. Doktorlar "silah ruhsatı" deyince hemen aradan alıp, muayene ediyorlar. Tahlil vs bir şey yok.
Hastane bahçesinde park yeri de sorun değil. İki gün içerisinde de rapor e-devlete düşüyor.
Diğer hastanelerde özellikle eski Demiryolları Hastanesi'nde çok bekleniyor. Doktorlar da kaprisli.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-04-2024, 04:21)acillues yazdı: Sağlık raporunuz geçerli olduğu süre zarfında, eğer biri sizin hakkınızda, sağlık raporunuzda usulsüzlük olduğuna dair ihbarda  bulunursa, (asılsız yalan ihbar olsa dahi)silah şube sağlık raporunuzu yeniden almanız için sizi silah şubenizin  olduğu ilçenin  devlet hastanesine sevk ediyor.

Yok artık ... Daha şaşırmayız diyoruz ama, gene de şaşırtıyorlar  Smile

Vatandaşın e-devletten barkodlu raporu çıktı alıp dosyaya koymak dışında bir dahli olmadığı işlemde ki raporun doğruluğu ruhsat şubede mutlaka sorgulanıyordur, rapor sahibi nasıl bir usülsüzlük yapabilir. 

Doktora rüşvet vermiştir falan gibi bir ihtimali mi hesaplamışlar ne yapmışlar  Smile
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Ankara'da verilen raporlar 6 ay süre ile geçerli.
Bul
(22-04-2024, 13:20)blacksea yazdı:
(22-04-2024, 04:21)acillues yazdı: Sağlık raporunuz geçerli olduğu süre zarfında, eğer biri sizin hakkınızda, sağlık raporunuzda usulsüzlük olduğuna dair ihbarda  bulunursa, (asılsız yalan ihbar olsa dahi)silah şube sağlık raporunuzu yeniden almanız için sizi silah şubenizin  olduğu ilçenin  devlet hastanesine sevk ediyor.

Yok artık ... Daha şaşırmayız diyoruz ama, gene de şaşırtıyorlar  Smile

Vatandaşın e-devletten barkodlu raporu çıktı alıp dosyaya koymak dışında bir dahli olmadığı işlemde ki raporun doğruluğu ruhsat şubede mutlaka sorgulanıyordur, rapor sahibi nasıl bir usülsüzlük yapabilir. 

Doktora rüşvet vermiştir falan gibi bir ihtimali mi hesaplamışlar ne yapmışlar  Smile

Şöyle örneklendireyim raporda mesela adamın gözü sağlam yazıyor,şikayet ediyorlar aslında bunun gözü bozuk lens takıyor yalan söylemiş diye,(veya duymuyor veya psikatrik tedavi görüyor ama saklıyor vs...)önce karakola ifadeye çağırıyorlar sonra hiç riske girmemek için direkt hastaneye sevk ediyorlar yeni rapor alınması için.

(22-04-2024, 14:08)ceycey yazdı: Ankara'da verilen raporlar 6 ay süre ile geçerli.

İstanbul da bazı eğitim ve araştırma hastaneleri,büyük devlet hastaneleri 2 yıllık rapor veriyor ve 2 yıl geçerli silah ruhsatı alabilmek için, düzenleme haziran 2023 de çıkdı, Ankara da da geçerli olması gerekiyor.
Bul
(22-04-2024, 14:53)acillues yazdı:
(22-04-2024, 14:08)ceycey yazdı: Ankara'da verilen raporlar 6 ay süre ile geçerli.

İstanbul da bazı eğitim ve araştırma hastaneleri,büyük devlet hastaneleri 2 yıllık rapor veriyor ve 2 yıl geçerli silah ruhsatı alabilmek için, düzenleme haziran 2023 de çıkdı, Ankara da da geçerli olması gerekiyor.

Sn acillues,

İzmir'de de hastanede kurul raporunu geçen sene aldım bir yıllık rapor verdiler:
[Resim: Ekran-Resmi-2024-04-22-14-30-18.png]

Raporu aldıktan 8 ay sonra diğer tabancam için ruhsat yenileme gerekince, tekrar kurul raporu aldırdılar. Çünkü raporda ne yazarsa yazsın ruhsat şubesi 6 ay geçerlilik süresi uyguluyor. Yasal mı değll mi, sayın ceycey cevaplayabilir.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
Bul
Raporların geçerlilik süresiyle ilgili bir maddeye rastlamadım.Bilen arkadaş varsa yayınlarsa memnun olurum.
Altı aylık süre uygulamadan kaynaklı olabilir. Ankara'da raporlarda 6 ay geçerlidir yazıyor.
Bul
(22-04-2024, 15:38)Sabri yazdı:
(22-04-2024, 14:53)acillues yazdı:

Sn acillues,

İzmir'de de hastanede kurul raporunu geçen sene aldım bir yıllık rapor verdiler:
[Resim: Ekran-Resmi-2024-04-22-14-30-18.png]

Raporu aldıktan 8 ay sonra diğer tabancam için ruhsat yenileme gerekince, tekrar kurul raporu aldırdılar. Çünkü raporda ne yazarsa yazsın ruhsat şubesi 6 ay geçerlilik süresi uyguluyor. Yasal mı değll mi, sayın ceycey cevaplayabilir.

Saygılar

Sayın Sabri,
Tarih neydi acaba?Benim bahsettiğim düzenleme haziran 2023 de yapıldı diye hatırlıyorum,silah şubemede sordum ,evet düzenleme bizede geldi ,2 yıl geçerli raporlar eğer üstünde öyle yazılı ise dediler,benim rapor aldığım hastane 6 ay verdiği için ben yararlanamadım,tekrar değişdi mi bilmiyorum bende bulmaya çalışacağım kararı.
Saygılarımla.

Kocaeli ve Bursa emniyet müdürlüğünün sayfasında açıkca yazıyor 2 yıl geçerli olduğu sağlık raporlarının ayrıca bununla ilgili kararada ulaşmaya çalışıcam

https://www.kocaeli.pol.tr/silah-ve-patl...-sube-2023

https://www.bursa.pol.tr/silah-ruhsat-is...1ld%C4%B1r.

Saygılarımla

Buda İzmir emniyetin sayfası

https://www.izmir.pol.tr/meslek-mensupla...-islemleri
Bul
2023/Şubat ayında Konya ilinde almış aldığım sağlık raporunda 2 yıl geçerlidir yazıyor.

(22-04-2024, 15:38)Sabri yazdı: Çünkü raporda ne yazarsa yazsın ruhsat şubesi 6 ay geçerlilik süresi uyguluyor.

Bulundurma ruhsatı için müracaat ettiğimde, ruhsat şube bana da "6 ay geçerli fazlasını kabul etmiyoruz" dediler. Daha sonra 2023/Aralık ayında taşıma ruhsatı için başvurduğumda hiç birşey demeden evrağı kabul ettiler. (Gerçi taşıma ruhsatını henüz alamadım, aldığım zaman orada yaşadığım süreci de aktaracağım)
Bul
Bulundurma ruhsatı başvurunuzu hangi tarihde yapmışdınız?Haziran 2023 de değişdi diye biliyorum,aralık ayında birşey demediyseler, sizin sağlık raporunuzda 2 yıl geçiyor demektir,çünkü geçmiş 6 ayı.
Saygılarımla.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi