Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(30-04-2024, 01:00)ceycey yazdı: Springfield'in BHP klonu bir tabancası var.İlk kez gördüm.
9X19 MM SPRINGFIELD SA-35 5" TABANCA 4691.29 Dolar
![[Resim: k1mfi7d.png]](https://i.hizliresim.com/k1mfi7d.png)
Bu tabanca hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?
Müsaadeniz olursa 1-2 kelam etmek isterim.
Bu tabanca Tisaş'ın ilk versiyon Zig-14'leri ile hemen hemen aynı dönem çıktı. Enteresan bir biçimde her iki firmada MK3 öncesi formları kopyaladılar. Benim bildiğim Slide'ın arka tarafındaki eğim hatalı ölçülmüştü (Tisaş bunu daha sonra çıkardığı modellerde düzeltti, Dursun Usta'nın firmaya doğrudan ilettiği geri bildirim olarak)
Ancak benim anlamakta zorlandığım "sear lever" eski tipte üretildi. Bu da tabancanın iğne blok emniyetinin olmadığı anlamına geliyor (Tisaş'ta bu şekilde Girsan'ı bilmiyorum).
SA-35'te ilginç olan Tırnak MK3S tipinde yani iğne blok emniyetine uygun üretilmiş. Ayrıca Browning'lerde tırnak yukarıdan aşağıya doğru belirli bir açıda yerleştirilmiştir. Bunlar direk düz takıp geçmişler.
Okuyan herkesten çok rica ediyorum bu silaha kesinlikle bu paraları vermeyin aşağıda paylaşacağım video en az FN Herstal kadar BHP üretimine hakim ve bundan para kazanan BhpSpringSolutions'a aittir. Orada üretim hatalarını gördükçe çok daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum.
Genel olarak Tisaş'ın Sport modellerini çok daha başarılı buluyorum. Ne yazık ki onlarda da iğne blok emniyeti yok.
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
(30-04-2024, 14:09)blacksea yazdı: Anladığım kadarıyla H11 lerde HS-9 larda mevcut olan kabza emniyeti yok. Üretici kendi web sayfasında manual emniyetli modeli resimlememiş ya da ben görmedim, karışık iş.
Üstadım, Amerika'da satılan bazı H11 Prolarda manuel emniyet mandalı var. Belki eyaletlere göre değişebilir tam olarak bilemiyorum. Ülkemize gelenlerde yok.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• blacksea (01-05-2024)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
01-05-2024, 00:16
(Son Düzenleme: 01-05-2024, 00:51, Düzenleyen: blacksea.)
(30-04-2024, 19:55)jfmrk yazdı: (30-04-2024, 14:09)blacksea yazdı: Anladığım kadarıyla H11 lerde HS-9 larda mevcut olan kabza emniyeti yok. Üretici kendi web sayfasında manual emniyetli modeli resimlememiş ya da ben görmedim, karışık iş.
Üstadım, Amerika'da satılan bazı H11 Prolarda manuel emniyet mandalı var. Belki eyaletlere göre değişebilir tam olarak bilemiyorum. Ülkemize gelenlerde yok.
Sn jfmrk, HS tabancaları benim ilgimi çok fazla çekmediğinden pek bilgi sahibi değilim. Ancak emniyet mandalı mevzusu enteresan gerçekten. Firmanın kendisi ile tabiri caizse özdeşleşmiş kabza emniyetinden vazgeçmesi de bir o kadar enteresan.
Distribütör firmanın sahibine ulaşılıp sorulabilir. Kendisi eski forumda kullanıcı ve hatta bir süre sponsor idi. Ben HS harici bir ürününü almıştım, her soru ile yakından ilgilenmişti.
(30-04-2024, 15:31)alpSaral yazdı: Müsaadeniz olursa 1-2 kelam etmek isterim.
Bu tabanca Tisaş'ın ilk versiyon Zig-14'leri ile hemen hemen aynı dönem çıktı. Enteresan bir biçimde her iki firmada MK3 öncesi formları kopyaladılar. Benim bildiğim Slide'ın arka tarafındaki eğim hatalı ölçülmüştü (Tisaş bunu daha sonra çıkardığı modellerde düzeltti, Dursun Usta'nın firmaya doğrudan ilettiği geri bildirim olarak)
Ancak benim anlamakta zorlandığım "sear lever" eski tipte üretildi. Bu da tabancanın iğne blok emniyetinin olmadığı anlamına geliyor (Tisaş'ta bu şekilde Girsan'ı bilmiyorum).
SA-35'te ilginç olan Tırnak MK3S tipinde yani iğne blok emniyetine uygun üretilmiş. Ayrıca Browning'lerde tırnak yukarıdan aşağıya doğru belirli bir açıda yerleştirilmiştir. Bunlar direk düz takıp geçmişler.
Okuyan herkesten çok rica ediyorum bu silaha kesinlikle bu paraları vermeyin aşağıda paylaşacağım video en az FN Herstal kadar BHP üretimine hakim ve bundan para kazanan BhpSpringSolutions'a aittir. Orada üretim hatalarını gördükçe çok daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum.
Genel olarak Tisaş'ın Sport modellerini çok daha başarılı buluyorum. Ne yazık ki onlarda da iğne blok emniyeti yok.
Sn alpSaral, sorunları olmasa, çok rafine bir tabanca olsa dahi bu fiyat klon bir tabancaya verilmez bence. Özellikle de bizde bu kadar yerli klonu varken. Konu rakam belki üretimi durmasaydı sıfır BHP ye verilebilirdi, o da belki. Efsanesine ve hatırasına binaen. Springfield lar özellikle de SA-35 4700 dolar ile uzun yıllar vitrinde kalabilir, 5 tane yerli 14 lü fiyatı bu. Gerçi kaç adet geldi o da önemli.
Girsan'ın klonlarında iğne blok emniyeti var. MKE de görevli de söylüyor tabancaların MK3 klonu olduğunu. 2 tane modeline bakmıştım, bir tanesi arkadaşımın aldığı model, ikisinde de vardı. Bizim yerli üreticilerde bir modelin haddinden fazla varyasyonunu yapma merakı olduğundan her modelinde olmayabilir, bilmiyorum, ama tahminim üretim standartı dolayısı ile maliyeti nedeniyle hepsinde vardır.
Tisaş larda iğne blok emniyeti yok. Tisaş Sport görsel olarak güzel bir model, özellikle paslanmaz olanı. Ancak dediğiniz gibi onda da iğne blok emniyeti yok. İyi tarafı sonunda şarjör emniyetinin iptal edilmiş olması. Bu arada Girsan'ın benim gördüğüm tüm modellerinde şarjör emniyeti var. Şarjör emniyeti derken tabancadan sökülüp alınması zor bir şey değil ama Fransız ordusunun at üstündeyken şarjör çıkar düşüp kaybolur diye istediği özelliğin aradan geçen 100 yıla yakın sürede halen devam ettirilmesi şaşırtıcı.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (02-05-2024), ceycey (07-05-2024), sentinel (05-05-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
(30-04-2024, 10:28)jfmrk yazdı: H11 pro için söylüyorum eğer emniyet mandalı olan versiyonu ülkemize gelmemiş ise (muhtemelen yine standart versiyonun geldiğini düşünüyorum) MKE kurumunun sattığı tabancadan haberi yok. Hem o kadar para kazanacaksınız hem de bu kadar ciddiyetsiz olacaksınız. 3,3" yazdıklarını saymıyorum bile.
Mesajı ilk okuduğumda anlayamamıştım. MKE sitesinde HS 11 Pro için 3.3 İnç yazıyor.Ama,HS'nin
sitesinde Pro için 3.7 inç yazıyor.Ya MKE yanlış yazdı.Ya da HS,TR için özel 3,3 inç Pro yaptı.
İkinci seçenek olamayacağına göre yine bir hatalı bilgi ile karşı karşıyayız.
HS Pro 11'in sitesindeki bilgiler:
Barrel length (Namlu uzunluğu) 94 mm
Lenght (overall)(Uzunluk)167,5 mm
Width (Genişlik) 27 mm
Height (15rd) (Yükseklik) 125,5 mm
Weight of empty magazine (15rd) (Boş şarjör ağırlığı) 73 g
Weight of pistol without magazine (Şarjörlü ağırlık) 515 g
Magazine capacity (Şarjör kapasitesi) 15 rd
125,5 mm
Wei
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(16-05-2024, 17:08)ceycey yazdı: Glock 43X 'in kabzası yüksek duruyor.(Baktım,19 ve 48'le aynı yükseklikte)
Evet G19 ile aynı. Zaten G48, G43X'in tam boy sürgü konulmuş hali.
G43 alacaktım (arkadaşımda var silahı ondan biliyorum) yetişemedim MKE'den G42 aldım. İnanılmaz hafif ve küçük (gizli taşıma için mutlaka tavsiye ederim)
Bir fırsat çıktı G43X ile takas ettim, ilave ruhsat masrafım (bulundurma) oldu sadece. Yine G43 sahibi olamadım.
Ancak G43X'te gerçekten güzel bir tabanca atışı çok kontrollü. G43 ile tek farkı kabzası şarjör ile 2 cm daha uzun (katalog bilgisine bakıldığında toplam uzunlukta farklı görünecektir bu sadece uzayan şarjörle oluşan kabza alt tarafında ki bir kaç mm'lik farktır). Gizlilik ve kompaktlık için bu 2cm gerçekten çok fark ediyor.
Gizli taşıma amaç ise ve kapasite sorun değilse kesinlikle G43 tercih edilmeli.
O farktan bir şey olmaz, daha kontrollü atışlar yapabilmek ve rahat taşıma için hele 15'lik şarjör takılabilen bir tabanca için kesinlikle G43X tercih edilmeli (şahsen G19 yerine bu modeli tercih ederim)
Sonuçta memnunum. Ölçülerde fark yok dedim evet ancak G43X'lerin sürgü ön taraf serrations (tırtıklar) ve sürgü ön kenar işlemeleri Gen5 ile aynı, G43 ve G42 Gen4 ile benzer.
Normalde Glock çok sevmiyordum ancak slim-line serisine gerçekten bayıldım. G43 ve G43X boyutlarında o güvenirlikte 9x19 başka tercihim olmazdı.
İlaveten G42'de de Browning tipi gecikmeli kilit mekanizması var ancak aynı mekanizmaya sahip G43 ve G43X namlu açısı daha yüksek. Yine de blow-back operasyonlu olmayan gördüğüm ilk .380 tabanca idi.
Saygılarımla
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• ceycey (16-05-2024), jfmrk (19-05-2024), nutkey (17-05-2024)
MKE 9x19 fişek fiyatı 10,8 den 12 TL ye güncellenmiş. Hayırlı olsun.
Glock lar satışa çıkalı 1,5 ay oldu. e-devlet teki stok bilgileri doğru ise İstanbul'da G48 hariç biten model yok. Ankara'da ise gelen modellerden herhangi biri bitmemiş.
Şaşırtıcı.
Ya fiyatın dayandığı nokta itibariyla millette alacak para kalmadı.
Ya piyasa marka - modele doydu.
Ya da MKE nin alımlara kota koyması işe yaradı (sanki en mantıklı seçenek bu gibi). Bu durumda MKE sonunda doğru bir adım attı galiba.
Yorumları: 23
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 16 mesajda 31
Teşekkür Verildi: 21
29-05-2024, 00:55
(Son Düzenleme: 29-05-2024, 00:57, Düzenleyen: Bvrak.)
(29-05-2024, 00:49)blacksea yazdı: Glock lar satışa çıkalı 1,5 ay oldu. e-devlet teki stok bilgileri doğru ise İstanbul'da G48 hariç biten model yok. Ankara'da ise gelen modellerden herhangi biri bitmemiş.
Şaşırtıcı.
Ya fiyatın dayandığı nokta itibariyla millette alacak para kalmadı.
Ya piyasa marka - modele doydu.
Adetli parti geldiği için alıp x2 satan torpilli ekip çekindi girmedi büyük oranda. Öyle olunca sadece son kullanıcı alımları sonucunda olması gerektiği gibi oldu.
Ya da MKE nin alımlara kota koyması işe yaradı (sanki en mantıklı seçenek bu gibi). Bu durumda MKE sonunda doğru bir adım attı galiba.
Adetli parti gelince alıp x2 satan torpilli ekip girmedi. Son kullanıcıya kaldi olması gerektiği gibi.
Glock 48 & Beretta 1301 Tactical
Silah Sever Aile Babası
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
• blacksea (02-06-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
29-05-2024, 22:15
(Son Düzenleme: 29-05-2024, 22:26, Düzenleyen: ceycey.)
Geçen hafta MKE'ye gittiğimde bir kaç vitrin resmi çekmiştim:
Burgu Metal'in BR9'ları.Sanki XD-HS klonu gibi.Kabza emniyetleri var.
Bunlar da Kral Arms'ın KR9'ları.Geçenlerde Osman Ortaç üstat bir tanıtım videosu çekmişti galiba.
Burgu metal'in Elite Tactical tabancası.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama böyle bir zevksizlik olur mu?
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Vidalı namlu yasal olmasına rağmen, mkek ve bağıntılari epey bir süre satışa koymamıştı. Osmanli Savunma ithal edince satışa koymak zorunda kalmışlardı. Şimdi bütün firmalar satışını yapmaya başladı.
Gez ve arpacigi gereksiz olduğu için çirkin durmuş yanında normal gez ve arpacık verirlerse sık durabilir.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• (02-07-2024), neslikagan (31-05-2024)
|