Yorumları: 171
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 127 mesajda 369
Teşekkür Verildi: 453
16-04-2024, 12:39
(Son Düzenleme: 16-04-2024, 12:49, Düzenleyen: Shepherd.)
Efendim malumunuz bilgi çağında yaşıyoruz. Bu çağda başta dijitallesme olmak üzere basılı kaynaklar dahil bilgiye ulaşmak araştırmak oldukça kolaylaştı. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen insanlar rahatlıkla bilgiyi arastirabiliyor edilebiliyor hemde binlerce farklı kaynaktan.
Doğru bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken başta kendi dilimiz konusunda yozlaşıyoruz kendi dilimizin kurallarını imla düzenlerinde bile ciddi derece de yozlaşıyoruz. Kısa bir cümle bile zor anlaşılabiliyor. Bunu da insanlar umursamazliktan yapıyor. Yoksa bundan çok değil 20 25 yıl önceki insan da gene aynı insan.
Bu yazıyı yazdığım için güzel Türkçemiz ile başladım. Asıl konumuza gelirsek. Silahlarda neocehalet çeşitli sosyal medya fenomenleri, ajanslar ilgi çekmek para kazanmak için kasıtlı olarak yalan yalnis uydurma bilgiler paylaşıyor. Derin yapılarında umursamamazlık ve sorumsuzluk da önemli bir etmen.
Bu başlık altında basinda silahlarla ilgili yalnış ve eksik bilgiler paylaşan sosyal medya fenomenlerini, ajanslarda çıkan haberleri paylaşmak için müsaadenizle foruma açıyorum.
Saygılar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• blacksea (03-05-2024), ceycey (16-04-2024), jfmrk (16-04-2024), rka. (03-05-2024)
![[Resim: 16_3.jpg]](https://static.srpcdigital.com/styles/1037xauto/public/2023-09/16_3.jpg)
"Aydın'da 5 adet uzun namlulu otomatik tüfek ele geçirildi."
https://turkish.aawsat.com/d%C3%BCnya/t%...3%A7irildi
Ele geçirilen silahlar uzun namlulu otomatik tüfek değil, kuru sıkıdan makineli tabancaya çevirme silahlar.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• ceycey (17-04-2024), Emre TR (03-05-2024), Engin055 (02-05-2024)
02-05-2024, 19:50
(Son Düzenleme: 02-05-2024, 19:56, Düzenleyen: Shepherd.)
Haber müdürüne silahlarla ilgili sunum yaptırmışlar. Hala polimerlerin x raydan geçtiğini sanıyor 
Gördüğü her silah M 16 
En azından bir polis memurundan yardım alsalardı.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• Achilles (03-05-2024), Engin055 (02-05-2024)
Yorumları: 14
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 36
Teşekkür Verildi: 126
Sayın Shepherd
Benimde sıkça gözüme takılan bir konu bu. Özellikle şu an adının başına Gunbilmemne,tactical ali veli, silah uzmanı vs. isimleri koyarak zaten cahiliye döneminin yaşandığı Youtube ortamında insanları yanlış yönlendiren, bilmediği konular hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşları yanıltan tipler türedi. X bir firmanın parlak krom delikli abuk sabuk modelleri için Türkiye'nin en iyisi, üstüne silah tanımam. makinanın hası,düğünde arka arkaya 3 şarjör attım ısınmadı bile tarzı yorumlar yapan şahıslar kendilerini insanları eğitecek bilge eğitmenler olarak görüyorlar ve işin trajikomik tarafı kendileri de inanıyorlar bilgili olduklarına. Tahammül sınırlarını zorluyorlar adeta
Teşekkür Alındı: 148 mesajda 460
Teşekkür Verildi: 413
03-05-2024, 08:11
(Son Düzenleme: 03-05-2024, 08:14, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: ekleme
)
Sn. Engin055'e katılıyorum. Hiçbir işletme ve kişiyi hedef göstermek istemediğim ve polemiğe ortam oluşmaması için isim vermeyeceğim, ama bir poligonun YouTube sayfasında bir airsoft oyuncusuna çektirdiği ve yayınladığı videoları gördükçe, ne hikmetse bu işe vesile olanlardan çok kendim utanç duygusu yaşıyorum. Bu kişilerin tecrübeye dayanmayan şahsi görüşleri ile yaydıkları yalan yanlış bilgilere karşı, forumun içeriğini zenginleştirerek mücadele etmek zorunluluğu da bize düşmekte.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 533
Teşekkür Verildi: 353
Başka bir konu başlığı altında bende bu konuya değinmişdim,kesinlikle bu taktikalcilere eğitim karşılığı lisans verilmeli,nasıl kafasına göre biri okula gidip ders veremiyor ise, bu kişilerinde eğitim verebilmesi konusunda bir devlet kuruluşundan yetki/lisans/diploma alması gerekmeli,şirketleşerek gerekli vergi ve hükümlülüklerini yerine getirmeleri zorunlu olmalı ve denetlenmeli,kafalarına göre eğitim verip kafalarına göre ücretler alıyorlar,bende isim vermek istemiyorum ama bunu en bilineninden en bilinmeyenini kapsayacak şekilde söylüyorum
Bir gün istanbul için malum atış yerinde atış yaparken, şu an en ünlülerinden biri, bizi görüp off road aracıyla çok hızlı bir şekilde önümüzden 2 defa geçip ( bizi uzaklaşdırabilmek için toprak /duman/toz altında bırakdı,yanlarında bayan arkadaşlarıda vardı,onlara mı hava yapıyordu bilemiyorum)bizi öksürük içinde bırakdı.
Diğer yandan ise, tırnak içinde eğitim verdikleri insanlar günün birinde, öyle bir olaya neden olacaklar ki ,yine kabak tüm silah severlerin başına patlayacak...
Saygılarımla.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (03-05-2024), Engin055 (05-05-2024), sentinel (03-05-2024)
Yorumları: 355
Konuları: 34
Teşekkür Alındı: 325 mesajda 1,295
Teşekkür Verildi: 1,141
(03-05-2024, 08:11)sentinel yazdı: Sn. Engin055'e katılıyorum. Hiçbir işletme ve kişiyi hedef göstermek istemediğim ve polemiğe ortam oluşmaması için isim vermeyeceğim, ama bir poligonun YouTube sayfasında bir airsoft oyuncusuna çektirdiği ve yayınladığı videoları gördükçe, ne hikmetse bu işe vesile olanlardan çok kendim utanç duygusu yaşıyorum. Bu kişilerin tecrübeye dayanmayan şahsi görüşleri ile yaydıkları yalan yanlış bilgilere karşı, forumun içeriğini zenginleştirerek mücadele etmek zorunluluğu da bize düşmekte.
Aynı utanç duygusuna ben de kapılıyorum.
Dayanamayıp daha önceki bir kaç videosuna yorum yazdım. Son bir tane gördüm. Red dot nasıl sıfırlanır. Ama video red dot nasıl sıfırlanmaz  , onu anlatıyor. Tuhaf giyimli iki arkadaş. Ayakta elle tüfeği tutup red dot ayarlamalar, acaip acaip şeyler. Valla şaka gibi. Tüfekte 410 yerli tactical  tüfek , fişek kesin yerli, biri gider anyaya biri konyaya. Diyorum bana ne, sonra dayanamadım yazdım. Hayır genç ve meraklı birisi seyredecek, yazık edecek kendine, olay bu zannedecek.
04-05-2024, 14:01
(Son Düzenleme: 05-05-2024, 01:53, Düzenleyen: Shepherd.)
Lisans demişken Amerika da bir iki poligona gidip aldığı eğitim belgesini Lisansdan sayıp youtube da instagram da fenomenlik yapanlar var. Shot showa filan gidebildiyse evlere şenlik Gun Master oluyorlar. Zaten Cqb cepte bana göre en zoru saatlerce sahada saatlerce eğitim ve okuma gerektiren bir iş.
Yorumları: 14
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 36
Teşekkür Verildi: 126
Bu konuda yalnız olmadığıma sevindim, benimle benzer görüşe sahip silahseverler olması çok mutlu etti beni. bilinçli silahsever sayısı ülkemizde maalesef sınırlı olduğu için çoğunluk neyi doğru görüyorsa insanlar ona yöneliyor. hele birde bu tarz videoların yorumlarını okumanızı tavsiye ederim orası tam balta girmemiş Afrika ormanları gibi. Gene bu tarz videolar çeken bir şahıs, 'atım yatağı dolu taşımak çok büyük bir hata herkes boş taşımalı bu işin raconu budur' diyor. Yorumlarda sanki atomu parçalamış gibi övgülere boğuluyor
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 533
Teşekkür Verildi: 353
Yine isim vermek istemiyorum ama şu an ünlülerden ve bu işten nemalanan biri,glock 19 ve glock 17 karşılaşdırması yapıyor ama biri gen4 biri gen 5,glock 19 da parmalık yapmışlar glock 17 de yapmamışlardan tutunda nerelere kadar gidiyor farklılıklar  .
Bazı kişilerde bu video(fenomenlik) işlerinden gerekli bağlantıları kurup,gerekli imtiyazları elde ettikden sonra(taşıma ruhsatı,silah firmalarıyla ticaret,vs....)elini ayağını çekiyor,tabiri caiz ise karşı tarafa geçiyor,çoğuda elde ettikleri imtiyazları nasıl elde ettiklerini takipçilerle paylaşmakdan ziyade sır gibi saklıyorlar.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (05-05-2024), ceycey (05-05-2024), Engin055 (06-05-2024), jfmrk (05-05-2024)
|