Glock için alet takımı
Glock tabancamın arpacığını değiştirmek için uygun tornavida ararken şöyle bir sete denk geldim.

3 adet/takım Glock Manyetik Plaka Sökme Kaldırma Ön Görüş Montaj Kaldırma Kurulum Aracı Kiti Glock Aksesuarları - AliExpress 34

Ücretsiz kargo kampanyası da vardı toplamda bana 533₺'ye mal oldu. (Siparişi 1 Ekim'de vermiştim)

Üç parçadan oluşuyor altlarına yorumlarımı yazıyorum
  1. Glock pimleri için zımba
    • Zımba setim zaten vardı ancak çekiç yerine elle kullanmak için tutamaklı oluşunu sevdim diğer silahlarda da iş görecektir
  2. Arpacık için lokma tornavida
    • Glock'un bu iş için kendi sattığı bir aparat var onu hiç kullanmadım. Ancak bu gelen aparata vida tam oturmasına rağmen benim tabancam slimline glock olduğu için mi bilmiyorum tam giriyor namlu altına yani sökme ve takma biraz zahmetli ancak sonuç olarak işimi gördü. Belki normal glock tabancalarda daha rahat kullanılıyordur fikrim yok.
  3. Şarjör tabanı sökme aparatı
    • Deneyenler glock şarjör tabanlarını sökmenin zorluğunu bileceklerdir, bu alet gerçekten işe yarıyor

Glock sahiplerine önerebilirim.

Aliexpress'ten gez sökme aparatı ve CZ75B için kabza kapaklarıda almış memnun kalmıştım, bence hala imkan varken ülkemizde temin edilemeyen bu tip araçlar için kullanılabilir.

Saygılarımla.

[Resim: MG-9329.jpg]
[Resim: MG-9330.jpg]
[Resim: MG-9331.jpg]
[Resim: MG-9332.jpg]
[Resim: MG-9333.jpg]

Bu da daha önce yine aliexpressten satın aldığım gez montaj aleti.

Bununla g43x'in ve daha önce BHP'nin (LPA ayarlı nişangahını) başarıyla değiştirdim.

Fiyatını hatırlamıyorum ancak muadillerine göre çok hesaplı idi.

[Resim: MG-9344.jpg]
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Üstteki set Glocklar için elzem, bunun çok fonksyonlu bir multitool versiyonunu çok beğenip fiyatını anlamsız pahalı bulmuştum.
Alttaki gez itme aleti yerine plastik bir takoz ve plastik bir çekiç kullanmayı denedim ancak yeni aldığım gezi yuvaya oturtmakta başarısız oldum. Sanırım bir hata yapıyorum yada benim de bu gez itme aletinden almam gerek.
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
Paylaşımınız için teşekkürler üstadım, gez sökme takma aleti kaça geldi acaba ?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için hobi_aticisi'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn alpSaral,

Glock sahipleri için çok faydalı bir konu, teşekkürler.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-10-2025, 22:33)hobi_aticisi yazdı: Paylaşımınız için teşekkürler üstadım, gez sökme takma aleti kaça geldi acaba ?

Kargosu vergisi dahil 1017₺'ye gelmişti.

VTUPRS Monte Edilebilir Evrensel Tabanca Arka Görüş İtici Aracı Evrensel Tabanca Görüş Aracı - AliExpress 34 şu üründür benim satın aldığım
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar

Bende paylaşımınızdan sonra bahse konu kitten edindim , şarjör kapağı sökmek çok kolaylaştı. Teşekkürler.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Aquila54'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-10-2025, 11:28)alpSaral yazdı: Üç parçadan oluşuyor altlarına yorumlarımı yazıyorum
  1. Glock pimleri için zımba
    • Zımba setim zaten vardı ancak çekiç yerine elle kullanmak için tutamaklı oluşunu sevdim diğer silahlarda da iş görecektir
  2. Arpacık için lokma tornavida
    • Glock'un bu iş için kendi sattığı bir aparat var onu hiç kullanmadım. Ancak bu gelen aparata vida tam oturmasına rağmen benim tabancam slimline glock olduğu için mi bilmiyorum tam giriyor namlu altına yani sökme ve takma biraz zahmetli ancak sonuç olarak işimi gördü. Belki normal glock tabancalarda daha rahat kullanılıyordur fikrim yok.
  3. Şarjör tabanı sökme aparatı
    • Deneyenler glock şarjör tabanlarını sökmenin zorluğunu bileceklerdir, bu alet gerçekten işe yarıyor

[Resim: 54879519145_689ae34625_c.jpg]

Benimki de ulaştı dün. İzlenimlerimi yazayım, düşünenlere fikir verir:

1-Zımba: Bende Glock'un orijinal pim sökme aparatı var. Bu paketteki aparat ta iş görür, ucu kavisli değil de orijinaldeki gibi düz olsa daha iyi olabilirdi (bu şekil zımba tam olarak benim Rem 11-87'nin pimleri için biçilmiş kaftan). Şahsen bende orjinali olmasaydı, eğe ile ucunu tesviye yapardım. Yanlış anlaşılmasın kötü değil ayrıca fazla edevat göz çıkarmaz Rolleyes .

2-Lokma: Benim 19'un somununa tam oturmadı. Ancak zorlansa civatayı sökecek gibi geldi bana. Arpacık değişimi gündemde olmadığından zorlamadım.

3-Şarjör sökme aparatı: Çok faydalı bir aparat (gene de şarjör tırnaklarına bastırmak gerektiğini, işi sadece aparata bırakmamakta fayda olduğunu Glock sahiplerine hatırlatmak isterim). 

Ezcümle set tam bir fayda / fiyat ürünü. Sn alpSaral teşekkür ederim, sayenizde haberimiz oldu.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi