Ranger Shooting Range - Prag
Saygıdeğer Forumdaşlarım,
  Yılbaşı öncesi ufak bir tatil maksadı ile Çek Cumhuriyeti - Prag'a bir ziyaret gerçekleştirdim. 
Hanımın gezintisine müteakiben benim gezintim başladı. Olur da yolu düşen bir silah severimiz olursa diye paylaşmak istedim.

Ranger Shooting Range 
  Öncelikle sistem biraz farklı. Biz ülkemiz poligonlarında selam verip atış yapıyor ve atış adetine göre ücretimizi ödeyip çıkıyoruz malumunuz. Burada ise sistem biraz daha farklı. Poligonun internet sitesinden tarih ve saati seçerek randevu oluşturuyorsunuz. Atışlar paket haline getirilmiş. Randevu esnasında bu paketlerden birini seçerek randevunuzu tamamlıyorsunuz. Siz gittiğinizde paketinize dahil olan silahların şarjörleri (Revolver, lever action modeller hariç) basılı bir şekilde sizleri bekliyor. Fiyatlandırmalar aşağıdaki gibi.

[Resim: rbsukp1.png]

Fiyat-performans olarak bence tatminkar. En azından büyük bir çoğunluğun deneyimleyemediği kalibredeki silah ve fişekleri deneme imkanı mevcut. Takdir tabi ki sizlerin.

Poligona ait iki ayrı yerleşke mevcut. Tam açık ve kapalı poligon olarak. Açık poligonları merkezin dışında ve shuttle imkanı mevcut. Yani dilediğiniz yerden sizi alıp açık poligona götürüyor, atışlara müteakiben geri dilediğiniz noktaya sizleri bırakıyorlar. 
   Malumunuz hava şartları sebebiyle ben kapalı poligonu seçtim. Şehir merkezinden yaklaşık 30dk'lık bir yürüme mesafesinde. Saatiniz geldiğinde içeri giriyorsunuz. İlk girişte kayıtlarınız ve imzalarınız alınıyor. Yaklaşık 50-60 m2'lik mahzen havasında bir bekleme alanına alınıyorsunuz. Dolap ve bolca içecek mevcut. Hepsinden ücretsiz olarak faydanalabiliyorsunuz. Poligon içi olarak ; Havalandırması güzel. Ama poligon çok küçük. Bizim standartımızda bulunan 25m'lik kapalı poligonlar yerine buradaki poligon takribi 13-16m arasındaydı. Aydınlatma çok iyi olmamakla birlikte içeride pek modern bir görüntü yoktu. Yani bizim poligonlarımız sadece bu konuda önde diyebilirim. Tabi açık poligonlarını tercih ederseniz 500m kadar bir atış mesafesi mevcut.
  Yivli atışları standart askılı hedef kağıtlarına yapılıyor. Yivsiz atışları ise perde önünde bulunan kauçuk 3mx5m büyükliğinde bir alana yapılıyor. 

Atışa giren atıcılar sekizerli ve ya onarlı olarak alınıyor. Giriş ve çıkış beraber yapılıyor. İlk 15-20 dk atış güvenliği ve standart silah, nişan tanıtımları ile geçiyor. Gözetmenler ilgili, ingilizce biliyorlar. Ama bilmeyen bir iki misafir vardı onlarla da jest ve mimiklerle iletişim kurabildiler. 

Yaptığım atışlara dair videoyuda aşağıya ekliyorum.
https://youtu.be/8d6Oz9qQUgM?si=qqxO_n5VjyTKCOWZ

Saygılarımla
[+] 15 kullanıcılar diyor Bu gönderi için barisss'e teşekkür ederiz.
Bul
Videonuzu izledim. Orada olsaydım özellikle Winchester ve susturuculu G17 kullanmak isterdim. Bence sıcak zamanda yolunuz düşerse açık havayı da deneyimlemenizde fayda var. Bizim memlekette 500 metre açık hava poligonu görme ihtimalimiz forumdan birimizin Trump sonrası Amerika başkanı olma ihtimali kadar  Smile

Bilgilendirme için teşekkürler.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi