GYES
Yeni olarak kendime GYES tabanca almam sebebiyle bu konuyu açmak istedim

Silah dünyasına bir yerli firmamız daha MKE'de merhaba dedi. İlk üretilen Line modelini sosyal medyada tanıtımları ile oldukça iddialılardı. İstanbulda poligonda denediğim line modeli firmanın ilk tabancası olmasına rağmen oldukça başarılı bir model olduğunu söyleyelim. Özellikle ergonomisi, elle tutuşu çok güzel. Atışı rahat, malzeme kaliteli üretilmiş. Yapmış olduğum atışlarda tutukluk yapmamıştı. Tepmesi de oldukça düşüktü. Tek gelişmesi gereken konu tetik sertti. Bu da zamanla yumuşatılır diye düşünüyordum. Daha sonra kendime bir adet siyah model aldım. Daha önceden siyah multicam renge hayran olduğum için bu silahı Ayyıldız Arms Burak ustaya boyattım. Dün 100 mermi yaktım. Tutukluk yapmadı. Tek noktada toplaması çok güzel. Tetiği biraz sert olsa da 2. Yada 3. Şarjörden sonra alışılıyor. Zamanla atış yapa yapa yumuşar diye düşünüyorum.

Yerli silah piyasamız özellikle son zamlarla biraz moral bozukluğu olsa da ülkemizin artık bu kadar çeşitte yerli silah üretmesi büyük gurur. Her silah fabrikası, müstahkem bir mevki, adeta bir kale. O yüzden GYES firmasını tebrik ederiz. Allah başta GYES olmak üzere yerli tüm firmalarımızın yollarını açık etsin ve daha çok çeşit silah üretmelerini nasip etsin.

Silahımı boyayıp videosunu youtubeye koymuşlar. Video linkini atabildim ama kendim nasıl resim atarım bilmiyorum maalesef 

[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Emirars'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Emirars,

Sakıncası yoksa ne kadar ödeme yaptınız ?
Bul
Sayın TongeL:

https://www.mke.gov.tr/UrunSatis sayfasında tek bir model ve bu "LINE MOS" modeli için 18700 tl fiyat var.
Fakat internet sitelerinde (https://gyes.com.tr/tr/) 3model gözüküyor.
Sanırım Türk firmaların en büyük sorunu bu. Türkiye pazarında ne satıldığı, hangi özelliklerde olduğu ve MKE satış fiyatının ne olduğu belirsizleşiyor.

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Bul
(12-02-2026, 14:37)Taygunho yazdı: Sayın TongeL:

https://www.mke.gov.tr/UrunSatis sayfasında tek bir model ve bu "LINE MOS" modeli için 18700 tl fiyat var.
Sanırım Türk firmaların en büyük sorunu bu. Türkiye pazarında ne satıldığı, hangi özelliklerde olduğu ve MKE satış fiyatının ne olduğu belirsizleşiyor.

Saygılarımla

Silah fiyatlarını gördüm çok teşekkürler, Boyama için ne kadar ödeme yaptınız ?
Bul
(12-02-2026, 20:51)TongeL yazdı:
(12-02-2026, 14:37)Taygunho yazdı: Sayın TongeL:

Saygılarımla

Silah fiyatlarını gördüm çok teşekkürler, Boyama için ne kadar ödeme yaptınız ?
Boya için Burak ustaya 12.500 TL ödeme yaptım. Bence fiyat olarak bu kadar kaliteli bir iş için makul bir fiyat. Diğer silahçıların verdikleri fiyatlara ve yaptıkları işe bakılırsa hem kaliteli hem ince işçilik hem de makul bir fiyat veriyor. Yeri İstanbul Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesinde. Ayyıldız Arms diye sitesi ve İnstangram sayfası var. İnstangram sayfasındaki paylaşımları harika. 

Ayrıca Silahın 3 modeli var line modeli dışındaki diğer 2 model henüz seri üretime geçmedi. Sadece mkede line modeli var. Oldukça memnunum.
Bul
Sn Emirars,

Silah ile ilgili memnuniyetiniz 100 atım sırasında mı oluştu? Yoksa atış yapmadan önce elinize aldığınızda yaşadığınız ergonomik uyum kaynaklı mı?

Saygılarımla
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2026, 06:20)turkmenoglu yazdı: Sn Emirars,

Silah ile ilgili memnuniyetiniz 100 atım sırasında mı oluştu? Yoksa atış yapmadan önce elinize aldığınızda yaşadığınız ergonomik uyum kaynaklı mı?

Saygılarımla

Sn hocam
Ben daha önceden İstanbul Airport Avm altında yer alan Poligun poligonunda denemiştim ve memnun kalmıştım. Sonrasında da bir adet edindim. Alır almaz 100 adet atım yaptım. Bahsettiğim gibi yarı kurulu tetik olması nedeniyle tetik biraz sert olsa da 100 atımda gerek grupmanı gerek tutukluluk yapmaması ile oldukça başarılı bir model. Tavsiye ederim
Bul
Sn.Emirars,
Öncelikle hayırlı olsun. Hep iyi günlerde keyifle kullanın. Lakin tavsiye için gerçekten çok erken. Belki şimdi değil ama zamanla tavsiye etmenin ne denli kolay olmadığını erken bir mesaj olduğunu farkedeceksinizdir. Hele bir binlere ulaşın ve bu süreci muhtelif zamanlarda paylaşın. Çok daha sağlıklı ve yönlendirici bir tavsiye olacağını sizde anlayacaksınız.
Saygılarımla...
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Fuat61'e teşekkür ederiz.
Bul
Güzel günlerde keyifle kullanın,

Bununla birlikte bir silah alım sürecinin maliyeti en az 2.000 dolar, sürecin eziyetini anlatmaya gerek bile yok. Tövbe ettiriyorlar bir daha silah almaya.

Bu sebeple nacizane önerim tavsiye verirken silahtan emin olalım. Bir silah ile 10.000 atımı sağlıklı bir şekilde tamamlamadan silahın ne olduğunu anlamak kalitesini değerlendirebilmek pek olası değil. Kaldı ki üretim standartları bizde halen oturmamış durumda. Herhangi bir üreticiden banttan sıralı on adet tabanca alsak, hepsinin aynı standartta olmadığını halen görebiliyoruz.

Kendi adıma bahsettiğiniz modeli övebilmek için en az on kullanıcımızın uzun vadeli birlikteliklerine bakardım öncelikle. 

Saygılarımla
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2026, 19:47)turkmenoglu yazdı: Bu sebeple nacizane önerim tavsiye verirken silahtan emin olalım. Bir silah ile 10.000 atımı sağlıklı bir şekilde tamamlamadan silahın ne olduğunu anlamak kalitesini değerlendirebilmek pek olası değil. Kaldı ki üretim standartları bizde halen oturmamış durumda. Herhangi bir üreticiden banttan sıralı on adet tabanca alsak, hepsinin aynı standartta olmadığını halen görebiliyoruz.
Kendi adıma bahsettiğiniz modeli övebilmek için en az on kullanıcımızın uzun vadeli birlikteliklerine bakardım öncelikle. 

Tavsiye konusundaki düşüncenizde %1000 haklısınız. Rüştünü ispatlamamış bir silahı tavsiye etmek, alacak olanın can güvenliği açısından ciddi bir sorumluluktur. Onun için "Şunu al, tavsiye ederim" doğru bir yaklaşım değil.

Ancak bir tabancada güvenilirlik değerlendirmesisi için 10.000 atımı biraz yüksek sayı olarak bulduğumu ifade edeyim. Sivilde 1000 mermilik yıllık istihkaklarla bu mümkün değil. Tamamlanıncaya kadar o silahın modası geçer, piyasada kalır mı? Bilemem...

Pekiyi, tabancada güvenilirlik testi nasıl yapılır sorusuna yanıt arayalım:

Örneğin bazı askeri kabul testlerinde:
  • 10 tabanca
  • Her biri 5.000 atış
  • Toplam 50.000 atış
Sonra:
  • Toplam arıza sayısı
  • Kritik arıza oranı
  • Parça kırılma oranı
hesaplanır. Burada güvenilirlik artık tek silah değil, üretim hattı seviyesi için ölçülür.  İyi de sivilde bu sayılara ulaşmak mümkün değil

Sivil savunma için pratik yaklaşım:
  • 500–1.000 atış
  • Taşıma mühimmatıyla 100+ sorunsuz atış
  • Kritik arıza (ateşlememe, kilitlenme) olmamalı
İstatistiksel olarak bu %100 garanti değildir,
ama kabul edilebilir risk seviyesine indirir.

Önemli Sonuç
  • “500 mermi sorunsuz attım” → psikolojik güven verir
  • “50.000 mermi test edildi” → istatistiksel güven verir
İkisi farklı şeydir.

İstatistik değerlendirme Arıza Oranı (Failure Rate – λ), MRBF Arıza arası ortalama (Mean Rounds Between Failure), Poisson Modeli (Gerçek Güvenilirlik Hesabı) ile yapılır. Burada testlerin matematik formülleri ile kafa karıştırmak istemiyorum.

Ancak Poisson modeline göre 1000 atışta SIFIR hata olursa %95 güvenilirlik oranına ulaşılmış olur. Ancak bu istatistik olarak da hiç hata yapmayacağı anlamına da gelmez. %5 hala yüksek bir risktir. Yurtdışındaki kişisel tabanca testleri genelde 1000 atış üzerinden değerlendiriliyor. YouTube da vardı bulursam yayınlarım bir ABD'li bizim yeni nesil küçük boy yanılmıyorsam Canik'lerden biri ile 1000 atımlık test yapmış "Bu silaha canımı emanet ederim" başlığıyla video yapmıştı. Kısa bir süre sonra tekrar video yayınladı ve yanıldığını anlattı. 1000 atım hatasız gidip sonradan sorunlar yaşamaya başlamıştı...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi