AKSA CROSFIRE EXTREME PRO
Yerli üreticilerimizden Aksa Arms'ın, Benelli M4 klonu olarak ürettiği ve taktiksel olarak güncellediği yeni yivsiz tüfeği Crossfire Ektreme Wi Pro. 

Tüfek, çok güzel, sağlam ve dayanıklı görünen, üzerinde çokça saklama gözü bulunan bir taşıma çantasıyla geliyor. Çantayı açtığınızda, sizi kadifeden yapılmış bez kılıfıyla tüfek karşılıyor. 

İlk başta üç farklı kamuflaj deseniyle üretileceği söyleniyordu ancak daha sonra siyah olan modeli de üretilmiş ki benim de tercihim bu renk oldu. 

[Resim: 221.jpg]

Tüfeğin dipçiği 4 kademe ileri ve geri olarak, ilaveten yanaklık kısmını da aşağı yukarı olarak ayarlayabiliyor. 

[Resim: 225.jpg]

Tüfek, önceki modellerine göre taktiksel olarak düz bir tetikle geliyor. Atış hassasiyetine faydası olup olmadığıyla ilgili teknik bir ölçüm varmı? Yok. Bu tetiğin süper olduğunu söylediği halde ölçecek bir "bilmem ne tactikal" varmı?   O da yok. Sadece kavisli olmayan düz bir tetik.

Firma, daha önceki modelinde çift işlevi bulunan mekanizma düşürme mandalında değişikliğe gitmiş, fişek boşaltma görevini iptal ederek, mandalın asli görevi olan mekanizma düşürme işini daha iyi yapmasını sağlamak amacıyla ele daha iyi gelecek şekilde tasarlamış.  

Öncesinde fazlaca büyük olan kurma kolu da gelen geri bildirimlerle daha kullanışlı hale getirilmiş. [Resim: 228.jpg]

Tüfek gövdesi ve el kundağı 7075 alüminyumdan imal edilmiş. El kundağı taktiksel olarak dizayn edilmiş. Geleneksel plastik olan el kundağının aksine bu dizayn gaz pistonlarının açıkta bırakmış. Sıcak, soğuk, kir, toz vs. çalışma sistemini ne kadar etkiler bilmiyorum. Bu söylediğim konu, şimdi yazarken aklıma geldi, daha sonra resimlerini çeker yüklerim. 

Ayrıca namlu ucuna doğru şahlanmayı önlemek amacıyla kompansatör görevini yerine getirmesi için 20 adet delik bulunmaktadır. 

[Resim: 9.jpg]

Tüfeğin hem sağ tarafında hemde sol tarafında bulunan ikişer adet askı kayışı takmak için QD girişi bulunmaktadır. 
Kullanışlı mı?  Çook.
Ptatik mi?  Çook.

[Resim: 235.jpg]

Bir diğer kolaylık ta şoklar üzerinde bulunan işaretler. Çentik var mıydı, yok muydu, neresindeydi, üç müydü, dört müydü, saymaya hiç gerek kalmamış. Gayet güzel düşünülmüş. Bakar bakmaz görüyorsunuz. 

[Resim: 238.jpg]

Firmanın hazırladığı çanta içeriği gayet zengin. İthal tüfeklerden alışık olmadığımız bir şekilde geliyor. Malzemeler iyimi? kötü mü? kaliteli mi? kullanışlımı? Kullanıcıya göre değişir ama her şeyi düşünüp çanta içerisine koymuşlar. 

[Resim: 237.jpg]

Tüfek ana hatlarıyla bu şekilde. Daha yeni aldığım için atış yapma şansım olmadı. Ne zaman atışa gidebilirim, gidebilir miyim? Meçhul. Malumunuz üzere yaşadığımız en büyük iki sorundan biri ruhsat harçları, diğeri de ister yivli olsun ister yivsiz olsun tüfeklerimizle atış yapabileceğimiz yer sıkıntısı. Bu konu hakkında bir şey söylenir mi? Destan bile yazılır, ama çözebiliyor muyuz? Maalesef. Ne etkimiz ne yetkimiz var. Ama umudumuz her zaman var. 

Saygı ve hürmetlerimle...
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Bol resimli ve detaylı inceleme için teşekkürler. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Gayet yakışıklı duruyor.

Evet geriye en önemli ama en zor kısım kalmış. Deneme atışları yapmak..

Umarım fırsatını bulursunuz ve sorunsuz keyifli atışlar yaparsınız.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. jfmrk,

Güzel bir seçim yapışsınız, iyi günlerde kazasız-kırımsız kullanmanızı dilerim. Umarım bu silahın kısa zamanda güvenilirlik ve tutarlılık testlerini yaparsınız. Böylece tarafsız bir son kullanıcı izlenimi öğrenmiş oluruz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(08-02-2026, 21:48)1905sss yazdı: Bol resimli ve detaylı inceleme için teşekkürler. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Gayet yakışıklı duruyor.

Evet geriye en önemli ama en zor kısım kalmış. Deneme atışları yapmak..

Umarım fırsatını bulursunuz ve sorunsuz keyifli atışlar yaparsınız.

Çok teşekkür ederim üstadım, İnşallah en kısa zamanda atış fırsatı bulabilirim.

(08-02-2026, 21:54)Sabri yazdı: Sn. jfmrk,

Güzel bir seçim yapışsınız, iyi günlerde kazasız-kırımsız kullanmanızı dilerim. Umarım bu silahın kısa zamanda güvenilirlik ve tutarlılık testlerini yaparsınız. Böylece tarafsız bir son kullanıcı izlenimi öğrenmiş oluruz.

Saygılar

Çok teşekkür ederim üstadım. Bende büyük bir sabırsızlıkla atış yapmayı bekliyorum. Fırsat bulur bulmaz bir kaç marka farklı fişeklerle deneyeceğim. Bakalım sonuçlar nasıl olacak.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. jfmrk, iyi günlerde kullanın. Şık bir tüfek. Deneme atış sonuçlarını merak ediyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-02-2026, 14:41)ceycey yazdı: Sn. jfmrk, iyi günlerde kullanın. Şık bir tüfek. Deneme atış sonuçlarını merak ediyorum.

Teşekkür ederim üstadım çok sağolun. En kısa zamanda İnşallah.
Bul
(08-02-2026, 23:36)jfmrk yazdı:
Bende büyük bir sabırsızlıkla atış yapmayı bekliyorum. Fırsat bulur bulmaz bir kaç marka farklı fişeklerle deneyeceğim. Bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Sn. jfmrk,

Lütfen bilgiçlik olarak algılamayın. Benimki sadece öneridir:
  • 24, 28, 32, 36 Gram saçma fişekleri alın ( 6-7-8 numara saçma olabilir). Bunları beşer beşer atın, bir seri de karışık gramajda atış yapın, düşük gramajlarda tutukluk yapıyor mu bir bakın
  • 27 Gram Speedy Slug ve 32 gram Zuber palla ile 36,5 m mesafeden hedefe atış yapın, attığınız yeri vuruyor mu izleyin
  • Sterling bakır veya nikel kaplama şevrotinlerinden alın. 5-10-15 metrelerde  (ev savunma mesafeleri) şevrotin dağılımını 5 numara şok ile test edin
  • Saçma fişekleri ile değişik şoklarla 36,5 metrede 70x70 cm hedef kağıdı üzerinde saçma dağılımına bakın

Bu testler bize bu tüfeğin tutarlılığı, güvenilirliği ve isabetliliği konusunda oldukça değerli bilgiler verecektir.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-02-2026, 13:06)Sabri yazdı: Lütfen bilgiçlik olarak algılamayın. Benimki sadece öneridir:
  • 24, 28, 32, 36 Gram saçma fişekleri alın ( 6-7-8 numara saçma olabilir). Bunları beşer beşer atın, bir seri de karışık gramajda atış yapın, düşük gramajlarda tutukluk yapıyor mu bir bakın
  • 27 Gram Speedy Slug ve 32 gram Zuber palla ile 36,5 m mesafeden hedefe atış yapın, attığınız yeri vuruyor mu izleyin
  • Sterling bakır veya nikel kaplama şevrotinlerinden alın. 5-10-15 metrelerde  (ev savunma mesafeleri) şevrotin dağılımını 5 numara şok ile test edin
  • Saçma fişekleri ile değişik şoklarla 36,5 metrede 70x70 cm hedef kağıdı üzerinde saçma dağılımına bakın

Bu testler bize bu tüfeğin tutarlılığı, güvenilirliği ve isabetliliği konusunda oldukça değerli bilgiler verecektir.

Saygılar

Estağfurullah üstadım, ne demek. Tüfeği tanımak adına benim için de çok iyi bir deneyim olur. 

Ellerinizden öperim, saygı ve hürmetlerimle...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.jfmrk,
Tüfeğiniz hayırlı olsun. Hep iyi günlerde kullanın. Benimde göz hapsimde olan bir marka. Geçenlerde bayide inceleme fırsatım oldu. Model olarak el kundağının daha ince olmasından dolayı Extreme wi modeliyle ilgileniyorum ama zaman geri dönüş ve vitrin neyi gösterir nasip diyelim. Geri dönüşleri heyecanla bekliyoruz. Tekrar hayırlı olsun.
Saygılarımla...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Fuat61'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2026, 16:41)Fuat61 yazdı: Sn.jfmrk,
Tüfeğiniz hayırlı olsun. Hep iyi günlerde kullanın. Benimde göz hapsimde olan bir marka. Geçenlerde bayide inceleme fırsatım oldu. Model olarak el kundağının daha ince olmasından dolayı Extreme wi modeliyle ilgileniyorum ama zaman geri dönüş ve vitrin neyi gösterir nasip diyelim. Geri dönüşleri heyecanla bekliyoruz. Tekrar hayırlı olsun.
Saygılarımla...

Çok teşekkür ederim üstadım. Bildiğiniz gibi hepimiz aynı dertten müzdaribiz. Atış yapmak için yer arıyorum, oraya gidiyorum olmuyor, buraya geliyorum yine olmuyor. Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip Konya'da atış yapacak 50 metrelik bir yer bulamadık. Uygun bir yer bulursam canına okuyacağım tüfeğin. İnşallah en kısa sürede olumlu bir gelişme olur. 

Saygılarımla...
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi