Anket Silah Ruhsat Harçlarındaki Fahiş Artışın Sebebi Nedir?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Devlet harç artışı yaparak gelirlerini arttırmak istiyor.
11.11%
5 11.11%
Devlet vatandaşların yasal olarak silahlanmasını istemiyor.
48.89%
22 48.89%
Diğer(Belirtiniz)
0%
0 0%
Her ikiside
40.00%
18 40.00%
Toplam: 45 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Silah Ruhsat Harçları Niye Fahiş Oranda Arttırıldı?
Arkadaşlar, biliyorsunuz silah ruhsat harçları diğer harçlara göre fahiş oranda arttırıldı. Bunu iki kez yıl ortasında ek
artış yaparak sağladılar. Şu anda bulundurma harcı 60.147,00 TL, taşıma harcı 187.941,00 TL. Dünyanın hiç bir yerinde 
bu kadar yüksek harç olduğunu sanmıyorum. CİMER'e toplu dilekçe vermemize rağmen geri adım atılmadı.
Peki sizce bu artış niye yapıldı? Silah harçları niye fahiş fiyatlara ulaştırıldı? Bu konuda bir anket hazırladım.
Şıklardan birini işaretler ve düşüncelerinizi bir kaç satırla belirtirseniz memnun olurum. Saygılarımla.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
https://youtu.be/1fBqMZ7F5kQ
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için barisdogan'e teşekkür ederiz.
Bul
Bence aynı anda her ikisi de doğru.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Colt1911'e teşekkür ederiz.
Bul
ingiliz vatandaşı maliye bakanımız var o sebeple UK müstemlekelerinde silahlanmak her zaman zor olmuştur. Bir sebep aramaya gerek yok, elinizdekini de vermeyin. Çalınır mı, kaybolur mu, tarlada mı düşer sizin bileceğiniz iş.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kotucenk'e teşekkür ederiz.
Bul
Bence her iki seçenekte geçerli. İtibardan tasarruf olmaz sonuçta.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
Bul
Bana göre birinci seçenek daha ağır basıyor.

Eğer olay gelir artırmakla ilgili olsaydı daha önce yaptıkları gibi çift MTV alarak, kat be kat daha fazla gelir elde ederlerdi. (Şu anda ciddi miktarda para lazım ondan bahsetmiyorum.)   

Bugün atış için poligona gitmiştim, bir hayli muhabbet ettik orada bulunanlarla. Tabi ruhsat harçlarından bahsetmesek olmazdı. Emniyette poşet poşet silah birikmiş ruhsat yeniletmeyip te hibe edenlerden. Dolayısıyla bir taraftan fazla harç alırken diğer taraftan da tahsil edilen harç miktarı da azalmış. Bunun yanında "kaybeden" de çok olmuştur diye düşünüyorum. Bundan mütevellit silahsızlaştırmak için bir uğraş olduğunu görüyorum. 

Ha bu arada silahsızlanmayı reddedip hala ruhsat yeniletmekte direnen olursa onları da kaz gibi yolarız diye demişler.
Bul
İdare Silah sahibi olmayı vatandaşın kendi güvenliğini sağlamaktan daha çok hobi amaçlı aldığını düşünüyor (tabi burada taşıma hakkı verilenlerin genel itibariyle gelir düzeyini yüksek olması gibi) nasıl olsa öylede böylede alacaklar ben ne kadar harç alsam kârımdır düşüncesinde.
Özelikle son onbeş yıldaki gelir artışı muhtar, encümen, il genel meclisi üyelerinin ömür boyu ruhsat sahibi olma hakkı tanınması, yerli yivli tüfeklerin ulaşılabilir hale gelmesi gibi sebeplerden dolayı tüccar mantığı ile talep artarsa fiyatta artar prensibi ile hareket ettiler, tabi elde edilen gelir bütçenin kaç bindesi o da ayrı bir muamma. İkinci üçüncü ruhsat için harçlar kademeli olarak yükseltilse daha kabul edilebilir olurdu. Devlet bürokrasisi içinde hem siyasilerin içinde vatandaşın silah sahibi olmasını istemeyenlerde çoğunlukta.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tonyukuk Ötüken'e teşekkür ederiz.
Bul
Zamanında neden Suriye de sınır kara mayınları alel acele kaldırıldıysa diyorum .

Yıllar sonra anlaşıldı neden acele ettikleri . Var gene sinsi bir hesap. Ruhsatı bahane edip milletin elindekileride alacaklar.

Ruhsat şubeye teslim eden edeneymiş.

Kastım siyaset değildir. Benim gördüğüm gerçek bu.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-02-2026, 20:17)jfmrk yazdı: Bana göre birinci seçenek daha ağır basıyor.

Şimdi farkettim ki yanlış yazmışım. Söylemek istediğim ikinci seçenek olan "Devlet vatandaşların yasal olarak silahlanmasını istemiyor" olacaktı.
Hem işaretlediğim hemde söylediklerim zaten ikinci seçenekle iligili.
Bul
Konuya matematiksel olarak baktığımızda 2026'da kanunen taşıma ruhsatı alabilme finansal kriterinin kolaylaştırıldığını (!) ve ruhsat harç bedellerinin artırıldığını görüyoruz.

Yani, madde 9h den taşıma alacak kimseler (benim gibi) geçen sene 1.400.000 TL olan gelir vergisi sınırı bu sene sadece %3.5 artırılarak 1.450.000 TL olarak belirlenmiş. Resmi enflasyonun %40 olduğu bir ekonomide %3.5 artış demek gelir seviyesi kriterinin düşürüldüğü anlamına geliyor. Bu da potansiyel olarak taşıma ruhsat başvurularının sayısının artacağı (!) varsayımıyla yapılmış olabilir.

Bunun yanısıra taşıma harcının neredeyse %240 artırılması buradan elde edilecek potansiyel gelirin artırılmasının hedeflendiğini (!) gösteriyor...

Dikkat ederseniz yazımda bir çok (!) işareti kullandım. Bunları, kağıt üzerinde öyle gözükse de kişisel olarak pek de inandığımı söyleyemeyeceğim konuları belirtmek için kullandım.

Sonuçta taşıma ruhsatı alabilmenin finansal kriterini düşük tutsalar da harçların inanılmaz seviyede artırılması vergi gelirlerinin artırılmasına beklenen ölçüde katkıda bulunabileceğine inanmıyorum. Ama aynı zamanda da bunun "bireysel silahlanmayı engellemek" amacıyla da düşünüldüğünü sanmıyorum. Aksine bunun gizli bir ajandadan ziyade çok yanlış bir planlama hatası olduğu fikri daha ağır basıyor bende Smile
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi