Ahşap kabza ustalarımız.
Arkadaşlar, ahşap kabza yapımı işi için hangi ustayı ne sebeple tercih ediyorsunuz?
Ben şimdiye kadar hiç kişiye özel diyebileceğimiz bir kabza yaptırmadım bu nedenle pek bir tecrübem yok.
Sizden gelen öneriler doğrultusunda hali hazırda var olan bir tabancama kabza yaptıracağım, işi beğenirsem de görseldeki bir kaç senedir özenle sakladığım stablize urlu amboyna arkadaşı kendisine teslim edeceğim.
Saygılar, iyi forumlar.
Edit: edinmeyi arzu ettiğim kabza sade, silaha tüm hatları ile tam oturan, simetrik ve el ile tutunmayı arttırıp elden kaymasını da engellemek için bir bölümünün baklava dilimi desenlerle işlenmiş şekilde.

[Resim: nbxusom.jpeg]
si vis pacem, para bellum
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir zamanlar eski formun da üyesi olan Sn. Hakan Pek ustamız vardı. Kendisinin yaptığı kabze kapakları ( özellikle Browning, CZ, 1911 ) çok meşhur ve güzeldi. Kendisiyle ilk dönem irtibatımız olmadığı için, ülke içinde birçok kabze/dipçik 'ustası' diye dolaştığım; garip tavırlı insanlarla ve silaha taktığınızda alt ,yan, kabze çerçeve hatlarıyla uyumumsuz  langur lungur oynayan veya şarjör sıkıştıran işleri görünce kendim yapmıştım. Baklava deseni açma seti edinemediğim için de hala kullandığım NAVIDREX GRIPS'ten Rosewood Palmswell modeli alıp takmıştım. Benim hikayem yurt içinde 'estetik' kaygısıyla yapılmış ama işlevsel olmayan 'usta' işleri yüzünden yurt dışı alışverişi ile sonuçlanmıştı. Hakan Beyle de geç tanıştık maalesef. Şimdilerde iyi işler yapanlar var mı bilemiyorum. Elinizdeki malzeme güzelmiş umarım ziyan etmeden düzgün bir iş çıkaracak usta bulabilirsiniz.
Saygılar.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpago'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi