Springfield Garrison SS kutu açılışı inceleme
Selamlar arkadaşlar,

Haftabaşı Jandarma'dan yine arandım ve satın alma belgemin süresinin bitmek üzere olduğunu hatırlattılar. O belgeyi her ne kadar Colt Python için aldıysam da iptal edip taşıma ruhsat harcını 80.000 TL(!!!) geri almak yerine merak ettiğim silahlarda 2. sırada olan 45 ACP 1911 platformuna bir dalayım bari dedim Smile

Yani komutana 2 defa sordum, şu anki harcın farkını falan almayacaksınız değil mi diye, yok dediler  Big Grin  ben de tamam o zaman MKE ye gidiyorum dedim...

Forumda da bir konu açmıştım Kimber mı Springfield mı diye. İnternette baya bi araştırınca Springfield daha ağır bastı ve işte sonuç...

[Resim: IMG_6332.jpg]

[Resim: IMG_6333.jpg]

[Resim: IMG_6334.jpg]

Aslında bunu alırken başıma ilginç bir şey de geldi...

Bilenler bilir, MKE de parayı ödedikten sonra ambara gider elinizdeki faturalarla silahınızı oradan alırsınız, ambardaki masada silahı açıp seri nosu falan tutyormu diye kontrol edersiniz. Ben gittim silahı aldım seri noyu kontrol ettim ve diğer orada yapılmasına izin verilen basit kontrolleri yapmaya başladım ki silahı kuramadım  Tongue

Yani güçsüz biri değilimdir, 1911 platformlarının polimer silahlardan farklı olarak daha sıkışık olduğunu da bilmeme rağmen silah sanki tutkalla yapışmış. Şarjör falan çıkmıyor...

Ambarcıya abi bi de sen dene dedim, ilk denemesinde hemen yok bunda bişey var dedi ve iade işlemini başlattı... Onunla tekradan satınalmaya gidip yeni bir başka silah için işlemler yeniden yapıldı (ödeme hariç Tongue )

Velhasıl, sonraki silah bu. Bir problem yok ama farkettiğim şey silahın hemen hemen hiç yağlı olmaması. Kupkuru. Sanırım bir ara fabrikada koruyucu bir yağlama yapılmış ama o da depoda bekleye bekleye uçmuş gibiydi...

Özetle, MKE den silah alırken mutlaka masada basit kontrollerinizi yapın. Ben diğer silahlarımı söküp takmıştım bile ama bu 1911 leri söküp takmak bir tık daha zahmetli olduğundan sadece fenerle kontrol ettim...

Neyse, gelelim kutu içeriğine...

Enteresandır ki Springfield web sitesine baktığımda garrison'ın içinden 1 şarjör çıktığı yazıyordu ancak MKE versiyonunda bir de yedek şarjör koymuşlar kutuya... Tetiği ayarlamak için bir alyen klasik kilit ve bir kullanım kılavuzu çıkıyor kutudan...

[Resim: IMG_6335.jpg]

[Resim: IMG_6336.jpg]

Silahı ruhsatlandırmak için Jandarmaya götürdüğümde oradaki komutanlarla biraz laflarken silahın kutusuna laf ettik biraz, 5900 USD veriyoruz silah karton kutu ve bez torbayla geliyor diye... Bazıları Canik'i örnek verdi falan...

Oradaki komutanlardan birisi "Adamlar silah satıyor, kutu değil" dedi (!!!) Günün bombası  Cool

Silah kupkuru olduğundan hemen atış yapmak istemedim... Onu yarın veya haftasonu yapacağım (buraya yazarım deneyimlerimi)

O yüzden yatırdım silahı masama ve bir güzel söküp temizleyip yağladım.

[Resim: IMG_6338.jpg]

[Resim: IMG_6339.jpg]

Gördüğünüz üzere bu silahta iğne blok emniyeti bulunmuyor. Bunu da fiziksel olarak teyid etmiş olduk. Springfield bu güvenliği titanyum iğne ve daha sert bir yay kullanarak sağladığını söylüyor.

[Resim: IMG_6340.jpg]

Ben yabancı videolara aldanıp kutudan 1 şarjör çıkacak diye silahtan önce bir kaç şarjör almıştım. Hepsini deneyip performanslarını paylaşırım...

Bunlar Mec-gar "flush" şarjörler (flush derken kabzeye sıfır oturan, çıkıntı yapmayan cins) ve Wilson Combat 8 li şarjör...

[Resim: IMG_6342.jpg]

Wilson Combat da bu kadar çıkıntı yapıyor işte, bence makul...  Wink  

[Resim: IMG_6343.jpg]

Ruhsatlama sırasında sistemden mermi talebimi de yaptım, komutan da onayladı... Ben de zam gelmeden (gerçi bunlar USD olarak satılıyor zam geliyor mu bunlara bilmiyorum) veya stoklar bitmeden (ne de olsa 9mm değil, daha az stok tutuyor olabilirler) 1000 tane de Sellier & Bellot 45 ACP 230 grain mermilerimi de aldım attım köşeye  Big Grin

[Resim: IMG_6345.jpg]

[Resim: IMG_6346.jpg]

Şimdilik bu kadar, deneyelim sonra izlenimlerimi paylaşırım... Kalın sağlıcakla...
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 25 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı olsun sayın yavuzg,
Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı olsun. Sadece atış keyfi için kullanırsınız inşallah.
Çok şık duruyor.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Kazasız, belasız keyifle kullanın. Allah kötüye kullandırmasın diyelim.

Gayet güzel tabanca her ne kadar ben Kimber'ları daha çok benimsesem bile eminim güncel Colt'lardan daha kalitelidir bunlar.

Tekrar hayırlı olsun, saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı olsun. Kazasız, sorunsuz kullanmanız dileğiyle.

Bol resimli güzel paylaşım için de ayrıca teşekkürler.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Güzel temennileriniz için ben de teşekkür ederim...

Şimdi benim için hedef, bu yazıya TR piyasasında bulabildiğim muhtelif 1911 şarjörlerin test sonuçlarını eklemek olacak. Elbette silahın rodajı da önemli bir faktör, rodaj için ve şarjör testleri için biraz mermi yakmayı planlıyorum Wink

Bu arada, silah evet yakışıklı "görünüyor" ama MKE bankosunda yakalayamadığım ama silahı söküp bakımını yaparken evde farkettiğim bazı üretim hataları da yok değil (silahın sola baktığı resimlerde namlu ucuna bakın, polisaj "jilet" gibi değil).

Günün sonunda amerikada "ucuz" 1911 platformu olarak tanımlanan silahlar bunlar (Garrison, mil-spec vs). Elbette 700-800 USD lık silaha "bizlerin" ödediği paraları düşününce tek bir çizik bile görmek istemiyor insan ama bu standarttaki seri üretim silahlarda bunların olacağını kabullenmek lazım... Ben çok takılmadım konuya ama kendime da biraz kızmadım değil. Gerçi ilk silah sorunlu çıkınca ikinci silahı incelerken bütün dikkatimi ilk silahın sorunlarını test ederken harcadığımdan kozmetik inceleme adımını atlamışım. İlk silahın çizgilerini fenerle incelemiştim mesela Big Grin

Neyse, merak eden varsa hemen söyleyeyim, ithal bir silah MKE sınırlarından dışarı çıktıktan sonra, çalışmasını etkileyen, risk oluşturan bir sorunu olmadıkça, ithalatçı hiçbir şey yapamadığını söyledi. Parça değişimi için silahın kriminal departmanına gönderilip incelenmesi ve rapor sunulması gerekiyormuş ki bunu kozmetik durumlar için yapmıyorlarmış...

Bu kapsamda, Springfield'ın CZ üretimi Colt'dan (ki şahsen yakından görmedim) daha kaliteli bir üretim süreci olup olmadığını söyleyemem. Ancak silahın bu kozmetik problemlerini danışmak için gittiğim Ankara'daki yetkili teknik servis Colt'larda hatta Desert Eagle'da bile çok daha kötü işçilikler gördüğünü söyledi. Arpacıktaki görsel sorunu da 10 dk da halletti eline sağlık...

Özetle, ithal silah alırken ekstra dikkatli inceleyin Wink
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Akşam eve dönerken dayanamadım evin oradaki poligona uğradım. Silahla birlikte gelen standart şarjörle doldur boşalt yaparak 50 adet fişek attım. Tek bir tutukluk, tahliye, besleme problemi yaşamadım Big Grin

Sadece ilk şarjör boşaldığında sürgü geride kalmadı ama onu da youtube videolarında görmüştüm, bizim gibi 1911 platformunun acemileri, destek elinin baş parmağını koyduğu yer 1911'in tam sürgü düşürme mandalının koluna denk gelip biraz da bastırmışsa bu olurmuş. Netekim ikinci turda tutuşumu düzelttikten sonra bir problem olmadı.

Hatta coşup son şarjörü hedefi en sona kadar kademe kademe gönderip attım, yaşım itibariyle gözler de muhteşem olmasa da, reddot falan olmadan A ya gönderebildim mermileri. Big Grin

1911 platformu çok fenaymış Big Grin Big Grin Big Grin

Sıra diğer şarjörleri denemeye geldi...
Bul
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın efendim.
Kuru halde çıkması hoşuma gitmedi. Bende estetik takıntısı var kuru metalde paslanma gibi birşey oluşması daha kolay olur ama neyseki sizinki temiz çıkmış.
Bende aslında pyton bekliyor gibiyim ama eskisi kadar merakım kalmadı, soğudum resmen.. Bakalım ne yapacağım karar vermedim. Temmuza kadar vaktim var. Ya beretta ile devam diyeceğim alımdan vazgeçeceğim yada yeni gözdem cz carry ekleyebilirim..
Atış görüntülerinizi ve atıştan aldığınız izlenimi bekliyoruz.
Saygılarımla Loc'Lu..
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için LocLu'e teşekkür ederiz.
Bul
1911 kasada çift hareketli modeli var mı ?
Bul
(28-03-2026, 22:40)musti267 yazdı: 1911 kasada çift hareketli modeli var mı ?

1911 platformu sadece tek hareketli...

Tasarım tek hareketli, çift hareketli bir mekanizmaya uygun değil zaten... Yapan varsa da ona 1911 diyemeyiz Smile

(27-03-2026, 18:48)LocLu yazdı: Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın efendim.
Kuru halde çıkması hoşuma gitmedi. Bende estetik takıntısı var kuru metalde paslanma gibi birşey oluşması daha kolay olur ama neyseki sizinki temiz çıkmış.
Bende aslında pyton bekliyor gibiyim ama eskisi kadar merakım kalmadı, soğudum resmen.. Bakalım ne yapacağım karar vermedim. Temmuza kadar vaktim var. Ya beretta ile devam diyeceğim alımdan vazgeçeceğim yada yeni gözdem cz carry ekleyebilirim..
Atış görüntülerinizi ve atıştan aldığınız izlenimi bekliyoruz.
Saygılarımla Loc'Lu..

Evet maalesef silah kupkuruydu. Eğer estetik takıntınız varsa çok dikkatli olmalısınız zira bunda estetik hatalar mevcut..

Python olayına gelirsek, hala benim içimde bir python isteği var ancak artık bu ruhsat ücreti seviyesinde alır mıyım bakacağız. 

Bugün diğer şarjörleri de denedim. 1 kutu daha mermi yaktım. Sıfır sorun Wink Atışları arazide yaptım bu sefer. Tek başıma olduğumdan görüntü yok maalesef...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi