Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Dün Ş.Urfa'da ve bugün K.Maraş'ta meydana gelen silahlı saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve
milletimize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.
Bu saldırıların arkasından neyin veya kimlerin çıkacağını bilmiyoruz. Ama, savunmasız
öğrenci ve öğretmenlere yapılan alçakça saldırılardan, kim/kimler fayda görecekse
saldırıları da onlar yaptırmıştır. Resmi soruşturmalar sonucunda yapılacak açıklamaları
bekleyelim. Bu aşamada lütfen hiç bir platformda yasal bireysel silahlanma konusunda
tartışma yapmayalım.
Aşağıdaki 22 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:22 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (17-04-2026), Actionman (22-04-2026), alpago (18-04-2026), alpSaral (15-04-2026), axoy68 (16-04-2026), barisdogan (16-04-2026), barisss (16-04-2026), blacksea (16-04-2026), Emre Baykurt (16-04-2026), Gunduz (16-04-2026), Husrev (16-04-2026), ibrahimo (18-04-2026), Oceanborn (16-04-2026), rka. (22-04-2026), Sabri (16-04-2026), Sahin (16-04-2026), Shepherd (16-04-2026), Taygunho (17-04-2026), Tonyukuk Ötüken (19-04-2026), tugay (16-04-2026), turkmenoglu (13-06-2026), Yarımcalı (16-04-2026)
Yorumları: 75
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 39 mesajda 105
Teşekkür Verildi: 21
Meftalara rahmet dilerim. Mekanları cennet olsun. Kalanlara sabırlar .
Bende bir polis cocuguyum. Hiç böyle saçma sapan bişey rast gelmedim.
Geçen sene Balçovada karakol basan genç ten sonra bunlar.
Bugun için emniyette sicil numarası milyona ulaşmış. Yani milyonlarca cocuk demektir bu.
Bunun jandarması var savcısı var asker var. Hepsinin babasında silah var. Milyonlarca silah demektir.
Babam bizden tabancasını bizden hiç saklamazdı. Aklımızın ucundan geçemez böyle saçma birşey.
90 larda terörle mücadele yapan birimler tüfeklerini evede getirilerdi.
Z kuşağı cidden sorunlu galiba. Fazla amerikan özentisi mi pc oyunları mı desem.
Yalnız ben bu TV lerde alabildiğine dolu mafya dizilerinden rahatsızım.
Aşağıdaki 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz:12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
• Actionman (22-04-2026), alpSaral (16-04-2026), asc (25-04-2026), barisdogan (16-04-2026), ceycey (16-04-2026), Gunduz (16-04-2026), mustafanar (20-05-2026), Shepherd (16-04-2026), Taygunho (17-04-2026), TongeL (16-04-2026), Tonyukuk Ötüken (19-04-2026), Yarımcalı (16-04-2026)
Yorumları: 13
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 36
Teşekkür Verildi: 14
Öğretmenin vurduğu yerde gül biter düsturu ile büyüdük biz, şimdiki veliler benim çocuğuma dokunamazsın mantığı ile çocuklarını zehirliyor, bunlar daha medyaya yansıyan olaylar, okullarda her gün bıçaklı kavgalar oluyor ve maalesef bu artık çok olağan bir durum gibi karşılanmakta. Hiç bir şeyden korkmayan, kimseye saygı göstermeyen çok farklı ,çok terbiyesiz çocuklar var etrafta, 13-14 yaşındaki çocuk '' ne diyon dayı'' diyip aklınca racon kesiyor, ben eğitimin ve ilginin evde daha çok verilmesi gerektiğine inanan birisiyim, çocukları yetiştirmek eğitmek ilk önce anne-babanın vazifesi öğretmene bırakılmamalı. Silah kültürü de genç yaşta verilmeli çocuğa, rahmetli dedem bana 8 yaşında öğretti ateş etmeyi, 43 yaşındayım daha bir canlıya namlu doğrultmadık, çünkü yaşken eğildik, evde iki tüfeğim var iki oğlum 1 kızım var daha benden habersiz ellerini sürmediler çok şükür, buna rağmen ben işimi sağlama alıp tüfekleri kilitli dolapta tetik kilitleri ile beraber muhafaza ediyorum. Devletin de burada çok büyük zafiyeti var, 15 bin liraya kapıya teslim tüfek var sosyal medyada, yakalanan yasadışı silahları da forumun ilgili sayfasında çoğumuz gördük. Aklı selim ,sağlıklı, yasal problemi olmayan vatandaşa silah teminini güçleştirip yasadışı kilo kilo silah satışına mani olamayan bir biz varız bir de Meksika sanırım. Rabbim bütün vefat edenlere Cennetini bahşetsin, ailelerine sabırlar ihsan eylesin
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Bu alçakça saldırıların ardından, sosyal medya aracılığıyla altında sosyo ekonomik, sosyo piskolojik, şiddet içerin oyun dizi-filmlerin etkileri olduğuna dair yorumlar yapılıyor. Bu alçakça saldırınların nedenlerini alınacak önlemleri tespit etmesi gereken kişiler bu konuda uzmanlaşmış konunun profesyonelleridir eğer varısa.
Naçizane 90ları yaşamış bir T.C. vatandaşı olarak iddia edilen sebepleri kesinlikle kabul etmek istemiyorum. Sosyo ekonomiyse ağababasını görmemize rağmen öğretmenlerimiz aile büyüğümüz konumundaydı. Şiddet içeren dizi filmlerse Deli Yürek, Kurtlar Vadisiyle büyüdük hemde sansürsüzdü. Gene elimize çakı bıçak alıp mafyacılık oynamadık. Sadece karakterlerin kılığına kıyafetine konuşmasına biraz özendik. Dürüst olmak gerekirse vatan sevgisi, Polat Alemdarın bildiği yabancı dillere, diyaloglarına hayranlık duyup etkilendik. Gta Vice City de 6 yıldız kaybolana kadar etrafıda taradık ama akranlarımıza bile şiddet uygulamadık. Olumsuz etkilenenler pek tabi oldu ama bu adileşecek, zıvanadan çıkacak kadar değildi.
Saygılar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
V1 Olay hakkında
Emekli Cinayet Polisi Savaş Kurtbaba'nın delillerle yaptığı yorum.
V2
"Kendi boğazını kesen, agresif biriydi" Çantası aranmadan okula alınmıyormuş!
"SORUNLU OLDUĞU BİLİNİYORDU"
Dün okulda gerçekleştirilen törende Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Çevik, İsa Aras Mersinli'nin sorunlu bir çocuk olduğunu ve bunun da bir süre önce tayini çıkan müdür yardımcısı Alparslan Yıldırım tarafından bilindiğini söyledi.
"ALPARSLAN HOCA'NIN TAKİBİNDEYDİ"
Çevik, "Bu çocuk kalemle avucuna batıran, açkıyla elini kesen, kendi boğazını kesen, agresif hareketleri olabilen biriydi. Bu çocuk zaten Alparslan hocamın takibindeydi ve 'Korkmayın. Ben o çocuğun çantasını yoklamadan içeri almıyorum' derdi" dedi.
Çevik, bir ay önce başka bir okula tayini çıkan Yıldırım'ın gitmesinin ardından olayın yaşandığına vurgu yaparak, "İdarenin boş kalması, bu olayın olmasına büyük bir sebep oldu. Eski yönetim burada olsaydı bu olay yaşanmazdı belki de" dedi.
"BİR AY ÖNCE KENDİSİNİ JİLETLEMİŞ"
İsmini açıklamak istemeyen başka bir veli ise "Bir ay önce çocuk, kadın doğum hastanesine kendini jiletlemiş, gitmiş. Orada adli vaka olarak gireceklermiş, babası emniyet mensubu olduğu için bunu sicile işletmemişler. Bunu da arkadaşımın eşi doktor, o söyledi bana. Çocuklar yatıyor yerlerde, oğlanı bulamadık içeride sandık, eşim tüm sınıfları gezmiş. 'Okulda kimse yok' diyor. Çocukların ayakkabılarına baktım, hangisi benim çocuğumun ayakkabısı diye. Arıyorum yok.
"ÖĞRETMENLERİ 'KAÇIN ÇOCUKLAR' DEMİŞ
20 dakika sonra telefonum çaldı, oğlum bahçeye saklanmış. Bahçede beden eğitimi dersindelermiş. Öğretmen silah sesini duyunca 'Kaçın' demiş. Ben geldiğimde 2 polis arabası, 1 ambulans vardı. Ben geldiğim gibi direkt okula girdim. Ben çocuğumu aramaya girdim, ben olayın bu kadar büyük boyutta olduğunu bilmiyordum. İçeri girdim ki fecaat. Anlatılacak gibi değil. Ben geldiğimde hoca hanım ölmüştü" diye konuştu.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• ceycey (20-04-2026)
Yorumları: 86
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 70 mesajda 214
Teşekkür Verildi: 372
Arkadaşlar ben insan psikolojisinden de kriminolojiden de pek anlamam ancak tahminim bir dönem pek çok çocuğun kendine zarar vermesine neden olan mavi balina adlı bir uygulama ile kötü niyetli manyakların çocuklara ard arda direktifler vererek bir süre sonra hipnoz ederek sorgulanmaksızın yeni direktifler vermesi ve en sonunda da çocuğun kendine zarar verecek bir şey yapmasını istemesi ile ölümüne sebebiyet vermesi gibi bir psikolojik saldırı olabileceğini düşünüyorum.
Bunun bir benzerini telefon dolandırıcıları da yapıyorlar oldkça uzayan ve kurbanı baskı altına alan bir monolog ile kurbanı tamamen kontrol altına alıp o an erişebileceği maddi taşınır varlığını elin alıyorlar.
Benzer psikolojik baskı altına alıp komutların uygulanması tekniği burada da uygulanmış olabilir.
si vis pacem, para bellum
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
• Gauge12 (23-04-2026)
Yorumları: 23
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 14 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 126
01-05-2026, 17:47
Kabak yine bizim başımıza patlayacak gibi ama hayırlısı diyelim.
Kaynak
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Husrev'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Husrev'e teşekkür ederiz.
• Cotyora (02-05-2026)
Yorumları: 17
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 33
Teşekkür Verildi: 64
Sosyal medyada dolanan bir kanun değişikliği var, konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı bize izahat yapabilir mi?
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
02-05-2026, 15:19
(Son Düzenleme: 02-05-2026, 15:31, Düzenleyen: ceycey.)
Okul saldırılarını bahane göstererek bir yasal düzenleme/kısıtlama yapılmasını bekliyordum. Nihayet değişiklik teklifi ortaya çıktı. Yine her zamanki gibi sorunun asıl kaynağına inerek çözüm üretmek yerine, kamuoyuna bir şeyler yapıyor göstermek için saçma sapan bir teklif hazırlanmış. 6136 Sayılı Yasa ile ilgili teklifin maddeleri aşağıda:
-Bulundurulacak ve taşınacak silah sayısı en fazla 3 olacak. Bir kişi sadece 1 taşıma ruhsatlı silah alabilecek. Zati silah bu sayıya dahil olmayacak. (Güvenlik görevlisi vb)
-Bulundurma ruhsatlı silahlar boş olarak tutulacak, şarjör ayrı duracak.
-Konutta 18 yaşından küçük varsa, onların silah ulaşmasını engelleyecek tedbirler alınacak. (Muhtemelen kasa zorunluluğu)
-1 Yıl içerisinde 3 sınırını aşanlar ya silahları devredecekler ya da devlete teslim edecekler. Fazla taşıma ruhsatlı silahlar mesken veya işyeri bulundurmaya çevrilecek.
- Hükümlere aykırı davrananlara para cezası ve 5 yıl ruhsat edinme yasağı getiriliyor.
Öncelikle, bu saldırıların nedenleri ve alınması gerekli tedbirlerle ilgili kurulan TBMM komisyonu raporu beklenmeden böyle bir değişiklik, sadece kamuoyunun gazını almak için yapılmıştır. Bu rapordan sonra ve ilgili kurum/kuruluşların görüşleri alındıktan sonra değişiklik yapılmalıydı. Acelece yapılmış, kanun tekniğine uymayan ve sonuçları düşünmeden hazırlanmış bir teklif.
O kadar çok eksiği var ki anlatmak uzun sürer. Şimdilik önemli olanları yazalım:
-Ödenen ruhsat harçları ne olacak? Nasıl iade olunacak veya mahsup edilecek? Bu konuyu düzenleyen geçici bir madde konulmalıydı.
-Tek taşıma ruhsatlı silah olan şahsın tabancası örneğin adli süreç nedeniyle geçici olarak emanete alınırsa, bu şahıs kendini nasıl koruyacak? Evde/işyerinde bulundurma ruhsatlı tabancası olsa dahi dışarıda ne yapacak?
-Yüksek harçlar nedeniyle zaten düşen silah alımı,iyice düşecek.Yerli firmalar iflas edecektir.
-Bir çok kişi tabancalarını vermeyecek ve kaybedecektir.!!!
Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.
İki saldırı oldu diye, vatandaşların tabanca sayısına kısıtlama getirmek; yolda yürürken birkaç kişiye saldırı oldu diye topluma geceleri dışarıya çıkma yasağı getirmeye benziyor.
Önce delik deşik olmuş sınırlarını koru ve ülkeye kaçak silah girişini önle. Sonra ülkede yasal olmayan silah yapımını sonlandır.
Çukur,Kurtlar Vadisi benzeri dizilere ve filmlere yasak getir. Eğitimi düzelt. Sonra vatandaşlarda kaybolan ahlak ve vicdanı eski hale getirmeye çalış. Ondan sonra yasal silah kullanıcılarına sınırlama getir.
İnşallah bu teklif bu şekliyle yasalaşmaz. Yoksa seyret gümbürtüyü.
Yorumları: 17
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 33
Teşekkür Verildi: 64
Yani gerçekte ağzınıza sağlık, bende neler yazarım da şimdi burada söylenemiyor. Ruhsatsız silahla uğraşmak varken devlete millete zararı olmayan insanlarla bu siyasetçilerin derdi nedir anlayabilmiş değilim. Kanun teklifini bir muhalefet milletvekili yapmış, umarım aklı selim insanlar vardır komisyonda ve böyle saçma şey mi olur derler. Aramızda hukukçu arkadaşlar vardır yani uygulamada resmen ruhsatsız silahın cezası yok, sözüm meclisten dışarı ruhsatlı silah alan vatandaşlardan azımsanmayacak bir grup silahı kaybettim diye yalan konuşup silahı ruhsatsız hale getiriyor cezası yine uygulamada yok denecek kadar az. Asıl sorunlar varken yine normal insanları cezalandırmak nedir? Yahu suç işlemek isteyen bir insan meyve bıçağı ile de yapar, bu ilgili kanun silahlı çeteleri örgütleri engellemiyor. Söyleye söyleye yorulduk ruhsatlı silahla suç işleme oranı nedir bir bakmaz mı insan kanun teklifi veriyorsun, medya cahil, siyasetçi bilgisiz halk desen hep tuhaf saman alevi neye kızdığını bile bilmiyor. İkinci dünya savaşının galip ülkeleri dünya lideri olan ülkelerde silah serbest, kaybeden tarafta Japonya vs silah kesinlikle yasak, biz savaş kaybeden ülke muamelesi görerek Türk halkı olarak silahsızlaştırılıyoruz. Kaldı ki silah bir kültür bir hobi bir koleksiyon aracı olarak da görülebilir fakat basit bir matematik işlemini dahi yapamayan insanlara bunu açıklamak imkansız zaten o toplara hiç girmiyorum. Gerçekten kanunlara saygılı bir vatandaş olarak bu duruma çok üzülüyorum. Her gün bir hobimiz bir eğlencemiz yok oluyor. Yazık gerçekten.
Saygılarımla.
|