Polise/askere/sivile bıçakla/silahla saldırı ve vicdan
Daha yeni paylaşılmış olan “polise bıçakla saldıran kişi serbest kaldı” iddiasına dair X paylaşımını BURAYA bırakıyorum ve bu mevzuya dair iki kelam etmek istiyorum. 
Öncelikle bu saldırıya dair ulusal basın taraması yaptığımda saldırganın tutuklandığı bilgisine ulaştım. Hangisi doğru veya hangisi yanlış bilgi konusunu kenara bırakıyor,,  olguya odaklanmak istiyorum.

Ülkede polise dahi silahla, bıçakla saldıran zihniyetler sana/bana ne yapmaz. Savcı/hakim hukuk dairesi çerçevesinde karar veriyor. Bu saldırganlar maalesef serbest de kalabiliyor. İşin kötü yanı serbest kalabildiklerinin herkesçe bilinmesi, saldırganları cesaretlendirirken; hukuka ve ahlaka saygılı bireyleri daha çok korkar hale getiriyor. Kanunların revize edilmesi, ister polise/askere ister sivile olsun, saldırı cezalarının çok daha ağırlaştırılması şart.  Hele kolluk kuvvetlerine saldırının dönüşü olmaması lazım, yani saldırgan Amerika’daki gibi bir sonun kendisini beklediğini bilmeli!. 
Basına ya da sosyal medyaya yansıdığı kadarcılığı ile haberdar olduğumuz bu saldırılar bile RUHSATLI sivil silahlanmanın gerekliliğini ortaya koyuyor.
Peki silahlanamayan ne yapmalı? Mevcut şartlarda sadece KAÇMALI, PISMALI.

Cennet vatanımızda huzur içinde yaşamaktan öte talebi olmayan bizlerin en önemli beklentilerinden biri kanunlarımızın günümüz şartlarına göre revize edilmesi, adliyelerdeki iş yüklerinin hafifletilmesi için fiziki koşul ile personel şartlarının güçlendirilmesidir.

Kötünün kötülük yapmaya korktuğu; iyinin ise rahatça iyilik yapabildiği günler özlemiyle…
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün acı bir haber gördüm. hakikaten ülkece cinnet seviyemiz aşırı derece artmış durumda. Eğer bir polis memuru da bunu yapıyorsa daha da diyecek çok bir şey yok.

Beykoz'da trafikte tartıştığı polis memurunun silahından çıkan kurşunla yaralanan mimar Turgut Toydemir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Kavacık Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi.

Görev saati dışında kendisine ait 34 DF 8762 plakalı araç ile trafikte seyreden polis memuru S.Ç., 34 TC 7374 plakalı aracı ile seyir halinde olan mimar Turgut Toydemir ile trafikte tartıştı.

Toydemir'in aracını durdurmak isteyen S.Ç., durmaması üzerine tabancası ile araca doğru ateş açtı.

Kurşunlardan biri Toydemir'e isabet etti. Yaralanan Toydemir'in aracı, refüje çıkarak durdu. İhbar edilmesi üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri geldi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Toydemir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

https://x.com/Hurriyet/status/1870029236687503522
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-12-2024, 22:12)TongeL yazdı: Bugün acı bir haber gördüm. hakikaten ülkece cinnet seviyemiz aşırı derece artmış durumda. Eğer bir polis memuru da bunu yapıyorsa daha da diyecek çok bir şey yok.

Ben de çok üzüldüm. Sürecin nasıl o halde geldiğinin artık bir önemi yok,, sonuç gerçekten yürek burkuyor. Memlekete tonlarca proje ile katkı sağlamış bir insandı. Allah rahmet eylesin.
Polisi bir psikopata çeviren sistemin de, gerekçenin de araştırılması gerekiyor ki, benzeri hadiseler başka başka isimlerdeki kolluk mensuplarıyla işlenmesin.
İstanbul'da trafik kaosu her geçen gün daha da büyüyor, sabra sarılmak en güzel çözüm. Allah belaları ve belalıları etrafımızdan def etsin diyorum sadece.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi