Sig Sauer P365 XMacro
Arkadaşlar, bugün bir forumdaşımızın silah dükkanına uğradım. Beğendiğim bir tabancayı
incelemek için gitmiştim. Arkadaşımız "P365'i gördün mü?" deyip beni P365'lerin olduğu
bölüme götürdü.P365'ler hakkında bilgim yoktu.Bugüne kadar da elime almamıştım.İlk 
kez inceleme imkanım oldu.Elime alınca ilk sorum,"Bu tabanca polimer değil miydi?" oldu.
Tabancanın gövdesi o kadar kaliteli ki çelik zannettim. Tabanca sanki benim elime göre
yapılmış gibi.Elinizde tabancanın kalitesini hissediyorsunuz.

[Resim: 43zfid9.jpg]

[Resim: 7x5yphb.jpg]

Tabanca tek sıra şarjörlü gibi ince,ancak 17 kapasiteli olduğunu öğrenince şaşırdım.Şarjöre baktım,1,5 sıra gibi.
Çekme kertikleri hem önde hem de arkada ve yeterli. Kabzası inanılmaz ergonomik. Bunda tetik korkuluğunun 
altındaki ve yanındaki oyuklar etkili.Aksesuar rayı mevcut.Ve çok ilginç bir tetiği var.Tetik düşürmedim,ama çok
sert olduğunu düşünmüyorum. Şarjör mandalı tetik korkuluğunun altında. Gez ayarlı.Ayrıca tabanca çok hafif.

[Resim: ccqxrd5.jpg]

[Resim: yhtsr0h.jpg]
Sitesine girip, fabrika değerlerini inceledim.Uzunluğu 168 mm,yüksekliği 132 mm,genişliği 28 mm,
namlu uzunluğu 94 mm ve ağırlığı 624 gr.
Namlu karbon çelik,sürgü paslanmaz çelik ve nitron kaplama kullanılmış.
Emniyet mandalı yok.Sökme mandalı tek tarafta,ama değiştirilebiliyor.
Gövde ve sürgüde fazla yazı ve şekil yok.

İncelediğim P 365 XMacro'yu çok beğendim. Kaliteli,şık ve ergonomik bir tabanca.
Bir sub compact tabanca için 17 kapasite çok büyük avantaj. Fiyatı uygun
olsa başka bir tabancaya bakmadan taşıma için hemen alırdım.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçenlerde 365 x macro comp deneyimleme fırsatım oldu,yurtdışında namluda delik olmadığından dolayı kompansitörün bir işe yaramadığınla ilgili tonla yazı var,

benim hissiyatıma göre glock 17 ile neredeyse aynı şahlanıyor tepiyor,fiyatından bağımsız olarak yazarsam,
hellcat pro ile aynı odaya bile sokmam,o kadar inanılmaz bir fark var,

enteresan gelen bir nokta ise namluda seri numarası yok,mevzuatı bilmiyorum ama benim tabancaların hepsinde namluda seri numarası var,ele oturması atışı çok çok başarılı,tetiği bir atış silahı kadar yumuşak,glock ve hellcat pro(apex tetik takmıştım) nun tetiğinle kıyas bile edilemiyecek kadar yumuşak,reset mesafesi ve tetik mesafesi daha uzun gibi,

holosun eps carry herhangi bi plaka gerekmeden tam olarak oturuyor,yandan tabi taşıyor ama çok rahatsız etmiyor,

biraz sol alt atıyor gibi ama çok deneyimleyemedim,gez arpacık trityum gece parlıyor ama çok rahatsız edici bir şekilde değil,

Kendi deneyimlerime göre tüm gizli taşıma micro compact tabancalar arasında açık ara en iyisi,hatta glock 17 den bile daha rahat atışı.

Yurtdışında paslanmasınla ilgilide çok video ve şikayet var,ilk serilerdemiydi sonra düzeldi mi bilemiyorum.

Poligon ve açık alanda atış imkanım oldu,kompansitörden çıkan alev benim görüşümü hiç rahatsız etmedi,gece atışında farklı olur tabi ama çektiğim videoya ağır çekimde bakınca önden yukarı doğru alev çıktığı gözüküyor ama dediğim gibi atış anında birşey hissetmedim.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: IMG-9608.png]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Hellcat pro vs 365 x macro comp

[Resim: IMG-1514.jpg]
[Resim: IMG-1516.jpg]
[Resim: IMG-1517.jpg]
[Resim: IMG-1518.jpg]
[Resim: IMG-1519.jpg]
[Resim: IMG-1521.jpg]
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
(10-02-2025, 03:16)Achilles yazdı: enteresan gelen bir nokta ise namluda seri numarası yok,mevzuatı bilmiyorum ama benim tabancaların hepsinde namluda seri numarası var,

Amerika’da üretilip satılan silahlarda genelde sadece gövdede seti numarası bulunur, namlu ve kapak dahil her parçayı silahçıdan veya internetten alıp silaha takılabildiği için seri numarasını gövde dışında basmıyorlar. Bu silah da oradan geldiği için basılmamış olabilir.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-02-2025, 22:05)melihaga yazdı:
(10-02-2025, 03:16)Achilles yazdı: enteresan gelen bir nokta ise namluda seri numarası yok,mevzuatı bilmiyorum ama benim tabancaların hepsinde namluda seri numarası var,

Amerika’da üretilip satılan silahlarda genelde sadece gövdede seti numarası bulunur, namlu ve kapak dahil her parçayı silahçıdan veya internetten alıp silaha takılabildiği için seri numarasını gövde dışında basmıyorlar. Bu silah da oradan geldiği için basılmamış olabilir.

Sn melihaga,
Teşekkür ederim,evet öyleymiş bir Üstadımada sormuştum.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi