Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,894
Teşekkür Verildi: 1,305
Eski forumda bir anket yapılmıştı. Soru, Gece Yatarken Silahınızı Nereye Koyarsınız? şeklindeydi.
Verilen cevaplar ve yüzdesi:
Yastığımın Altında - % 31,25
Yakınımda Kapalı Bölmede- % 18,75
Her Zamanki Yerinde - % 16,67
Yakınımda Açıkta -% 16,67
Silahım Yok - % 14,58
Diğer - % 1
Oy yüzdelerine bakınca uzun süre güldüğümü hatırlıyorum. Hemen hemen 3 kişiden biri tabancasını
yastığının altına, her 6 kişiden biri başucu gibi yakın bir yere koyuyor.
Cevaplarda" bir tanesi benim diğeri eşimin yastığı altında durur" diyen de vardı; "yatağımın altında"
diyen de vardı.
Evet,silah severlerin silah almadan duramama, bir silah daha alma kaşıntısı, güzel bir silah görünce
çekici bir kadına bakar gibi bakmaları vb komplikasyonları olan "Silahontama Tabancikus" denilen illete
yakalandıkları bilinen bir şey de bu anket sonuçları sizce neyi gösteriyor?
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 302
Teşekkür Verildi: 1,391
23-04-2024, 18:56
(Son Düzenleme: 23-04-2024, 19:36, Düzenleyen: jfmrk.
Sebep: yazım htası
)
Benim tabancam, çıtçıtlı kilitli kılıfın içinde, kılıfla birlikte çantanın içinde, çanta dolabın en üstünde kimsenin görüp ulaşamayacağı bir yerde, emniyet açık, şarjörü boş. Mermiler ise başka bir odada dolabın en üstünde sandalye yada merdiven olmadan ulaşamazsınız, 5'li paketlerin bulunduğu naylon hiç açılmamış halde (rutubet almasın diye bilerek açmadım) Mke'nin kutusu içinde, Mke'nin kutusu da ayrı ayrı iki poşette ağızları çok sıkı olarak başlanmış durumda. Yani Allah göstermesin çok çok acil bir durum olsa, tabiri caizse hayat memat meselesi olsa mermilerin silahla buluşması en az 5 dakika.
Tabi bu rahatlık hususunda hem işyerinin hemde evin bulunduğu semt büyük etken. Her yerde her mahallede olan sokak serserilerimiz olsa da canımıza malımıza tehdit oluşturabilecek düzeyde büyük değiller. Ben o konuda şanslı olanlardanım. Şimdiye kadar sorun yoktu ancak bundan sonraki günler/yıllar nasıl olur bilemiyorum. Bir kaç videoda göçmenlerin Paris'i yakıp yıktıklarını gördüm. Allah yardımcımız olsun, biz bir şekilde biz geldik gidiyoruz ama bizim çocuklarımız sanki çok çile çekeceklermiş gibi geliyor. Allah'ım iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.
Saygılarımla...
Pardon üstadım, çok özür diliyorum.
Evet,silah severlerin silah almadan duramama, bir silah daha alma kaşıntısı, güzel bir silah görünce
çekici bir kadına bakar gibi bakmaları vb komplikasyonları olan "Silahontama Tabancikus" denilen illete
yakalandıkları bilinen bir şey de bu anket sonuçları sizce neyi gösteriyor? Smile
Ben henüz bu bahsetmiş olduğunuz illete yakalanmadığım için soruyu bile yanlış anlamışım
Yeni silaha kavuştuktan sonra yakalanacaksam onu bilmiyorum tabi.
İstanbul'da yapılan bir araştırmada, silah kullananların %34'ünde paranoid eğilimler ,% 11'inde de
narsistlik tespit edilmiş.
Ne dersiniz? Acaba, gece yastık altında ya da başucunda silahla uyuyan bizler paranoyak mıyız?
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• yaaslanturk (30-09-2024)
Yorumları: 172
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 131 mesajda 383
Teşekkür Verildi: 453
Paranoid eğilim demeyelim de evham diyelim. Can güvenliğini düşünüp silahlanınca insanin aklına türlü turlü senaryolar d geliyor. En son taksici cinayetinden sonra bag evinde tüfeği tam dolu hazır durumda yatağın kenarına koymuştum. Ama hiç bir zaman ates etmeyi düşünmedim. Bir kez birine karşı silah kullanma durumuna gelmiştim oldukça zor bir durumdu. Allah kimseyi o durumla karsilastirmasin.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (24-04-2024)
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,354
Teşekkür Verildi: 1,068
(23-04-2024, 21:00)ceycey yazdı: İstanbul'da yapılan bir araştırmada, silah kullananların %34'ünde paranoid eğilimler ,% 11'inde de
narsistlik tespit edilmiş.
Ne dersiniz? Acaba, gece yastık altında ya da başucunda silahla uyuyan bizler paranoyak mıyız?
Sayın ceycey,
Kendinize boşuna teşhisler koymayınız:
Silah Sahipliğinin Psikolojisi: İnsanlar Neden Silah Sahibi Olur?
Güvenlik ve Korunma İhtiyacı: Silah sahipleri, kendilerini ve sevdiklerini korumak için silah edinebilirler. Bu, güvenlik duygusu ve savunma mekanizmasıyla ilişkilidir.
Kontrol Duygusu: Silah sahibi olmak, kişilere bir tür kontrol duygusu ve güç hissi verebilir. Bu, bireylerin çevrelerindeki olaylar üzerinde daha fazla etkili olabileceklerine inanmalarına neden olabilir.
Görev ve Sorumluluk: Görev gereği silah taşıyanlar veya evlerinde silah bulunduranlar, kendilerini ve toplumu koruma sorumluluğunu hissedebilirler.
Geleneksel ve Kültürel Faktörler: Bazı toplumlarda silah sahipliği, geleneksel veya kültürel normlara dayanabilir. Bu, geçmişten gelen bir alışkanlık veya kimlikle ilişkili olabilir.
Bireysel Özgürlük ve Haklar: Bazı kişiler, silah sahipliğini bir özgürlük veya hak olarak görürler. Bu, bireylerin kendilerini devletin müdahalesinden korunmak için silah edinmelerine neden olabilir.
Psikolojik Durumlar: Bazı durumlarda, bireylerin zor psikolojik durumlar yaşaması, silah sahipliği eğilimini artırabilir veya olumsuz etkileyebilir.
Ben, mesleğiniz dolayısıyla güvenlik duygusu, görev ve sorumluluk, geleneksel ve kültürel nedenlerle başucunuzda silahla uyuduğunuzu düşünüyorum.
Ben şehir hayatından sıkıldığım için, kırsalda köye yakın bir sitede oturuyorum. En yakın jandarma karakolu 25 km ötede. Evim bahçe içi. Bahçede biri kırma iki kangal var. Sağlam panjurlar, dört taraf kamera kayıt. Evde silah ve mühimmat dolabım yatak odasında. Tabancalardan biri yatak başucunda, namlu dolu, gece karanlıkta bie ulaşabileceğim komodin çekmecesinde. Bu şartlarda kendime hiçbir psikolojik durum atıf etmiyorum, siz de etmeyin.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• ceycey (23-04-2024), jfmrk (24-04-2024), Köstenceli35 (06-05-2024), yaaslanturk (30-09-2024)
Yorumları: 171
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 149 mesajda 461
Teşekkür Verildi: 415
24-04-2024, 00:02
(Son Düzenleme: 24-04-2024, 02:24, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: düzeltme
)
Konut dokunulmazlığına karşı yargı sistemimizdeki tutum ve bunun suçlular üzerindeki cesaretlendirici etkisi, bende biraz güvenlik kaygısı oluşturmuyor değil. Yalnız yaşadığımdan dolayı, tabancamı gönül rahatlığıyla yatağımın yanındaki komodinin üzerine kılıfsız bir şekilde koyabiliyorum.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Benim çoğu zaman tabancam baş ucumdaki çekmecede olur,yada yine başucumda çantamda,güvenlikden çok,sevdiğim için yakınımda olur tabancam,benim psikolojik rahatsızlığım olsa olsa silahları çok sevmekdir,sırasıyla tabanca,tüfek,bıçak şartlarım hangisine imkan veriyor ise o benim tutkumdur.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (24-04-2024)
Tabancamı değil ama otomatik saatimi kulağımın altına alıp yatmışlığım çok var. O tık tık tık tık mekanizmanın sesi beni benden alıyor ne stres bırakıyor ne sıkıntı.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• ibrahimo (25-12-2024), Kararsız (25-04-2024), yaaslanturk (30-09-2024)
Aslında konu biraz başlığın dışına taştı ama yeni başlık açmadan buradan devam etmek istedim. Tesadüf olarak bugün twitterda dolaşırken eski forum üyelerinden Doğan Uçak arkadaşımızın twitter hesabı çıktı karşıma. Kendisine selam ve saygılarımı iletiyorum. Hesabında paylaştığı videoları görünce, silahın kendimize ne kadar yakın durması gerektiğini anladım.
Kendisinin twitter hesabı https://twitter.com/dgnucak
25-04-2024, 14:43
(Son Düzenleme: 25-04-2024, 14:44, Düzenleyen: ceycey.)
Doğan Uçak Bey yeni forumumuzun da üyesidir. Kendisiyle gurur duyuyoruz.
|