Bu Forum Niye Açıldı?
2008 yılında benim de aralarında bulunduğum bir grup üye, İçten Silah Forumu'ndan ayrılarak Tabancatüfek Forumu'nu kurduk. İlker Bey admin olarak forumun sahibiydi.
Bilinçli ve yasal silahlanma adına çok iyi niyetle açılan forum, kısa sürede TR’nin en büyük ve en kaliteli silah forumu oldu. Bir zaman geldi, başka silah forumu kalmadı, forum tekelleşti. Lupus, Barış, Xclod3er,Harun, Osman Ortaç, Melihağa vb üyelerin katkılarıyla silahlarla ilgili her türlü bilgiyi alabileceğimiz bir okul oluştu. Ben de bu forumda 3-4 yıl moderatörlük yaptım.
Bu süre içerisinde bir kaç arkadaş forumun kontrolsüz şekilde büyümesinden rahatsız olduk. Ve bunu İlker Beyle paylaştık. Bu şekilde üye alımı devam ederse, forumun kalitesinin düşeceğini, artık hiç bir şey bilmeden üye olanların garip sorularını cevaplamaktan konu açmaya fırsat kalmayacağını vs. anlattık. Ancak, İlker Bey bu endişelerimize katılmadı. Bunun üzerine moderatörlükten ayrıldık ve ayrı bir silah forumu kurduk. Br süre sonra İlker Bey bizi forumdan attı.
Yıllar geçti, maalesef haklı çıktık. Forum, okul niteliğini kaybederek, üyelerin para ödediği, reklamlar alan ticari bir işletmeye döndü. Artık yeni bilgilerin paylaşılmadığı, ama 20.000’den fazla üyesinin olduğu sıradan bir platforma dönüşen forumu İlker Bey birilerine satmaya çalıştı. Satamayınca da 2022 yılında içerisinde ansiklopedilere sığacak kadar bilginin olduğu, Türkiye’deki yasal ve bilinçli silahlanmanın öncüsü olan bir platformu kapattı.
2010’lara göre sosyal medya çok gelişti. Artık instagram ve youtube vb platformlar var. İnternet çok daha iyi durumda, binlerce site var. Buna rağmen, forumun olmaması çok büyük bir boşluk yarattı. Çünkü, üye veya üye olmayan biri forumdaki konuları okuyarak, en rafine ve objektif bilgiyi hemen edinebiliyordu. Şimdi tamamen subjektif ve reklam kokan youtube videolarıyla yetinmek zorunda.
Forum sadece bilgi paylaşılan bir yer değildi; aynı zamanda üyelerin bir okul gibi kaynaştığı, çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir sosyal platformdu.
Bu boşluğu doldurup, yapılan hatalardan ders alınarak yeni bir forum açmak kaçınılmazdı. İnşallah başarılı olur ve hep birlikte bu boşluğu doldururuz.

Özeleştiri yapmak gerekirse ,keşke ayrı bir forum açmak yerine forumda kalıp mücadele etseydik.Ayrılmamızın hiç bir faydası olmadı.

Kapatılan forumda yapılan hatalardan ders çıkarmak gerekiyor:
1)Herkes üye olamayacak. Ancak referans gösterilen kişi üye olabilecek.
2)Üyelerin birbirlerine Sn…… diye hitap etme zorunluluğu olmayacak.
3)İmla kurallarına önem gösterilecek. Ancak, hiç kimse düzgün yazmıyor diye uyarısız forumdan atılmayacak.
4)Forum masrafları aşırı derecede artmadığı sürece foruma reklam alınmayacak.
5)Hiç bir üyeden katılım payı istenmeyecek.
[+] 35 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle elinize sağlık. Forumun, kurucuları tarafından tekrar hayata geçirilmesi de değerli.
Yıllarca yazıp çizilen onca bilginin, moderasyona ayrılan onca zamanın bir kişinin inisiyatifi ile "yok" edilmesi kabul edilir değil... Bu noktada İlker Beyin yaptığını tekrarla(ya)mamanız için nasıl bir önlem aldınız? Sanıyorum eski foruma bugüne dek katkıda bulunan sayın silahseverlerin aklında bu endişe olmalı.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için lenduha'e teşekkür ederiz.
Bul
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Forum işi öncelikle gönül işidir. Eğer amaç ticaret veya başka bir şeyse forum bir yerde tıkanır ve gider.
Bizim amaçlarımız var. Bu doğrultuda birimiz bıraksa da diğerleri bayrak yarışı gibi devam ettirirler.
Ticari bir amacımız veya menfaatimiz yok. Mevzuat izin verdiği sürece forum açık kalacaktır.
Ayrıca, belirli aralıklarla forumdaki bilgilerin bir yedeklemesi yapılacaktır. Forum kapansa da bilgiler
ulaşılabilecek bir yerde olacaktır, merak etmeyin.
Bul
Forumun tekrar açılması, silahseverler adına bir kazançtır. Bu konudaki çabalarınızı takdirle karşılıyorum.

Ne yazık ki, eski forumda ustaların paylaştığı değerli bilgiler maalesef yok oldu. Elinde eski kayıtlar bulunanların, bunları tekrar foruma kazandırması en büyük dileğimiz ve ümidimiz.

Şimdiden elinize emeğinize sağlık
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sahadaki mesailer ile ispatlanmış bilgi içeren sonuçlar, bu uğurda harcanan para ve zaman, satın alınan ürünler ile ilgili objektif pişmanlık veya memnuniyetleri içeren başlıkların da mümkünse eski arşivden ayıklanarak taşındığı, eskilerin emeğinin boşa gitmediği bir forum olursa, bu temel üzerine referans ve alıntılar da yapılarak yeni tecrübelerin inşa edildiği sağlıklı bir forum olacağını ümit ediyorum.
Forumu tekrar hayata geçirdiğiniz için teşekkürler, tüm üyelere selamlar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için SSSalih'e teşekkür ederiz.
Bul
(19-02-2024, 17:08)ceycey yazdı: ...Ticari bir amacımız veya menfaatimiz yok. Mevzuat izin verdiği sürece forum açık kalacaktır.
Ayrıca, belirli aralıklarla forumdaki bilgilerin bir yedeklemesi yapılacaktır. Forum kapansa da bilgiler
ulaşılabilecek bir yerde olacaktır, merak etmeyin.

Bilgi için teşekkürler. Umuyorum bir şekilde yine silahseverlerin ve ilgililerin bilgi alacağı bir platforma dönüşür.
Bundan önceki forum sahibinin yaptığının bir benzerini Bağdat Kütüphanesi'ne 1260'da Moğollar yapmıştı.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için lenduha'e teşekkür ederiz.
Bul
Lupus üstatla irtibat kuruldu.Foruma katılmasını ,katılamıyorsa eski forumdaki yazılarını alıntı yaparak kullanmamız için izin vermesini rica ettik. Kendisi aynen "Ateşli,ateşsiz silahlarla ve ilgili herhangi bir şeyle ilgilenmek ve vakit ayırmak istemiyorum. Eski arşivleri isim kaynak belirtmeden bile istedikleri gibi kullanabilirler." yazmış.
Üstadımızın (bizim dışımızda)başından geçen bazı olaylar nedeniyle küskün olduğu görülüyor. Arşiv yazılarını kaynak belirterek forumda kullanacağız. Aksine davranmak bize yakışmaz.
Kısacası, forum Lupus üstat olmadan devam edecek. Ama ,onun eski yazıları bize ışık tutmaya ve bilgilendirmeye devam edecektir.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir kültür ve bilgi kaynağı olan eski forumun kapanması ne kadar üzücü ise yeniden açılması ve yıllarca beraber yazdığımız, okuduğumuz insanları yeniden görmek çok sevindirici. Bundan dolayı emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Eski forumda kendi çalışmalarımın bazılarının aslını saklamıştım, arşivimden bulup çıkarttıkça yüklemeye çalışacağım.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-02-2024, 01:17)blacksea yazdı: Bir kültür ve bilgi kaynağı olan eski forumun kapanması ne kadar üzücü ise yeniden açılması ve yıllarca beraber yazdığımız, okuduğumuz insanları yeniden görmek çok sevindirici. Bundan dolayı emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Eski forumda kendi çalışmalarımın bazılarının aslını saklamıştım, arşivimden bulup çıkarttıkça yüklemeye çalışacağım.

Blacksea, aramıza hoşgeldiniz. Eski dostları gördükçe mutlu oluyoruz.
Çalışmalarınızı paylaşmanızı bekliyoruz.Biz de bulabildiğimiz eski paylaşımları ve makaleleri yüklemeye çalışıyoruz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Gerçekden büyük bir boşluk yaratmışdı forumun kapanması,ben site için bir kaç defa pazarlık yaptım ancak çok yüksek para istendi,zaten içeriği almanın, kurtarmanında pek imkanı yokmuş sanırım,forumun tekrar hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi gönülden kutlarım,bir iki fotoğraf koymayı denedim tabancalarım konusuna ama başaramadım.Teşekkür ederiz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi