Speed Loader
Speed Loader (Hızlı Doldurucu)

[Resim: nrlh9x2.jpg]

Revolverlerin yedek şarjörü  diyebileceğimiz speed loader, günümüzde  bir çok revolver sahibi 
tarafından kullanılmaktadır. Kullanımı basittir. Mermiler speed loadere doldurulur,düğme  bir 
yöne döndürülerek mermiler sabit hale getirilir. Sonra doldurmak istediğinizde, topun (silindir)
yataklarının içine yerleştirilir ve yine düğmenin bir yöne döndürülmesiyle mermiler topun içine oturur.

Mermileri tek tek elle doldurmak istemiyorsanız ve hızlı bir şekilde dolum yapacaksanız, 
speed loader kullanacaksınız.Aynı zamanda yukarıda yazdığım gibi yedek şarjör gibi mermileri 
toplu halde taşımanıza yarar. 
Sped loaderler için kemere takılarak taşınmalarını sağlayacak tek ya da ikili çeşitli kılıf (şarjörlük) 
vardır. Ben bunları kullanıyorum.

[Resim: recntss.jpg]
[Resim: krx5s1y.jpg]

Günümüzde iki marka öne çıkmaktadır. HKS ve Safariland.
HKS’lerde düğmeyi bir tarafa döndürüp mermileri sabitledikten sonra, aksi yöne döndürerek
mermileri serbest bırakırsınız.

[Resim: bxxgw76.jpg]

Safariland daha farklıdır.Tek tarafa döndürerek ya da bastırarak bu hareketleri yapıyorsunuz.

[Resim: 1uvpah2.png]

Safariland,tek yönlü çalıştığı için panik anında HKS’lere göre daha avantajlıdır.Ancak,Safariland
da daha çabuk bozulmaktadır.

Bir zaman bunları çok rahat ve ucuza yurt dışından getirebiliyorduk. Şimdi dövizin TL karşısında
aşırı değer kazanmasıyla,çok pahalı hale geldiler.Sitelerde 25-30 dolara satılıyorlar.Ancak,bir o kadar
da kargo ücreti tutuyor.

Eğer revolver kullanıyorsanız, bir şekilde bunlardan edinmeniz lazım. Yurt dışından gelen akraba,
arkadaş yoluyla alınabilir. Kılıf TR'de av sitelerinde var.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Silahın yanında dolu şekilde durmasının avantajı olsa da bu aparatlar taşıma açısından oldukça sıkıntılıdır, buna uygun kılıf yoksa vepte falan taşımak oldukça sorunlu olacaktır, arabada veya evde bulunması avantaj sağlayabilir. Şahsen ben üzerimde taşıyamıyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-05-2024, 12:59)ceycey yazdı: Speed Loader (Hızlı Doldurucu)

[Resim: nrlh9x2.jpg]

Revolverlerin yedek şarjörü  diyebileceğimiz speed loader, günümüzde  bir çok revolver sahibi 
tarafından kullanılmaktadır. Kullanımı basittir. Mermiler speed loadere doldurulur,düğme  bir 
yöne döndürülerek mermiler sabit hale getirilir. Sonra doldurmak istediğinizde, topun (silindir)
yataklarının içine yerleştirilir ve yine düğmenin bir yöne döndürülmesiyle mermiler topun içine oturur.

Mermileri tek tek elle doldurmak istemiyorsanız ve hızlı bir şekilde dolum yapacaksanız, 
speed loader kullanacaksınız.Aynı zamanda yukarıda yazdığım gibi yedek şarjör gibi mermileri 
toplu halde taşımanıza yarar. 
Sped loaderler için kemere takılarak taşınmalarını sağlayacak tek ya da ikili çeşitli kılıf (şarjörlük) 
vardır. Ben bunları kullanıyorum.

[Resim: recntss.jpg]
[Resim: krx5s1y.jpg]

Günümüzde iki marka öne çıkmaktadır. HKS ve Safariland.
HKS’lerde düğmeyi bir tarafa döndürüp mermileri sabitledikten sonra, aksi yöne döndürerek
mermileri serbest bırakırsınız.

[Resim: bxxgw76.jpg]

Safariland daha farklıdır.Tek tarafa döndürerek ya da bastırarak bu hareketleri yapıyorsunuz.

[Resim: 1uvpah2.png]

Safariland,tek yönlü çalıştığı için panik anında HKS’lere göre daha avantajlıdır.Ancak,Safariland
da daha çabuk bozulmaktadır.

Bir zaman bunları çok rahat ve ucuza yurt dışından getirebiliyorduk. Şimdi dövizin TL karşısında
aşırı değer kazanmasıyla,çok pahalı hale geldiler.Sitelerde 25-30 dolara satılıyorlar.Ancak,bir o kadar
da kargo ücreti tutuyor.

Eğer revolver kullanıyorsanız, bir şekilde bunlardan edinmeniz lazım. Yurt dışından gelen akraba,
arkadaş yoluyla alınabilir. Kılıf TR'de av sitelerinde var.

Hks 36 modeli (5li) cep içinde de rahatça taşınabilmektedir.
Bul
Yarışma tipi Speedloader TAC 87 sitesine gelmiş.Mavi renk ve alüminyum.

[Resim: j9zw5qp.jpg]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
[quote="ceycey" pid="1714" dateline="1721415416"]
Yarışma tipi Speedloader TAC 87 sitesine gelmiş.Mavi renk ve alüminyum.

Günlük taşımaya uygun mudur? Aliminyum maddesi sebebi ile kolay zarar göreceğini düşünüyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için chief's special'e teşekkür ederiz.
Bul
(28-08-2024, 00:44)chief's special yazdı:
(19-07-2024, 22:56)ceycey yazdı: Yarışma tipi Speedloader TAC 87 sitesine gelmiş.Mavi renk ve alüminyum.

Günlük taşımaya uygun mudur? Aliminyum maddesi sebebi ile kolay zarar göreceğini düşünüyorum.

Bundan daha popüler olanı HKS üretimi olanlardır, onlar plastik oluyor.

Daha sert bir malzemenin kullanım esnasında silahınızı da çizebileceğini unutmayın.

Saygılar.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi