Ateşli Silahlar ve Beyazperde
Bu konu eski forumda da açılmıştı ve bayağı ilgi toplamıştı.
En gerçekçi ateşli silah sahnelerinin  yer aldığı ünlü filmleri yazalım.
Bakalım neler çıkacak?

Bence en gerçekçi ateşli silah sahnelerinin yer aldığı filmlerden ilki,1995 yapımı Heat'tir.
Ülkemizde "Büyük Hesaplaşma" adıyla sinemalarda gösterilen filmin yönetmeni Michael
Mann'dır.Al Pacino ve Robert De Niro baş rollerde oynamışlardı.

[Resim: 1anpabk.jpg]

Film çok beğenilmiş ve dünyada 187 milyon Dolar hasılat yapmış. Filmdeki ateşli silah
ve çatışma sahneleri, bir çok otorite tarafından çok gerçekçi bulunmuştur.

[Resim: 1wybv78.jpg]

Çatışma sahneleri için filmi 3-4 kez izledim. Robert De Niro'nun Sig Sauer P 220 ile
hasmını otel odasında öldürdüğü sahne, soygun sonrası banka çıkışındaki çatışma
sahnesi ve finaldeki P 220-Colt Officer'in kullanıldığı çatışma sahnesi mükemmeldi.
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Breaking Bad
Ruhsatsız silahların mantığını oldukça güzel açıklamış.

Bu da dizinin spinoff versiyonunda ki silah satın alma sahnesi. Silahlar hakkında uçuk kaçık ifadeler kullanılmadan gayet sade ve güzel bir şekilde diyaloglar yazılmış.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-05-2024, 20:57)ceycey yazdı: Bence en gerçekçi ateşli silah sahnelerinin yer aldığı filmlerden ilki,1995 yapımı Heat'tir.

Çatışma sahneleri için filmi 3-4 kez izledim. Robert De Niro'nun Sig Sauer P 220 ile
hasmını otel odasında öldürdüğü sahne, soygun sonrası banka çıkışındaki çatışma
sahnesi ve finaldeki P 220-Colt Officer'in kullanıldığı çatışma sahnesi mükemmeldi.

Sn ceycey, bu filmi ben de 3-4 kez izlemişimdir.
De Niro bahsettiğiniz infazı yapmadan önce asansörde 'brass check' yapar:

Bir diğer favori filmim 2007 yapımı NO COUNTRY FOR OLD MEN.
Filmin yıldız silahlarından biri J. Bardem'in elindeki susturuculu Remington 11-87. Filmin küçük bir kusuru hikaye 1980'de geçerken, 11-87'nin 1987'de piyasaya çıkması.

[Resim: mpw-31148.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: 500px-G6s2.jpg]

2014 İtalya yapımı Gomorra la serie isimli diziden bir kare. Zoraki 917 marka kurusıkı dönmesi silah. Kendi ülkesinde olmadığı ve acilen bir silaha ihtiyaç duyduğu için ne olduğuna bakmaksızın ruhsatsız şekilde almaya mahkum olduğu kullan at tabir edilen silahın bakımını yapan İtalyan camorra mafia'sının bir üyesi. Ayrıca dizi Güney İtalya'da geçtiği için bolca Beretta 92FS, Beretta PM12 izleme şansımız var,bence çatışma sahneleri çok yerinde ve silahlar konusunda göze çarpan bir hata neredeyse yok gibi.Ülkemizde çok bilinmemesine rağmen gerçekten izlemeye değecek bir dizi. Organize suç örgütlerinin içindeki sıradan bir 'ASKERİN' gözünden Mafia'nın ne kadar güçlü ve acımasız aynı zamanda ne kadar iğrenç bir oluşum olduğunu izliyoruz.Dizinin uyarlandığı kitabın yazarı hala Polis ve Koruma ordusuyla beraber her gün İtalyan mafiası Comorra'dan ölüm tehditleri alarak yaşıyormuş.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Engin055'e teşekkür ederiz.
Bul
S&W Mod.29 katkılarıyla, Dirty Harry

[Resim: Dirty-Harry.jpg?fit=1349%2C724&ssl=1&w=800]

Eski forumda bu başlığa yazdığım. Matrix 1.filminde Trinity'nin "Dodge This" sahnesi. Filmde normalde Beretta 92FS kullanılacakken, Trininty karakterinin elleri için kaba kaçtığından 84FS kullanılmış Smile
[Resim: Trinity-Matrix-Shoot-Agent.jpg]
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Heat kesinlikle bu konuda bir numara olabilir ama benim gözden kaçan başka bir favorim var o da The Way of the Gun.Film seyir zevki olarak bana hitap etmedi ama yaklaşık sekiz dakikalık aksiyon sahnesinin fazla iyi ve gerçekçi olduğunu düşünüyorum.Özellikle pompalı tüfek kullanımı güzel işlenmiş,Youtube kesitini aşağıya link olarak bırakıyorum.Bunun dışında Sicario serisini tavsiye ederim.

https://youtu.be/vAvVMTbUKCA?si=2Ivj2WC3swqG-eWI
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için İsmail Kıraç'e teşekkür ederiz.
Bul
Benim 2.favori filmim,2001 yapımı Enemy At The Gates'dir.Baş rollerde Jude Law ve 
Ed Harris'in oynadığı film,2.Dünya Savaşı sırasında ünlü Stalingrad savunması sırasında
Vasily Zaitsev'in keskin nişancı oluşu ve Alman keskin nişancısı Erwin König'le olan
mücadelesi anlatılıyor.

[Resim: c3azl23.jpg]

Bir kaç abartı sahne dışında genel olarak filmde savaş ve çatışma sahneleri gerçekçi
olarak verilmeye çalışılmış. Gerçek bir olaydan esinlenen film, ülkemizde "Kapıdaki 
Düşman" adıyla vizyona girmiş ve beğenilmişti.

[Resim: m84tja9.jpg]

Yine bir aşk hikayesinin sığdırıldığı bu filmi,çatışma ve keskin nişancı atışlarını
kaçırmamak için 3-4 kez izlemişimdir.

[Resim: k0x954d.jpg]
Bul
Benim favori filmim ise Leon dur(ilk gözağrım) Hele o 92fs with algimec silahı resmen efsanedir.

[Resim: go7e2rx.jpg]

[Resim: 79pmv7e.jpg]
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Vortex'e teşekkür ederiz.
Bul
Benim 3.favori filmim Collateral (Tetikçinin Gecesi).Michael Mann'n yönettiği 2004 tarihli
film,büyük beğeni kazanmış,bir çok ödül almış ve Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

[Resim: nb4pzw4.jpg]

Baş rollerde Tom Cruise ve Jamie Foxx'un oynadığı filmde,tetikçi rolündeki Tom Cruise
film için özel silah eğitimi görmüştür.

[Resim: hmiu0dl.jpg]

[Resim: n4em7fy.jpg]

Çatışma ve atış sahneleri en gerçekçi olarak çekilen filmler arasındadır.
Özellikle Tom Cruise'nin iki tabancalı hasmını HK USP 45'le etkisiz hale getirdiği sahne,
şimdiden unutulmazlar arasına girmiştir.

[Resim: 9q54v14.jpg]
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-05-2024, 19:54)ceycey yazdı: Benim 3.favori filmim Collateral (Tetikçinin Gecesi).Michael Mann'n yönettiği 2004 tarihli
film,büyük beğeni kazanmış,bir çok ödül almış ve Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Çatışma ve atış sahneleri en gerçekçi olarak çekilen filmler arasındadır.
Özellikle Tom Cruise'nin iki tabancalı hasmını HK USP 45'le etkisiz hale getirdiği sahne,
şimdiden unutulmazlar arasına girmiştir.

[Resim: 9q54v14.jpg]

Film beğenilerimiz ortakmış, bunu anlıyorum  Smile . Koleksiyon yaptığım zamanlarda original DVD si vardı bende.

Collateral silah gerçekçiliği olarak üst seviye bir film. Mozambique Drill i popüler yapan film (gerçi John Wick'in Center Axis Relock stilinin popülerliğini yakalayamadı, o ayrı). Yalnız ufak bir hatırlatma; yukarıdaki enstantane yavaş çekimde izlendiğinde Vincent'in kel arkadaşı gögüsten 2 defa vurduktan sonra kafa atışını ıskaladığı görülmekte. Yani Mozambigue Drill tamamlanamıyor  Smile . Ama o kadar hata kadı kızında da var. Ezcümle silah meraklısı için çok güzel film.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi