ESKİYİ YAD UNUTULMUŞ TABANCALAR
Shocked 
Efendim dünyada ve bizde silah üreticileri çeşitli farklı benzer tasarımlı modelleri silah pazarına sunmaktadır.
Bir çok üretici urettikleri modelleri cesitli sebeplerden ötürü başta ekonomik, yalnış arz gibi sebeplerle üretimini sonlandırmaktadır.

Benim yerli silahlardan hatırladığım kadarıyla sadece cift hareketli modelleri olan tabancalar bile vardı.

Aklımizda kalan üretimi sonlandırılmış modellerin bu başlık altinda paylaşımın yakın silah tarihimize bir katkı olacağını düşünüyorum saygılarımla.

Girsan Mc 18 Yavuz 16 dan sonra üretilen nispeten yeni bir tabanca ama üretimi durdu. Silah alım sitelerinde ilanlarına denk gelebilirsiniz.
[Resim: WMfx6C.jpg]

Sarsılmaz Vatoz hatırladığım kadarıyla 2006da piyasaya da vardı.
[Resim: 5de1e819-9add-47e1-ac54-8db374945f2f-636...30_393.jpg]

Girsan Mc 27 E
Modeli araştırırken tesadüfen Ssb 2014 kataloğunda gördüm. Silahlı kuvvetler envanterine giriş yapmis olabilir.
[Resim: file.jpeg]
Sayın Osman Ortaç'ın İnceleme Videosu.

Bir dönem takıntılı platoniklerimden sig sauer p226 S
[Resim: a41789e8-83a7-4bcb-bc42-f4f1f2631552]

2007 yılında Mkeye gelen Sig Sauer modeli vardı o da benim platoniklerimden birisi olmuştur. Forumda 2011 de mkede satıldığı hakkinda bir yorum okumuştum yalnış hatırlamıyorsam. O model aklima gelmiyor.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Güzel konu.Benim aklıma ilk gelen,başarısız olan ilk yerli revolver Gümüşay:

[Resim: G-m-ay3.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Üretim tarihlerini hatırlamıyorum ama Sarsılmaz ST-10,Sarsılmaz ST9 ,Canik Shark,Akdal Ghost modeli bunlar geldi aklıma sanırım Canik P100-P120 yi de bitirdi.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için UUU'e teşekkür ederiz.
Bul
Akdal Ghost ,hatırladığım kadarıyla ilk yerli polimer tabancalardandı. Eski forumda bayağı konuşulmuştu:

[Resim: Akdal.jpg]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Canik 55 Light, benim SW 5906'dan sonra aldığım 4.tabancaydı.5906'nın ağırlığından
çok çekmiştim. Bu yüzden hafif olan ve sevdiğim CZ 75B'nin klonu olan bu tabancayı
almıştım. Evet hafifti ama, alaşım gövde kaplaması çok kalitesizdi. Yine hafif olduğu için
bir CZ 75B kadar iyi atış yapamıyordum. Galiba 2 sene kullanıp sattım.

[Resim: iozr31i.jpg]

Canik 55 serisi artık üretilmiyor.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Tisaş Zigana C45

2007 senesinde MKE'de satışa çıkan Türkiye'de üretilen ilk 45 acp tabanca.

Ömrü çok uzun olmadı.

[Resim: unnamed_%282%29.jpg]
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(27-06-2024, 01:53)ceycey yazdı: Canik 55 Light, benim SW 5906'dan sonra aldığım 4.tabancaydı.5906'nın ağırlığından
çok çekmiştim. Bu yüzden hafif olan ve sevdiğim CZ 75B'nin klonu olan bu tabancayı
almıştım. Evet hafifti ama, alaşım gövde kaplaması çok kalitesizdi. Yine hafif olduğu için
bir CZ 75B kadar iyi atış yapamıyordum. Galiba 2 sene kullanıp sattım.

[Resim: iozr31i.jpg]

Canik 55 serisi artık üretilmiyor.

Canik L120 olarak üretildi. Sonra o da durdu dediler ama mkede halen satışta görünüyor. Belki sipariş üzerine getiriyorlardır. Siyahını aldığım için kaplama sorunuyla karşılaşmadım, polimer tabanca ağırlığında ve cz 75b ile birebir aynı görünümde harika bir tabanca. Sadece büyük olduğundan gizli taşımaya pek uygun değil.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz.
Bul
Photo 
Yanlış hatırlamıyorsam Tisaş’ın ilk polimer gövdeli tabanca denemesiydi. O zamanlar PX-9 da piyasadaydı. Ancak Taurus kopyası hizmet boy ve compact boy olmak üzere 2 model çıkardılar. Ancak çok kısa bir süre sonra piyasadan çektiler.

[Resim: 111112.png]

Walther klonu Zigana'nın biraz daha tıknaz modeli olan Kanuni serisi vardı.

[Resim: ECB6-HF6-Xs-AEa-Fgh.jpg]

[Resim: D9-Wb-Zwm-XYAAJc-U8.jpg]

ZİG M9 serisinin ilk versiyonu 102 mm namlu boyunda bull barrel iken daha sonra 110 cm klasik bushing barrel olarak imal edildi.

[Resim: 395-3959903-tisas-zig-m1911-stainless-hd...wnload.png]

Bull barrel versiyonlu ZİG M9
[Resim: 641c573f4ec93.webp]

Bushing barrel  ZİG M9 versiyonu

Şu an bushing barrel versiyonlu ZİG M9 yerine ABD pazarında Bantam olarak bilinen ancak ülkemizde ZİG M9 Özel olarak sunulmuştur.

[Resim: 641c590e48d05.webp]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
2000 Yılında üretimine son verilen ikinci milli tabancamız Kırıkkale:

[Resim: i29hj01.jpg]
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi