Yorumları: 13
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 196
Teşekkür Verildi: 56
28-07-2024, 16:01
(Son Düzenleme: 28-07-2024, 16:05, Düzenleyen: dgnucak.)
Eski ve yeni tüm dostlara merhabalar,
Bu çatı altında toplanan herkesin, yasal ve bilinçli bireysel silahlanma ile yasadışı silahlanma arasındaki farkı bildiğine eminim. Bizim asıl meselemiz bunu kamuoyuna anlatmak. Bunun için sosyal medyada dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum, eksik olmasınlar takip eden dostların desteği sayesinde belirli bir kitleye ulaşabildim.
Ve fakat sosyal medya aracılığı ile bir takım gelişmeler elde etmek takdir edersiniz ki çok zor. Bu işler için muhataplarımızın karşına taleplerle gidebilecek bir tüzel kişilik oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Yani dernekleşerek bu olayı x kişisi ya da kişilerinin talebi olmaktan çıkarıp kurumsal yapıya dönüştürmeli, siyasi ve idari otorite ile kurumsal yapı olarak görüşülmelidir.
Benim bu konudaki düşüncelerim bunlar.
Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu iş yapılabilir mi?
Saygı ve sevgilerimle
Aşağıdaki 21 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dgnucak'e teşekkür ederiz:21 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dgnucak'e teşekkür ederiz.
• (22-08-2024), AliGalip (12-09-2024), alpSaral (28-07-2024), asparagas (28-07-2024), barisdogan (28-07-2024), BigSword (29-07-2024), blacksea (30-07-2024), BLNT41 (20-09-2024), ceycey (28-07-2024), Colt1911 (28-07-2024), emre tunca (12-09-2024), Engin055 (28-07-2024), ERABEK (27-09-2024), Helliox (30-07-2024), jfmrk (28-07-2024), Ömer Faruk (18-12-2024), Taner gümüş (16-10-2024), TongeL (29-08-2024), TTBOY (13-09-2024), unalaslan3897 (14-09-2024), yaaslanturk (06-08-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Sn.dgnucak,bu konuda bir tüzel kişilik oluşturma gereğine inananlardım.Büyük bir boşluk var.
Sağolun siz sosyal medyada elinizden geleni yapıyorsunuz.Hatta dikkat çekici ve sarsıcı
video ve konularla gündemi belirliyorsunuz. Ancak ,dediğiniz gibi kurumsallaşma lazım.
Yıllar önce forum aracılığıyla dernek kurma konusunda çalışmalara başlanmış ,2-3 kez
Ankara'da toplantı yapılmış ve bir komite dahi belirlenmişti.Ancak,toplantılarda her kafadan
bir ses çıkmış,bir sonuç alınamayacağını gören komite dernek fikrinden vaz geçmişti.Hatta
talep üzerine ben bir dernek tüzüğü dahi hazırlamıştım.
Etkili olacak bir dernek kurmak için, gönüllü ve bu işe para almadan çok vakit ayıracak
insanlar dışında mali destek gerekir.Dernek kirası vd masraflar,çalışan ücreti-SGK primi bir
yana,faaliyetleri yapabilmek için bayağı bir para gerekiyor. Bu mali destek üye aidatları ile
olmuyor.(Nerden biliyor derseniz, iki dernek kurdum ve yıllarca derneklerde başkan, genel
sekreter ve sayman olarak görev yaptım.) Faaliyet yapabilmek ve derneğin devamı için,
sponsorlar gerekiyor. Sponsor bulunabilirse dernek işi olabilir. Bu konuda her türlü desteği
vereceğimden emin olabilirsiniz.
Aşağıdaki 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (29-07-2024), alpSaral (28-07-2024), barisdogan (28-07-2024), blacksea (30-07-2024), emre tunca (12-09-2024), jfmrk (28-07-2024), m16a2 (30-07-2024), Özcan Çakır (17-01-2025), Taner gümüş (16-10-2024), TongeL (29-08-2024), TTBOY (13-09-2024)
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(28-07-2024, 17:25)ceycey yazdı: Sn.dgnucak,bu konuda bir tüzel kişilik oluşturma gereğine inananlardım.Büyük bir boşluk var.
Sağolun siz sosyal medyada elinizden geleni yapıyorsunuz.Hatta dikkat çekici ve sarsıcı
video ve konularla gündemi belirliyorsunuz. Ancak ,dediğiniz gibi kurumsallaşma lazım.
Yıllar önce forum aracılığıyla dernek kurma konusunda çalışmalara başlanmış ,2-3 kez
Ankara'da toplantı yapılmış ve bir komite dahi belirlenmişti.Ancak,toplantılarda her kafadan
bir ses çıkmış,bir sonuç alınamayacağını gören komite dernek fikrinden vaz geçmişti.Hatta
talep üzerine ben bir dernek tüzüğü dahi hazırlamıştım.
Etkili olacak bir dernek kurmak için, gönüllü ve bu işe para almadan çok vakit ayıracak
insanlar dışında mali destek gerekir.Dernek kirası vd masraflar,çalışan ücreti-SGK primi bir
yana,faaliyetleri yapabilmek için bayağı bir para gerekiyor. Bu mali destek üye aidatları ile
olmuyor.(Nerden biliyor derseniz, iki dernek kurdum ve yıllarca derneklerde başkan, genel
sekreter ve sayman olarak görev yaptım.) Faaliyet yapabilmek ve derneğin devamı için,
sponsorlar gerekiyor. Sponsor bulunabilirse dernek işi olabilir. Bu konuda her türlü desteği
vereceğimden emin olabilirsiniz.
Hocam açık konuşalım, üreticiler bu işe destek olmazsa yürümez diyebilir miyiz?
Sn.dgnucak muazzam işler yapıyor.
Bence yerli üreticileri her yerde protesto etmeliyiz.
(Ben şahsen ürünlerini kullanmayarak ediyorum ve tek motivasyonumda silahseverlere destek olmamaları yoksa beğenmediğim için değil)
Bu iş bize kalmamalıydı.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
Dernek veya vakıf çok büyük ihtiyaç.
Birinci sorun, apartmandaki toplantıya katılmayı bile zul gören genel yapımız. İkinci sorun ise ceycey üstadın belirttiği gibi maddiyat.
Prohunt fuarını gezerken bu mevzuyu düşünmüştüm. Sektörde bu kadar çok firma varken bu ülkede neden NRA benzeri bi kuruluş yok, neden bunca firmadan hiç değilse 3 - 5 tanesi bir araya gelip bu işe öncülük etmez, anlaşılır gibi değil.
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(30-07-2024, 01:17)blacksea yazdı: Dernek veya vakıf çok büyük ihtiyaç.
Birinci sorun, apartmandaki toplantıya katılmayı bile zul gören genel yapımız. İkinci sorun ise ceycey üstadın belirttiği gibi maddiyat.
Prohunt fuarını gezerken bu mevzuyu düşünmüştüm. Sektörde bu kadar çok firma varken bu ülkede neden NRA benzeri bi kuruluş yok, neden bunca firmadan hiç değilse 3 - 5 tanesi bir araya gelip bu işe öncülük etmez, anlaşılır gibi değil.
Korkuyorlar üstad.
Aman devlete karşı işler yapıyoruz gibi görünürüz, karşımıza zorluklar çıkartırlar. Düşünceleri bu.
Türkiye'de bireysel silahlanmaya silahseverlerin dışında en yakın duran kurum/kuruluş inanması belki güç ama Emniyet teşkilatı.
Durumun vahameti bence buradan anlaşılabilir.
Konu hakkında farklı düşünce ve önerilerimde var aslında ancak buradan açıkça ilan etmek istemiyorum.
Sadece şunun altını çizmek istiyorum. Başıboş hayvanlarla ilgili olan yasa çalışmaları bana bir şekilde silah yasasıyla ilgilide çalışma yapılabileceğini düşündürtüyor.
Açık konuşalım 20 yıl sonra bu meselenin bir anda gündeme gelmesi 2 veya 1 yıl içinde tekrar seçime gidilmesi ihtimaline karşı yapılıyor ve ana kaynağı popülizm. Silah yasasıda yarın öbür gün bir anda komisyona gelebilir.
Bu durumda muhatapların o komisyona katılması gündeme gelecek. Malum vakıf orada olacak, silahseverleri kim temsil edecek?
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Yorumları: 40
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 37 mesajda 207
Teşekkür Verildi: 35
Dernek denince benim söyleyecek bir kaç sözüm olsun. Ankara'dan bir grup bu işe başlamıştı. Ben de kenarından, gereğine çok inandığım için, tutmaya çalışıyordum. Ankara'da bir mekan bulup toplantı yapılamayınca işe el attım. Kızılcahamam'da bir resmi kurumun misafirhanesinin yemekhanesini toplantı için ayarladım. Aşçısından, servis elemanına kadar organize ettim. Gel gör ki yapalım, kuralım diyen büyük abilerin büyük bir kısmı anında arazi oldu. Tabi ben yaşım gereği sadece 80 ihtilaline ucundan yetişmiş birisi olarak kaç ihtilal, kaç muhtıra görmüş bu abilerin kaçışını ancak idrak edebiliyorum. Şunu da belirteyim ki, o dönemim EGM en üst yönetimi bu girişimimizden haberdar ve destekçi idi. Bazı arkadaşlara yoğun baskı ve gönül koyma süreçlerinden sonra ancak 30 kişilik bir kurucular kurulunu toparlayıp ilk toplantıyı yaptık. Fakaaaaat, yarısı resmi görevli olduğundan tüzüğü imzalayamıyorlardı. Bir kaçı resmi görevli idi, biliyorduk ama diğer arkadaşların aslında bize söyledikleri meslekleri yapmadıkları, devletimizin bazı güzide kuruluşlarının çalışanları olduğu anlaşıldı.  Hala hatırladıkça ensemde bir soğukluk oluyor.  Hayatımda bazı kimlikleri ilk ve son defa orada gördüm. Meğerse bizi takip etmeyen tek bir güzide (!) kuruluşumuz yokmuş. Neyse, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın dedik, oturduk tüzüğümüze son şeklini verdik. "Yasal ve Bilinçli Bireysel Silahlanma Derneği" kurumlar tarafından kurulan kameraların altında kuruluşa hazır hale geldi. Artık ikinci toplantıda imzaları atıp derneği kurmaya hazırdık ki, birinci toplantıya gelen abi ve kardeşlerden bazıları firar edip gelmedi. Bende ki nasıl bir deli cesareti ise ben yine oradayım.  O gün kurucu üye "kolpa" kardeşimizin kız arkadaşı elim bir hadise sonucu vefat edince bu işte kaldı. Bizi Allah korumuş, tüzüğe imza atmaya gelen şahısların yarısına yakınının ise 15 Temmuz itibarıyla malum gruptan olduğu anlaşıldı. Haaa, birinci toplantıdan sonra devlet kurumları ile alakasını hala bilmediğim bir arkadaşımız, hakkımızdaki dosyanın bir kurumumuzun İstanbul Bölge Başkanlığında bayan bir şube müdürünün masasına konulduğunu ama pek sorun görülmediğini söylemişti. Gelen arkadaşlar ise benim çıkarımıma göre üç farklı bölgeden gelmişti. öbürlerinin kanaati neydi bilmiyorum.
Kıçıkırık bir silah merakı peşine daha sonra meclis koridorlarında gezdik, komisyonlarda masa altından tekmeler yedik  , parti genel merkezlerinde dosyalar dağıttık. Sonuç aldık mı yoooo. İyi dostlar kazandık sadece. Bu da kafi. Şimdi, birileri tekrar ortaya çıkar, mantıklı bir tüzük oluşturur, ben yine desteğe hazırım. Sadece imzaya gelirim ama. Şunu da belirteyim, o tüzüğü oluşturmak çok zor. Bu konuda insanların fikirleri birbirinden çok uzak, bazısı çok uçuk. Benim kanaatim, bu işte yiyicilerle üreticiler bir arada çok zor. Parayı veren sahiptir, marabalarından bunun karşılığını ister. Üreticiler ayrı bir organizasyon kurmalıdır. Epey üretici tanıdım, herifçi oğullarının tavır, tutum ve davranışlarından hiç hoşlanmadım.
Aşağıdaki 25 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz:25 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
• (22-08-2024), 1905sss (15-08-2024), Actionman (19-01-2025), AliGalip (12-09-2024), asc (21-10-2024), BigSword (30-07-2024), blacksea (30-07-2024), Boreas (12-08-2024), Ceruh (20-08-2024), ceryanci (02-08-2024), ceycey (30-07-2024), Colt1911 (31-07-2024), corvette (30-07-2024), ercan 45 (30-07-2024), g-shock (15-08-2024), Kıraç Ata (16-08-2024), koca (31-07-2024), nutkey (30-07-2024), Onyedi-Cetinkol (18-12-2024), Sabri (30-07-2024), Shepherd (30-07-2024), TA1ILO (30-07-2024), Taner gümüş (16-10-2024), Tonyukuk Ötüken (22-09-2024), Yavuzmete (15-08-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Sn.Pinus,eski günleri hatırladım.Güzel anılar birikmiş.Dernek konusunda söylediklerinize katılıyorum.
Bir arkadaşımız yukarıda "bu iş bize kalmamalıydı " diye yazmış.Haklı.O dönemde başka ülkelerdeki
benzeri kuruluşlarla ilgili bir araştırma da yapılmıştı.Silah üreticileri bu kuruluşları destekliyorlardı.
TR'de silah üreticilerinin çok umurunda olacağını ve böyle bir STK'yı destekleyeceklerini tahmin
etmiyorum.İş yine bize kalacak.Yıllık masrafı asgari 500.000 TL'yi bulacak bir dernek için
silah kullanıcılarının vereceği aidatlarla bu giderler karşılanamaz.Bu rakam sadece kira,çalışan
ücreti ve SGK primini karşılar.Faaliyetler için ayrıca para gerekir.Dediğim gibi, silah üreticileri
veya başka kuruluşlar sponsor olmazsa,derneğin yürümesi çok zor.
Yorumları: 15
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 23
Teşekkür Verildi: 54
Sn, Ceycey'in bahsettiği üzere yerli üreticilerin desteğini almadan, ki bu sadece sponsorluk - maddi destek anlamında da değil bu işin başarılı olması yurtdışı benzer örneklerine bakıldığında zor. Yerli üreticilerin desteği şu açıdan önemli, içlerinden özellikle en başta gelen iki büyüğü ele alırsak bunlar uluslararası bağlantıları da olan, ihracat yapan, kurumsal olarak büyük organizasyonlar. Siyaseti, basını, kamuoyunu etkileme ve kilit kurum ve kişilerle bağlantı kurma konusunda STK'lar ve şahıslardan daha avantajlı ve etkililer. Ha böyle bir maceraya yelken açıp tabiri caizse dertsiz başlarına dert almak isterler mi? Ondan emin değilim.
Yorumları: 20
Konuları: 9
Teşekkür Alındı: 17 mesajda 75
Teşekkür Verildi: 108
Saygıdeğer hocalarım, ben bu konularda çok yeniyim. Gördüğüm kadarı ile sizler bir şeyleri değiştirmek için ciddi emekler sarfetmişsiniz. Allah hepinizden razı olsun.
Bir dernek kurulmasını can-ı gönülden isterim. İsterim ki bu dernek kalabalık, güçlü ve söz sahibi bir dernek olsun. Ve bir şeyleri değiştirebilsin.
Yerli firmaların desteğinin olmaması ise hakikaten çok ilginç. Zira silahlanmadaki kolaylığın, yerli firmaların cirosu üzerine olumlu etkileri olacağını düşünüyorum.
Sn. dgnucak'ın bir paylaşımında:
Artırılan mermi istihkakının bile olumlu sonuçlar doğurduğundan ve daha fazlasının yapılması gerektiğinden bahsediliyor.
Açıkçası dernek kurulması ile ilgili bir fikrim veya bir formülüm yok. Dediğim gibi bu konularda çok yeniyim. Lakin üzerime düşeni yapmaktan da çekinmeyeceğimi bildirmek isterim. Taşın altına elini koyanlardan olmak isterim. Eğer tecrübeli hocalarımız böyle bir girişim başlatırlarsa, ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
Emeği geçenlerin emeklerine sağlık.
Saygılarımla.
|