bir mc9 hikayesi
Taşıması kolay küçük bir silah almak istedim,çokda seçenek yokdu malesef, canik mc9 da yeni çıkmışdı inanılmaz reklamı yapılıyor, yerli yabancı basında yere göğe sığdırılamıyordu,almadan denemek istedim bir poligonda buldum,gittim atış yaptım sürgü bir iki defa arkada kaldı tam oturmadı,oradaki hoca tutma kaynaklıdır dedi,çokda takılmadım,sonuçda kötü bir yorum yokdu internette,gittim aldım mke den reddot falanda takdırdım tetik değişdirdim şık oldu,sonra atışlara başladım 2-3 atışda bir tutukluk yapıyor besleme sorunu yaşıyor çoğu zamanda sürgü bir kaç mm geride kalıyordu,canik store a götürdüm sağolsunlar bayağı ilgilendiler,fabrikaya gitti geldi tabanca bir arıza yok ama tedbir amaçlı irca yayı değişdirdik dediler.

Tekrar atışlara başladım aynı sorunlar devam ediyor,tekrar aradım konuşdum,tekrar fabrikaya gönderildi,yine sorun yok tabancada siz yanlış tutuyorsunuz dediler,video atın çekin vs dediler,bende acaba gerçekden öylemi dedim 5 arkadaşla beraber atışa gittim hepsine denettim herkesde aynı problem,bu sefer şikayetimvar sitesine koydum hemen aradılar çok ilgilendiler,bu arada sürekli reddot vidalarıda gevşemeye başladı sürekli sıkıştırıyordum,bu sefer anadolu yakasında canik in merkezine gittim teslim ettim tabancamı.

Birkaç hafta sonra gittim teslim almaya,yine bir sorun yok tabancada dediler,şarjörlerdeki yayda sıkıntı olduğunu söyleyip şarjörlerin hepsini değişdirdiler,tekrar atışlara başladım bu sefer ilk atışlarda gerçekden sıkıntı olmadı ama malesef sonra yine aynı sorunlar başladı,tekrar aradım söyledim sorunları,gelin bırakın tabancanızı tekrar kontrol edelim dediler.

Gitmedim hala bir köşeye kaldırdım tabancayı,o sıralarda mke ye gelen hellcat pro lardan aldım,oda başka bir hikaye iğne mermiye vuruyor ama patlatmamaya başladı yeterince güçlü vurmuyor sanırım,şimdi canik tti ın çıkmasını bekliyorum ama kafamda bir çok soruyla beraber.

Mc9 da hala silah dolabının bir köşesinde duruyor....
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle geçmiş olsun. Büyük şanssızlık olmuş. Yurt Savunma bu durumlarda gerçekten ilgili bir kuruluş.Hatta TR'de en çok ilgilenen silah firmalarından biri diyebilirim. Vazgeçmeyin, tekrar gidin ve silahın arıza öyküsünü ayrıntılı bir dilekçede anlatıp, tabancanın yapılmasını talep edin.Aksi takdirde Tüketici Mahkemesi'nde bedel iadesi için dava açacağınızı ve bu sorunu çeşitli platformlarda paylaşacağınızı bildirin .Büyük ihtimalle tabancanızdaki sorun halledilecektir.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın ceycey öncelikle teşekkür ederim, Canik(Samsun Yurt Savunma) gerçekden bizim alışdığımızın ötesinde çok ilgili bir firma,ayrıca aftermarketi Türkiye de kuran ve hakkınla yapan ilk ve tek firma benim kanaatimce,Amerika da bir yer edindi onun meyveleri olduğunu düşünüyorum,bence mc9 daki sorun tasarımsal onun için çok düzeltilebileceğini sanmıyorum, buna bağlı belki gerçekden tabancayı düzgün tutamıyorum,Tüketici mahkemesini bende düşündüm lakin silahı 9.000 tl ye almışdım,ayrıca iade olsada silah satın alma kağıdım yanmış oluyor,bu sene biliyorsunuzdur taşıma şartlarını maddi bakımdan çok ağırlaştırdılar,hadi oda tamam desek bu sefer 55.000 tl sadece taşıma harcı ödemem gerekecek,iyi bir ustaya götürüp garantisini yakma uğruna düzgün sorunsuz çalışır hale getirebileceğimi düşünüyorum,ama
tanıdığım iyi bir ustada yo, sayın forumdaşlarımızdan tekliflere açığım.

Bir önceki mesajımda yazmamışım,mc9 un atışı gerçekden çok iyi,tepmesi diğer rakiplerine göre daha az,grupmanı hellcat prodan çok daha iyi,reddot takılı 40 metrelerden dahi çok güzel grupmanlar yapıyor,vakit bulunca biraz daha uğraşacağım mc9 la.
Bul
Sayın accileus yazınızda yabanci basın olayını okuyunca aklıma Canik'in Amerika da popüler olduğu aklıma geldi ve internette biraz arama yaptım ve canikle sıkıntı yaşayan kullanıcıların yazılarının baglantilarini buldum.
Umarım yardımcı olur.

https://gunsadvisor.com/problems/pistol/...-combat-2/

https://www.handgunforum.net/threads/can...ew.173406/
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Shepherd değerli bilgiler için teşekkür ederim,inceleceğim.
Bul
Günlük taşıma kolaylığı nedeniyle daha kompakt bir tabancaya geçmek istiyorum. (Şu anda G19 taşıyorum)
MC9 almaya niyetliyim ancak Youtube'da videolarda irca yayının sertliği nedeniyle sürgü manüplasyonun çok sert olduğu ve yine aynı nedenle bazı markalara ait fişeklerde sürgünün kurulmadığına ilişkin yorumlar izledim. Herkes Canik'in bu yayı yumuşatacağına ilişkin görüşlerde hemfikir, ancak bu durumu düzelttiğine dair yeni bir bilgiye ulaşamadım.

Son zamanlarda MC9 satın alan veya bu durumla karşılaşarak yayı değiştirilen bilgi verebilecek bir üyemiz var mı? İkinci sorum ise şu anda sadece MKE P+ fişeklere güvenilerek bu tabanca alınır mı?

Teşekkürler.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için nutkey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın acillues üstadım,
yaşamış olduğunuz talihsiz durum için geçmiş olsun. Her ne kadar alacak olmasak ta yeni çıkan araba modellerini takip ettiğimiz kadar yeni çıkan silah modellerini takip ederiz ya işte bende öyle yeni çıkan Canik MC9, Stoeger MC9, HS H11 gibi mikro kompakt tabancalara bakarken H11 Pro'yu namıdiğer Hellcat Pro'yu gördüm ve beğendimde gayet kibar ve güzel bir tabanca. Ama ben sürekli Stoeger'e bakıyorum. Çünkü hellcat prolar olsun diğer ithal silahlar olsun geldiği gibi bitiyor. Biz mümkün değil alamayız. Hal böyle olunca ister istemez yerlilere yöneliyor insan. Köstenceli35 üstadın videolarını filan seyrediyorum derken bir tane de ben almaya karar verdim. Bu esnada karşıma da bir tane hellcat pro çıkmaz mı. Dışarıdan alınca birazda pahalıya aldık ama almış olduk artık. Gerçi MKE'ye yeni gelen ithal silahların fiyatı da çok yüksekti. Yeniden gelmiş olsa belki yine aynı paralara varacaktı. Bayramdan sonra da devir işlemlerini yaparız diye düşünüyorum.

(23-02-2024, 00:31)acillues yazdı: o sıralarda mke ye gelen hellcat pro lardan aldım,oda başka bir hikaye iğne mermiye vuruyor ama patlatmamaya başladı yeterince güçlü vurmuyor sanırım

Tabi yeni forumu görünce ilk baktığım yer haliyle HS mesajları... Sizin bu tabancayla ilgili memnuniyetsizliğinizi görünce hiç şüphesiz kafamda soru işaretleri oluşmadı değil. Son durum olarak değişik fişeklerle deneme şansınız oldu mu hiç. Patlamama sorunu mermi kaynaklı olabilir mi? Yoksa kronik bir sorun beni mi bekliyor?

Saygılarımla...
Bul
Sayın jfmrk,öncelikle  üstad ne demek ancak olsa olsa bir çırak olurum teşekkür ederim o sizin teveccühünüz.
Hs pro ile ilgili iki problemim var.
Birincisi grupman sıkıntısı,taşıma silahı mikro kompakt silahla ne grupmanı derseniz haklısınız tabi,bunun nedeni silahın sürgüsü çok ince doğal olarak kabzeside çok ince,atış yaparken doğru düzgün  kavrayamadığınız  için attığınız mermiler dağılıyor,mc9 örneğin daha kalın kabzeli ve grupmanı çok iyi,genelde benim atışlarım 35 metre ve üstü mesafeler oluyor,  yoksa 8-10 metrede sıkıntı çıkarmaz,seri atışlarda ise silahı zapt etmek yine mc9 a göre daha zor çok şahlanıyor.
İkinci problem ise mermiye iğnenin vurması ama patlatmaması,bir çok marka mermiyle denedim hepsinde yaptı,yalnız ben apex tetik ile orjinal tetiği değişdirdim,bununla ilgilimidir bilemiyorum,ama aşağı yukarı 500 mermiden sonra başladı,genelde tetiği atışdan sonra bırakmayıp reset mesafesine getirip tekrar basınca oluyor,yani tetiği tamamen bırakıp tekrar basdığınızda olmuyor ama çok fazla test edemedim,genel olarak çok ince, hafif taşıması çok kolay olan bir silah,beklediğimden daha çok geri tepiyor ve şahlanıyor,gezede çok alışamadım u şeklinde.
Satın alma ile ilgili eğer kağınız hazır ise alabilirdiniz MKE den çünkü sistem değişdi,Glock,Hs aynı anda satışa girdi,son 2 yıl içinde MKE den bu marka silah alanlara randevu verilmedi,şimdide MKE ye direkt edevletten girip randevu alabiliyorsunuz,artık bir çok silahı alabiliyorsunuz,bakın MKE de normalde yarım günde bitecek silahlar hala satışda,tabi fiyatların uçuk olmasınınds katkısı büyük bu konuda.
Umarım yardımcı olabildim,ayrıca sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Üstadım vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

(21-03-2024, 03:17)acillues yazdı: Birincisi grupman sıkıntısı, 

Silahın küçük oluşu ve taşıma konforu için, birinci probleme az çok razıyım.

(21-03-2024, 03:17)acillues yazdı: İkinci problem ise mermiye iğnenin vurması ama patlatmaması, bir çok marka mermiyle denedim hepsinde yaptı, yalnız ben apex tetik ile orjinal tetiği değişdirdim, bununla ilgilimidir bilemiyorum ama aşağı yukarı 500 mermiden sonra başladı,

İkinci problem değiştirmiş olduğunuz tetikle ilgili değilse eğer can sıkıcı bir durum beni bekliyor demektir.

(21-03-2024, 03:17)acillues yazdı: ... alabilirdiniz MKE den çünkü sistem değişdi,Glock,Hs aynı anda satışa girdi,son 2 yıl içinde MKE den bu marka silah alanlara randevu verilmedi,şimdide MKE ye direkt e-devletten girip randevu alabiliyorsunuz...

Bir daha MKE'ne gelir mi gelmez mi?, hazır bulmuşken kaçırmayalım gibi sebeplerden dolayı çok acele ettik. Hayırlı olsun dedik, parasını ödedik. Hani olurya bazen ne yaptığınızın farkına çok sonradan varırsınız, benimki de öyle oldu. 

Nasip olur da elimize alıp atış yapma fırsatımız olursa eğer olumlu, olumsuz görüşlerimi paylaşırım. 

Üstadım tekrar teşekkür eder, saygı ve hürmetlerimi sunarım.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(23-02-2024, 00:31)acillues yazdı: Taşıması kolay küçük bir silah almak istedim,çokda seçenek yokdu malesef, canik mc9 da yeni çıkmışdı inanılmaz reklamı yapılıyor, yerli yabancı basında yere göğe sığdırılamıyordu,almadan denemek istedim bir poligonda buldum,gittim atış yaptım sürgü bir iki defa arkada kaldı tam oturmadı,oradaki hoca tutma kaynaklıdır dedi,çokda takılmadım,sonuçda kötü bir yorum yokdu internette,gittim aldım mke den reddot falanda takdırdım tetik değişdirdim şık oldu,sonra atışlara başladım 2-3 atışda bir tutukluk yapıyor besleme sorunu yaşıyor çoğu zamanda sürgü bir kaç mm geride kalıyordu,canik store a götürdüm sağolsunlar bayağı ilgilendiler,fabrikaya gitti geldi tabanca bir arıza yok ama tedbir amaçlı irca yayı değişdirdik dediler.

Tekrar atışlara başladım aynı sorunlar devam ediyor,tekrar aradım konuşdum,tekrar fabrikaya gönderildi,yine sorun yok tabancada siz yanlış tutuyorsunuz dediler,video atın çekin vs dediler,bende acaba gerçekden öylemi dedim 5 arkadaşla beraber atışa gittim hepsine denettim herkesde aynı problem,bu sefer şikayetimvar sitesine koydum hemen aradılar çok ilgilendiler,bu arada sürekli reddot vidalarıda gevşemeye başladı sürekli sıkıştırıyordum,bu sefer anadolu yakasında canik in merkezine gittim teslim ettim tabancamı.

Birkaç hafta sonra gittim teslim almaya,yine bir sorun yok tabancada dediler,şarjörlerdeki yayda sıkıntı olduğunu söyleyip şarjörlerin hepsini değişdirdiler,tekrar atışlara başladım bu sefer ilk atışlarda gerçekden sıkıntı olmadı ama malesef sonra yine aynı sorunlar başladı,tekrar aradım söyledim sorunları,gelin bırakın tabancanızı tekrar kontrol edelim dediler.

Gitmedim hala bir köşeye kaldırdım tabancayı,o sıralarda mke ye gelen hellcat pro lardan aldım,oda başka bir hikaye iğne mermiye vuruyor ama patlatmamaya başladı yeterince güçlü vurmuyor sanırım,şimdi canik tti ın çıkmasını bekliyorum ama kafamda bir çok soruyla beraber.

Mc9 da hala silah dolabının bir köşesinde duruyor....

Sayın Acillues,

Bende 2023 Sonlarına doğru İstanbul Mkek'dan 2 adet MC-9 satın aldım.
Her iki tabancamı satın alır almaz, yaklaşık 600 adet farklı markalara ait fişeklerle test ettim. Her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. 2024 Ocak ayında Canik Firmasının İstanbul Mağazasında her iki tabancamın tetiklerini 90 derece hafifleştirilmiş düz alüminyum tetiklerle değiştirerek, bir tabancama da Red-dot taktırdım. Akabinde de yaklaşık 1.500 adet farklı fişek markalarıyla atışlar gerçekleştirdim. Buna rağmen her hangi bir tutukluluk vs... problemi yaşamadım.

Yaklaşık 1 ay önce de eski forumdaşlarımızdan bir ağabeyimiz da aynı tabancayı satın aldı, bir problem yaşamadı.

Sizin yaşamış olduğunuz sorun fabrikasyon bir sorun olmuş olabilir, gelişmeler hakkında bildirimde bulunursanız sevinirim.
Umarım sorununuz en kısa zamanda çözüme kavuşacaktır. Canik firmasının ürününün arkasında duracağına olan inancım tamdır.

Aynı şekilde bende tabancalarımla ilgili aksiyonlar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğim.

İyi forumlar.
Her saltanatın bir sonu vardır evlat, buna musalla taşları şahittir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kemal3436'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi