CEHENNEMDE BİR YIL (Savaşta bir sivilin hayatta kalma rehberi)
Değerli Forumdaşlarım,

Bugün X platformunda ilginç bir flood yayınlandı:

**CEHENNEMDE BİR YIL**

Savaşın ayak sesleri kulağımıza gelmeye devam ediyor. Bu bir dünya savaşı da olabilir, iç savaş da. Peki, sivil olarak böyle bir senaryoda kalırsak neler yaşayacağız? Bir planımız var mı? Ya da daha önce yaşanan savaşlarda sivillerin neler yaşadığını inceledik mi?
Bosna Savaşı’nda ailesini ve kendini koruyan bir Bosnalının hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum. 

[Resim: Gb-CVry-BX0-AAz-Y8j.jpg]

Konuyu X de izlemek, uzun yazı sevmeyenlerin video olarak izlemesi için aşağıya bağlantı adresini paylaşıyorum, üzerine tıklayın:

X Distopya 35  **CEHENNEMDE BİR YIL **

Ben okurken dehşete düştüm. Bir iç savaşta hayatta kalabilen bir kişinin, hayatta kalma ile tavsiyeleri özetle şöyle:

1. Mutlaka silahınız ve çok ama çok mühimmatınız olsun
  2. Mutlaka eli silah tutan kalabalık bir aileniz veya arkadaş grubunuz olsun
  3. Savaş şartlarında en çok ihtiyaç duyulan üç şey Çakmak, Hijyen malzemeleri, İlaç
  4. Yiyecek ve su stoğunuzun olması iyidir ama süreli ve sınırlıdır, bir şekilde temin edilir
  5. İyi giyimli olmayın, basit ve gündelik görünün
  6. Açık alanlardan uzak durun mümkünse gece hareket edin
  7. Para değersizleştiği için takas edebilecek bir şeyleriniz olsun

Daha fazlası için flood'u veya videoyu izleyin.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
İlginç ve yararlı bir yazı.Baştan sona ilgiyle okudum.İnşallah savaş bize bulaşmaz.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Paylaşım için çok teşekkürler. Acaba Türkiye'de de mi böyle olur olası bir savaşta? Doğrusu ben bu şekilde olacağına ihtimal vermiyorum. Biz zor zamanda dağılan değil birleşen bir milletiz.
Bul
Tehlikenin adı değişir savaş, salgın, iç karışıklık fakat insanın tavrı değişmez.
Allah korusun kötü günler gelirse nasıl önlem alınması, nelere dikkat edilmesi konusunda uyarı niteliğinde çok güzel bir yazı olmuş.
Yazanın, paylaşanın emeğine sağlık.
Saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tej06'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi