Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhaba değerli forumdaşlar,
En son satın alma yetki belgenizi tüm evraklarınızı müdürlüğe teslim edip başvuru yaptıktan kaç gün sonra aldınız?
Bulundurma veya taşımada bu süre fark ediyor mu?
E-devletten de takip edilemiyor ve bir süredir evrak bekliyoruz, sistem burada ortalama kaç gün bekletiyor?
Teşekkürler…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
Bulundurma - taşıma fark eder bulundurma kaymakam (hatta yetki devri olan bazı büyük ilçelerde ilçe emniyet müdürü) üzerinden, taşıma vali üzerinden onay aldığı için zamanlar değişir.
Şu sıralar tüfek ruhsat kartları yenilendiği için aşırı yoğunluk var ve normal süreleri geçiyor ruhsat işlemleri
Genelde 1 hafta ila 10 gün içerisinde bulundurma kağıtlarım çıkmıştı. Bir savcıdan devraldığım tabancamın dosyalarını perşembe 17:00 civarında teslim etmiş, ertesi gün öğleyin devir belgeniz çıktı gelip alabilirsiniz diye aramışlardı. Gittiğimde de "savcı hanımın silahı değil mi" diye de sormuşlardı bana

Yani kişiye göre değişir bu süreler.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
(11-11-2024, 20:38)alpSaral yazdı: Bulundurma - taşıma fark eder bulundurma kaymakam (hatta yetki devri olan bazı büyük ilçelerde ilçe emniyet müdürü) üzerinden, taşıma vali üzerinden onay aldığı için zamanlar değişir.
Şu sıralar tüfek ruhsat kartları yenilendiği için aşırı yoğunluk var ve normal süreleri geçiyor ruhsat işlemleri
Genelde 1 hafta ila 10 gün içerisinde bulundurma kağıtlarım çıkmıştı. Bir savcıdan devraldığım tabancamın dosyalarını perşembe 17:00 civarında teslim etmiş, ertesi gün öğleyin devir belgeniz çıktı gelip alabilirsiniz diye aramışlardı. Gittiğimde de "savcı hanımın silahı değil mi" diye de sormuşlardı bana
Yani kişiye göre değişir bu süreler.
Saygılarımla.
Doğrudur mutlaka bilinen işlemler konusunda haklısınız ama mesleki olarak taşımaya başvurduk daha önce bulundurma alan bir arkadaşım vardı kısa sürede çıkmıştı, sanırım dediğiniz gibi valiliğe gitmeden çıktığı için belki ama taşımalarda valilik süreci belki süreyi uzatıyor… ruhsatın çıkması konusunda evet ben de tahmin edebiliyorum biraz bekleyeceğiz tüfekler sebebinden ama satın alma belgesinin bu kadar uzamasını anlayamadım yine de dediğiniz süreler 10 gün gibi sürerse iyi. Çok teşekkürler..
Yorumları: 27
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 17 mesajda 30
Teşekkür Verildi: 11
Geçen Perşembe günü evrakları teslim ettim bulundurma için işlemi yapan memur haftaya gel belgeni vereyim dedi .Hangi gün diye sorduğumda salıdan sonra demişti.
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
(11-11-2024, 20:18)thearoperator yazdı: Merhaba değerli forumdaşlar,
En son satın alma yetki belgenizi tüm evraklarınızı müdürlüğe teslim edip başvuru yaptıktan kaç gün sonra aldınız?
Bulundurma veya taşımada bu süre fark ediyor mu?
E-devletten de takip edilemiyor ve bir süredir evrak bekliyoruz, sistem burada ortalama kaç gün bekletiyor?
Teşekkürler…
Bulundurma ile taşıma onay süreci farklıdır, orası muhakkak.
Bunun dışında ortalama süre vermek vermek mümkün değil. Şubeden şubeye değişir, aynı şubedeki memurdan memura bile değişebilir. İşlem bekleyen kişiye göre değişir.
Anladığım kadarıyla genel olarak çok uzun süreler değil, çünkü özellikle sanırım kart basımı konusunda aylarca bekleyenleri görüyorum bu aralar, acaba satın alma belgesi için de aynı durum var mı diye merak ediyordum ama sanırım son alanlar gayet ortalama bir haftada almış..
Yorumları: 28
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 20 mesajda 54
Teşekkür Verildi: 53
Merhaba arkadaşlar, ruhsat başvurusu bir sonra ki yıla kaldığında değişen vergi tutarı farkını ödüyor muyuz? Yaklaşık 10 gün önce başvuru yapıldı işlemler devam ediyor.
Teşekkürler
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
(22-12-2024, 00:35)Yamtar yazdı: Merhaba arkadaşlar, ruhsat başvurusu bir sonra ki yıla kaldığında değişen vergi tutarı farkını ödüyor muyuz? Yaklaşık 10 gün önce başvuru yapıldı işlemler devam ediyor.
Teşekkürler
Aynen, hem ruhsat harcı farkını, hem de kart ücret farkını ödüyorsunuz.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• Yamtar (24-12-2024)
Yorumları: 21
Konuları: 3
Teşekkür Alındı: 11 mesajda 44
Teşekkür Verildi: 17
Ben de 13 aralıkta tüm belgelerimi teslim ettim. Polis memuru, satın alım belgesi hazır olunca arayacağını söyledi 10 gün oldu ama haber yok. Yeni yıla kalacağız gibi
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
(22-12-2024, 21:21)jfmrk yazdı: (22-12-2024, 00:35)Yamtar yazdı: Merhaba arkadaşlar, ruhsat başvurusu bir sonra ki yıla kaldığında değişen vergi tutarı farkını ödüyor muyuz? Yaklaşık 10 gün önce başvuru yapıldı işlemler devam ediyor.
Teşekkürler
Aynen, hem ruhsat harcı farkını, hem de kart ücret farkını ödüyorsunuz.
Başvuru tarihindeki harç neyse onun almaları gerekiyor. Çünkü yeni tarife yıl başından itibaren
geçerli hale geliyor. Ancak,bazı illerde başvuru tarihindeki harç kabul edilirken,bazı illerde de
makamca onay tarihi geçerli kabul ediliyor. Yani,siz aralık ayında başvurmuş olsanız bile,vali
tarafından yeni yılda onaylanmışsa, ek harç isteniyor. Yanlış ve yasaya aykırı bir uygulama.
Önemli olan başvuru tarihi.Onayın gecikmesi vatandaşın suçu değil ki. Dava açıldığı takdirde,
büyük ihtimalle mahkemeler harç farkını iptal edecektir.Fakat kimse dava açıp uğraşmak istemiyor.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (24-12-2024), Sabri (24-12-2024)