Yorumları: 7
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 4
Teşekkür Verildi: 3
Herkese Merhaba
Forum tekrar açıldığı için çok mutlu oldum.
Eski forumada yazmıştım. Bana bi iki öneride bulunulmuştu ama forum kapanınca benim sorunumda öylece kalmıştı. İşler güçler derken bende üstüne düşmedim açıkcası
Glock 19 gen 4 silahımda MKE mermilerini patlatmama sorunu var. Bir şarjörde yada bilemedin 2. Şarjörde kesin 1-2 tane patlatamıyor. Diğer silahlarla denediğimizde hiçbir sorun yok.
Bir üstad bana iğne yayını değiştirmem gerektiğini söylemişti. Glock orjinal kırmızı renk iğne yayı ve minus connector takarsam sorunun düzelir diye bir fikir vermişti. Şimdi Amerikadan getirtmeyi düşünüyorum. Başka bir fikir verecek var mıdır ? Yada bu değişim mantıklı mıdır ?
Hatta yanlış hatırlamıyorsam Glock Türkiyedeki ihaleye kırmızı iğne yayı ile girmiş gibi bir bilgi kalmış aklımda.
Şimdiden teşekkür ederim.
Yorumları: 29
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 23 mesajda 66
Teşekkür Verildi: 165
23-12-2024, 21:31
(Son Düzenleme: 24-12-2024, 00:23, Düzenleyen: Onyedi-Cetinkol.
Sebep: Hatalı bilgi
)
Merhaba , bu tarz sorunlar genelde iğne yayından kaynaklanıyor. Bazı tabancalarda da iğne pim blok emniyetinde olan sorunlar( bu bölgenin kirlenmesi sonucu iğne yolunda iğnenin rahat hareket etmemesi veya ‘firing pin safety’ yayında meydana gelen sorunlar ) sebebiyle meydana gelebiliyor. Sürgüyü söküp ‘ firing pin safety ‘ parçasının iğne tarafına bakan yerlerinde sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer bu bölgede bir sorun yoksa iğne yayını değiştirmeden başka bir seçenek göremiyorum.
Glockların orijinal iğne yayları aslında oldukça serttir (burada değerleri karıştırmışım, sayın Blacksea’nin mesajını görünce fark ettim 5,5 lb’yi 24 N olarak düzelteyim) ve bu sertlik kapsülleri patlatmaya yeterli oluyor. Tetik ağırlığını azaltmak için bu parçaları Zev kit ile değiştirmeme rağmen sizin yaşadığınız sıklıkta bir sorun yaşamamıştım.
Saygılar
Tabancayı sıfır almıştım. Aldığım günden beri bu sorun var. Çok titiz bir şekilde temizliğini yaparım. En ufak parçasına kadar söker temizlerim. Kirlilikten olma ihtimalini eliyorum o yüzden. Ama dediğiniz parçalara bidaha bakayım belki gözüme bişey çarpar.
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
(23-12-2024, 22:13)mhg yazdı: Tabancayı sıfır almıştım. Aldığım günden beri bu sorun var. Çok titiz bir şekilde temizliğini yaparım. En ufak parçasına kadar söker temizlerim. Kirlilikten olma ihtimalini eliyorum o yüzden. Ama dediğiniz parçalara bidaha bakayım belki gözüme bişey çarpar.
Tabanca sadece MKE mermilerini patlatmıyor, diğer marka mermileri patlatıyor mu?
Silahın komple sökümü hiç yapıldı mı? İğnenin kendisinde, blok emniyeti-yayında veya sürgü içindeki liner denen plastik gömlekte de bir sorun olmadığını varsayarsak, geriye 24 N gri iğne yayını 28 N kırmızı yay ile değiştirmek kalıyor. Minus connector ile beraber.
Gelişmeleri buradan paylaşmanızı rica ediyorum.
Yorumları: 42
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 108
Teşekkür Verildi: 104
Merhaba
Bir dostuma ait Glock 19 Gen3 ile bir çok kez, (neredeyse her hafta sonu sadece ben 100-150 fişek atıyorum, silah sahibi arkadaşımda yine 100 - 150 fişek atıyor.) MKE fişekleri ile atış yapmamıza rağmen bu zamana kadar bir tutukluk yaşamadık.
Kendi silahım olan Canik METE SF ile de yine aynı düzende neredeyse her hafta sonu ortalama 100 - 150 adet MKE fişekleri ile yaptığım atışlarda hiçbir problem yaşamadım.
(23-12-2024, 23:29)blacksea yazdı: (23-12-2024, 22:13)mhg yazdı: Tabancayı sıfır almıştım. Aldığım günden beri bu sorun var. Çok titiz bir şekilde temizliğini yaparım. En ufak parçasına kadar söker temizlerim. Kirlilikten olma ihtimalini eliyorum o yüzden. Ama dediğiniz parçalara bidaha bakayım belki gözüme bişey çarpar.
Tabanca sadece MKE mermilerini patlatmıyor, diğer marka mermileri patlatıyor mu?
Silahın komple sökümü hiç yapıldı mı? İğnenin kendisinde, blok emniyeti-yayında veya sürgü içindeki liner denen plastik gömlekte de bir sorun olmadığını varsayarsak, geriye 24 N gri iğne yayını 28 N kırmızı yay ile değiştirmek kalıyor. Minus connector ile beraber.
Gelişmeleri buradan paylaşmanızı rica ediyorum.
Evet MKE mermilerini patlatmıyor. Silahı defalarca komple söktüm temizliğini yaptım. Dediğiniz parçalarıda şu kuyumcuların kullandığı Lup denilen aletle baktım ama bir sorun gözükmüyor. Amerikadan sipariş edicem mayıs ayını bulur getirmeleri. Kırmızı yayı bulmak ölüm. Bi yerde buldum ordan aldırıcam. Acaba 28 N yayı ve minus u taktığımda silahıma herangi bir zararı olur mu ?
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
Sn mhg,
Parçaların montajı düzgün yapıldıktan sonra hiç bir zararı olmaz.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• mhg (26-12-2024)
Yorumları: 29
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 23 mesajda 66
Teşekkür Verildi: 165
Sayın mhg,
Mend savunma ile iletişime geçmiş miydiniz? Sayın Lupus üstat eksikliğini bu konu özelinde de hissettirdi.
Ayrıca şunu merak ettim ; tabancanızı başka bir glock 19’dan söktüğünüz iğne yayı veya komple iğne grubu ile denediniz mi?
(26-12-2024, 10:30)Onyedi-Cetinkol yazdı: Sayın mhg,
Mend savunma ile iletişime geçmiş miydiniz? Sayın Lupus üstat eksikliğini bu konu özelinde de hissettirdi.
Ayrıca şunu merak ettim ; tabancanızı başka bir glock 19’dan söktüğünüz iğne yayı veya komple iğne grubu ile denediniz mi?
Yok iletişime geçmedim.
Başka Glock lada denemedim.
Kırmızı iğne yayını deniycem fakat yayı bulmak ölüm. Amerikada sadece bir yerde buldum oda kasırga yüzünden 2 ay kapalı.
Konuda bahsettiğim parçaları Estonya dan temin ettim. Elime ulaştı. Silahıma taktım kullanıyorum. Şimdilik bir problem yok ama tetik hissiyatı değişti sanırım alışmam gerekecek.
İlgilenen arkadaşlar için kırmızı iğne yayı ve minus connector ü toplam 750 tl ye aldım.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mhg'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mhg'e teşekkür ederiz.
• Actionman (30-04-2025), blacksea (06-04-2025)