Yorumları: 26
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 26
Teşekkür Verildi: 50
29-12-2024, 16:30
(Son Düzenleme: 29-12-2024, 16:33, Düzenleyen: gumush.)
Gördüğüm kadarıyla av ruhsatı için önce bir eğitim belgesi isteniyor. Ben İzmir'de ikamet ediyorum. Halk eğitim sistemi üzerinden (
https://e-yaygin.meb.gov.tr/EGT/EGT02002.aspx) başvuruda bulunmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Anladığım kadarıyla bu kurslar öyle çok kolay kolay açılmıyor. Burada büyük bir tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Halk Eğitim'den birinin elindeki müfredat doğrultusunda anlatacağı dersin ne kadar faydası olacak.
Siz bu süreçleri nasıl geçirdiniz görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum ?
Hikmet Gümüş - İzmir
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Sn.Gumush,aşağıdaki linkteki konuyu inceleyin lütfen
https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=246
Ben uzun süre önce avcılık belgesi almak için eğitim almıştım. Sonra belgemi iptal
ettirdim. Uzun süredir gelişmelerden habersizim.Son uygulamaları ve durumu bilen
arkadaşlardan cevap bekliyorum.Ben de öğrenmiş olurum.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• gumush (30-12-2024)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
Sn gumush,
İzmir'deki avcı derneklerinden birine gidip, adınızı yazdırmanızda fayda var. Üye olmasanızda onlar kurs açılacağı zaman size bilgi verirler. Kursun açılması için belli sayıda talep olması lazım. Bu şekilde bireysel olarak takip etmek zor. Ayrıca bir derneğe üye olmak, üyelik aidatına rağmen ödenecek harç ve pul parasından da tasarruf sağlar. Yıllık üyeliği 1 yıl sonra istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Ama dediğim gibi üye olmasanızda bu konuda yardımcı olurlar.
Sn ceycey,
Avcı eğitim sertifikası hayat boyu geçerli. En azından şimdilik, ileride değişir mi bilinmez. Belgenizi yeniden aktif etmek isterseniz tekrar eğitim almanız gerekmiyor.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• ahmetozalp (10-03-2025), alpago (14-03-2025), gumush (30-12-2024)
Yorumları: 8
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 5
Teşekkür Verildi: 5
(29-12-2024, 16:30)gumush yazdı: Gördüğüm kadarıyla av ruhsatı için önce bir eğitim belgesi isteniyor. Ben İzmir'de ikamet ediyorum. Halk eğitim sistemi üzerinden (https://e-yaygin.meb.gov.tr/EGT/EGT02002.aspx) başvuruda bulunmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım. Anladığım kadarıyla bu kurslar öyle çok kolay kolay açılmıyor. Burada büyük bir tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Halk Eğitim'den birinin elindeki müfredat doğrultusunda anlatacağı dersin ne kadar faydası olacak.
Siz bu süreçleri nasıl geçirdiniz görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum ?
![[Resim: I0maw8sABVoWyzSAoB5Bep4Gx3stWlOHhsBIX4ap...JMAT9ZF4GZ]](https://media.cleanshot.cloud/media/32736/I0maw8sABVoWyzSAoB5Bep4Gx3stWlOHhsBIX4ap.jpeg?Expires=1735497119&Signature=I7LWG0FDKa2LnRSKx31RQPbidyeekpczQUMEHVYif09zinIxCGJL6tsShlyEb38wKycZ8IY2O2kav5nQoJskd6pRIDG7fOSPrygcFJNHLJWXswSFU5ckTR6L1XPRFcAH6SudR~A8m08kWe303LqWU8yr5iYuDQ55qELDNfHY1Y~CXTEHhS8GO3TWn8VGnSKhi-Aq3prnWCd0MGf~KhDHfmiHMRQIYSzYA0n-ik3gibgUPzVm-GK3AgZ1kl8Ft~j9l-u7zSHJUKmO1-k~IVefsyUtnFODcBHh5ctKinLypFj~ZcTBSj0t37rohviAK3LDvqaVvVv-cOvnGlY9aZ2qvg__&Key-Pair-Id=K269JMAT9ZF4GZ)
Sayın Gumush,
Ben de İzmir Balçova'da ikamet ediyorum ve daha önce bu forumda da belirttiğim gibi avcılık belgemi yeni alma sürecindeyim. Henüz avcılık için eğitim alabileceğim bir yer bulamadım ve değerli üyelerimizin tavsiye ettiği gibi avcılık kulüp ve derneklerine attığım mail ve mesajlara da maalesef geri dönüş alamadım. Bu konuda siz bir çözüm bulabildiniz mi? Bulduysanız ve paylaşırsanız çok memnun olurum.
Başka bir sayfada atış yapılacak alan arayışınızdan da bahsetmişsiniz. Google Earth ve avlak haritalarını inceleyerek ben de uzun zamandır uygun alanlar bulma arayışı içerisindeyim. Balçova'da bulunduğum için ormanlık alanlara yakınım fakat burada da ormanlık alanların içerisine girip başımı belaya sokmaktan endişeleniyorum. Bu konuda da herhangi bir gelişme kaydettiyseniz çok yardımı dokunur.
Teşekkür ederim, saygılarımla
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
Değerli Forumdaşlarım,
Av belgesi alabilmek için, bildiğiniz gibi Avcılık Kurs sertifikası gerekiyor. Manisa'da bir kurs açılması söz konusu. Benden kişi sayısı soruyorlar, anladığım kadarı ile 2-3 kişi için kurs açmak istemiyorlar.
Hafta sonu, bir gün gibi, yapılacak bu kursa katılmak isteyen İzmir ve civarındaki Manisaya ulaşımı olabilecek forumdaşlar katılma isteklerini buradan iletirlerse ben de kurs düzenleyeceklere ileteceğim. Kurs açmaya karar verirlerse koşulları, yer ve zaman bilgilerini de buradan duyuracağım.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (07-03-2025)
Yorumları: 8
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 5
Teşekkür Verildi: 5
(07-03-2025, 15:09)Sabri yazdı: Değerli Forumdaşlarım,
Av belgesi alabilmek için, bildiğiniz gibi Avcılık Kurs sertifikası gerekiyor. Manisa'da bir kurs açılması söz konusu. Benden kişi sayısı soruyorlar, anladığım kadarı ile 2-3 kişi için kurs açmak istemiyorlar.
Hafta sonu, bir gün gibi, yapılacak bu kursa katılmak isteyen İzmir ve civarındaki Manisaya ulaşımı olabilecek forumdaşlar katılma isteklerini buradan iletirlerse ben de kurs düzenleyeceklere ileteceğim. Kurs açmaya karar verirlerse koşulları, yer ve zaman bilgilerini de buradan duyuracağım.
Saygılar
Bilgilendirme için teşekkürler Sabri Bey, tek günlük ve tek seferlik bir kurs mu olacak? İzmirde yaşıyorum ve haftasonu kursa katılım sağlayabilirim. Sınav ve ücretler konusunda da daha fazla detay alabilirsek kesin bir dönüş sağlarım ben de , ilginiz için teşekkürler.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,361
Teşekkür Verildi: 1,074
(07-03-2025, 15:13)onur yazdı: tek günlük ve tek seferlik bir kurs mu olacak? Sınav ve ücretler konusunda da daha fazla detay alabilirsek kesin bir dönüş sağlarım ben de
Genel de kurs tek gün. Alınan belge ömür boyu geçerli. Kurs ücreti konusunda MEB genelgesi aşağıdaki bağlantıda:
AVCI EĞİTİMİ KURSUNA AİT 2025 YILI ÜCRET BİLGİSİ
Ek bir bilgi edinirsem sizlere aktaracağım
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (07-03-2025), Yelowstone (07-03-2025)
Yorumları: 26
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 26
Teşekkür Verildi: 50
Ben katılmak isterim bir süredir bakınıyordum daha yakın bir yerde de bulamadım. İzmir’den git gel zor ama en azından tek gün olursa giderim diye düşünüyorum.
Hikmet Gümüş - İzmir
Yorumları: 15
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 23
Teşekkür Verildi: 54
(07-03-2025, 22:26)gumush yazdı: Ben katılmak isterim bir süredir bakınıyordum daha yakın bir yerde de bulamadım. İzmir’den git gel zor ama en azından tek gün olursa giderim diye düşünüyorum.
Ben istanbulda ikamet ediyorum, tüfeğimi aldıktan sonra arazide rahat edebilmek atış yapabilmek için avcılık belgesi almaya karar verdim ama 20 milyonluk şehirde avcılık kursu veren bir halk eğitim merkezi bulamadım. Ne zaman olacağı belli değil, belki hiç olmaz gibi cevaplarla salladılar tabiri caizse. Hatta bana daha küçük şehirlerde kırsaldaki yerlere bakın diye tavsiye verdiler. 1.5 yıllık bekleyişin ardından vazgeçtim. Kaçakçılar gibi kolluktan vs saklanarak dağ bayır gezip atış yapmaya devam ne yazık ki. Buna mecbur bırakan sistem utansın.
Yorumları: 7
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 6 mesajda 9
Teşekkür Verildi: 25
(07-03-2025, 22:26)gumush yazdı: Ben katılmak isterim bir süredir bakınıyordum daha yakın bir yerde de bulamadım. İzmir’den git gel zor ama en azından tek gün olursa giderim diye düşünüyorum.
Sn Gumush
ben Antalya da ikamet ediyorum. Buradaki dernek ile görüştüm .Kursun açılması için belli bir sayısına ulaşması gerekiyormuş. Kurs süresi 6 gün akşamları 18,00 21,00 arasında olduğunu katılımın mecburi olduğunu söyledi .Bizzat bakanlık tarafından kontol edildiği yoklama alındığını söyledi.Sınavların eskiye nazaran daha sıkı ve kontrollü olduğunu söyledi.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mahoni07'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mahoni07'e teşekkür ederiz.
• gumush (13-03-2025)