Glock G19 Gen4 - HS 11 Pro
Glock G19 Gen4-HS 11 Pro:

Arkadaşlar, dün bir arkadaşıma ait G19’u görünce hemen benim HS11 Pro ile birlikte resimlerini
çektim. Bugün de  eski usul karşılaştırmasını  yaptım. Umarım birilerinin işine yarar.

[Resim: 3e5civz.jpg]

Glock G19 Gen 4, Avusturya’da 2000-2017 yılları arasında üretilmiştir.(Talep olursa toplu
olarak üretim yapılabiliyor.)
HS11 Pro ise 2020 yılından bu yana Hırvatistan tarafından üretilmektedir. ABD’de 
Hellcat adıyla Springfield tarafından pazarlanmaktadır.

G19 kompak,HS 11  ise subkompak sınftadır.Her iki tabanca da polimer gövdeli olup tek 
hareketli tetiğe sahiptirler. İğne yarım kuruludur. Tetik çekildiğinde iğne bir miktar geriye 
gider, ondan sonra düşer.Her iki tabancada da 9X19 mm mermi kullanılır. Kapasite her 
ikisinde de 15+1’dir.

[Resim: t89rl8g.jpg]

G19’un uzunluğu(sol taraf) 174 mm,HS11 Pro’nun ise 167,5 mm’dir.

[Resim: s0zpk01.jpg]

G19’un sürgü genişliği 25 mm gövde genişliği 30 mm,HS11 Pro’nun sürgü genişliği 20 mm
gövde genişliği 2,7 mm’dir.Her iki tabancanın gövde yükseklikleri aynıdır.

[Resim: oiqtt7r.jpg]

G19’un namlu uzunluğu 102 mm,HS11 Pro’nun 94 mm’dir.

[Resim: 7s11gxy.jpg]

G19’un namlu boyası daha dayanıklıdır.

[Resim: qm6ykec.jpg]

HS11 Pro’nun atım rampası paslanmaz çeliktir.

[Resim: tgmzwh8.jpg]

Her iki tabancanın ön sürgü altında metal plaka üzerinde seri numaraları yazılıdır.G19’un pikatini
rayı tek, HS11 Pro’nun  2 yolludur.

[Resim: ddy5jhy.jpg]

İrca mili ve irca yayları aynı şekilde dizayn  edilmiştir.İki kademeli ve tek sarmallıdırlar.
Mil uçları plastiktir.

[Resim: a00vnz8.jpg]

Tabancalar söküldüğündeki sürgü içi görünümleri hemen hemen aynıdır.

[Resim: qj678fm.jpg]

[Resim: skxxek2.jpg]

Gövde içi görünümleri de birbirine benzer.

[Resim: 227xu1k.jpg]
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Her iki tabancanın da polimer gövdeleri kaliteli ve sağlamdır. HS 11 Pro’nun kabza deseni 
daha küçük noktalardan oluşur. Her ikisinde de kabza önünde parmak koyma yerleri yapılmıştır. 
Kabza önü ve arkasında da desenler vardır.G19’da çeşitli büyüklükte kabza sırtları mevcuttur.
HS11 Pro’da yoktur.Her ikisinde de şarjör düşürme mandalı tetik korkuluğunun altında olup,
sağ tarafa takılabilir.

[Resim: em46cvv.jpg]

Her iki tabanca da sürgü kilitlendiğinde namlu biraz yukarıda durur.G19’un tetik korkuluğu
köşeli olup,HS11 Pro’nun daha yuvarlaktır.Tabancaların sevdiğim bir özelliği de sürgülerinin
her iki yanında ele gelecek bir manivela-mandal-düğmenin olmamasıdır.

[Resim: nx92agp.jpg]

HS11 Pro'nun sürgüsü üstündeki yuvarlak delik,namlu dolu göstergesi olarak çalışır.Namluda
mermi olunca delikten mermi görülebilir.

[Resim: kw1j3ci.jpg]

G19'da ise sürgünün sağ yanındaki tırnak aynı zamanda namlu dolu göstergesi olarak çalışır.
Gözle veya elle namluda mermi olduğunun kontrolü yapılabilir.

[Resim: dfl9e2a.jpg] 

HS11 Pro’nun sol tarafında bulunan sökme mandalının yanındaki (solundaki) kısma konulan
tırtıklı bölge,destek elin baş parmağının konulması için düşünülmüş.Bu bölge G19’da yok.

[Resim: 5e706nf.jpg]

HS11 Pro’da çekme kertikleri sürgünün önünde 3,arkasında 5 olmak üzere 8 tane ve yeterli.
G19’da sadece arkada ve 6 tane çekme kertiği var. Bu da yeterli.

Her iki tabancada da sürgü yakalama-bırakma manivelasının altında bulunan oyuklar, hem elinizi
doğru tutuş için yönlendiriyor hem de tetik erişim mesafesini daraltıyor. Bu oyuklar her iki tarafta
da var. Tetik erişim mesafeleri hemen hemen aynı.

Her iki tabancanın tetikleri birbirine benzer olup,tetik emniyeti mevcuttur.Tetik yolları da 
birbirine yakın olup, reset mesafeleri aynıdır.

[Resim: 8iwchb1.jpg]

[Resim: 8wk560k.jpg]

Tabancaların gezleri yandan geçmeli-metal olup,G19'un dikdörtgen HS11 Pro'nun yarım ay 
şeklindedir. HS11'in arpacığı kırmızı renkte ve yine yandan geçmedir.
HS11 Pro'da sürgü üzerine reddot takılabilir.G19'da sürgü üstüne reddot takılacak yer yok.

[Resim: 4gqdjk6.jpg]

G19’un şarjörü çelik üstü polimer,HS11 Pro’nun kalın çeliktir.

[Resim: nil9oyt.jpg]

Her iki şarjör de 15 kapasiteli olup,17 kapasiteli olanları da bulunmaktadır.

[Resim: 9s80fuk.jpg]

G19’un boş şarjörlü ağırlığı 676 gramdır.

[Resim: qdkwi5x.jpg]

HS11 Pro’nun boş şarjörlü ağırlığı ise 586 gramdır.

[Resim: l3nnvxz.jpg]

Her iki tabanca da kolay sökülür. HS11'de sürgü kilitlendikten sonra sökme manivelası sol taraftan 
yukarı çevrilir. Sonra da  tetik düşürülerek sürgü ileri itilir ve söküm tamamlanır.
G19'da ise sürgü geri çekildikten sonra sökme manivelası aşağı doğru çekilir.Sonra tetik düşürülerek
sürgü ileri itilir ve sahra sökümü tamamlanır.

G19 Gen4,bence(kişisel sebeplerle) Glock 19'un en iyi versiyonudur. Yıllarca compact 
polimerlerin liderliğini yapmıştır. HS 11 Pro kendine özgü dizaynı, yarım kurulu tetiği,
küçük gövdesine 15 kapasiteyi sığdırması ve ergonomisiyle subcompact sınıfı polimer
tabancaların ilk sıralarında yer almaktadır.

Her iki tabancanın da ortak yönleri bulunmaktadır. Bunları önceki mesajlarımda
anlattım. Sınıfları dışında birbirlerine benzemektedirler.

Daha önce G19 Gen 4'ü taşıma ruhsatlı olarak kullandım. Halen de HS11 Pro'yu
taşıyorum. G19'un atış aksı bana göre değil. HS ile daha rahat atış yapıyorum.
Ama bazıları da G19'u bu konuda iyi buluyor.

HS11 daha küçük olduğu için geri tepmesi daha fazla. Grupman yapabilmek için çok 
antreman yapılmalı.Her iki tabanca da taşıma için tercih edilecek tabancalardan.Ancak,
daha kısa,daha ince ve daha hafif olması,HS11 Pro'yu bu konuda  bir adım öne geçiriyor.

G19'da çeşitli boyda kabza sırtları olması bir avantaj.Hs11 Pro'da kabza sırtı olmadığı için
çok büyük elli ve uzun parmaklı şahıslara göre olmayabilir.Bu tabancaları almak isteyen 
silahseverlerin her iki tabancayı da önce ellerine alarak uygunluğuna bakmalarını tavsiye
ederim.

G19 Gen4,ikinci elde 3.000-3.200 Dolar civarında alıcı buluyor.HS11 Pro MKE'de 2.855
Dolar bedelle satıldı. Henüz ikinci el piyasası oluşmadı.

Saygılarımla.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Elinize sağlık, iki güzel tabancaya ait çok güzel bir inceleme. 

İki tabancayı yan yana görünce subcompact HS'nin G19 ile aynı yükseklikte olduğunu görmek şaşırtıcı. Bu yüzden bence eski usul inceleme candır.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi