Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 302
Teşekkür Verildi: 1,374
Mükemmel çalışsan bir platform, kaliteli malzeme, temiz işçilik, ince düşünülmüş detaylar… Bir silah sever daha başka ne isteyebilir ki. Hem CZ75 olsun hem de ucuz olsun isteyenler için biçilmiş kaftan. Alaaddin’in sihirli lambasını elimize alıp ovalasaydık ve içinden çıkan cinden, Bizim için en iyi yerli üretim tabancalardan üç tanesini seçmesini isteseydik, kesinlikle bir tanesi bu tabanca olurdu.
Evet, CANİK L120’den bahsediyorum. Ben L120’yi anlatacağım ama yukarıda söylediklerim ve bundan sonraki söyleyeceklerim çelik gövdeli versiyonu Canik S120 için de geçerli. Benim almış olduğum L120 modelde, tabancayı hafifletmek ve daha taşınabilir hale getirmek için alüminyum alaşım gövde kullanılmış. Bu sayede 200 gram civarında daha hafif bir tabanca elde edilmiş. Her ne kadar alüminyum denince kafamızda soru işaretleri oluşsa da şimdiye kadar gövde kırımına uğramış bir L120 ne gördüm nede duydum. Tabi bireysel olarak, mevcut şartlarımız çerçevesinde, çelik ve alüminyum gövdeli tabancaları yan yana getirip dayanıklılık testine tabi tutup, tek seferde 10.000-20.000 mermi atarak test etme şansına sahip değiliz. Yine de epeyce uzun bir süre bizi yarı yolda koymaz diye tahmin ediyorum.
Sürgü üzerinde bulunan çizgilerin görevi ışıkta veya güneşte, sürgünün parlamasını ve gözlerimizin kamaşmasını engellemek.
Tabancanın sökülmesi CZ75’lerle aynı şekilde. Sürgü ve gövde üzerinde bulunan çentikleri alt alt getirerek sökme mandalını kolayca çıkartabiliyoruz.
Namludan bahsetmek gerekirse 12 cm’yi bulan uzunluğuyla gördüğünüz yeri vurmanıza fazlasıyla yardımcı oluyor. Tabi burada gez ve arpacık arasındaki mesafe ile hafif ve başarılı tetiğini söylemeden geçersek haksızlık etmiş oluruz. Çift hareketli bir tetiğe sahip olan tabanca kurulu kilitli taşımaya imkan sunuyor. Tetik ağırlığı youtube videolarında yapılan ölçümlerde 1,8 kg civarında çıkıyor. Tabanca hakkında detaylı bilgiye ulaşmak baya zor. Hatta öyle ki üretici firmanın internet sitesinde tabancanın esamesi bile okunmuyor.
Belirtmek istediğim bir diğer konu ise sürgü kızakları. Sürgü kızakları, gövde içerisinde boydan boya uzanıyor. Her ne kadar isabetlilik oranını artırdığı söylense de şöyle bir handikabı var. Sürgü kızaklarında biriken ya da sonradan gövde içerisine giren toz, kir, toprak, çamur gibi sürgünün hareketine engel olacak maddelerin aşağıya düşememesi, düşecek yer bulamaması.
Bunların dışında tabancanın kavraması ve tutuşu gayet güzel. Emniyet mandalı ve sürgü kilitleme mandalı hemen elinizin altında. Ergonomisi başarılı. Kunduz kuyruğu da uzun yapısı itibariyle horoz ısırıklarına karşı gayet iyi koruyor.
Bulundurma ruhsatlı olduğu için, çilemiz belli. Poligona götürmek başlı başına bir meşakkat. Eee bu diyardan gidemeyeceğimize göre, bizde evin içinde seviyoruz tabancamızı. Tabanca Tüfek Forum sayesinde son derece güzel ürünlere sahip oldum. Bu vesile ile bilgisini esirgemeyen, bize örnek olan, yol gösteren, doğru kararlar vermemizi sağlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla…
Aşağıdaki 19 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:19 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (28-09-2025), Achilles (03-03-2025), Actionman (30-01-2025), Ali Avcı (30-01-2025), AliGalip (03-03-2025), alpSaral (28-09-2025), bilhan (30-01-2025), blacksea (30-01-2025), Cemery1964 (30-01-2025), ceryanci (03-03-2025), ceycey (30-01-2025), corvette (30-01-2025), Hunter12 (30-01-2025), nutkey (30-01-2025), Olcaytopcu (30-01-2025), Sabri (30-01-2025), Tonyukuk Ötüken (06-03-2025), yaaslanturk (15-01-2026), Yarımcalı (30-01-2025)
Yorumları: 352
Konuları: 33
Teşekkür Alındı: 322 mesajda 1,278
Teşekkür Verildi: 1,135
Elinize sağlık Sn jmfrk,
Güzel tabanca, güzel inceleme. Bir CZ 75 ve klonları sever olarak özellikle kaliteli resimler için teşekkürler. İnsanın baktıkça bakası geliyor.
Geçen sene S modelini almak istemiştik, S de L de yoktu İstanbul MKE'de. Bence Canik polimer kalabalığı içinde yazık ediyor bu modele.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Ali Avcı (30-01-2025), jfmrk (30-01-2025), turkmenoglu (29-09-2025)
Yorumları: 88
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 80 mesajda 413
Teşekkür Verildi: 81
30-01-2025, 13:24
(Son Düzenleme: 30-01-2025, 13:26, Düzenleyen: turkmenoglu.)
Sn jfmrk;
Eskiden illa yerli alacağım diyen arkadaşlara önerdiğim iki marka modelden biri idi. Stoeger cougar ve Canik L120 serisi.
Tetik özellikleri ve dayanım anlamında kopyası olduğu CZ75B nin çok çok gerisinde kalmış olsa da, ekonomik fiyatı ve çalışıyor olması ile rahatlıkla önerebildiğimiz bir tabanca idi. CZ den tek iyi olan yanı kunduz kuyruğu idi, keşke CZ de böyle yapsa idi diye çok hayıflanmışımdır.
Tetik yolundaki pürüzler ve ağırlık dengesizlikleri en kötü yanı bu silahın. Hatta tetiği aşırı ötesi kötüdür bana göre. Bahsedildiği kadar hafif olduğunu hatırlamıyorum; çift hareketli tetiği oldukça ağırdı, tek hareketli durumda belki iyileştirmeler ve oynamalar ile düşürülerek 1,8 e getirilmiştir.
Gunsmith tescilimi canik firmasından yaptırıken kendilerine de açıkça onlardan almak isteyeceğim ilk silahın C100 olduğunu söylemiştim. Artık harçlar...
Saygılarımla
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
• Cemery1964 (30-01-2025), jfmrk (30-01-2025)
Yorumları: 783
Konuları: 230
Teşekkür Alındı: 725 mesajda 3,850
Teşekkür Verildi: 1,288
30-01-2025, 14:45
(Son Düzenleme: 30-01-2025, 14:50, Düzenleyen: ceycey.)
Sn.jfmrk,elinize sağlık.Bu tabancayı düşünen arkadaşlar için aydınlatıcı, yararlı ve samimi
bir inceleme olmuş.
Tabanca hakkındaki görüşlerimi daha önceki karşılaştırma bölümünde yazmıştım.
"Tam boy, klasik ancak çok ağır olmayan bir tabanca isteyenler için L120 iyi bir seçenek.
Alüminyum gövde 200 gram civarında hafiflik sağlamış. Tek/çift hareketli tetik de avantaj.
L120 bir CZ75 B klonu olduğu için,atış konusunda sıkıntısı yok.Düzgün tuttuğunuz takdirde
rahatlıkla grupman yapılabiliyor."
Diğer arkadaşlardan da tabancalarını tanıtmalarını ve tecrübelerini anlatmalarını bekliyoruz.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• Ali Avcı (30-01-2025), Cemery1964 (30-01-2025), jfmrk (30-01-2025)
Yorumları: 7
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 29
Teşekkür Verildi: 45
Merhaba,
Poligon atıcısı olarak benim açımdan bu silahla ilgili "Keşke" diyeceğim konu, gez ve arpacığın üzerindeki noktacıkların boyut yada görünürlüğünün arttırılması.
"İyi ki " dediğim ve tercihimi belirleyen konu ise, sürgü emniyetinin çift harekette yani horoz inikken veya horoz kurulu vaziyetteyken silahı her şekilde horoz- tetik- sürgü müştereken kilitleyebilmesi.
Saygılarımla,
C.E
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz.
• Ali Avcı (30-01-2025), jfmrk (31-01-2025)
(30-01-2025, 12:53)blacksea yazdı: Bence Canik polimer kalabalığı içinde yazık ediyor bu modele.
Son derece haklısınız üstadım. Firma yetkilisi olsam bu modeli daha çok ön plana çıkarırdım. Hatta ufak tefek eksikliklerini de gidererek Gen2 diye piyasaya sürerdim.
(30-01-2025, 15:54)Cemery1964 yazdı: silahla ilgili "Keşke" diyeceğim konu, gez ve arpacığın üzerindeki noktacıkların boyut yada görünürlüğünün arttırılması.
Aynen sayın Cemery, aslında bu konuya da değinecektim ama yazı fazla uzamasın diye bahsetmeden geçtim.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• blacksea (30-01-2025), Sabri (30-01-2025)
Yorumları: 85
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 69 mesajda 209
Teşekkür Verildi: 366
Canik S120/L120 gibi Cz Kolonu modelleri web sitesinden kaldırmış.
Siteden kalktıysa üretimine devam etmiyordur, muhtemelen MKE’deki stok tükendiğinde bu model tarihe karışacak.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (31-01-2025), jfmrk (31-01-2025)
(30-01-2025, 22:50)Actionman yazdı: Canik S120/L120 gibi Cz Kolonu modelleri web sitesinden kaldırmış.
Siteden kalktıysa üretimine devam etmiyordur, muhtemelen MKE’deki stok tükendiğinde bu model tarihe karışacak.
Öncesini bilmiyorum ama firma, 2022 yılından beri bu modellere internet sitesinde yer vermiyor. 2022 yılı sonunda fabrikayı aradığımda üretimin devam ettiğini ancak internete koymadıklarını söylemişlerdi. Kısıtlı sayıda da olsa bir miktar üretim şimdilik devam ediyor. Belki de ilerleyen zamanlarda, sizin de dediğiniz gibi üretimi sonlandırabilirler.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• Actionman (31-01-2025), Ömer Faruk (31-01-2025)
Yorumları: 783
Konuları: 230
Teşekkür Alındı: 725 mesajda 3,850
Teşekkür Verildi: 1,288
Eski forumda Canik L120 konusundaki geri bildirimler:
Samsun55 demiş ki: 25.8.2012
Herkese selamlar, kazasız belasız ve isabetli atışlar dilerim.
Yaklaşık bir senedir forumu takip etmekteyim. Sizlerle yeni aldığım Canik 55 L 120 silahımla ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Bu silahı seçme sebebim daha önce kullanan pek çok kişinin birebir görüşünü almış olmamdır.
Silahımı alır almaz MKEK Poligonu' na denemek amaçlı girdim ve 36 adet atım yaptım; 2 şarjör çok seri olmak üzere kalan 6 mermiyi de nişan alarak hedefe gönderdim. Nişancılığıma, poligon atışlarıma güvenirim, fakat seri atışlarda bu kadar güzel sonuç alacağımı ben de beklemiyordum...Nişan alarak yavaş bir şekilde yapılan 6 atışın 3 tanesi 10' da, bir tanesi 10' un çemberinde, 2 tanesi de 8' de idi.
Ben bu tabancayı ilk defa kullanmama rağmen beğendim...Evet, tetik biraz sert, ezilirken titreme oluyor, biraz alışacağız sanırım...Tutukluk sorunu kesinlikle olmadı, hatta konuştuğum tüm Canik sahiplerinden hiç bu şikayeti almadım. Ben kullanırken bir şey dikkatimi çekti, arpacık daha ince olabilirdi.
Gelelim silahımızı söktüğümüzde karşılaştıklarımıza...36 adet mermi atmış bir silahta kapak takımı hattında birbirine sıfır parçalarda boya kalkması gözlemlenir mi? Çok hafifçe silahın boyası kalkmış, beyazlıklar gözüküyor, bu durum normal midir? Bu aşınma izleri gövdeyle kapak takımının birleştiği hat üzerinde mevcut, resimleri çok yakında paylaşacağım.
Lupus demiş ki:
Parmağınızı, özellikle de tırnak ucunuzu boyanın açıldığı veya iz oluşan yerlerde hafifçe gezdirin, eğer tırnak ucunuza takılan herhangi bir metal çapağı oluşmuşsa, bu malzemenin de aşınmaya başladığının bir göstergesidir. Eğer tırnağınız izlerin üzerinde rahatlıkla hiç bir yere takılmadan dolaşıyorsa, yüzeyde herhangi bir pürüz yok demektir, bu durumda kafaya da takacak herhangi bir şey yok demektir...
Türkmenoğlu demiş ki:
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.
Yerli malları içinde sağlamlığı ve güvenilirliği ile nadide bir örnek. Benzer bir klon, üstelik daha da fahiş fiyatlı olan sarsılmaz Kılınç Light ın aksine güvenle kullanılabilecek bir tabanca seçmişsiniz.
İyi günde de kötü günde de (Allah başınıza kötü şeyler getirmesin) yüzünüzü güldürsün.
Bir kaç sene önce Konya poligonda denemiştim. Tetiğinin çabuk düşmesi haricinde canımı sıkan veya gözüme batan hiçbir kusuru yoktu. İsabetli bir seçim yapmışsınız. Düzgün çalışan, güvenilir yerli tabanca denildiğinde sadece iki seçenek kalıyor: Stoeger Cougar ve Yurt savunmanın Canik 55' i. Saygılarımla.
Samsun55 demiş ki:
Sevgili abilerim ve kardeşlerim, Canik 55 l120 silahım 500 atıma ulaşmıştır, Şu ana kadar ki görüşlerime kapak takımından başlamak istiyorum. Kapak takımının kızaklarında en ufak bir deformasyon yada boya kalkması görülmüyor. Ana gövdede ki kızaklarda malzemede deformasyon görülmese de boya kalkmaları mevcut ki; bu şimdilik problem değil iğne ile yaptığım kontrolde pürüzlük yok, sadece boya aşınması var. İcra yayında eğiklik yok, icra mili de aynı şekilde problemsiz, Gövde milinde eğiklik yok, sanırım eski modellerde bu parçada sorunlar oluyordu. Parçada iyileştirmeye gidilmiş .Silahta tolerans kaybına bağlı olarak herhangi bir sallanma veya şıkırtı sesi yok.500 atımda 1 defa bile tutukluk yaşamadım 1 defa MKE mermisi patlamadı buda mühimmattan kaynaklı. Genel olarak boya aşınmaları yok. MKE mermilerinin yenilerinde yine yanmamış barut artığı çok var gövde resimlerinde görülsün diye temizlemedim. Özetlemek gerekirse şimdilik dağılım olsun mekanik olsun silahımdan memnunum ileriki atımlar da ufak problemleri dahi sizinle paylaşacağım saygılar.
teginhan06 demiş ki: 21.8.2015
Sayın forum üyeleri, haziran ayının ilk haftasında siz değerli forum üyelerinin ve değerli üstatların yorumlarını değerlendirerek ben de bir Canik 55 L 120 aldım. Şimdi diyorum ki iyi ki bu silahı tercih etmişim. Daha yeni silah olmasına rağmen 200' e yakın atım gerçekleştirdim. Bu atışlarımın bir çoğunu, 100 'e yakını 15-18 yıllık mermiler ile gerçekleştirdim. '' Bana mısın! '' demeden hepsini hedefe başarı ile yolladı.
Yeni silah olması nedeniyle tetik biraz sert (2500-3000 kg civarında) o da atım adedi arttıkça düşecektir. Çabuk atımlarda (20 m) dahi hedefte 10-13 cm çapta atımlar toplanabiliyor. Kısaca yerli silahlarda istikrar arz eden bir durum. Ayrıca müşteriye gösterilen ihtimamda memnuniyet verici.
Silahım 2015 yılında üretilen 315nci silah ve bu yılki modellerde tetik muhafazasını biraz daha düzleştirmişler, bu da silaha daha ayrı bir hava katmış. Bana göre şimdilik tek kusuru kabze sırtında kaymayı önleyecek kanalların olmayışı, önümüzdeki dönemde umarım bunu da yaparlar.
Bu silahı tercih nedenim ise hafif oluşudur. Şarjörsüz boş 770 gr., dolu şarjörlü ise 940-950 gr. civarında olmasıdır. Taşımak için ideal bir ergonomiye ve ağırlığa sahip olmasıdır. Kakılmaz gibi 1040-1260 gr değildir.
Üstatların affına sığınarak ifade etmeliyim ki, şiddetle bu silahı tavsiye ediyorum. Şunu söylemeliyim ki, siz nereye nişan alıyorsanız silah orayı vuruyor. En kısa sürede fotoğraf da ekleyeceğim..
Drndrk demiş ki: 21.10.2015
Değerli Forum Üyeleri;
Bugün itibariyle ilk silahım olarak ben de bir L-120 almış bulunmaktayım. Yaklaşık bir aydır satın alma belgem elimde araştırma yapıyordum. Doların fahiş artışı nedeniyle ithaller bir hayal olduğu için yerlileri iyice araştırdım. Bir Browning hayranı olmam nedeniyle Zig 14 çok ilgimi çekti. Ama ona yeni çıkmış olması ve henüz geri bildirimlerinin gelmemesi nedeniyle itimat edemedim. En sonunda yine şekil olarak çok beğendiğim bir CZ klonuna yöneleyim dedim. "Titremez"in şöhreti forumumuzca malum olduğundan MKE'deki standına dahi uğramadım. Dolayısıyla forumumuzdaki birçok büyüğümüzün deneyip takdir ettiği Canik'e yönelmek tek seçeneğimdi.
Ben tabancada siyah rengi severim. Komple çelik mi yoksa alaşım mı olsun derken L-120'nin hafifliği beni cezbetti açıkçası. Bir de kampanya fiyatıyla 1350 TL'ye alabilmek de ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Ülkemiz şartlarında gayet uygun bir fiyata mâl olduğunu düşünüyorum.
Öğlen aldığım silahımı açmaya ancak fırsatım oldu. Kutu açılışını ve sevincimi de ilk olarak aile üyem gibi gördüğüm siz değerli forumdaşlarla paylaşmak istedim. Saygılarımla..
--
Aldığımdan itibaren 115 adet kurşun kullanmış bulundum. Herhangi bir mekanik sıkıntı, tutukluk vb. problem ile karşılaşmadım. Ancak boya kalitesini çok beğendiğimi söyleyemem. Yer yer yıpranmalar var, hassaten iç kısımlarda. Bunun haricinde çok memnunum. Kampanyalı fiyat ile alabiliyor iseniz hâlâ bence o paraya iyi bir yerli tercihi olur kanaatindeyim. Tabi ki büyüklerimiz daha iyi bilir.
Saygılarımla..
1905sss demiş ki: 19.4.2016
Tabancam ile ilgili kozmetik şikayetlerim olmuştu. Birincisi kapak takımın içinde leke olayı vardı. Firma hemen çözmüştü zaten. Bir de yakın zamanda çizik görmüştüm nasıl olduğunu bilmiyordum. Firma yine yardımcı olalım dedi. Ama pek önemli şeyler değillerdi.
Tabancamdan genel olarak çok memnunum şimdilik. 335 atış oldu. Biliyorum sayı garip. Ama böyle bir takıntım var, her poligona gittiğimde kaç atış yaptığımı not alırım. Silahımın kaç atışta olduğunu, bu sayı nereye vardığında ne göreceğimi bilmek istiyorum.
Evet, şu anda atış sayım çok az belki ama sıfır problem yaşadım atışlarımda..
2015-2016 yılı, yeşi - kırmızı mke her fişeğini kullandım. Tek bir kere fişek veya başka bir sebepten sorun yaşamadım. 335 kusursuz atış gerçekleştirdim.
Umarım 1000 - 2000 yazan dostlarımın atış sayısını yakalarım. Tabii biraz uzun sürecek bu gidişle..
İlbersa demiş ki: 24.9.2016
Sayın Forum üyeleri;
Beş yıl süreyle T3 serisi BHP kullandım. Sayın Lupus'un sayesinde silahımın Macar kopyası FEG olduğunu da üzülerek öğrenmiş oldum ve devrettim.
Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda; bütçemin de sınırlı olması nedeniyle Canik L120 almaya karar verdim. Dün silahımı aldım. İlgilerinden dolayı Hakkı Bey'e teşekkür ederim. Gönül istemez ama, inşallah ileride olası arızalarda da bu şekilde müşterilerine sahip çıkarlar.
Genel olarak silahın işçiliğini sevdim, beklediğimden daha iyi buldum. Gövde tahmin ettiğimden daha hafif geldi. S120 ile L120 arasında kararsız kaldım, S120 ağır gelince L120 de karar kıldım. Şimdilik izlenimlerim iyi. İlk gün MKE de, hızlıca deneme amaçlı 15 adet mermi attım ama hiç bir şey anlamadım. En kısa zamanda bir poligon ziyareti yapıp atış yapmak istiyorum. Eksi ve artılar ile atış izlenimlerimi daha sonra paylaşırım. Saygılarımla.
--
Ben 3 ay önce L120 aldım. Silahtan memnunum, şu ana kadar bir sorun yaşamadım. S 120 ye de bakmıştım alırken, bana ağır gelmişti. Yalnız, forumda o kadar okumama rağmen yanlış tercih yapmışım. Küçük elli olduğum için L 120 elime büyük geldi. Daha önce BHP kullanmıştım, tam elime göreydi. Saygılar.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (28-09-2025), jfmrk (02-03-2025), Sabri (02-03-2025), Tonyukuk Ötüken (06-03-2025)
Yorumları: 88
Konuları: 19
Teşekkür Alındı: 67 mesajda 260
Teşekkür Verildi: 672
28-09-2025, 12:09
(Son Düzenleme: 28-09-2025, 12:58, Düzenleyen: 1905sss.)
L120 tabancam ile 1000 atışa ulaşmıştım. Ama sonra poligon ziyaretlerim azalmıştı. Çeşitli fişekler ile 1000 atış yaptım o zamanlar. Tamamen keyfime göre hareket ettim.
Bazen çok hızlı 3-4 şarjör seri atış yaptım. Bazen yavaş yavaş.. Bazen silahı yan tuttum, bazen tek el ile atış yaptım vs. Aklıma gelen pek çok denemeyi yaptım.
1000 atış boyunca "0" (sıfır) hata yaşadım.
Şimdi ruhsat yeniliyorum. Zamlı harç ödedim ve diğer masrafları yaptım. Değişiklik olsun bunu hibe edeyim, tüm evraklarım varken stoeger, canik vs yeni bir tabanca alayım mı diye düşündüm.
Ama bu kadar şanslı olmayabilirim diye vazgeçtim. Nasılsa bulundurma ruhsatlı. Taşıma olsa daha kompakt bir arayış olabilirdi. Bu kadar kusursuz bir yerli tabanca bulmuşken vazgeçmek sanırım yanlış olur.
Aşağıdaki 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz:5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
• Hunter12 (28-09-2025), jfmrk (28-09-2025), Sabri (28-09-2025), TTBOY (28-09-2025), yaaslanturk (15-01-2026)
|