Yeni Sar 9 C Modeli
Yeni Sar 9 C Modeli:
Sn.Dockyus tarafından 5.2.2020 tarihinde eski forumda açılan konu:
(İlk tepkiler,tartışmalar…)
[Resim: njbl6f9.jpg]
Sarsılmaz firması yeni modeli olan Sar 9c modelini duyurdu ve MKE kurumunda satışa sunmuş. Tabanca 4 farklı fiyat kategorisinde ( aralarında inoks modeli de bulunmakta) satışa sunulmuş. Görüş ve düşüncelerinizi bu başlık altında paylaşalım hepinize iyi forumlar forumdaşlar.

Öncelikle önceki Sar9 modellerine göre benim gözüme ilk çarpan üst kızağın ön tarafında bulunan kullanım amacı (bildiğim kadarıyla) namlunun dolu olup olmadığını kontrol etmeye kolaylık sağlayan kertikler (Terim anlamını bilmiyorum , bilen birisi söylerse sevinirim.) bulunmamakta ve bunun eksikliği bende estetiksel açıdan daha hoşuma gitti. Pikatini ray eklentisinde de bir değişiklik gözlemliyorum. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise tetik korkuluğunun genişliği çok fazla geldi bana. Fark ettiklerim ve dikkat ettiklerime bilgim dahilince değinmeye çalıştım. Yanlışım olduysa forumdaşlarım uyarırsa sevinirim.

Harun demiş ki:
Öndeki tutma kertikleri ile arkadakilerin görevi aynıdır: Sürgü manipülasyonunda rahat kavrama sağlamak. Geleneksel olarak silah sürgü arka kertikleri tarafından çekilip kurulsa da, bazı kullanıcılar, özellikle namlu hedefi göstermezken, önden (namlu ucu tarafından) tutarak kurmayı tercih ediyor. Bu arkadaşlara kolaylık sağlaması amacıyla sürgü önünde de tutma kertikleri bulunabilir.

Red demiş ki:
Aradığınız terim "press check" sanırım. Sürgüyü önden hafif çekip, tahliye penceresini aralayıp, atım yatağındaki merminin kontrol edilmesi işine bu ismi vermişler.
Ama dikkatli olmak lazım, yerine tam oturmayan sürgü yüzünden fişeğin patlamayıp yarı yolda bırakmasına da "out of battery" hatası demişler
Türkçede de bizim bir tabirimiz var "kaş yapayım derken göz çıkarmak"... benzetmede hata olmaz derler ona güvenerek hatırlatmak istedim.

Alpercuhaci demiş ki:
Sn. red, bu işlemden sonra sürgüyü arkadan tokatlamalarının sebebi ''out of battery'' hatasından sakınmak için midir?

Red demiş ki:
Sn alpercuhaci, doğrudur.

Dockyus demiş ki:
Bu arada yazmayı unuttuğum belki en önemli detay olan tabancanın sağ tarafında emniyet mandalının bulunmadığı.

Merkunx2t demiş ki:
Merhaba, geçen hafta Ankara Sarsilmazda inceleme fırsatım oldu. Herkes gibi bende SAR 9 platformunun HK alt bölümünün ele oturuşunu çok beğeniyorum. Fakat repütasyonu nedeni ile daha önce Combat tercih etmiştim. Bu tercihimden de sadece genel olarak değil ama aksesuarlara ulaşım anlamında da doğru yaptığımı düşünüyorum. Bununla birlikte şimdiki tercihim, SAR 9 C olacak gibi, gerçekten elimin bir uzantısı gibi yerini buldu parmaklarım arasında, Canik SC den bu anlamda çok daha iyi. Tetiği her safe action platform kadar sert, alırsam bu üzerinde çalışacağım bir konu olacak. Yine sürgü düşürme mandalı da biraz çalışmalı. Gez Arpacık seti kendini kanıtlamış U 3 beyaz nokta. Önde kertik olmamasını forum yorumları ile fark ettim, elime aldığımda dikkatimi çekmemişti / eksikliğini hissetmedim. Sarsılmazın lansman konusunda neden bu kadar çekingen davrandığını anlamadım, daha rekabetçi hareket etmelerini beklerdim. Şimdilik benden bu kadar. Saygılarımla

Merkunx2t demiş ki:
Değerli Forum Üyeleri,
Önceki mesajımda belirttiğim üzere Sarsilmaz CM9 Gen 2 için yola çıktım fakat SAR 9C alarak eve geldim . 3 Haftanın sonunda deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle çok sıkı bir silah olduğunu söyleyebilirim; sürgüsü, silah sökme mandalı ve sürgü düşürme mandalı oldukça sert. Yumuşaması için 3 haftadır kitli vaziyette bekletiyorum ve her gün 15-20 kere manipüle ediyorum. Bende biraz alıştım sanırım, daha yeni üflemeden kurmaya başlayabildim.

Silahın kutusundan arka kapakları çıkmadı, bende MKE'de yan kapakları görerek bu eksikliği fark edemedim. Akabinde satış sonrası ile iletişime geçerek bana göndermelerini rica ettim. İlk SAR9 kapağı gönderdiler ki uymuyor, 2. deneme de kapaklarıma ulaştım. Ve o zaman herkesin çok övdüğü HK kabza tasarımı ne demekmiş anladım, hatta aydınlandım. Açıkçası daha önce elime HK alma şansım olmamıştı ve tabi ki internet bireysel kullanıcı deneyimi yaratan bir mecra değil. Arka Kapak Büyük, sağ kapak orta ve sol kapak küçük olarak kombinasyonda karar kıldım. Denediğim silahlar arasında ( 30 kadar farklı Model denemişimdir) elime en iyi oturan, en yüksek tutuş pozisyonu ile tutabildiğim silah oldu.

Canik Combat ile detaylı karşılaştırdığım zaman SAR9C de azda olsa takım izlerinin belli olması, boyutları anlamında çok önemli bir fark olmaması (SAR boydan 2 cm kadar daha kısa) ve çok daha sert olması nedeni ile SAR9C alarak hata yaptığımı düşündüm. Fakat ergonomisi ile bana kendini sevdirdi açıkçası.

Combat ile SAR9C arasındaki bir diğer keskin fark tetik yapısı. Combata alıştığım için SAR9C almadan önce safe action tetiğini modifiye etmeyi düşünmüş ve bayağı araştırmıştım. Fakat SAR9c bu konuda da beni pozitif anlamda şaşırttı. Combat ile son 1,5 yılda 2.500 mermi atmış olmama rağmen halen sık tetik hatası yapıyorum. Fakat SAR9C tetiği, yapısı itibari ile ezme aşamasında kullanıcıya daha fazla kontrol sağladığı için grupmanım çok daha iyi oldu (resimlerini ekledim). Buda bir öğrenme oldu benim için, USA imkanlarına sahip olmadığımız için (yarışma, gün aşırı atış, yüksek adetlerde mermi atma vb.) o pazarda öne çıkan özellikler benim için önemli bir fayda sağlamıyor olabilirmiş.

Covit-19 nedeni ile sadece 350 kadar atış yapabildim, fakat yine aynı nedenden gün içerisinde en az 2 kere elime alabilme şansı elde ettim, buda her iki tabancama da daha fazla aşina olmamı sağladı.

[Resim: p0rwor9.jpg]
[Resim: gd8d37z.jpg]
[Resim: 6qmr5ow.jpg]
[Resim: 3s4ho4l.jpg]
[Resim: hc32kg6.jpg]
[Resim: 1tlf2e5.jpg]
[Resim: si0p532.jpg]
[Resim: idja0hk.jpg]

Not: Kapak takımındaki iz gres yağ izi, namludaki iz ise yuvarlama hatası.
Şimdilik Paylaşabileceklerim bu kadar,
Herkese Sağlık Dilerim, Saygılarımla

Bariss demiş ki:
Sayın merkunx2t,
Tabancanız hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerden kullanın. Sar9c'nin tetik yapısından bahsetmişsiniz ama tetiğin yumuşaklığı ne derecededir ve tetik yolu, duvar ve kırılması noktasında bizi bilgilendirebilir misiniz ? Sar9 deneyimlerimde tetiğin oldukça sert ve bunun dışında sanki içerde bir yerde çapak varmışta takıla takıla ilerliyormuş hissiyatını yaşamıştım. Sar9c için ise Sar9'a oranla tetiğin baya bir yumuşatıldığı söyleniyordu bir kaç videoda eğer sar9 kullanma fırsatı bulduysanız ikisini karşılaştırabilir misiniz rica etsem.
Saygılarımla.

Merkunx2t demiş ki:
10 - 15 metre atış fotoğraflarını eklemeyi atlamış. Bu arada SAR9C sertliğine bir örnek atım yatağı dolu göstergesi. Yayı o kadar sert ki , kurşun namluda iken kırmızı gösterge görünür olmuyor. SAR9C tetiğinin sadece silah kurulu olduğunda ezilebilir olması ise Canik Polimer tabanca sistemine göre çok daha etkili (tabi ki bu benim kişisel görüşüm). Özellikle kuru tetik çalışması için silah sık manipüle edilecek ise veya kılıftan çekerken silahın kurulu olduğunu gözle muayene yerine hissederek anlama şansının olması pratikliği arttırıyor.

[Resim: rbx1grc.jpg]
[Resim: q7yikp0.jpg]

Sayın Bariss, SAR9 kullanma şansım oldu fakat yüksek atış görmüş Poligon silahı olduğu için olsa gerek bahsettiğiniz çapaklanma hissiyatı bende olmadı. Bununla beraber benzer yorumları bende okudum ve izledim. Aynı yorum sahipleri sonrasında ilgili mekanizmaları parlatarak (polish) bu hissiyattan kurtulduklarını söylüyorlar fakat benim bu konuda bir deneyimim bulunmuyor.
Benim kullandığım SAR9'daki tetik sertliği ve duvara dayandıktan sonra ezilme hissiyatı Glock ile benzer idi, üstatlarım kızmasın  . Bu hissiyat hiç atış görmemiş SAR9C de de benzer. Atış Görmüş 9 ile görmemiş 9C de benzer hissiyat olması tetik performansının daha iyi olduğuna dair bir gösterge olarak değerlendirilebilir. SAR9C de duvara gelinceye kadar herhangi bir pürüz hissiyatı yok, fakat duvarın ezilmesi sırasında Combata göre  çok daha fazla kuvvet uygulamak gerekiyor ki bu beklenen bir durum. Ama bahsettiğim gibi bu durum benim grupmanıma pozitif etki yaptı, zira refleks ile silahı aşağı eğme eylemimi daha fazla kontrol edebilmeye başladım.
Umarım Yardımcı Olabilmişimdir.
Saygılarımla,

Dr.Vatan demiş ki:
Keşke boydan biraz daha kırpsalardı şu kompaktı.

Sabri demiş ki:
Sn. Dr. Vatan,
Nasrettin hoca hikayesine göre "Eskimiş ayları, kırpıp kırpıp yıldız yaparlar" da, SAR-9 u ne kadar kırpmayı düşünürsünüz? 
Arka kısmındaki işlevi olan elemanlar nedeniyle kırpamayacağımızdan haydi bunu sünnet edip ucundan kestik diyelim. Namlu boyu burada 4 inç, namlu boyu kısalınca balistik nasıl etkilenecek? Kısalacak pikatiniye fener nasıl takılacak? Zaten kompakt, daha da kısalması ne işe yarayacak? Bunları kesinlikle düşünmüşsünüzdür.

Alpsaral demiş ki:
Bu gerçek mi?

[Resim: gkivaug.jpg]

Heat demiş ki;
Birkaç yıl öncesinde maalesef hakkı rahmetine kavuşan Todd Green 'in yaptığı HK p30 testlerinde 97 bini,Gen 4 Glock 17'nin 70 küsur bini ve fabrika atışlarında 300 küsur bin adetlik testleri , bu marka ve modellerin piyasada kaç yıldır olduğu ve market payları hesaba katıldığında, sıfırlardan birinin belki de ikisinin yanlışlıkla fazla basılmış olma ihtimali olabilir. Keza beş yüz bin mermi atıp dünya genelinde buna paralel olmayacak oranda tercih sebebi bir model.

Linkler vpn olmadan ulaşıma kapalı;

http://pistol-training.com/archives/2668

https://pistol-training.com/archives/5521

Aydın demiş ki:
Geçen poligon envanterinde olan bir SAR 9 C deneme fırsatım oldu. Normal Sar9'dan daha çok beğendim. Ergonomisi gayet güzel. Ama tetik hala bir Canik değil.

Shepherd demiş ki:
500.000 test atışı demişler ama kaç silahla 500.000 test atışı bir mi iki mi on mu yirmi mi?

Heat demiş ki:
2 yıllık tasarım süreci esnasında firma 500 bin mermi atıldığı iddiasında.
Dergi kapağına ise tek tabanca atıyormuş gibi yazılmış.
Kapak takımı, irca mili kırımı,çeşitli imalat hataları dışında, kaset şasinin sebebiyet verdiği, tetiğin takılı kalması, resetleyememe, darbeli 
atış gibi problemler halen devam ediyor, söylenilen atım oranları doğrumudur bilemem ama, her ne kadar attılarsa da yeterli gelmediği kesin.Genetik olarak sorunlu bir tasarım.

Mercator demiş ki:
SAR 9 sahibi bir çok arkadaşım var hiçbirisinden bahsettiğiniz problemleri duymadım. Aksine gerek poligonlarda gerekse polis okullarında sorunsuz biçimde onbinlerce atış yaptığına dair oldukça olumlu geri bildirimler var. Kabul etmek lazım ki özellikle canik ve sarsılmaz firmaları kendini oldukça geliştirdi.

Shepherd demiş ki:
Canik’e bir şey diyemem Elite ve Elite S modelleri oldukça iyi ama sarsılmaz sar 9un mükerrer atışlar da sıkıntı çıkardığına dair pek çok duyum aldım personelden ve bu duyumu youtube da bulunan sarsılmaz tutukluk ve fail videolarında görebilirsiniz.
Ayrıca şikayet var sitesinde de benzer yorumlar mevcut.

Mercator demiş ki:
Sn shepherd, zaten hk da olsa sig sauer'de olsa her yeni modelde bazı sorunlar çıkıp zamanla eksikler gideriliyor. Bahsettiğiniz sorunlar ilk başta olabilir fakat ben sarsılmazın daha sonradan iyileştirme yaptığını düşünüyorum.

Heat demiş ki;
Evet, Canik kendini gerçekten geliştirdi ama Canik geliştirdi.
Son dönemde Girsan'da bu konuda ciddi çaba sarfediyor.
Benim gözlemlediğim Sar9'ları çevrede vazifeli olarak kullanan arkadaşlarda pek memnun değiller.
Bilemiyorum konuya ne kadar vakıfsınız ama poligonların büyük bir kısmı bu tabancaları Glock'tan iyi olarak lanse etmekte sakınca görmüyor.
Bazılarına sorduğunuzda 150 bin attı, 250 bin attı, devam ediyor tarzında serbest atış cevaplar alıyorsunuz.
Eski bir poligoncu olarak sebepleri tahmine müsait.
Bunun dışında kabze konturunu ve ergonomiyi atım/dayanım ömrü için referans verebilenler genellikle memnunlar.
Atış yapmayıp sadece taşıyanlarda genellikle memnun, ciddi olarak kullananlar ise genellikle değiştirme imkanları var ise değiştiriyor.
Burada 19 sayfalık kullanıcı memnuniyeti ve geliştirme esasları ile alakalı yorumlar mevcut, daha evvel forumda da paylaşılmıştı.
Konusu açıldığı için tekrar paylaşayım,
Vaktiniz olur ise göz atmanız faydalı olacaktır.

https://www.sikayetvar.com/sarsilmaz-silah

Özet ile isteyen alır,isteyen almayabilir, kişinin kendi seçimidir.
Firmanın ürünleri ile alakalı sorunlar yeni bir durum değil, 10 yılı aşkın süredir forum içerisinde yazılıp paylaşım yapılan konular.
Sonuçta buradada olan bitenler yazılıyor.
Forum üzerinde müsbet veri ve geri bildirime dayalı paylaşım yapıldığından mevcut olanlar bunlar.
Artı benim fil tarihinde usta başının isminden, ayıplı ürünün tamiri için istenilen rakamlardan,o kadar mermiyi nerden bulacan da atacana kadar firma,ürünleri ve teknik destek hizmeti ile alakalı yaşamış olduğum problemlerde mevcut.
Falanca şu kadar attı, filanca bu kadar sıktı gibi paylaşımları ortada bu seviyede durum varken ben referans sayamıyorum pek çok kullanıcının da saydığını düşünmüyorum, bunları referans olarak baz alıp tercih sebebi yapacak olanında kendi bileceği bir husus.
Türkiye'de harcıyla,istihkakıyla roketatar parasına devletten tabanca kiralanıyor, karşılığında alınan kalite ve hizmet bu işin hakkı değil.
Gene bu kadar dezavantajlı bir pozisyonda mevcut durumu savunarak bu durumdan mağdur olmaya devam etmek isteyen var ise, buda gene kişinin kendi seçimi.
Ben ne alırım nede çevremdeki silah alma niyetinde olanlara öneririm.
Aksi niyetinde olan zaten bildiğini okur, durduk yere de başkasının fikrini değiştirmek ile uğraşmaz.
Aydın Meriç demiş ki:
Doğru tespitler. Ben bugüne kadar sarsılmaz'ın info mail adresine attığım hiçbir mailden cevap alamadım. Şüphesiz Sarsılmaz kendini belirli hususlarda geliştirmiştir. Ancak müşteri memnuniyeti konusunda başarılı olduğunu söylemek kanaatimce zor. Müşteri veya müşteri adayının sorusuna dönüş yapmak bir lütuf olmamalı. Stoeger ve Canik firmalarında yazdığım her soruya cevap alıyorum. Girsan da bu konuda kendini geliştiriyor muhtemelen zira onlar da düzgün geri dönüşler yapıyor.
Keşke silah severlerin doğrudan muhattap bulabileceği birkaç tane de custom üreticimiz olsaydı. Janz revolver gibi lüks de olsa özel üretim yapan firmalar şahsi kanaatimce bir ihtiyaç.

Nsyüksel demiş ki:
Sevgili Forum Dostları,

Paylaşımlarınız çok doğal, yaşanmış sorunlar olmuştur oluyordur olmaya da devam edecektir. İnsan üretimi her şey de olduğu gibi.. Lakin yıllar önceki hikayeleri de birbirine anlatıp, bir markayı oracığa gömmek, bana çok doğru gelmiyor. Bahsi geçen firma sadece tabanca üretmeyip, silahlı kuvvetlere silah üretim yapmakta, kısaca çok dağılmak, ve ayrı konulara yoğunlaşmak zorunda..
Şikayetlerde sürgü manipüle ederken namluda oluşan izden şikayet edenden, boyası çiziliyor diyene, tetik sertliğine kadar(eline hiç glock almamış, tetikte yine sürtme, plastik hissi ve sertlik bulunmakta), şikayetler bilinçsiz.. Zaten bilinçli kullanıcı bu basitlikte konular ile kimseyi yormaz. Elbetteki önemli sornlar da var aralarında ama adetli olanlar, incir çekirdeğini doldurmaz, bilgi eksikliği veya elindekine silah değil biblo gibi bakanlardan..
Daha bugün iletişim formu ile Sar9 için fiber optik gez arpacık ve red dot aparatlarında çeşitlilik olacak mı diye yazdım. Bir saat içinde de cevap geldi. Cevap vermiyorlar diye bugün yazanlar, dilerim hakaret eder gibi bir üslup ile yazmıyorlardır çünkü bu üsluba ben de cevap vermem.
Ayrıca kolluk kuvvetlerinin elinde, milletin öve öve bitiremediği Canik markalı tabancalarla kazalar televizyonlarda boy boy dolaşıyordu, şimdi Sar9 ile kaza haberlerine ben hiç rastlamadım, belki de azalmış, yok olmuştur.
Tetik hafif diye bir silah ancak poligon silahı olur. Alıp da üstünde taşıyan da namluda mermi taşıyamaz, ( profesyonel kullanıcılar, o, kendi eline, koluna hakim olabilen kitleyi tenzih ediyorum. Lakin onlar da tüy gibi bir tetik istemezler. Hiç bir profesyonel kolluk kuvveti personeli, bize Canik verin demez, demeyecek.) taşıyor ise de ya intihara yada cinayete meyillidir.
Ben otomotiv sektöründeyim, 21 yıldır bu işin içindeyim, üst alt bilinen çok markanın içinde oldum. Size şunu net söyleyebilirim ki; 2.000.000.-TL lik otmobil de en az 200.000.-TL lik otomobil kadar bozuluyor, kırıma uğruyor.
Markalar insana prestij katıyor, yoksa dertsizlik tasasızlık değil. Otomobil de silah da bir şans işi. Yıllardır Sarsılmaz veya Canik modelli silahları kullanıp, herkesin başına gelebilenden öte derdi olmayan insanlar var. Kılınç 2000 modeli belinde emekli olan, silahıyla hiç zorda kalmamış memurlar var.
Bu forum bana şunu öğretti, direkt olarak bunu al diye hiçbir marka ve model silahın tavsiye edilemediğini (ne marka olursa olsun), aynı şekilde de karalanamayacağını.. Geçmiş geçmiştir, gelecek çalışanların olacaktır. Yanlışlar olacak elbet, insan yanlışlar ile doğruyu bulabilir ama lütfen iyi gözlemleyelim, youtube kanalları, iletişimde gelişmeler, kapasite büyüklükleri, web sayfaları ve benzer her konuda tüm silah üreticilerimiz bir adım daha ileri atıyor sürekli..
Başarı pat diye gelmiyor. Son 5 yıl içinde çok şey değişti, değişmeye devam ediyor...
Son olarak şunu söyleyebilirim, artık ülkemde hiçbir ithal tabanca, bu fiyat farklarını hak edecek kadar bizimkilerden iyi değil(Daha İyi değiller demiyorum). Glock'u, Sig Sauer'i, Beretta'sı kırıma uğramış olanlar ne demek istediğimi anladılar ve bunun nasıl bir şey olduğunu defalarca anlattılar. 
Alım gücün yüksektir, paranın  da senin için önemi yoktur, gider istediğin ithal tabancayı alırsın.
Sarsılmaz Sar9 (1200 civarı atımdayım, sağolsun Covid aylardır, elimi kolumu bağladı, poligona gidemiyorum, çekindiğimden.), Fabarm SAT8, Mosberg 500, Aksa Crossfire Wi sahibi olarak ( ki bunlara, Allah nasip ederse, Benelli M4 ekleyecek biri olarak, bu ithal düşmalığı tüfekte yok mu demeyin çünkü ruhsatı bedava, tüfeklerde tercihlerim net ve tüfek işi tabanca kadar yol almadı yurdumda ne yazık ki derim), ben yine gider eğer bir artı gelişim yakalarsam, yeniden yeni bir model daha safe action yerli alırım. Yoksa böyle devam ederim. Son olarak çarpıtmaları engellemek için şunu söylemek isterim; eğer Amerika'daki gibi her tabancaya ve parçasına, after marketine ulaşımım eşit şartlarla mümkün olsaydı, tabi ki farklı olurdu her şey ama ben Türkiye'de yaşıyorum ve şartlar bu, o zaman aynı şartlar oluşana kadar sadece yerli tabanca, o da safe action veya çift hareketli tetik olacaksa.. Saygılarımla,
absc42 demiş ki:
Ağzınıza sağlık sn.nsyüksel , bu yazdığınız yazıyı forumun baş köşesine tutturmak lazım. Bende her ne kadar cz75e aşık olsam da şu doviz kurlarında ithal silah almanın hiç bir alemi yok ( ha paranız çoktur harcarsınız o ayrı) , şu ruhsat haracı denen lanet olmasa ilk tercih edeceğim model sarsılmaz ar24 olurdu CZ’yi çok sevmeme rağmen 20bin liralarda para ödemek hiç akıl karı değil onun 5te1 dururken. Sanırım biz millet olarak isimlere markalara çok takılıyoruz.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi