Walther PPQ
Walther PPQ:

Dün forum üyesi de olan silah satıcısı bir arkadaşa uğradım. Kısa bir muhabbetten sonra tabancaların 
olduğu odaya gittik. Nadir,klasik tabancaların yanında Laugo Alien ve Taran Tactical gibi modern tabancalar
da vardı. Ama,en çok dikkatimi Walther PPQ çekti. Çünkü,ismini çok duyduğum tabancayı hiç görmemiştim.
Tabancayı biraz inceleyip, iki kez tetik düşürdüm ve reset mesafesine baktım. Tetik son derece hafif , net ve
reset mesafesi kısa.Eski forum zamanında da konuşulmuş bu tabanca hakkında bir konu açmaya karar verdim.
[Resim: 54374539823_3f641845ee_o.jpg]
Walther PPQ ( Polizeipistole Quick Defence ),bir  Alman firması olan Carl Walther GmbH Sportwaffen
of Ulm tarafından 2011 yılından itibaren  kolluk kuvvetleri ve siviller için üretilmeye başlandı.İlk görünüşte
P99 modeline benzemekte olup,onun daha modern hale getirilmiş halefi diyebiliriz.Ancak, P99’un varyantı
olmayıp, farklı bir tabancadır.

[Resim: 54373428472_e42fbcb9b8_o.jpg]

Tabancanın 2013'de M2 versiyonu çıkartıldı.Bu versiyonun da farklı modelleri vardır.
Walther firması, 2021 yılında PPQ'nun üretimini yeni Walther PDP  lehine durduracağını duyurdu ve P99 
Final Edition ile birlikte PPQ’nun üretimi 2023'ün sonunda durduruldu.

Teknik Özellikleri:

-9x19 mm,9x21 mm, 40 S&W ve 45 ACP kalibrelerde üretilmiştir. 9x19 mm çaplı olanında 10,15,17’lik 
şarjör kullanılır.
-9x19 mm tipinin boş şarjörlü ağırlığı 695 gr, uzunluğu 180 mm,namlu uzunluğu 102 cm,yüksekliği 135
mm,genişliği 34 mm’dir.

[Resim: 54374323206_0b0419a11d_o.jpg]

-Tetik(iğne) sistemi olarak yarım kurulu P99’un QA sistemine benzemekle birlikte,”hızlı savunma tetiği” 
denilen bir tam kurulu tetik (iğne) sistemi kullanılmıştır. Ayrıca tetik emniyeti,otomatik iğne kilidi bloğu,
düşme emniyeti mevcuttur.

[Resim: 54374519264_264842a07a_o.jpg]

-Walther PPQ kısaca, kısa geri tepme sistemiyle çalışan, polimer gövdeye sahip, tek hareketli/tam kurulu
tetik sistemi kullanılan, iğne ateşlemeli bir yarı otomatik tabancadır.

[Resim: 54374723565_593a5bf3d8_o.jpg]

-Sürgü ve metal parçalara Tenifer işlemi uygulanmıştır.Polimeri cam elyaf katkılıdır.P99’daki gibi çeşitli boyda
kabza sırtları vardır.Kabza yapısı ince ve ergonomiktir.
-Sökme mandalı ve sürgü yakalama bırakma manivelası iki taraflıdır. Şarjör düşürme kolları P99’daki gibi çift
taraflı olarak tetik korkuluğunun altındadır.İkinci versiyonda kollar kaldırıldı ve sadece düğme halinde kaldı. 
Çekme kertikleri ön/arka tarafta tam boydur.(P99'larda sadece arka tarafta vardı.)
-Namlusu aynı P99 gibi kaliteli ve ince bir işçilikle yapılmıştır. Atım yatağı rampası  parlaktır.Namlu tek noktadan
kilitlenir. İrca mili irca yayıyla yekpare olup, polimerdir.
-Üç noktalı nişangahlar metaldir. Sürgünün sağ tarafında hazne dolu göstergesi mevcuttur. P99'daki sürgü 
arkasında olan ve hazne dolu olunca geriye çıkan kırmızı renkteki gösterge PPQ'da yoktur.

[Resim: 54374714355_692cd1b5a3_o.jpg]

Tabanca bildiğim kadarıyla bir kez MKE tarafından ithal edilip satılmış.Ayrıca,2014/15 yıllarında Adalet Bakanlığı
kampanyasıyla hakim ve savcılar için getirilmişti.

[Resim: 54374329476_ae6cb26f9f_o.jpg]

Şimdi eski forumda açılan konudaki yorumlara bir bakalım:

Blackcolt demiş ki  (04.1.2011)
Evet Walther’ın yıllardır yapması gereken model sanırım çıkmış,Glock benzeri tek hareketli tetikle Polonya'ya
ait versiyonu sanırım tüm pazar için üretmeye başlamışlar,Kabzede dikkatimi çeken HK P30’a benzer bir yapıya
sahip olması,yan kapakçıklarda değişiyor gibi görünüyor.Yalnız picatiny rayında bir tuhaflık var gibi sanırım 
fotoğraftan kaynaklanıyor. Hayırlı olsun diyorum. Paylaşım için teşekkürler.
-----
Tetik grubu Walther'ın tartışmasız olarak en iyi olduğu alan,sanırım QA tetik resetleme mesafesinde,ağırlığı 
azalttılar. Bununla birlikte kapak takımı komple elden geçirilip pratik bir hale getirilmiş. Gez ve arpacık 
yükseltilmiş.Firmanın SW ile haşır neşirliğine bakılırsa SW SD9 ve SD40 serisi ardından böyle bir model 
çıkarması olası görünüyordu, nitekim öyle de olmuş. Kullanıcı yorumlarını merakla bekliyorum.

Hotman demiş ki:
PPQ'nun mükerrer tetik çekiş özelliği olma ihtimali var mıdır?
İnternette biraz araştırdım fakat tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım açıkçası. carl-walther.de sitesinde 
%100 pre-cocked diye bir ifade ile QDT olarak açıklanan bir sisteme sahip olduğunu gördüm.
Kataloğundan almış olduğum fotosunda klasik P99 sürgü arkasında bulunan iğnenin kurulu olup olmadığını
gösteren kısım yerini sade bir kapağa bırakmış.Bu resim iki ihtimalin olabileceğini düşündürdü bana;
1.Walther tüm kendine has özelliklerini geride bırakıp Glock olma yoluna girmiş,
2.Yada tetiğinin mükerrer çekiş özelliği var ki iğnenin her daim kurulu olduğunu düşüneceğimiz için iğnenin
kurulu olup olmadığını gösteren sistem devre dışı bırakılmış.

Blackcolt demiş ki
Sn. Hotman, mükerrer atış özelliği yok. Tetik Glock benzeri, tek hareketli tetik çekim mesafesine çift hareketli
ateşleme mekanizmasını adapte etmişler ve resetleme mesafesini oldukça kısa tutmuşlar.
Ateşleme sistemi tek hareketli olsaydı extra emniyet eklemeleri gerekirdi.
Düşük tetik ağırlığı ve kısa tetik mesafesiyle single action'ı aratmayan, ama iç mekanizma bakımından çift 
hareketli sisteme benzer yapıda bir ateşleme sistemi olmuş.
Tetik konusunun Walther'ın en iyi olduğu alanlardan biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, henüz inceleme
şansımız olmasa da gene de kısa resetleme mesafesiyle de birlikte iyi bir iş çıkarttıklarını ümit ediyorum.
---
Walther PPQ modeline HK P30 clonu dememin sebebi açıkçası kapak takımının burun ve arka kısmına yerleştirilen
 çekme kertikleri ve kabze yapısının slikonumsu bir yapıyla P30 modeline benzetilmesidir.
Yoksa iki tabanca asla aynı kefede olmayıp gerek ateşleme sistemi gerek emniyet bakımından mekanik olarak 
oldukça farklılık içeren silahlardır.
Çift taraflı mekanizma salma mandalı 2010 yılından itibaren üretilen tüm P99 modellerinde de bulunmaktadır.
PPQ rafinesinin nedenlerine gelince;
HK P30 piyasaya çıkmadan evvel Walther p99 modeli piyasadaki tabancalar arasında genel olarak pek çok 
kullanıcıya hatırı sayılır ergonomi avantajı sağlayan bir modeldi.Hatta yabancı forumlardaki pek çok kullanıcı 
yorumunda,"bu tabanca eldiven gibi","daha evvelden elime bu kadar iyi oturan bir tabanca görmedim."gibi 
100'lerce yoruma rastlamak mümkün.
Yalnız HK p30 ve S&W Mp serisinin çıkışından sonra p99 ergonomi alanındaki rakipsizliğini yavaş yavaş 
kaybetmeye başladı.Rakip olan bu 2 tabancaya istinaden.
Kabze ergonomisinde çok fazla değişiklik yapılmadan,kabze yüzey kısmını silikon bir tabakayla donatıp,
tabancanın geri kalan kısımlarını da senelerdir edilen talepler doğrultusunda rafine edip,sistemi basitleştirdiler.
Güzel de bir opsiyon oldu.
Öte yandan Walther bu model ile "P99 AS" modelindeki; tek/çift hareketli, Decock lever'lı
ve kademeli istinat boşluğuna sahip olan dolayısıyla her kullanıcıya hitap etmeyen komplike tetik yapısına yeni
bir alternatif sunduğu gibi,aynı zamanda komplike olan bu tetik sistemine ait hassas mekanik birleşenlerden
kurtulmuş olup dizaynı da basitleştirdi.Zaman zaman "AS" versiyonu P99’larda ateşleme sistemindeki mekanik
birleşenlerin çokluğu nedeniyle arızalar ve parça kırımları yaşanabiliyordu.Sanırım bu model mekanik bakımdan
P99 AS modeline nazaran daha güvenilir bir ateşleme sistemine sahip.Hali hazırda senelerdir piyasada olan P99
QA modeli AS modeline göre daha basit bir ateşleme sistemine sahip olsa da,bu modelde tetik sertliği bakımından
pek çok kullanıcıya hitap etmediğinden Walther'ın pazarda müşteri kaybetmesine sebebiyet veriyordu.Dediğim gibi
PPQ güzel bir opsiyon oldu.Benim en çok merak ettiğim ise basitleştirilmiş yeni tetiğin karakteristik özellikleridir.
Bunu da sanırım 2 seneden evvel öğrenmenin imkanı yok.

Beretta demiş ki:
Arkadaşlar merhaba..
ABD piyasasında kendinden oldukca söz ettiren PPQ modeli benimde ilgimi çekti. Biraz araştırma yapayım dedim, 
sonuçların oldukça başarılı olduğunu gördüm. MKEK raflarına ise ne zaman gelir bilinmez.Nette gezinirken dikkatimi
çekti paylaşmak istedim. Aşağıda 2.000 atım görmüş ve 2.000 atım boyunca hiç temizlenmemiş bir PPQ görüyorsunuz.
Bu testi uygulayan kişi Winchester White Box FMJ 115 grain, Remington UMC MC15 grain, Remington JHP 115 grain
ve PMC FMJ 115 grain mühimmat kullanmış ve sıfır hata ile 3.000 atıma yaklaştığından bahsediyor.

[Resim: 54374588208_3137a314b8_o.jpg]

[Resim: 54374553584_3d5c408795_o.jpg]

[Resim: 54374748935_0f59680d84_o.jpg]

Yakuzz demiş ki: 13.3.2013
Sn.Üstadım müsaadenizle PPQ ile ilgili paylaştıklarınızı buraya aktaracağım. Yazdıklarınızın diğer konu başlığı
altında kaybolup gitmesine gönlüm razı gelmedi

lupus demiş ki:Sn.yakuzz, nihayet PPQ' yu yakından inceleme fırsatı bulabildik. PPQ atım yatağı doldurulduktan
sonra, iğnesi kapsülü ateşlemeye haiz bir şekilde tam kurulu kalan, sadece tetik yolu ve tetik emniyetine güvenilen
(HS 9' da ayrıca horoz tulumbasını kilitleyen kabza emniyeti var. ), sadece tek hareketli bir tabanca.Tetiği gerçekten
çok hoş, hedefte yonca yaprağı deseni çalışması yapmak için mükemmel, ama bence üzerinizde atım yatağı dolu bir
şekilde taşımak için çok uygun bir tabanca değil. Walther' in teknik yetkilisi de, özellikle güvenlik güçlerine veya can 
güvenliği nedeni ile silah taşıyanlara bu tabancayı ve tetik konfigürasyonunu kesinlikle önermedikleri üzerine basa 
basa vurguladı.Saygılar.

Aslında P99 QA ve PPQ' nun emniyet sistemleri birebir aynı. Her iki tabancada da tetik emniyeti, otomatik iğne kilidi
bloğu, düşme emniyeti var. Fark, atım yatağı doldurulduğunda P99 QA' nın iğnesinin kapsülü ateşleyebilecek enerjiye
haiz olmadan kısmen kurulu kalırken, PPQ' nun iğnesinin kapsülü ateşleyecek enerjiye haiz bir şekilde tamamen kurulu
olarak kalmasıdır.

Tam ve doğru bir analoji olmasa da, Colt ve benzeri 1911 veya 14' lü Browning HP'yi düşünün,bu tabancalar da sadece
tek  hareketli tabancalardır. Yani  sürgüyü şarj edip, atım yatağını doldurduğunuzda  horoz  tam kurulu kalır ve P 226, 
Beretta 92, SW 5906 gibi horozu düşürecek herhangi bir mekanizma yoktur. Horoz ya tetikle, ya da elle düşürülebilir veya
emniyet manivelası ile ateşleme sistemi kilitlenebilir. Eğer horozu emniyet çentiğine kadar indirir veya tam tersine,tamamen
aşağıdaki horozu sadece bir çıt sesi gelecek kadar çekerseniz,horoz çok az kurulur, ancak fişeği patlatamaz.Örneğin orijinal
Colt 1911' de horoz bir çıt çekili iken de tetik çekilerek horoz düşürülebilir, ancak fişeği patlatmaz. Browning’de ise horoz 
yarılı kurulu konumda iken tetik çekilerek horoz düşürülemez.

P 99 QA veya Glock gibi silahlarda da iğne yukarıda tarif ettiğim gibi, BHP veya 1911' lerde horozun kısmen kurulu olduğu
gibi kalır. Bu şekilde kısmen kurulu iken bir arıza olsa ve bir şekilde kapsüle ulaşsa da kapsülü ateşleyemez. PPQ' da ise 
iğne, 1911 veya BHP' de horozu tam kurduğunuzdaki pozisyona benzer bir şekilde, tam kurulu olarak kalır ve bir şekilde 
kapsüle ulaşırsa, kapsülü ve fişeği patlatır.

FN 1910 / 22 gibi tabancaları bir kenara bırakırsak, etrafımızda görebildiğimiz modern polimer gövdeli silahlardan atım
yatağı doldurulduğunda iğnesi tam kurulu kalanlar, Walther P 99 / AS, HS / XD 2000, Akdal Ghost, Canik TP 9, Sarsılmaz
ST 9' dur. P99 AS ve TP 9' da tam kurulu kalan iğne bir manivela yardımı ile boşaltılabiliyor. HS 9' da iğne tulumbası kabza
emniyeti ile, ST 9' da ise gövdeye yerleşmiş bir manivela yardımı ile kilitleniyor. Akdal Ghost ve PPQ' da tam kurulu 
ateşleme sistemi ne herhangi bir manivela yardımı ile boşaltılabiliyor, ne de kilitlenebiliyor. Bu nedenle de Akdal Ghost ve 
Walther PPQ gibi tasarımları atım yatağı dolu olarak taşımak, bir Browning veya 1911' i atım yatağını doldurup, emniyeti 
kapatmadan veya klasik çift / tek hareketli bir Beretta 92,SW 5906, SIG Sauer'i atım yatağını doldurup,horozu manivelalar
yardımı ile düşürmeden, horoz tam kurulu bir şekilde taşımak gibidir.Saygılar.

lupus demiş ki: P 99 AS çift / tek hareketli bir tabanca, yani iki farklı tetik çekişi var. Özellikle güvenlik güçleri farklı tetik
çekişlerinden uzaklaştıkça üreticiler de bu tarz platformlara yönelmeye başladı. Bu bağlamda P99 QA, Walther ' in Glock ile 
rekabet etmek için tasarladığı bir tabanca. P99 QA ve Glock' ta, sürgüyü şarj edip, atım yatağını doldurduğunuzda, iğne 
kısmen kurulu kalıyor. Bu pozisyonda, iğne bir şekilde tetik kolundan kurtulsa, bir şekilde iğne kilit bloğu iğneyi tutamayıp,
iğne kapsüle ulaşsa dahi, kapsülü ateşlemeye yetecek bir sertlikte vuramıyor. İğne sadece atıcı tetiği çekerse kapsülü 
ateşleyebilecek şekilde tam kurulu bir hale geliyor.

Buraya kadar her iki tetik sistemi gerek kurulma, gerek ateşleme, gerekse de güvenlik açısından tamamen aynı.P 99 QA'nın
farkı, sahra sökümü yapmak istediğinizde ortaya çıkıyor. Glock ' da sürgüyü gövdeden alabilmek için, iğneyi tetik kolundan
tetiği çekerek kurtarmak zorundasınız. Yani Glock’u sökebilmek içi tetik düşürmek zorundasınız. P 99 QA ' da ise sürgüde 
yer alan bir manivela yardımı ile iğneyi boşaltıp, silahı sökebiliyorsunuz. Bu özelliği ile P 99 QA özellikle acemi kullanıcılar 
için güvenli sahra sökümü yapmaya daha elverişli bir tabanca. P 99QA ve Glock ateşleme sistemi arasındaki mekanik 
anlamdaki tek fark budur.

Yakuzz demiş ki:
Efendim aslında olay gayet basit ki.. Şimdi Walther P38, P88, P99 da olay üretim yılıyla âlâkalıyken, PP, PPK gibi modellerde
polizei faktörü etkili , yine öte yandan PPS ,PPQ gibi polimerlerde de polizei olayı varken, tetik mevhumunda da klasik Double
action, Single Action platformlarının dışına çıkılıyormuş gibi yaparken aslında çıkmadan iğne vuruşuyla bunu sağlayıp, quick
action, antistrees gibi isimlerle ortalığı bulandırıp,üstüne bir de tüy gibi buton konulunca olan olmuş.Hazır ortalık karışmışken
de P99RAD, P99Q, P99DAO diye sıralamaya başlamışlar. Derken Glock’a da giydirelim deyiverip PPQ olayına girerek quick 
defense triggeri çıkartıvermişler. Buraya kadar anlaşılmayacak bir şey yok.
Asıl benim hiç bir yere sığdıramadığım Walther model P5'dir ki kendisi ne ayak hala anlayamadım.

ScuderiaFerrari demiş ki  (08.03.2014)
Bakanlık kampanyasında tercih ettiğim Walther PPQ'yu nihayet bir hafta kadar önce teslim aldım. Henüz atış yapma fırsatım 
olmamakla birlikte, PPQ hakkındaki ilk izlenimlerim fevkalade olumlu. PPQ'nun internette yer alan bütün incelemelerinde, 
kusursuz ergonomisine özellikle vurgu yapılıyor. Silahı ele alır almaz, yabancı yorumcuların bu konuda ne kadar haklı olduklarını
fark ettim. Aynen söyledikleri gibi, PPQ elinize eldiven gibi oturuyor, elinizin bir uzantısı gibi avuçlarınız arasına yerleşiyor. 
PPQ'yu inceleme fırsatı bulan meslektaşların hemen tamamı kampanyada Walther tercih etmemeleri nedeniyle nedamet ifade
ettiler.PPQ estetik açıdan da beni ziyadesiyle tatmin eden bir tasarıma sahip. Bu, tamamen kişisel bir değerlendirme olmakla 
birlikte, PPQ'nun fotoğraflarda göründüğünden çok daha şık durduğunu belirtmeliyim.
Bu silahla ilgili yüzeysel de olsa araştırma yapan herkesin malumu olduğu üzere, PPQ'yu muadillerinden ayıran en önemli 
özelliklerinden biri tetik sistemidir. Walther'in "hızlı savunma tetiği" (quick defence trigger) olarak adlandırdığı bu sistem,daima
tek hareketli çalışma prensibine sahip olan,son derece hafif bir tetiğe vücut veriyor. PPQ'nun sadece iğne ateşlemeli mekanizması
olan Glock, HS gibi muadillerinden ayrıldığı nokta, namlu fişek yatağı doldurulduğunda iğne ateşleme mekanizmasının %100 
kurulu hale gelmesidir. P99'un aksine, PPQ'da decocker, yani kurulu iğneyi boşaltma mekanizması bulunmadığından, PPQ namlu 
fişek yatağının dolu olduğu her halükarda tam kurulu vaziyette bulunmaktadır. PPQ'da emniyet mandalı olmadığı da düşünülecek 
olursa, namlu fişek yatağı dolu halde taşınması gerçekten cesaret isteyen bir silah. Fiili açıdan, tetiğin görece kısa denilecek bir 
boşluğu bulunuyor. Bu boşluk alındıktan sonra, adeta ilave bir güç sarfına gerek kalmaksızın, '' çıt '' sesiyle birlikte tetik düşüyor.
Bu özelliği itibariyle, Sn lupus' un da bir paylaşımında belirttiği üzere, hedef tahtasında desenler çizmek için biçilmiş kaftan,ancak
atım yolu dolu halde taşınacak ise, azami derecede dikkatli olmayı elzem kılan bir yapıya sahip. Tetik disiplini bu silah yönünden
her şeyden önce geliyor. Tetik mekanizmasının bu özellikleri nedeniyle, PPQ'yu atım yolunu doldurmaksızın taşımayı tercih ediyorum.
Gelelim kutu içeriğine:
PPQ sert plastik kutu içerisinde teslim ediliyor.Kutunun içinden 2 adet şarjör, hızlı şarjör doldurucu, küçük, orta ve büyük olmak 
üzere 3 adet kabza sırtlığı, kullanma kılavuzu ve test atışının yapıldığı hedef kağıdı çıkıyor.
Kutu içeriğinde yağ, harbi gibi bakım malzemesi yahut tetik kilidi bulunmuyor.Bakanlık kampanyasında teslim olunan PPQ'larda 
gece parlayan metalden mamul gez-göz-arpacık bulunmakta.Kabze sırtlarında " Transponder ID" ibaresi bulunmuyor.Şarjörlerin
üzerinde " Made in Italy " ibaresi bulunuyor. Mec-Gar tarafından üretildiği belirtilen bu şarjörler her bakımdan son derece kaliteli
oldukları hissini veriyorlar.Kutudan çıkan hızlı şarjör doldurma aparatıyla çok seri ve zahmetsizce 14 mermiye kadar doldurabiliyor-
sunuz. 15. mermiyi aparatla yerleştiremediğimden, son mermiyi ellerimle yerleştiriyorum.PPQ nun sahra sökümü son derece kolay:
Gövdenin orta kısmında yer alan manivelayı aşağı doğru çektikten sonra, sürgüyü ileri doğru itmeniz gerekiyor.
------------------
Evlat gibi beklediğim PPQ ile vuslatım üzerine tebrik mesajı gönderen tüm dostlara çok teşekkür ediyorum.
Bugün PPQ ile gittiğim poligonda 60 atış yaptım. Atıştan sonra kontrol ettiğimde, silahın kaplamasında (gerek namluda, 
gerekse sürgüde) en ufak bir deformasyon bulunmadığını gördüm. Kıyaslamak gerekirse, P226'nın namlu kaplaması henüz
20 atım görmeden deforme olmaya başlamıştı.
PPQ'nun atımı gerçekten çok keyifli olsa da, bu işin nişancıda bittiğini bir kez daha tecrübe ettim.
Hedef kağıtlarında yonca desenleri çizmek için kusursuz bir ergonomi ve harikulade bir tetik maalesef yeterli olmuyor.MKE'nin
satışa sunduğu PPQ'ları görme fırsatım olmadı. Burada fotoğraflarını gördüğünüz PPQ, Adalet Bakanlığı'nın kampanyasından 
temin edilmiştir.
PPQ'nun bir de Amerikan pazarı için değiştirilen M2 versiyonu bulunmaktadır. PPQ M2'nin PPQ'dan yegane farkı, M2'de şarjör
tahliyesiiçin tetik korkuluğuna bitişik halde bulunan H&K tarzı manivela yerine, klasik butonun entegre edilmiş olmasıdır. 
Şayet MKE vitrinindeki PPQ'larda şarjör tahliyesi için manivela yerine düğme bulunuyor ise, ithalatı ve satışı yapılan modelin 
M2 olduğu anlaşılır.Her iki model arasındaki yegane farkı şarjör tahliye mekanizmaları oluşturuyor ise de, bu iki modelin 
şarjörlerinin de birbirleriyle uyumlu olmadığını hatırlatmakta yarar var.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Walthercomp isimli bir sitede P99 1.ve 3.nesillerle PPQ’nun karşılaştırılması yapılmış.İlgili resimler aşağıda:
(PPQ hep sağda)

[Resim: 54374588159_3d53b53c5a_o.jpg] [Resim: 54374628533_6382810c3c_o.jpg]

[Resim: 54374388871_c44ce6ae60_o.jpg] [Resim: 54374390066_b2fa598443_o.jpg]

[Resim: 54373518682_75077b64c0_o.jpg] [Resim: 54374597954_12236d4c94_o.jpg]

[Resim: 54373521467_c9b5218b9f_o.jpg] [Resim: 54373522337_fa4638f2d4_o.jpg]

PPQ'nun dekokeri olmaması ve farklı tetiği ile diğerlerinden ayrıldığı,yine PPQ'da çift taraflı sürgü
yakalama-bırakma manivelasının olduğu,aksesura rayının daha iyi ve kullanışlı olduğu, şarjörlerin
birbirine uyduğu,namluların aynı olduğu,sürgü içinde,sürgü kilitlerinde farklılıklar olduğu,sonuç
olarak PPQ'nun P99'ların ve daha fazlasının çeşitli nesillerinden gelen tüm iyi şeylerin bir özümsemesi
olduğu anlatılıyor.

Osman Ortaç üstadımızın 9 yıl önce bu tabancayı anlattığı bir video var:

Tam kurulu tetik sistemine sahip bu tek hareketli tabanca,hafif ve kısa yolları olan tetiği,ergonomik
kabzası ile Glock'a rakip olmaya çalıştı.12 Yıllık bir süreden sonra da bu görevini başaramayarak
emekliye ayrıldı. Tam kurulu tetiğinin yanında bir emniyet manivelasının olmaması eksik yönüydü.
Şu anda ikinci elde 4.500-5.500 Dolar arasında satışa çıkartılıyor.
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi